Τι μάρκα μπύρας προτιμάτε;

heineken(συνηθησμενη αλλα…)
paulaner:D

Στην Πράγα μονο αψέντι…8)

Δεν εχω πιει ποτε Kozel :frowning:

Κατα τα αλλα…

απο http://greeksforbeer.blogspot.com

Η επιστήμη διδάσκει: η μπύρα πιο θρεπτική από το γάλα

Αγαπάμε την μπύρα, αλλά αγαπάμε και την επιστήμη.

Ιδίως όταν μας διδάσκει ότι α) η μπύρα συνδέεται με την μακροζωϊα, β) η μπύρα όχι μόνον δεν παχαίνει, αλλά γ) είναι πιο θρεπτική από το γαλά. Για να εξηγούμαστε όμως, τα στοιχεία που παραθέτω προέρχονται απο μπυροφιλικές ιατρικές πηγές.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η μπύρα περιέχει 92% νερό και 0 γραμμάρια λίπος. Είναι καλή πηγή νιασίνης, μαγνησίου και ποτάσσιου. Περιέχει επίσης κάλσιο, φώσφορο (κ. Διορθωτά έτσι γράφεται;) και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αναλόγως την μπύρα, οι ποσότητες των συστατικών αυτών ποικίλουν. Γενικά, μια καλή Franziskaner είναι ό,τι πιο υγιεινό και άγιο μπορείτε να βάλετε μέσα σας. Για κάτι άθλιες ολλανδικές και αγγλικές δεν εγγυώμαστε τίποτα.

Για την ακρίβεια, μια ποιοτική μπύρα είναι καλύτερη από το γάλα, αφού ένα ποτήρι περιέχει περισσότερη πρωτεϊνη από ένα ποτήρι γάλα, ενώ έχει λιγότερες θερμίδες από το μιλόζουμο και την κοκα-κολα, χωρίς να περιέχει ούτε χοληστερόλη ούτε λίπη, αλλά πολλά μέταλλα.

Να μην ξεχνάμε λοιπόν ότι η μπύρα δεν παχαίνει. Είναι τα συνοδευτικά της μπύρας που κάνουν την ζημιά.

Όπως μας λέει ένας διαιτολόγος που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του (και εμείς τα σεβόμαστε κάτι τέτοια), ‘ένα μπουκάλι μπύρα (12oz) περιέχει μόλις 153 θερμίδες και 0 γραμμάρια λίπους, ενώ το κρασί έχει 106 θερμίδες ανά ποτήρι των 5oz.’

Οι ίδιες πηγές μάς συνιστούν ένα ποτήρι μπύρα την μέρα, το οποίο θα μειώσει το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά και τα επίπεδα χοληστερόλης. Μας εξήγησαν το γιατί, αλλά δεν καταλάβαμε ακριβώς. Πάντως για να το λέει η επιστήμη, έτσι θα είναι.

Οι πληροφορίες που λένε ότι οι γυναίκες οι οποίες καταναλώνουν μπύρα έχουν καλύτερη διανοητική υγεία, ελέγχονται. Πάντως είναι γεγονός ότι μελέτες ψυχολόγων στηρίζουν το συμπέρασμα αυτό, το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται εμπειρικώς. Βέβαια οι ψυχολόγοι -ως γνωστόν- δεν είναι επιστήμονες, αλλά αλμπάνηδες. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ειναι πολύ καλύτερο να πίνει κανείς μια μπύρα τη μέρα, παρά τρείς ή τέσσερις μετά από αποχή τριών ή τεσσάρων ημερών. Και τούτο γιατί όσο άγια και να είναι, δεν παραμένει ένα ποτό με αλκοόλ.

Αυτά είχε να πει η επιστήμη της ιατρικής για σήμερα. Η επιστήμη της Ιστορίας προσθέτει απλώς ότι για αιώνες η μπύρα ήταν θεραπευτικό μέσο, και δη ένα απο τα πιο διαδεδομένα φάρμακα δια πάσαν νόσον. Συχνά μάλιστα πρόσθεταν βοτάνια, μέλι κ.α. καλούδια, αναλόγως την πάθησην (τους αφροδισιακούς συνδυασμούς τους μελετάμε ακόμη).

