Εδώ είμαστε.Baltika εννιάρα απο Ρωσία!
Με δύο τέτοιες κάνω οχτάρια!:D#-o
Εδώ είμαστε.Baltika εννιάρα απο Ρωσία!
Με δύο τέτοιες κάνω οχτάρια!:D#-o
Για αρχή να πω ότι η ομάδα που παίζει μόνη της είναι οι trappist μπύρες…
Δλδ αυτές:
Έχοντας πιει τις 6 από τις 7, σας λέω ότι αν σκέφτεστε ποτέ το μοναστήρι, το Βέλγιο είναι το μέρος που πρέπει να πάτε και όχι το Άγιο Όρος… (αν και έχουν βγάλει και αυτοί την μπύρα Άθως που μπορώ να πω πως είναι εξαιρετική…)
Μόνο την Westvleteren δεν μπόρεσα να βρω καθώς δεν πωλείται σε μαγαζιά, αλλά δόξα το ebay το καλοκαίρι θα έχω μια εξάδα σπίτι μου…8)
Συνεχίζοντας, από τις μπύρες που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα η αγαπημένη μου είναι:
Ότι και να πεις είναι λίγο… Εντυπωσιακός αφρός, καπνιστό άρωμα, πλούσια και εξαιρετικά ισορροπημένη πικάντικη γεύση που στο τελείωμα αφήνει γαρίφαλο και επίσης αφήνει επίγευση καραμέλας… Ρισπεχτ στους Βαβαρούς…
Από μαύρη προτείνω Guinness Special export Stout:
Όποιος έχει πιει ξέρει… Το άρωμα και η γεύση σοκολάτας/καφέ που αφήνει είναι αξεπέραστο…
Για όσους γουστάρουν wiesse, λίγο πολύ δεν έχω κάτι να προσθέσω στα παραπάνω post, εκτός από αυτή:
Κοιτάει στα μάτια άνετα paulaner/maisel’s weisse και λοιπές μπύρες, και για μένα τις βάζει και κάτω… Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε…
Θα επανέλθω και αργότερα με ανάλογο post με νέες προτάσεις καθώς δεν είναι δυνατόν να περιοριστείς σε 5-6 επιλογές όταν μιλάμε για μπύρα…
[SPOILER]Και για να μην ξεχνιόμαστε…
Η μπύρα της καρδιάς μου…:p[/SPOILER]
Στις ΗΠΑ δοκιμασα και ερωτευθηκα αυτην εδω
Και χθες πηγα σε ενα μαγαζι στην Αγ. Παρασκευη που την ειχε:D
Αυτό 8)
Την έχω δει να την πουλάνε στα Today τα mini-καπνοπωλεία-market εδώ στη Σαλόνικα
Αυτό…
Γενικά είναι εύκολο να την βρεις εδώ πάνω… Σχεδόν όλα τα market την έχουν… Ακόμα και στα μαγαζιά πλέον όλο και περισσότερα φέρνουν ποικιλία από ετικέτες (μέσα σε αυτές και η λουσιφερ…)
Στο Ναύπλιο με τέτχοια τη βγάζαμε. Στηρίζουμε με πάθος.
Μεγαλο ποστ απο Radical.
Ωραια πραματα ! Τις εχω δοκιμασει ολες τις Baltika αλλα η 9αρα με τo
8,2% αλκοολ ειναι τουμπανη.
Silent Winter καθαρα απο θεμα κατηγοριας η Fischer,Kaiser & Paulaner
ανηκουν σε 3 διαφορετικες Lager,Pilsner & Weiss αντιστοιχα με την πρωτη
κατηγορια να περιεχει συνηθως τις ‘απλες’ και καθημερινες μπυρες,ενω η δευτερη
περιεχει μπυρες πιο πικρες και η 3η μπυρες που φτιαχνονται απο σταρι και
οχι βυνη (κριθαρι).
@Radical
Συμφωνω με τα 1000 για τις Βελγικες μοναστηριακες και για την Guiness:)Αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι αυτη που εχεις πανω απο την Guiness :-k
Η μπύρα λέγετε Aventinus…
Υπάρχει και ως schneider weisse aventinus:
Είναι η ίδια μπύρα από την ίδια εταιρία απλά διαφέρει το σήμα στο μπουκάλι… Αν δεν την έχεις δοκιμάσει, επιβάλλεται… Αλλά μάλλον όχι με φαγητό καθώς θα θαφτούν τα αρώματα της… Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη μπύρα σε μαγαζιά είναι η αλήθεια, αλλά σε μπυραρίες λογικά θα την βρεις… Όπως και σε μεγάλα market φυσικά…
Για μενα αγαπημενη εδω και κατι χρονια ειναι η Duvel.Λευκοκίτρινη μπίρα από το Βέλγιο, με γλυκόπικρη γεύση και έντονο άρωμα νεραντζιού.Ανηκει στην κατηγορια Ale.
Επισης μου αρεσουν και οι θολες(weisse) οπως η Franziskaner
Απο τις απλες εχω κατασταλλαξει στην Kaiser και αφου πηγαινα απο την Amstel στην Heineken και παλι πισω!:lol:
Καλά η κάιζερ είναι σαφώς ανώτερη μπύρα από άμστελ και πράσινη…
Επίσης από τις πιο ευκολοπιοτες μπύρες για μένα είναι η κοζέλ… Ελαφριά γεύση που επιτρέπει κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων…
Απο την αμστελ νομιζω ολες ειναι ανωτερες ακομα και αυτες του σωρου.βεβαια ειναι η μπυρα του μαστορα.
μονο η κοζελ η μαυρη ειναι χειροτερη
Για κακη μας τυχη ο εισαγωγεας της Aventinus εκλεισε πριν λιγο καιρο και εχει σταματησει να ερχεται στην Ελλαδα.ο Μυθος ειναι σε συζητηση για να την εισαγει αλλα προς το παρων δεν υπαρχει πουθενα.
Χτες δοκίμασα αυτήν:
Μ’ άρεσε πολύ, γενικά έχω μια αδυναμία στις μαύρες μπύρες.
Όταν μου είπαν δε ότι στην Τσεχία κάνει 6 ευρώ η κάσα έμεινα μαλάκας.
Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα μαγαζί στην Αμφιπόλεως, ακριβώς πίσω από την στάση “Κληματαριά” που κάνει εισαγωγές σε φαγητά/μπύρες από Τσεχία και Βαλκάνια γενικότερα… Εκεί θα τη βρεις σε χαμηλές τιμές όπως και τις λοιπές τσέχικες (Zubr Gambrinus κλπ…)
Αν εννοείς την Τσέχικη μπυραρία, εκεί ήμουνα χτες 8)
Δεν μιλάω για το BURIAN στην τούμπα (το οποίο btw αποτελεί αγαπημενο στέκι εδώ και 8 χρόνια όταν είχε 500άρα zubr με 1.8 ευρώ…) αλλά για κανονικό εμπορικό μαγαζί σαν κάβα… Αυτός προμηθεύει και το BURIAN, ίσως και τις υπόλοιπες τσέχικες μπυραρίες της πόλης…
Αααα, τώρα κατάλαβα.
Θενξ, θα το έχω υπόψιν για προμήθειες στο μέλλον
Οι 2 καλυτερες που εχω πιει τωρα τελευταια απο την καβα της γειτονιας μου. Ειδικα η πρωτη, οτι πρεπει για γκολ.
1,80? και 8.4 αλκοολ!