Απλα το ειπα γιατι οτι σχεδον εχει πει βγαινει…Φυσικα αν υπαρχουν κι αλλοι ας μιλησουν αλλα ηθελα να αποφυγω κατι που θελουν κι αλλοι να αποφυγουν…Να μπαινω καθε μερα στο τοπικ και να χρειαζεται να διαβασω 10 σελιδες για να καταλαβω τι παιζει…
Πως θα φαινοταν αν ελεγα εγω τωρα οτι ερχονται οι RHCP και οτι μου το ειπε ο ταδε κλπ…Ποσες σελιδες θα γεμιζαν…??
Ας κανει καποος λιστα με τις φημες να εχουμε βαση…Απλα ειπα τον συγκεκριμενο γιατι ειναι κατα μεγαλο ποσοστο εγκυρος…
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα και άρχισαν οι γκρίνιες…Γκρινιάζετε για το ότι θα έρθουν(?) οι Priest επειδή ξαναήρθαν το 2004…Ε και…Ποιον από εδώ μέσα πραγματικά θα χάλαγε να ξαναδεί Priest??Αλλά αμα δεν τους φέρουν θα αρχίσουν οι γκρίνιες οτι δεν τουε φέρνουν και τέτοια…Απο τα συγκροτήματα που όντως θα περιοδεύσουν το καλοκαίρι μέχρι στιγμής έχουν κλείσει στα σίγουρα Maiden και Def Leppard/Whitesnake και είναι πολύ κοντά στο να κλείσουν και οι Priest…Μόνο για Metallica δεν ξέρουμε ακόμα…Καθόλου άσχημα μέχρι στιγμής κατά την γνώμη μου…Εντάξει σίγουρα είμαστε ακόμα πολλλυυυ πίσω απο τα υπόλοιπα ευρωπαικά φεστιβάλ κατά την γνώμη μου αλλά σίγουρα είναι καλύτερο απο το τίποτα…Και στο κάτω κάτω όποιου δεν του αρέσει απλά δεν πάει…
Τι πάθατε?
Για rockwave που είναι τις πρώτες μέρες του Ιουλίου (με κάτι πολύ καλό στην χωροταξία του χώρου μάλλον), θα έχουμε judas priest, opeth, borgir (μάλλον)…και…βλέπουμε
συμφωνω ρε παιδια, πολυ νωρις αρχισαν οι γκρινιες φετος…ακομα δεν εχουν ανακοινωθει ολα και δεν μπορει να λεει ο καθενας φερτε εκεινους ή τους αλλους…οι Priest ειχαν ερθει πριν 4 χρονια…δηλαδη λιγα ειναι?? για τους Maiden τι να πουμε?? ενταξει, ειναι λιγο καπως γιατι αυτοι που τους φερνουν ξερουν οτι θα ειναι σιγουρα λεφτα, αλλα δεν αξιζει και τετοια γκρινια, το οτι δεν ημαστε Ευρωπη ακομα το ξερουν ολοι…
Χμ, αν ισχύει δε θα είναι και άσχημο να έχουμε Πρήστ και Όπεθ σε μια μέρα. Ψιλοκαλά είναι, αλλά αν δείτε τα ονόματα που περιοδεύουν στην Ευρώπη, κλασσικά για συμβιβασμός μου μοιάζει το να χαιρόμαστε για κάτι τέτοια νέα…
σε μεγαλα festivals οπως graspop,download,sweden rock fest,gods of metal , bang your head παιζουν φετος οι Priest, αλλα εμας μας χαλανε?? ελεος. δε διαφωνω οτi θα επρεπε να εχουμε και πολλους αλλους, αλλα ας γκρινιαζουμε γιαυτο, οχι επειδη θα ερθουν οι Priest.
ε ρε παιδια αν δεν γκρινιαξουμε και λιγο τι μας μενει?
η γκρινια δεν εχει να κανει με τους priest
ετσι και αλλιως 4-5 ειναι τα ονοματα που μπορει να κανουν headline στην ελλαδα
αναγκαστικα θα ανακυκλωνονται
γκρινιαζουμε για την ολη κατασταση
we’re crying bitches τι να κανουμε???
