Αρειανάρα ρε!

Υπεύθυνος για την διακοπή ενός ματς είναι ο διαιτητής σωστά; Σωστά. Όταν λοιπόν αυτός θεωρεί πως ο αγώνας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί και βγαίνει μετά μια επιτροπή να τον ακυρώσει βασισμένη στην διάγνωση ενός γιατρού ναι για μένα φυσικά και δημιουργεί δεδικασμένο. Σε κάθε διακοπή παιχνιδιού από εδώ και πέρα λόγω τραυματισμού διαιτητή η επόπτη η κάθε ομάδα πλέον θα μπορεί να ακυρώσει την απόφαση αν ο γιατρός πει πως το όποιο αντικείμενο προσγειώθηκε στο κεφάλι διαιτητή η επόπτη δεν του το άνοιξε άρα μπορούσε να συνεχίσει.

Δεν μιλάμε για υποθετικό τραυματισμό. Ξεκάθαρα ο διαιτητής έκρινε πως η συνάδελφος του [B]που χτυπήθηκε[/B] δεν μπορούσε να συνεχίσει και διέκοψε τον αγώνα. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.

επισης μπορεί να μην υπάρχει δεδικασμένο στο σημείο τις τιμωρίας, αλλά στο οτι πλέον ο διαιτητής δεν θα εχει το θάρρος να το διακόπτει, είναι σίγουρο. αφού 4 μέρες μετά θα τον στέλνουν να το ξανασυνεχισει!!
μαρεσει που στον νεο νομο ελεγε οτι πλέον κυρίαρχος για το τι θα γίνεται στα γυπεδα και για την κατάληξη των αγόνων θα είναι ο διαιτητής!.

Σύμφωνοι.

Είμαστε λοιπόν στις περιπτώσεις 2,3,4 του παραδείγματός μου. Επομένως πρέπει να δούμε τι λέει ο κανονισμός για να δούμε αν η οριστική διακοπή είναι η σωστή ποινή. Αν ο κανονισμός λέει ότι “εάν δεν υπάρξει τραυματισμός -διαπιστωμένος από γιατρό- τότε το ματς δεν διακόπτεται οριστικά” ο Τριτσώνης έκανε λάθος.

Σύμφωνοι και πάλι.

Μόνο που ο δικαστής δεν μπορεί να δικάσει με το κανονισμό που θα επιθυμούσαμε αλλά με τον κανονισμό που υπάρχει.

Στο χέρι των φιλάθλων είναι να φύγουν απ’ τα γήπεδα και να κλείσουν τις τηλεοράσεις μέχρι οι κανονισμοί να αλλάξουν ή, ακόμα καλύτερα, να απαιτήσουν μονάχα ερασιτεχνικό αθλητισμό αφαιρώντας του έτσι τα τεράστια προβλήματα του επαγγελματισμού και του πρωταθλητισμού.

Τώρα όμως σχολιάζουμε μια απόφαση διακοπής και κατά πόσον ήταν συμβατή με τον ισχύοντα κανονισμό.

Ήταν συμβατή? Καλά έκανε ο Τριτσώνης, μαλακία έκανε η σουπερλίγκα και να ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα στην ΕΠΟ.

Δεν ήταν συμβατή? Μαλακία του Τριτσώνη -να τιμωρηθεί κιόλας και σωστή η σουπερλίγκα που αναίρεσε την διακοπή.

Δεν έχω φάει εγώ κόλλημα, εσείς έχετε φάει με το ότι η απόφαση της σουπερλίγκας δήθεν “νομιμοποιεί τον οποιονδήποτε να πετάει αντικείμενα”.

Κανέναν δεν νομιμοποιεί, απλώς δεν μπορείς να ζητάς από τον δικαστή να δικάζει με αυστηρότερη ποινή από αυτήν που ορίζει ο κανονισμός, για να παραδειγματιστούν οι εν δυνάμει κάφροι.

Αν με ρωτάς τι θέλω, θα ήθελα οι διπλανοί του ηλίθιου που πέταξε το μπουκάλι διακόπτοντας τη ροή του αγώνα που έδινε η ομάδα τους, να τον πέταγαν από μόνοι τους εκτός Χαριλάου με τις κλωτσιές.

Ο διαιτητής είναι υπεύθυνος να εφαρμόζει τους κανονισμούς, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω για να είναι κατανοητό.

