Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Τι φάση παίζει, απαγγελία ή έχουν βάλει και ηθοποιούς στους διαλόγους και τέτοια;

Yπάρχουν εκατοντάδες audio books στο ίντερνετ, κάποιος απλά διαβάζει το βιβλίο, και συ τον ακούς. Κάθε κεφάλαιο/ενότητα είναι και ένα ξεχωριστό “κομμάτι”, mp3 σα να λέμε. Δε ξέρω πως επιλέγεται ο αφηγητής, δύο φορές άκουσα audio books ως τώρα πάντως και στις δύο ο αφηγητής ήταν άψογος. Ωραία προφορά, εναλλάσει τη φωνή του ανάλογα με τους χαρακτήρες κλπ.

Θα μπορούσε κανείς ακόμα και να ακούει το audio book [I]ενώ[/I] διαβάζει ταυτόχρονα το βιβλίο. Είναι σαν τα παραμύθια που πολλοί απο μας είχαμε μικροί, που πέρα απο κείμενο συνοδεύονταν και απο κασέτες. :stuck_out_tongue:

Dan Simmons διαβάζει κανείς; Sci-Fi+ιστορικά μυθιστορήματα 2 σε 1…τί να πω, μ’ενθουσίασε!
Έχω διαβάσει το Ilium και μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα για την γραφή αυτού του συγγραφέα. Λογικά θ’αξίζει ν’αγοράσω και το Olympos.

Θενκς Ellanor, έχω υπόψη μου τι είναι τα audiobooks! Είπα μήπως έχουν κάνει κανά dramatization στο συγκεκριμένο, αλλά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον δε θα είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο σε αυτό το βιβλίο.

Α, επίσης, σε κανά δυο audiobooks που είχα επιχειρήσει να ακούσω διαπίστωσα κάποιες αλλαγές σε σχέση με το κείμενο του βιβλίου. Όχι κάτι δραματικό (ή κάτι που να αλλάζει την υπόθεση προφανώς), αλλά με ξενερώνει λίγο.

Ο Dan Simmons είναι στα προσεχώς - μάλλον θα ξεκινήσω με το Hyperion, για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

Πάντως στο βιβλίο του Μάρτιν η αφήγηση ήταν κατά λέξη - δεν υπήρχε καμιά παραποίηση. Όπως και πρέπει δηλαδή.

Ναι ναι!Και ο Sturm είναι πολύ καλός!
Βασικά όλο το ομαδάκι μου αρέσει, είναι πολύ dnd φάση :smiley:

πολύ καλή φάση αυτό με το audiobook 8O

Εγώ μόλις τελείωσα την διλογία του Hyperion ( Ηyperion + Fall of Hyperion) και έχω διαβάσει και το Ilium. Εξαιρετικός συγγραφέας! Τα Hyperion μου άρεσαν περισσότερο αλλά και τα 3 έιχaν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες! Μου αρέσει πολύ το πως συνδυάζει λογοτεχνικά αριστουργήματα με τις ιστορίες του! Την Ιλιάδα πχ ή κάποιους ποιητές στα Hyperion. Έχει όραμα! Συνιστώ Hyperion ανεπιφύλακτα! Απλά ίσως ξενίσει λίγο γιατί το πρώτο βιβλίο ουσιαστικά είναι σαν μια συλλογή μικρών ιστοριών από τους βασικούς χαρακτήρες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους και οδηγούν στην εξέλιξη όλης της ιστορίας η οποία ξετυλίγεται στο 2ο βιβλίο! Είναι όμως δοσμένες με μαεστρία και η κάθε μία αποτελεί και ένα μικρό φόρο τιμής σε κάποιο οείδος. Film noir πχ, θριλερ κτλ κτλ!

Ωραία, μ’έφτιαξες τώρα! Θα μπει κι αυτό στην λίστα διαβάσματος :sunglasses:

Top 100 Science-Fiction, Fantasy Books

http://www.npr.org/2011/08/09/139248590/top-100-science-fiction-fantasy-books

Από ένα poll που έγινε πρόσφατα.

Stanislav Lem missing???

Ok, όταν ψηφίζει τόσος κόσμος κάποιες επιλογές λογικό να εκπλήσσουν, κάποιες άλλες πάλι αναμενόμενες…

Το Σιλμαρίλλιον για παράδειγμα. ΜΟΛΙΣ στην 46η θέση!! Οι γνώστες ωστόσο ξέρουμε πως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (η αναμενόμενη πρώτη θέση, αν και δεν θα είχε τη δική μου πρωτιά σε ένα τέτοιο poll) τρώει τη σκόνη του Σιλμαρίλλιον, και πως είναι ό,τι πιο μεγαλεπήβολο έχει γράψει ο Τόλκιν…

Κατα τ’ άλλα, ο Μούρκοκ και ο Έλρικ στη θέση 90??? Τόσο χαμηλά? Τσκ, τσκ.