παντως χρειαζεται και αυτο
και επισης χρειαζεται σιγα σιγα να την κανουμε απο τα φεστιβαλ της ντιντι
ασπρη μερα δεν προκειται να δουμε,γιατι παντα θα υπαρχουν οι μικροτεροι σε ηλικια που δεν εχουν δει τις παλιες μπαντες,και δεν εχουν λεφτα για το εξωτερικο.και παντα θα υπαρχουν και οι παλιοροκαδες που ξερουν μοναχα 1-2 κλασσικα ονοματα,οπωτε πατανε μονο σε αυτα!
αλλα μπορουμε να την κανουμε προς το εξωτερικο
φετος λογω οικ δυσκολιων δεν μπορω,αλλα του χρονου σιγουρα!!!
για metallica χλωμο το κοβω
ξανα,και με λαιβ maiden και priest το καλοκαιρι.δυσκολο
επισης ατομο που μιλησε με ατομο της didi,του ειπε οτι ισα ισα βγηκανε περσυ.τωρα δεν ξερω ποσο αληθευει αυτο.αν και ξερω οτι οι metallica ειναι ακριβοι!
Μια ‘‘βρωμα’’ που ακουσα ήταν για At The Gates το καλοκαιρι. Παρολα αυτα δε δινω ακομα βαση. Η ‘‘πηγη’’ μου δεν ειναι 100% σιγουρη. Γενικα, ειμαι προσεκτικος μ’ αυτα.
Επισης, να μη ξεχναμε οτι παραδιπλα στο Gods Of Metal παιζουν οι Slayer και οι Morbid Angel. Περσι ειχα ακουσει φημες και για τους δυο. Βεβαια, το περσι με φετος = καμια σχεση θα μου πειτε, απλα καλο ειναι να τα λεμε.
Οσον αφορα τους Borgir, δε ξαφνιαζομαι απ την φημη. Ισα ισα. Εχουν να ερθουν απο το '03 (πρωτη και εως τωρα τελευταια επισκεψη τους - οπου εσπειραν) και εχουν το απαιτουμενο κοινο. Η μλκια ειναι οτι δε μου αρεσε (καθολου) ο νεος δισκος.
Οσον αφορα τους Κιςς, ακουσα οτι ηδη κλεισαν για Σερβια και κοιτανε για Βουλγαρια. Αν ισχυει, το Μαιο πολυ απλα θα δουμε Κιςς. Στη Βουλγαρια υπαρχει κοινο με τη σεσουλα να στηριξει το λαιβ (σιγουρα περισσοτερο απο εδω).
Η διοργάνωση τόσο μεγάλων συναυλιών στην Ελλάδα που έχει το σκυλάδικο στο DNA της, είναι πολύ πολύ δύσκολο πράγμα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Προσέξτε πως σταθμίζονται τα πράγματα.
Είμαστε 11.000.000, οκ? Οι Def Leppard θα κάνουν εδώ μία συναυλία. Στη Νορβηγία των 4.500.000 θα κάνουν 2 ή 3. Νομίζετε ότι εκεί ζητάνε λιγότερα? Απλά, η αναλογία των rock fans στον πληθυσμό, είναι πολύ μεγαλύτερη. Επίσης, στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, είναι πολύ εύκολο με ένα τραίνο να πεταχτείς σε μία διπλανή χώρα που παίζει μία μπάντα και να γυρίσεις αυθημερόν που λέει ο λόγος. Για να σου φέρει εδώ κάποιον, είναι πολλά και υψηλότερα τα κόστη από ότι σε κάποιες άλλες χώρες. Είναι αυτό που λένε θέμα logistics. Και μην ξεχνάμε και τις υποδομές έτσι?
Το καλό για μένα, που είμαι κοντά στα 40 και έχω ζήσει την κακομοιριά της Ελλάδας στο θέμα των συναυλιών, είναι ότι υπάρχουν 2-3 κύριοι διοργανωτές που κάνουν αξιόλογες προσπάθειες και έχει χτισθεί μία καλή φήμη γύρω από το συναυλιακό περιβάλλον στη χώρα μας. Επίσης, οι μικρές εταιρείες που φέρνουν μικρές ή “ξεχασμένες” φοβερές μπάντες (anvil, demon, krokus κλπ), είναι και αυτές αξιέπαινες για τις προσπάθειες και το υψηλό ρίσκο που παίρνουν.
Παραθέτω ένα παράδειγμα:
Μία μπάντα θέλει μία αμοιβή π.χ. 1.000 ευρώ.
