Εγώ ψηφίζω με διαφορά Εbenezer Scrooge. Αν δεν την δω στις γιορτές δεν μπορώ να μπω στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Καλύτερη εκδοχή πιστεύω είναι η ασπρόμαυρη του 1951. Φέτος δεν την πέτυχα, αλλά πέτυχα την εκδοχή με το muppet show.
Κατά τ’ άλλα, ο Ψαλιδοχέρης είναι επίσης ταινιάρα για τα Χριστούγεννα.
Μετά σαφώς έχουμε και τη Νεκρή Νύφη και το Nightmare Before Christmas.
Γενικά όλες αυτές με τους ¶γιους Βασιλίδες τρελαίνομαι να τις βλέπω :oops:
Βασικά με 2 μόλις ποστ ειπώθηκαν σχεδόν όλες όσες είχα στο νου μου… :?
Home Alone (ταινία που μικρός θεωρούσα ανεπανάληπτη, μεγαλώνοντας σκεφτόμουν “τι στο καλό της βρήκα και γελούσα?”, και μεγαλώνοντας λιιιγο ακόμα είπα “έχει φοβερή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!”), σχεδόν όλες οι ταινίες του Tim Burton, γενικά ταινίες με ξωτικά, δράκους κλπ (θυμάται κανείς το Legend με τον Τομ Κρουζ?), και φυσικά το Ebenezer Scrooge…
Φοβερή είναι επίσης μια πιο σύγχρονη εκδοχή του Ebenezer Scrooge με τον Bill Murray, το Scrooged, όπου είναι ένας στριμμένος ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού σταθμού, ,τη βάζει κάθε χρονιά η τιβί, φαντάζομαι την έχετε δει…
Τα Gremlins επίσης, το πρώτο φυσικά, με την όλη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα… Αυτά μου έρχονται τώρα!
Home Alone, Gremlins, Love Actually, How the Grinch Stole Christmas(Τζιμ Καρεη ρε:!: ),Jack Frost(Μαικλ Κιτον ρε:!: ) και γενικα ολα αυτα με τους αγιοβασιληδες τα σπανε. Αρκει να μην ειναι τελειως γλυκαναλατα και να εχουν χιουμορ, αιμα ή κατι.
Α επισης τον Χριστουγεννιατικο Εφιαλτη τον ειδα τις προαλλες που το εβαλε η τιβι και δε μ’ αρεσε. Η πρωτη ταινια του Μπαρτον που δε μ’ αρεσε. Να μην ξανασυμβει.