Δεν είναι μόνο θέμα θάρρους. Από την στιγμή που μπορείς έτσι εύκολα να ακυρώσεις απόφαση διαιτητή βάση του… γιατρού κάθε διακοπή αγώνα (αν υποθέσουμε πως θα γίνει ξανά) θα είναι στον αέρα. Θα ψάχνουν οι ομάδες κανέναν να καταθέσει για να ακυρώσει την απόφαση του διαιτητή. Σε αυτό τον αγώνα ήταν ο γιατρός μετά μπορεί να είναι κανένας φροντιστής ή ακόμα και αστυνομικός ξέρω γω. Για να γλυτώσει μια ομάδα την τιμωρία τα πάντα θα κάνει ειδικά όταν πλέον ξέρει πως μπορεί.

edit

Ο κανονισμός λέει πως είναι στην κρίση του αν οι συνθήκες του αγώνα επιτρέπουν την συνέχιση του

επειδή βιάζομαι γιατι πάω να δω την αελαρα, σου λεω οτι δεν λέω πως η σουπερ λιγκ νομιμοποιεί τίποτα…λεω για την συμπεριφορά των υπολοίπων φιλάθλων άλλων ομάδων.φαντάσου την μαλάκια του καθε αελαρα που θα λεει την χαζομάρα του για να κάνει ή να καλύψει την παπαρια του.το γραφω κιολας([B][I]μιλάμε για τους χαζούς και για τις παε που προσπαθούν με ηλίθιους τρόπους να υπερασπιστούν στους εαυτούς τους[/I][/B])

έχεις δίκιο στο οτι δεν ξέρω τον νεο νομο και ειναι κάπως αυθαίρετες οι απόψεις. παντως αν θυμάμαι καλά δεν άρεσε σε καμια ομάδα κανένα σημείο του νεου νομου, οπότε μάλλον εχει πολυ εύκολα οριστικές διακοπές και τεράστια πρόστιμα.ανάλογα με την περίπτωση βέβαια.

ωραίο το τελευταίο που λες, το ειχαμε πετύχει κάποτε με τον ερχομό του πηλαδακη, αλλά η βλακεία ειναι ανίκητη.

παραφράζοντας το σύνθημα [B][I]λε-λε-λευτερια, λευτεριά στους σοβαρούς![/I][/B] (απο οπαδούς)

παω γήπεδο

:lol: :lol:

Είναι λίγο αστείο, έχεις βάλει κάτι στο μυαλό σου και το ανάγεις σε πραγματικότητα.

Ο κανονισμός είναι αυτός που περιγράφει τις συνθήκες διακοπής και ο διαιτητής καλείται να αποφασίσει αν όντως συντρέχουν οι συνθήκες αυτές.

Μία συνθήκη είναι και ο τραυματισμός από αντικείμενο. Είναι δυνατόν να θεωρείς ότι τον τραυματισμό θα τον επιβεβαιώσει ο διαιτητής και όχι ο γιατρός?

Πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσουμε το ότι ο υπάρχων κανονισμός είναι μαλακία και πρέπει να αλλάξει σε “πέφτει αντικείμενο - τέλος το ματς” από το ότι με βαση τον ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ κανονισμό κακώς διακόπηκε το ματς?

Ο διαιτητής επίσης έδωσε εντολή να εκκενωθεί η εξέδρα στο σημείο από όπου είχε πέσει το αντικείμενο κάτι που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση με την απόφαση για διακοπή να έχει γίνει ήδη. Η επόπτης, αν δεις και στο βίντεο φεύγει μια φορά από την θέση της λόγω ρίψης αντικειμένου (που δεν την πέτυχε) γυρνάει και μετά την τρώει. Στο Παο - Ολυμπιακός δεν υπήρξε τραυματισμός απλά συνθήκες που ο διαιτητής έκρινε ότι δεν ευνοούσαν την συνέχιση του αγώνα. Και εδώ έγινε το ίδιο + του ότι είχαμε και τον τραυματισμό της επόπτριας. Όλα αυτά ακυρώθηκαν από τον… γιατρό της superleague που προφανώς αξιολόγησε τις συνθήκες καλύτερα.

Εντάξει, δε γίνεται να καταλάβεις τι γράφω οπότε σταματάω.

Άστοχο παράδειγμα.
Γιατί οκ, σωστά αυτά που λες, αλλά αν εγώ είμαι διαιτητής ή γενικά επαγγελματίας και επιτελώ έργο και πρέπει αμέσως μετά την πέτρα σου που έτυχε να μην με πάρει, εγώ να συνεχίσω απρόσκοπτα το έργο μου, ε ρε φίλε εγώ μπορεί να σκεφτώ εκείνη στην στιγμή ότι άμα συνεχίσω τώρα στο επόμενο λεπτό μπορεί να μου ξαναπετάξεις και άλλη μια και να με πάρει στο κεφάλι και να σκοτωθώ. Δηλαδή να συνεχίσω με κίνδυνο της ζωής μου;
Δεν έτυχε.

(όπου πέτρα βάλε μπουκάλι, αλλά δεν αναιρεί ότι το επόμενο μπορεί να ήταν κοτρώνα-τσιμέντο, όπως συνηθίζεται στο “σάπιο μήλο”.

Επίσης, γιατρός της Superleague δεν υπάρχει σαν πόστο, υπάρχει μόνο Γιατρός Γηπεδούχου και Γιατρός Φιλοξενούμενου. Επίσης το αν πονάς και το αν έχεις πάθει σοκ, δεν μετριέται από οποιαδήποτε εξέταση.

Δε διαφωνώ μαζί σου πουθενά και οι δύο λέμε ότι ο κανονισμός είναι μαλακία όπως είναι τώρα.