[SIZE=“2”]kaiser[/SIZE] [SIZE=“4”]kaiser[/SIZE][FONT=“Fixedsys”][SIZE=“7”] kaiser kaiser[/SIZE][/FONT] [SIZE=“3”]kaiser kaiser kaiser[/SIZE]

μια ειναι η μπυρα : WARSTEINER!!!:D:D:D

πράσινες όταν έχω να διαλέξω από mainstream μπύρες, erdinger & leffe scura σε πιο ψαγμένα μέρη, με ποικιλία… πέρασα και μια φάση που έπινα όλο kaiser… έχω καιρό να πιω, τώρα που το σκέφτομαι…

σε νιωθω8)

Δε με τρελαίνουν οι μπύρες :-s

Αλλά προτιμώ Franziskaner :slight_smile:

Guinness και δεν συζητάμε άλλο:D

=D>

Επίσης χρειάστηκε συστηματική κατανάλωση Guiness, Murphys και MacFarland για να συνειδητοποιήσω (όταν ξαναδοκίμασα μετά από καιρό) πόσο ΣΑΠΙΑ μπύρα (ή μάλλον κριθαρόζουμο) είναι αυτή η Heineken… :thumbdown:

παιζει να το εχω ξανααναφερει…ειναι ενα μαγαζακι πασαλιμανι το red bar, ωραιο ροκαδικο κριμα που δεν μαζευει κοσμ αλλα κλασικα πειραιας για τα πανηγυρια… τεσπα, ειχα παει πριν 2-2.5 χρονια, οταν ακομη ημουν στο σκοταδι και δεν ηξερα απο μπυρα και ζηταω μια heineken. Ε το παλικαρι μεσα απτο μπαρ γυρνα και μου κανει " φιλε αθηναικη ουροποιια δε σερβιρω" και με κερασε μια παουλανερ να δω τι εστι μπυρα… ε απο τοτε μπηκε το νερο στ’αυλακι…

Μπρρρ ανατρίχιασα από την τρουΐλα του τύπου :Ρ

οριστε και η πιο βαρια μπυρα στον κοσμο , 14% αλκοολ… μπομπα… Στην ελλαδα σε καλες καβες την βρισκεις

SAMICHLAUS

Η Brauerei Eggenberg λειτούργησε σαν ζυθοποιείο το 1681 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τέχνη της Αυστριακής ζυθοποιίας. Το αρχικό ζυθοποιείο βρισκόταν στο ιστορικό κάστρο Eggenberg και χρονολογείται τουλάχιστον από το 999μ.Χ. Η τοποθεσία του κάστρου κοντά στον ποταμό Alm υπήρξε πάντα πολύτιμη πηγή συστατικών του ζυθοποιού.
Είναι σίγουρα μια από τις πιο σπάνιες μπύρες στο κόσμο. Η παραγωγή της γίνεται μια φορά το χρόνο στις 6 Δεκέμβρη, του Αγίου Νικολάου, και παραμένει για 10 περίπου μήνες στο βαρέλι όπου και ωριμάζει πριν εμφιαλωθεί. Χαρακτηριστικό της SAMICHLAUS είναι ο αλκοολικός της βαθμός που της δίνει το τίτλο της πλέον υψηλόβαθμης μπύρας του κόσμου. H SAMICHLAUS έχει χρώμα βαθύ κόκκινο, γλυκιά γεύση και έντονο άρωμα καραμελοποιημένης βύνης. Δοκιμάστε την τρώγοντας σοκολάτα.

ε ρε τι μπυρες θα αρχισω να πινω σε 10 μερες απο τωρα… :Ρ

Παντως νομιζω οτι αν πιω γερμανικη βαρελισια ολα α αλλα θα μου φαινονται κατουρα μετα.

Heineken άνετα. Φθηνή και ποιοτική. Οπότε κομπλέ.

Zagorka!!!
βουλγαρικη μπυρα
η πιο γευστικη μπυρα που εχω πιει ποτε!!!
1.5 ευρω το 1.5 λιτρο
αν πατε ποτε να την ψαξετε η παει καποιος γνωστος σας πειτε του να σας φερει 8)

mc farland lemeeeeee!!!(exei plousia,mesth geush kai de shkwnw antirrhseis.Einai h pio arwmatikh kai nostimh mpira kai mou thymizei krasaki)xik!

και η Craft δεν είναι κακή και είναι και ελληνική νομίζω…

Σωστα μιλησε. :wink:

Χμ… πρεπει να την δοκιμασω!

Φιξντ!