Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Digital :stuck_out_tongue:

Ήδη ξεκίνησα βιβλία που μέναν πίσω (λογικά συνεχίζω είτε με stranger in a strange land ή Witcher) και περιμένω σε κάνα 2 βδομαδο το 6ο βιβλιο.

Μόλις έσκασε ο κούριερ μετά απο απο 1 μήνα σχεδόν με τα Μεσσιας του Ντιουν κ Φιονοβαρ 2ο. Ντάξ άργησε αλλα τουλάχιστον έχω κ αυτον τον μήνα κατι να διαβάζω…

2 Likes

Φυσικά και ποτέ δεν συνέχισα με τα 2 παραπάνω, αλλά με το Enders Game.
Πολύ ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο, η αλήθεια είναι ότι σε προκαλεί να διαβάσεις και το 2ο. Θα αγοραστεί και αυτό.
Στο μεταξύ ήρθαν: Heretics of Dune, Hyperion, The Fall of Hyperion (@Red_Viper ακούς? Εσύ μου τα είχες προτείνει κανά 2 χρόνια πίσω! ).
Λέω να κρατηθώ για να διαβαστούν καλοκαίρι. Για να δούμε :thinking:

1 Like

Το Speaker for the dead ειναι ενα πραγματικο αριστουργημα της ε.φ που δινει απίστευτο βαθος στο ολο concept και διευρυνει με επικο και αναπαντεχο τροπο το universe του Ender.
Και το τριτο Xenocide ειναι αξιολογο παροτι δεν μπορει να συγκριθει με το Speaker.

1 Like

Χαχα νεο βρισιδι και καταρες. Για να δουμε. Τα θεωρω ψιλοδυσκολα. Σε σχεση πχ με τον Εντερς. Εχουν ψωμι μεσα και πολυεπιπεδες ερμηνειες. Θα περιμενω updates :smiley:

Χαχαχαχα, όχι ρε, τι βρισιδι! Δεν ταιριάζουν σε όλους, όλα τα βιβλία, αλλά I ll give it a try! Έτσι και αλλιώς, δεν λες μόνο εσύ καλά λόγια! Θα δείξει.
Πάντως, έχει ένα ενδιαφέρον, αν και βλέπω και έντονο το επικ στοιχείο, το οποίο δεν συμπαθώ και πάρα πολύ. Βέβαια το ίδιο έλεγα για το Dune, αλλά πλέον έχω τελειώσει 4 βιβλία!

@Lyndon, ναι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον το 2ο βιβλίο και θα αγοραστεί λίαν συντόμως!

2 Likes

Μην ανησυχεις. Δεν ειναι επικ το Hyperion. Το πρωτο ειναι πιο βαθυστοχαστο και εχει περιεργη δομη. Θα δεις. Η συνεχεια ειναι πιο κλασικης μορφης storytelling και ειναι αγνο sci fi με αρκετες φιλοσοφικες προεκτασεις και ενδιαφεροντα κονσεπτς. Μην ανησυχεις, δεν θα βρεις τιποτα τσηζι εκει μεσα

1 Like

Το μόνο που ανησυχώ είναι μην έχει εξαντληθεί το τρίτο βιβλίο και δεν το βρίσκω πουθενά, αααν φτάσω βέβαια εκεί. Θα δούμε!
Γιατί τα 2 πρώτα μόνο από τα myboxes τα βρήκα.

Κοιτα ουσιαστικα ειναι αυτοτελη. Σαν δυαδες πανε. Στα αγγλικα τουλαχιστον. Δηλαδη με το Fall τελειωνεις την ενοτητα. Δεν υπαρχει λογος αγχους

2ο dune πίο αδύναμο αλλά αρκετά ιδιαίτερο. Είμαι στην μέση, αρκετά μικρό θα βγεί συντομα μάλλον.

1 Like

Νομιζω οτι γενικα το πρωτο Ντιουν ειναι ανωτερο των υπολοιπων. Δεν τα χω διαβασει ολα, αλλα ειναι η επικρατουσα αποψη

Συνεχιζοντας τον Μουρακαμι, επιασα το Hard-Boiled Wonderland and the End of the World - προς το παρον ειναι το πιο σουρεαλιστικο του και περιεχει 2 διαφορετικες ιστοριες που εναλλασσονται κεφαλαιο/κεφαλαιο. Η πρωτη πιο δυστοπικη η αλλη πιο φανταστικη! Μαγικος ρεαλισμος, sci fi, μυστηριο, φιλοσοφια … Μουρακαμι!

1 Like

Δεν το νομίζεις μονο, είναι ανώτερο των υπολοίπων.
Γενικά όμως, συνεχίζει πολύ καλά - τα βιβλία 2 και 3 είναι πάρα πολύ καλά εως εξαιρετικά, το 4ο είναι καλό ασχέτως αν κουράζει λίγο στην αρχή.
Γενικά είναι καλοστημένο ολόκληρο, η ιστορία έχει ενδιαφέρον, εξέλιξη, ανατροπές. Ειδικά το 1ο (εγώ βάζω και το 2ο μέσα), είναι φοβερό βιβλίο.

1 Like

Τέλος dune 2ο. Έχω απο παλιά raymond feist τον μάγο. Ποιά είναι η άποψή σας για τις 3λογίες του;

Για αρχη στο φαντασυ ηταν πολυ καλο. Απο τα αγπημενα μου στα πρωτα μου βηματα. Δεν ειμαι σιγουρος αν ακομα κρατιεται καλα. Οχι οτι ειναι παιδικο. Απλα ειναι λιγο κλασικ και γραμμενο με τα 80ς,90ς κλισε του χωρου. Σε ορισμενες περιπτωσεις αυτο δεν ειναι κακο. Παντως εχει γενικα καλη απηχηση

Ξεκίνησες και το Δράκων βλέπω. Πώς σου φαίνεται?

Ω πα κατσε :stuck_out_tongue: Στα προσεχως το βαλα για να μην το ξεχασω. Για πες το χεις διαβασει? Μου πανε οτι ειναι πολυ ιδιαιτερο

Λάθος είδα τότε :upside_down_face:
Δεν το έχω διαβάσει, ξεφυλισσα σελίδες στο σάιτ του και μάλλον θα μας αρέσει :nerd_face:

Κ εγω ετσι καταλαβα. Κ φιλοσοφημενο μου πανε. Ιδωμεν