Ας Δώσουμε ένα τέλος στην καταβολή του τέλους της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ

Είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στην οποία προκειμένου να έχεις παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνεις την δημόσια τηλεόραση.

Τελευταία υπάρχει στο Διαδίκτυο μεγάλη κινητοποίηση σχετικά με αυτήν την υπόθεση, ενώ ο Τύπος έχει αρχίσει να αφουγκράζεται την αγανάκτηση των πολιτών.

Οι αντιρρήσεις που προβάλλονται κυρίως, έχουν συνοπτικά ως εξής:

  1. Η επιβολή ανταποδοτικών τελών προκρούει στην αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού που διέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  2. Τα ανταποδοτικά τέλη δεν μπορεί να επιβάλλονται σε πολίτες που δεν διαθέτουν τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς δέκτες ή σε πολίτες που δεν παρακολουθούν τα κρατικά κανάλια, αφού στις περιπτώσεις αυτές δεν συντρέχει προσφορά υπηρεσίας στην οποία αντιστοιχεί ανταπόδοση.
  3. Τα ανταποδοτικά τέλη δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται σε άπορους και γενικώς αδύναμους οικονομικά (φοιτητές, ανέργους κ.λπ.).
  4. Τα ανταποδοτικά τέλη εφόσον γίνει δεκτό ότι πρέπει να καταβάλλονται, δεν επιτρέπεται να διατίθενται για εμπορικούς (ιδιωτικοοικονομικούς) σκοπούς. Π.χ. χορηγίες θεαμάτων, συναυλιών, καταχωρήσεις στον τύπο (διαφημίσεις) κ.λπ. Στο ίδιο πλαίσιο αμφιβητείται αν επιτρέπεται η χρημαροδότηση reality show, talent show, ακόμα και τηλεπαιχνιδιών από την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ΙΝ.ΚΑ., πρέπει να μαζευτούν 2000 υπογραφές ώστε να υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω νομικές ενέργειες.
Στην ιστοσελίδα http://www.youchoose.net/campaign/greek_public_tv_payment μπορούμε
να ψηφίσουμε αν διαφωνούμε με την καταβολή του τέλους της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Στόχος είναι οι 2000 υπογραφές.

εγω αυτο με τα τελη της ερτ στον λογαριασμο της ΔΕΗ δεν το ξερα, στην οικονομια μας το ειπε η καθηγητρια.

οποιος δεν συμφωνει να σηκωσει το χερι :roll: :wink:

[ol]
[li]Δεν με ενδιαφερει ουτε ο ανταγωνισμος ουτε η ιδιωτικη πρωτοβουλια…
[/li]
[li]Ακυρο. Τοτε δεν θα πρεπει να πληρωνουμε και φορους για δημοσια εργα που δεν θα χρησιμοποιησουμε ποτε. Ετσι ομως καταλυεται η ουσια του κοινωνικου κρατους…
[/li]
[li]Εδω συμφωνω. Ισως ειναι καλυτερο η καταβολη τελων στην ΕΡΤ να ειναι σε αντιστοιχια με το εισοδημα…
[/li]
[li]Εδω συμφωνω απολυτα…
[/li][/ol]

Εγώ πιστεύω ότι αφού δίνουμε τόσα λεφτά στην ΕΡΤ, δεν θα έπρεπε να έχει καν διαφημίσεις… Και φυσικά δεν θα έπρεπε να ξοδεύει 10 εκ. ευρώ για την κάθε eurovisionμαλακία,που και καλά προβάλλει την Ελλάδα, αλλα ουσιαστικά προβάλλει την κάθε Βίσση και τον εκάστοτε Ρουβά.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!!!

Δεν πιστεύω σε έννοιες όπως “ελεύθερη οικονομία”, “ανταγωνισμός” κλπ., γι`αυτό και δεν υπογράφω…

Παιδιά δεν ξέρω τις ακριβείς σας ηλικίες αλλά υποθέτω πως είσαστε και οι δύο γεννημένοι την δεκαετία του 80 και δεν θυμάστε τις ωραίες εποχές που η ΕΡΤ ήταν μονοπώλιο. Από αυτές τις εποχές μας έχει μείνει κληρονομιά και το “χαράτσι” στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ειδικά εσύ Sharuman αν είχες δεί ΥΕΝΕΔ θα ήταν η καλύτερη σου με τις εκπομπές των “ενόπλων δυνάμεων” και τα εμβατήρια :stuck_out_tongue: :lol:

Σε καμμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι πως το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο με τους ιδιώτες-καναλάρχες είναι ιδανικό, αλλά είναι σίγουρα προτιμότερο από εκείνη την κατάσταση και πιστεύω πως όσοι την πρόλαβαν θα συμφωνήσουν μαζί μου.

Μέσα έπεσες γιαμενα. Του88 είμαι…
Δεν προτιμούσα την τηλεόραση εκείνης της εποχής, ούτε και τώρα δεν πολυπαρακολουθώ αν και θα συμφωνήσω ότι έχουν γίνει κάποια (λίγα…) βήματα προς τα εμπρός (αν και από τους δημοσιογράφους κατά τη γνώμη μου μόνο ο Τσίμας είναι σοβαρός, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…), ούτε λέω πως είναι σωστό το να καταβάλεται το τέλος στην ΔΕΗ, απλά εξηγώ γιατί δεν υπογράφω το κείμενο, κάποια πράγματα είναι ενάντια στις δικές μου αρχές και δεν μπορώ να υπογράψω κάτι που τα αποδέχεται. Θα συνέχιζα επί του θέματος, αλλά ξεφεύγουμε…