Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία

Τελείωσα το από πάνω βιβλίο.
Αρκετά ενδαφέρουσες ιδέες παρουσιάζει μέσα ο Καρντ.
Αν και ελαφρώς υποτονικό στην αρχή και με πολλές αναφορές στον θεό, το οποίο με τσινισε λίγο, από τα 1/3 και πέρα ανέβηκε κατακόρυφα.
Φυσικά βέβαια η ιστορία ΔΕΝ τελειώνει σε αυτό το βιβλίο, το οποίο είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα, αλλά στο επόμενο βιβλίο το οποίο είναι και το μόνο που δεν έχουν μεταφράσει στα ελληνικά :frowning:
2η φορά που σειρά με αναγκάζει να διαβάσα ξενόγλωσσα.

1 Like

3o στην σειρά γιατί μπορώ.

Ξεκίνησα το Hyperion, το οποίο με έχει ξενίσει αρκετά στην αρχή του. Λίγο τα δενδροπλοια(μου θυμισε πολύ το Raft του Baxter), λίγα τα εβένινα διαστημοπλοια, λίγο οι ταχυονικοί ταδε(αυτή η nonsense “επιστημονική” ορολογία με έχει κάνει να μην διαβάσω το Ubik), έχει πάει σε χωράφια που δεν πολυσυμπαθώ. Ίσως το προσπαθήσω λίγο, αλλά δεν με εχει ψήσει τόσο πολύ και προέρχομαι και από βιβλίο που μου άρεσε αρκετά, οπότε με ξινίζει επί 2.

Για πες μια γνωμη για ολη την τριλογια

Τώρα θα ξεκινήσω το τρίτο: γενική εικόνα πολύ θετική. Συνδυάζει αρκετά επιτυχημένα τις επιρροές του ( κόμιξ- υπερηρωες, το παιχνίδι του στεμματος, βυζαντινή περίοδος, ελληνικό φολκλόρ) και αυτό που παρουσιάζει στέκεται πολύ γερά στον χώρο του φανταστικού. Εξαιρετική η χρήση ελληνομορφων ονομάτων και ονομασιών, κάνει τη διαφορά, αφού έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε ως επί το πλείστον ξένες δημιουργίες. Καυστικός σε αρκετές περιπτώσεις, την εκκλησία δεν την αφήνει σε χλωρό κλαρί, εστιάζει σε χαρακτήρες και πώς γίνονται οι κάθε είδους δολοπλοκίες, με εσωτερικούς-εξωτερικούς εχθρούς. Έντονο και το μεταφυσικό στοιχείο, και όλα αυτά πλεγμενα με χάρη και ενσωματωμένα υπέροχα, χωρίς καν την υποψία του αχταρμά.

2 Likes

Ολα καλα αν εξαιρεσω το υπερηρωες. Δεν μ αρεσουν καθολου. Φανταζομαι βεβαια οτι σε ολο αυτο το κοντεξτ θα βγαινουν διαφορετικα

1 Like

Για να είμαι ακριβής: μοιάζουν πάρα πολύ με τους mutant x- men, ονομάζονται “βδελύγματα” από την εκκλησία και κατά κανόνα βρίσκονται υπό διωγμό, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μέσω της κοινότητάς τους, το κυνήγι ενάντια στα “Θηρία”. Τα " βδελύγματα" δηλ. που πήραν τον κακό τον δρόμο.

1 Like

Πες το ετσι :stuck_out_tongue: Φανταστηκα σκηνικα τυπου Σαντερσον που οι μαχες μου θυμιζουν αβεντζερς :stuck_out_tongue:

1 Like

Οι μάχες είναι άλλοτε σύντομες και άλλοτε λεπτομερείς στην περιγραφή τους. Με αρκετή ποσότητα αίματος, ξεκοιλιασματος και άλλων τέτοιων σκηνικών :laughing:

1 Like

https://fantasyfestival.gr/the-everlies-ελληνικα-βραβεια-του-φανταστικου#https://fantasyfestival.gr/the-everlies-ελληνικα-βραβεια-του-φανταστικου

Πωπω ποσα υπαρχουν. Δεν εχω διαβασει τιποτα. Με ιντριγκαρε το Εποχη της Απεραντης Νυχτας κ συγκινηθηκα με τον Ιβαρ. Το ονομα του πιο πολυετη αρπιτζοχαρακτηρα μου :smiley:

Το μονο Ελληνικο φαντασυ που χω διαβασει παλια κ μ αρεσε κ πολυ τοτε , ηταν ο Ιπποτης. Οπως το σκεφτομαι τωρα, ο πιο κοντινος σ αυτο γνωστος συγγραφεας θα ελεγα οτι ειναι ο Kay

Και αυτά είναι μόνο του '19 :wink:
Θα τα δω με προσοχή όταν τελειώσει η άδεια

Καποτε ηλπιζα κ γω σε μια αναλογη καριερα

Συγγραφική;

Ναι :stuck_out_tongue:

1 Like

Αχχχ κάποτε είχα βάλει στόχο να γράψω ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Το γενικό στόρι το έχω ακόμα στο μυαλό μου, αλλά στην πράξη κόλλησα επειδή δεν έχω μάθει ακόμα συγγραφικές τεχνικές κλπ, που είναι τελικά απαραίτητες, πέρα από την έλλειψη χρόνου πια. Ίσως κάποτε… :roll_eyes:

3 Likes

Πάντως οι κριτικές σου στο goodreads είναι εξαιρετικές :wink:

2 Likes

Με τιμας φιλε μου! Ιδεες ειχα και εγω παντα, αλλα η τεμπελια παει συννεφο. Με προβληματιζει παντα το ο,τι εχω αντικαταστησει ασχολιες οπως το γραψιμο k η ζωγραφικη με απειρες gaming εργατοωρες :smiley:

1 Like

Τελειωσα τον Υπεριωνα.
Guess what, ω τι εκπληξη, συνεχιζω με τον δευτερο. Ο φιλος ο simmons εχει περιεργη γραφη, πλατιαζει σε αρκετά σημεια τα οποια με εφεραν ελαφρως στα ορια μου, αλλα χτιζει σιγα σιγα και εκει που δεν το περιμενεις μια εκπληκτικη ιστορια.
Αργο βιβλιο, με ξεκαθαρο αρνητικο για μενα, το σε σημεια fantasy scifi(ειμαι περισσοτερο φαν του hard scifi), το οποιο ομως ευτυχως δεν ειναι μεγαλο ποσοστο. Πολυ καλη ιστορια και @Red_Viper φυσικα και ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να σταματήσεις στο πρωτο, εχει τρελο cliffhanger!

3 Likes

Το δευτερο εχει πιο κλασικη δομη. Παντως ναι χαρντ σαι φαι δεν το λες με τιποτα. Γι αυτο εχει κ πολλους φανς κ απο το φαντασυ

1 Like

Ειμαι προς το τελος του δευτερου βιβλιου.
Μπορω να πω οτι,κανοντας 5 κωλοτουμπες, οτι το βιβλιο ειναι αριστούργημα. Ο κοσμος που εχει χτισει, ο τροπος που γραφει, οι εναλλαγές, οι ανατροπες και οι σφηνες φιλοσοφιας, ειναι πραγματικα καταπληκτικά.
@Red_Viper,πραγματικα αριστούργημα, ευχαριστω!

2 Likes