Κάποιες άλλες πάλι απο τις επιλογές, ειδικά απο τον χώρο της Ε.Φ. με έκαναν πάλι να σκεφτώ πως πρέπει να καταπιαστώ περισσότερο με αυτόν στο μέλλον…

τα δυο αγαπημενα μου στις δυο πρωτες θεσεις:D
παντως εχω ΜΕΓΑΛΑ κενα κατα την λιστα…:frowning:

E ναι εννοείται πως συνήθως τα πιο γνωστά/εμπορικά θα είναι πάνω πάνω στην λίστα.

Τώρα να συγκρίνουμε Silmarillion με LotR ε δε γίνεται :wink:

εεε ναι ρε πουστη μου καιρος ηταν μετα απο 7 χρονια!!! :yahoo:

[B]Clive Barker’s Absolute Midnight trailer[/B]

Μα που είναι ο Tad Williams?

Έχει ένα επίπεδο γενικά αλλά να βλέπω Eddings Belgariad ή Wheel of time Jordan πάνω από Dan Simmons, Silmarillion ή Elric ανατριχιάζω:P

Προσωπικό κόλλημα το ξέρω, αλλά τα Small Gods και Going Postal από Pratchett… [-X

Προσέξατε νομίζω πόσα από τα 21 πρώτα έχουν γίνει ταινίες ή σειρές.

[SPOILER]Είναι τα εξής 15 είναι αν έχετε απορία:

1. The Lord Of The Rings Trilogy - Ταινία

2. The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy - Ταινία και τηλεοπτική σειρά

3. The Dune Chronicles - Ταινία και τηλεοπτική σειρά

4. A Song Of Ice And Fire Series - Τηλεοπτική σειρά

5. 1984 - Ταινία

6. Fahrenheit 451 - Ταινία

7. Brave New World - 2 ταινίες συν μία που σχεδιάζεται με Riddley Scott και Leonardo Di Caprio.

8. American Gods - Τηλεοπτική σειρά

9. The Princess Bride - Ταινία

10. Animal Farm - Ταινία

11. Watchmen - Ταινία

12. I, Robot - Ταινία

13. Slaughterhouse-Five - Ταινία

14. Frankenstein - Ταινία

15. Do Androids Dream Of Electric Sheep? - Περίπου ταινία, το “Blade Runner”.

[/SPOILER]

Και το Going Postal έχει γίνει τηλεταινία!
Όσον αφορά τις επιλογές από Pratchett, το Going Postal είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά μάλλον όχι και το πιο αντιπροσωπευτικό του Discworld. Και το Small Gods δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό, είναι όμως ένα από τα “σοβαρότερα” βιβλία από τη σειρά και ίσως γι’ αυτό να βρήκε το δρόμο του στη λίστα. Αν τίθεται πάντως και θέμα αντιπροσωπευτικότητας πέραν προσωπικών προτιμήσεων, θα έλεγα ότι θα έπρεπε τη θέση τους να είχαν τα Mort και Reaper Man, ίσως και το Colour of Magic, αν και σαφώς πιο πρωτόλειο.

Πόσο γαμάει το Hyperion;

Πρέπει να το πουλάνε όμως με disclaimer: “πάρτε μαζί και το δεύτερο βιβλίο”…

Το Warhammer 40k έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς και έχει βγάλει μερικές κλασικές σειρές (π.χ. αυτή για τους Space Wolfs) που θεωρούνται πολύ καλές. Αν και μου αρέσει γενικά το setting ποτέ δεν ασχολήθηκα τόσο πολύ και έχω διαβάσει μόνο μερικές νουβέλες για τους Chaos Space Marines, μιας και είχα ξεκινήσει κάποτε να φτιάχνω στρατό. Συγκεκριμένα, έχω διαβάσει αυτά τα τρία:

Νουβέλα με επίκεντρο τους Iron Warriors, λίγο Pulp αλλά πολύ καλογραμμένη. Αν θες κάτι πιο βίαιο και πολεμικό, εδώ είσαι.

http://www.amazon.com/Lord-Night-NIGHT-Market-Paperback/dp/B001TK1VWQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1316421842&sr=8-1

Αυτό εδώ είναι πολύ καλό. Δε θα διαβάσεις για επικές μάχες μεταξύ στρατών εδώ, αλλά θα δεις έναν άλλον τρόπο προσέγγισης, λιγότερο δαιμονολατρικό, των λεγεώνων του χάους. Grim & gritty, ακόμα περισσότερο από το μέσο όρο του Warhammer 40k.

Τίτλος από τη σειρά που σε ενδιαφέρει. Εδώ θα δεις το δαιμονολατρικό, αλλά η προσέγγιση απέχει πολύ από χαζοσατανίλες και evilness for evil’s sake. Περιλαμβάνει και ωραίες, πορωτικές σκηνές από την επανάσταση του Horus (Istvan V massacre). Αν και η υπόλοιπη σειρά είναι το ίδιο καλή, τότε αξίζει σίγουρα τον κόπο!

Πολύ όμως!! Τρομερός συγγραφέας! thanx και για τα info περί Warhammer 40K:) Ξεκίνησα Abercrombie. Πολύ καλός προς το παρόν!