Απ’τα αγαπημένα μου μπυρονια
Συνεχίζω να κουβαλάω το νήμα, εσκασε δωρακι από Βέλγιο, η γαμάτη 9αρα tripel της (επικήc) Gouden Carolus και μια έκδοση της που δεν έχω δοκιμάσει, η whiskey infused με 11.7%. Santé !
Με καπάκι-φελλό σαν σαμπάνια;
Ναι, συνηθίζεται σε μπύρες που είναι bottle conditioned - συνεχίζουν να ζυμώνονται και μέσα στο μπουκάλι και ο φελλός αντέχει περισσότερη πίεση από ένα κοινό καπάκι
Corks are traditionally used in beer bottles for the same reason they are used in champagne bottles: they can withstand a lot of pressure. Being able to withstand a lot of pressure is why corks are used for bottle conditioned beers, such a traditional Belgian beers.
A bottle conditioned beer is a beer that gets its carbonation through a refermentation in the bottle. Instead of carbonating the beer with forced carbon dioxide, a brewer can add a small amount of priming sugars to a beer. The yeast remaining in the beer will eat the priming sugars and in turn will produce carbonation. A bottle conditioned beer can have a silkier texture, more complex flavor, and a longer shelf life than a force carbonated beer. The carbonation produced in the bottle creates a large amount of pressure, which is why the cork is needed. If a standard bottle cap is used on a bottle conditioned beer, the pressure would likely force the bottle cap off
Παράγγειλα Timothy Taylor’s 5 L mini keg Botlmaker εξαιρετική μπύρα την είχα δοκιμάσει στο York .
Δύο ελληνικά red ales σήμερα. Η αριστερά (Lava, 9αρα) εκλεκτή, από τις καλύτερες ελληνικές μπύρες για μένα . Η δεξιά (Karma,5αρα απαστεριωτη) τιμιοτατη.
Την Κάρμα την τσακισαμε φέτος το καλοκαίρι στο Τολό. Βγαίνει και lager σε άσπρο πράσινο μπουκάλι και είναι ίσως από τις καλύτερες που υπάρχουν. Στην ταβέρνα καθαρίσαμε όλο το ψυγείο από αυτές.
Τίμιες οι septem
Το ανακάλυψα αργά το thread, οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω ανάποδα. Με τη χειρότερη μπύρα που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου. Ειλικρινά δε καταλαβαίνω τι σκεφτότανε όποιος ενέκρινε αυτό το πράγμα για κυκλοφορία.
Εισαι camden? Ζηλευω
Χεχε ναι αποχαιρετω τα στεκια πριν τη παλιννοστηση (αν και Camden Hells/Pale παιζουν παντου στο Λονδινο).
Πιο πολυ τα ποσταρα για τα πετυχημενα “I push my fingers into mince pies” και το αλλο που ειναι Misfits εμπνευσμενο.
Πω στο market που έχει ειχα φάει ένα υπέροχο hοt dog . H Μπυρα έτσι και έτσι