Για να κλείσεις π.χ. το ΑΝ, θες άλλα 1.000. Για να τους κοιμήσεις (6 άτομα) και να τους ταίσεις, καμμιά 500αρα. Βάλε και εισιτήρια 1.500. Βάλε και φόρο. Βάλε και προβολή. Βάλε και backline. Φτάνεις το 6.000αρο. Τι εισιτήριο να βάλεις για να ένα χώρο 500 ατόμων που είναι το ΑΝ? Δεν έχω βάλει και το επιχειρηματικό κέρδος του διοργανωτή, που πρέπει να είναι (για να αξίζει η προσπάθεια), τουλάχιστον 10-15%. Κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. Όλα λοιπόν είναι σχετικά.
Στο ARROW festival στην Ολλανδία, το εισιτήριο θα έχει γύρω στα 60-70 ευρώ και το deluxe (έτσι το λένε) θα έχει 165 ευρώ και με πολλές παροχές. Τι θα δεις εκεί? KISS, Def Leppard, Whitesnake και άλλα όμορφα πράγματα.
Κάποιοι πρέπει να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους, πριν πούνε κάτι.
Συμφωνω απολυτα και θελω και γω να δωσω συγχαρητηρια σε εταιρειες όπως η venerate industries, lockdown productions, κορμορανο που φερνουν σημαντικες μπαντες μικρης κλιμακας με μεγαλο ρισκο και δυσκολια.
Θέλω να πω ότι πριν κάνουμε σε κάτι κριτική (οτιδήποτε είναι αυτό), πρέπει να προσπαθούμε να μπαίνουμε και στη θέση του κρινόμενου. Ίσως, λέω ίσως, είναι πράγματα που δεν ξέρουμε. Ξέρεις…μακάρι να ήταν τόσο εύκολα και να μπορούσαμε να φέρναμε όποιον θέλαμε και όποτε θέλαμε.
Πρόσφατο παράδειγμα. Πέρσι το Νοέμβριο οι KISS θα έπαιζαν Καναδά. Είχαν ανακοινωθεί όλα, μιά χαρά.
10 (!!!) μέρες πριν τη συναυλία, ο διοργανωτής το ακυρώνει. Οι KISS ζητάνε 1.000.000 δολλάρια (η αμοιβή τους) αποζημίωση. Φαντάζεσαι να γίνει εδώ κάτι τέτοιο???
ναι ρε
συμφωνω απολυτως
απλα η διαφορα στο τι εχουμε δει εμεις και οι περισσοτερες χωρες στο εξωτερικο ειναι τεραστια
και δεν παω αμερικη οπου οκ εκει ειναι αλλη φαση
αλλα
δες σλοβενια φετος
Friday, July 4:
IN FLAMES
WINTERSUN
HEAVEN SHALL BURN
CATAMENIA
OCTOBER FILE
MACHINEMADE GOD
HATE
ALESTORM
PENITENZIAGITE
STAUB UND SCHATTEN
Saturday, July 5:
APOCALYPTICA
CELTIC FROST
SOILWORK
FINNTROLL
LEGION OF THE DAMNED
TANKARD
MERCENARY
DARK FORTRESS
THE SORROW
DEAD BEYOND BURIED
GORILLA MONSOON
PERISHING MANKIND
Sunday, July 6:
MINISTRY
HELLOWEEN
BEHEMOTH
KORPIKLAANI
BRAINSTRORM
FEAR MY THOUGHTS
TEXTURES
SYBREED
DRONE
HERFST
Monday, July 7:
MORBID ANGEL
RAGE
ELUVEITIE
SAHG
MYSTIC PROPHECY
Tuesday, July 8:
ARCH ENEMY
SUBWAY TO SALLY
SKYFORGER
BIOMECHANICAL
5 μερες 114 ευρω!!!
και εφοσον δεν υπαρχει το μεγαλο κλασσικο μεταλ ονομα για headline
οδηγουμαστε στο οτι απο τα 2 εκατομυρια πληθυσμο που εχει οι μεταλλαδες ειναι περισσοτεροι απο τους δικους μας!!!
Δεν είναι αυτό το θέμα, απλά δες πόσοι άλλοι θα παίζουν μαζί με τους Priest εκεί
Και στο κάτω κάτω, γιατί να μη δούμε At The Gates;
Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Πολύ βιάζεσαι…Αυτά είναι σύμφωνα με όσα είπε ο Simmons.Περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις.
Κρατάμε και μια πισινή μεν αλλά δεν νομίζω να α είπε έτσι για πλάκα…