Ειμαι νεος χρηστης αλλα το χρησιμοποιω απο περσυ πιστα! Σε εκανα
Φηλ φρη το αξεπτ
Σας εκανα αδελφια
Μην φριξετε με τους μπεηκκερισμους μου
Έκανα αγορά το πρώτο το γουίτσερ καθώς και την πρώτη τριλογία της σειράς elminster. Για να δούμε…
Διαβασα προσφατα το The Machine Stops που ηταν πολυ ωραιο και λιγο επικαιρο μια που σχεδον ζουμε σε ενα δωματιο αυτες τις μερες(συν την λατρεια της τεχνολογιας κτλ).
Elminster 1o και witcher 1ο έφυγαν. Το witcher καλό έχει πολύ ζουμί ο κόσμος του, σίγουρα θα τσεκάρω κ τα υπόλοιπα.
Για το άλλο…εχμ πολύ μέτριο. Παραείναι ξεπερασμένο θαλεγα, δεν ξέρω αν το συνεχίσω.
Πέρσυ άρχισα το dune το 1ο. Γενικά εκείνη την εποχή περνούσα μια αρκετά ζόρικη φάση και γενικά ψυχολογια μηδεν.οπότε σαν ανάγνωσμα δεν το διαβαζα με όρεξη και γενικά δεν με ικανοποίησε καθόλου. Επειδη βλέποντας όμως πόσο φανστικό κοινό έχει,του δινω ακόμα μια ευκαιρία τωρα στην καραντίνα που είμαι σε κ γαμω το μουντ!(αν εξαιρέσεις την καραντίνα…)
Ω τύποι!!! Τί έπος είναι αυτό!!! Μκλις τελείωσα το πρώτο μερος του βιβλίου,περιπου στην.μέση και δεν θέλω να το αφήσω απο τα χέρια μου. Οκ σε φάσεις ειναι λίγο αργό αλλα ρε φίλε…πάρα πολύ καλό. Δλδ λες και πέρσυ διάβαζα άλλο βιβλιο…
To timing παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο διαβασμα μου. Πλεον εχω μαθει καπως να εντοπιζω διαθεσεις και τι μπορει να μου αρεσει η να με χαλασει ανα περιοδο και κινουμαι αναλογως. Το Dune ειναι masterpiece. Θεμελιωδης λιθος. Και τα Witcher καλα ειναι. Μη συμβατικο φαντασυ με ωραιο κυνισμο και μαυρο χιουμορ. Για Ελμινστερ το περιμενα. Ολα αυτα τα μυθιστορηματα που βγαζε η ΤSR με το κιλο ουσιαστικα ειναι συνοδευτικα rpg προιοντων. Δεν ειναι αποτελεσμα καμιας συγγραφικης ανησυχιας. Ακομα και τα Dragonlance Chronicles που ναι τα πιο κλασικα και μικρος τα λατρευα, εκανα μια αποπειρα να τα διαβασω σχετικα προσφατα και καπου 70-80 σελιδα το παρατησα. Πολυ παρωχημενα.
Εγω κλασικα rereading Bakker. Απολαυση. Τελειωνω το 5ο και μου μενουν 2 βιβλια. Πρεπει να σκεφτω πολυ τι μπορω να διαβασω και να απολαυσω μετα
Έχω ξεκινήσει το The Darkness That Comes Before, αφού δεν μπορεί, δίκιο θα έχει ο Red_Viper!
Btw καλά δεν έκανα και ξεκίνησα από αυτό;
Σοκ! Καλα εκανες…πω με αγχωσες! χαχα! Δυσκολη η αρχη. Οπως εχω πει σε ολους, επειδη γραφει πυκνα για το ειδος και οχι με πολυ κλασικα tropes, θελει υπομονη. Για μενα, ασχετα αν απολαμβανω το Darkness, it kicks in στα μεσα του δευτερου
Στα μέσα του δεύτερου βιβλίου;
Κατάλαβα, έχουμε δρόμο ακόμα χαχαχ
Ναι πάντως, δεν σε πιάνει από τα μούτρα. Η υπομονή όμως στην τέχνη είναι μεγάλη αρετή!