για να τελειωνουμε να διαβασουμε και κανα μουσικο νεο:p

ο κανονισμος λεει οτι για να διακοπει ο αγωνας πρεπει να υπαρχει τραυματισμος.

ο τραυματισμος για να διαπιστωθει πρεπει να γινει εξεταση απο…γιατρο (ελα;;;:-k)

η ηλιθια δεν ειχε τιποτα και επικαλεστηκε “ψυχολογικους λογους”

ο ΑΡΗΣ τιμωρηθηκε με 1 αγωνιστικη και 55.000 προστιμο σε αντιθεση με οτι προσπαθουν να περασουν οι δημοσιογραφαρες (που σε αλλες στιγμες καταπινουν την σιχαμερη και γλειωδη γλωσιτσα τους) οτι υπαρχει ατιμωρησια και ξυσταρχιδια.

το εκανα ταληρακια, διφραγκα δεν εχει.

ωραίους εκπρόσωπους έχουν οι δυο ομάδες :stuck_out_tongue:

[B]edit[/B]

Ανατράπηκε το σκηνικό για τον διακοπέντα αγώνα μεταξύ Άρη και Αστέρα Τρίπολης. Η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα έγινε δεκτή και ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί. Αντιθέτως, κατακυρώνεται στους Αρκάδες με 3-0, ο Άρης μηδενίζεται στο παιχνίδι και παράλληλα του αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, ενώ του επιβάλλεται τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (με την Κέρκυρα την ερχόμενη Κυριακή) και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

ετσι.

η δικαιοσυνη πανω απ’ολα.

Μου αρέσει που κάθεστε και σχολιάζετε νόμους και κανονισμούς λες και αυτά παίζουν ρόλο στην Ελλάδα.
Εδώ επενέβησαν πολιτικοί και βγήκαν από την αφάνεια φαντάσματα του παρελθόντος για να επέλθει η τιμωρία (βλ. Γκαγκάτσης).

Το βασικό ζήτημα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκαν το ίδιο αυστηρά οι κανονισμοί σε άλλους αγώνες.

Παρεπιμπτόντως… τα παρακάτω συνέβησαν στην ευρώπη πριν από μια βδομάδα:

[B]
Καρταχένα-Θέλτα:[/B]

Πραγματικός τραυματισμός διαιτητή, χωρίς θέατρο.

Ποινή: Συνέχιση αγώνα, 1 αγωνιστική κεκλεισμένων θυρών και 6000 ευρώ πρόστιμο.

[B]
Σεντ Παουλι-Σαλκε:[/B]

Διακοπή αγώνα έπειτα από μαζική ρίψη αντικειμένων στον διαιτητή.

Τιμωρία: Απλά κατοχύρωση του αγώνα στην Σάλκε.
Δικαίωση της Σεντ Παύλι στην έφεση και δεν τιμωρείτε η έδρα της.

[B]
[SIZE=“3”]
Ο νόων νοείτω…[/SIZE][/B]

Δεν ξερω τι λετε εσεις, αλλα εγω απο σημερα θα κοιμαμαι ησυχος, γιατι δε θα μπορει πλεον ενας αλητης να καταστρεφει εναν αγωνα. :yahoo:

Η διαφορά είναι πως σε Γερμανία και Ισπανία που έγιναν αυτά τα περιστατικά δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με την βια στα γήπεδα όπως εδώ :wink:

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι με τιμωρίες σαν και αυτή του Άρη αλλά σίγουρα τόσο με αυτό τον αγώνα όσο και με αγώνα Παο - Ολυμπιακού μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.

Αυτό που ακούμε συνέχεια στην Ελλάδα ως “παραδειγματική τιμωρία” δεν υπάρχει σε κανένα πολιτισμένο κράτος. Δεν εφαρμόζονται έτσι οι νόμοι. Μόνο σε χούντες υπάρχουν αυτά.
Σε πολιτισμένες χώρες εφαρμόζονται οι νόμοι το ίδιο σε όλους, ως έχουν. Ούτε παραδειγματικά ούτε εκδικητικά.

Η επαναλαμβανόμενη σύγκριση με τον αγώνα Παο-Ολυμπιακού είναι ατυχής γιατί δεν έγιναν τέτοια ευρείας μορφής επεισόδια και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη επιρροή έχουν τα μμε (ειδικά σε έναν αγώνα χωρίς τηλ. μετάδοση).

Αν για έναν μπουκάλι δικαιολογούνται ως τιμωρία, η διακοπή αγώνα, -3 βαθμοί και μια αγωνιστική, αναλογικά ο Παο θα έπρεπε να τιμωρηθεί με -50.

Επίσης για όσους δεν ζούνε στην Ελλάδα,έπεσαν πολλά μπουκάλια και σήμερα χωρίς καμία διακοπή…

Aκριβως.

Εγω, παντως, περιμενω εναγωνιως την επομενη “καλη αρχη” σε καποιο αλλο ματς του ΑΡΗ. :smiley:

Υπερβολικο σε βρισκω. [-X

ουγκ!!