Κοιτα γενικα ημουνα της σχολης αν δεν με πιασει κατι απο τα μουτρα το αφηνα. Για τα βιβλια παντα. Αλλα τελικα διαπιστωσα οτι οι δυο πιο αγαπημενες μου πλεον σειρες ηταν και οι 2, αυτες που πιο μικρος ειχα παρατησει γτ δεν ενιωθα να με πιανουν απο τα μουτρα. Αυτη εδω του Bakker και το Book Of the New Sun του Wolfe. Οποτε πλεον ειμαι λιγο πιο σκεπτικιστης
Για τον Bakker νομίζω ότι ενώ είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρα και συναισθήματα, πάσχει στο storytelling και το pacing των βιβλίων… Επίσης δεν ξέρω κατά πόσον είναι θετικό όταν τελειώνεις την ανάγνωση των τρι(τετρα)λογιών και καταλήγεις με περισσότερες απορίες απ’οταν ξεκίνησες
Αυτο το λενε αρκετοι, αλλα ειναι και το στυλ καποιων συγγραφεων. Πχ του Bakker, του Wolfe. Αφηνουν πολλα πραματα στο μυστηριο και στην φαντασια του αναγνωστη, και στην υποκειμενικοτητα του αφηγητη ανα περισταση. Εμενα δηλαδη μ αρεσει αυτο το στυλ. Και οι 2 ειναι αγαπημενοι μου, αλλα καταλαβαινω και οποιον δεν του αρεσει. Γενικα παντως πιστευω οτι ειναι απο τους συγγραφεις που δειχνει σε μεγαλο βαθμο πραματα που υπονοει και θες να δεις. Unlike others οπως πχ ο Μαρτιν που ξεκινας για κατι και το οραματιζεσαι και καταληγεις σε κατι πολυ διαφορετικο και αρκετα αντικλαιμακτικ σε σχεση με το τι περιμενες.
Και για το pacing συμφωνω. Και ειναι και αυτο κατι που μ αρεσει, αλλα καταλαβαινω οτι μπορει να κουρασει καποιον η να τον ξε-immerse. Μου αρεσει αυτη η αρρυθμια, που μια μπορει να περασω σελιδες με ενδοσκοπηση καποιου χαρακτηρα και μετα να υπαρχει ομηρικη δραση κ.ο.κ.
Το storytelling δεν ξερω, εγω το βρισκω καταπληκτικο. Και η ιστορια σαν ιστορια, με οτι meta-concepts, worldbuilding Κτλ εχει μεσα, και το πως την ξετυλιγει σιγα σιγα, με τα φλας μπακς, τους εφιαλτες, τις διαφορες ατζεντες χαρακτηρων κτλ κτλ.
Παντως υποτιθεται ειναι να βγαλει αλλα 2 βιβλια που θα αποτελουν συνεχεια, αλλα οπως εχει πει η εφταλογια εχει ενα τελος. Και τι τελος
Πρωτοείδα ωραία σχόλια για το second apocalypse στο community.sff. Red Viper μάλλον έχεις αποθεώσει και εκεί τη σειρά ε;
Anyway, μπαίνοντας στο part III του 1ου βιβλίου, ακόμα δεν με έχει ενοχλήσει, ούτε ο ρυθμός του, ούτε ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία, ούτε ο τρόπος που εισάγονται οι χαρακτήρες (Conphas ). Ήδη, μετά από 280 σελίδες, έχουν γίνει σημαντικά γεγονότα και μου αρέσει που, χωρίς να πλατειάζει, δίνει τις πληροφορίες που χρειάζονται για να προχωρήσει η ιστορία, να σεταριστούν οι χαρακτήρες, ο κόσμος, κτλ.
Πολύ ωραίο μέχρι στιγμής και ευελπιστώ σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.
Φιλε αν ψαχτεις δεν μπορεις να φανταστεις που μπορεις να με βρεις να το σπρωχνω…χαχα. Ηδη φημολογειται οτι θα μου δωθουν ποσοστα.
Ο Κονφας φοβερος. Απο αυτους που μ αρεσαν απο την αρχη μαζι με αλλους δυο. Να μην κανω σποιλερς
Δεν ξέρω, προσωπικά ίσως με χάλασε ότι δεν ένιωσα το closure στο τέλος των βιβλίων…
Επίσης ήταν περίεργο ότι υπήρχε build up σε κάποιους χαρακτήρες που τελικά δεν έπαιξαν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο ή και το αντίστροφο…
Τεσπα σε pm τα υπόλοιπα για να μην κάνουμε και spoilers
Θα σου στειλω συντομα να συζητησουμε χαχα!
Τελείωσα το 4ο Dune. Αρκετά καλό θα έλεγα, αλλά σίγουρα κατώτερο των 3ων πρώτων. Ειδικά οι πρώτες 100 σελίδες, πολύ αδιάφορες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αφήνει με απορία τι μπορεί να γίνει μετά. Πάντως το καλό που έχουν όλα τα βιβλία, είναι ότι μπορείς να σταματήσεις σε οποιοδήποτε και να αισθάνεσαι ότι έχεις διαβάσει μια πλήρη ιστορία.
Ξεκίνησα το Ender’s Game. Πολύ πιο εύκολο ανάγνωσμα, έχει την πλάκα του και το ενδιαφέρον του.
Δεν εχω διαβασει απο 4ο. Θελω να τα πιασω απο την αρχη παλι
μόλις το τελείωσα, λοιπόν ενω πριν ενα χρόνο έλεγα οτι δυσκολα θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα για τους λόγους που εξηγω παραπάνω σε παλιότερο ποστ, τελικα σήμερα μόλις το έκλεισα είπα: διάολε…τώρα τί κάνουμε με κλειστά τα πάντα εν μέσω καραντίνας…!!!
είναι και η φαση της ταινιας που θα βγεί σε μερικούς μήνες οπότε ψηνομαι πολύ άσχημα.
ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ ΜΟΥ ΜΕΣΑ