Θα ήθελα κ γω με την σειρά μου να ρίξω το δικό μου δελτίο “παραπόνων” στο κουτί του Rocking που σε καμία περίπτωση δεν είναι παράπονο, αλλά κατάθεση ειλικρίνειας κ να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους χρήστες του forum, μιας κ αισθάνομαι πως φέρω μερίδιο ευθύνης γι αυτό που έγινε.
Αρχικά, σημειώστε τα εξής:
- το forum σαν σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων/ συζήτησης, κ δη μουσικό, τα περί μουσικής θέματα.
- χρήστες που υβρίζουν (με όποια έννοια θεωρείται εσείς την ύβρη) πρέπει να απομονώνονται αυτόματα, κ από υπεύθυνους αλλά κ από τα υπόλοιπα μέλη με σκοπό την προστασία του forum, για να μην έχουμε τα θλιβερά γεγονότα της Πρωτοχρονιάς.
- το off topic (στα πλαίσια) πρέπει να επισημαίνεται άμεσα για να μην ταλαιπωρούνται οι χρήστες.
Η χρήση του forum είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ βάσει των κανονισμών του κ η κατάχρησή του είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να έχω θιχτεί προσωπικά (σε αρχικό στάδιο) έκρινα σωστό να μπω στην διαδικασία προάσπισης καλλιτεχνικού περιεχομένου, ανεξάρτητα αν αυτό συμβάδιζε με το προσωπικό μου γούστο ή όχι. Θα το έπραττα ούτως ή άλλως. Δεν νοείται να αποκαλούμε άχρηστους ή δεν ξέρω κ γω τι άλλο ανθρώπους που προάγουν κ “παράγουν” Τέχνη. Είναι ζήτημα παιδείας. Το θέμα μου ήταν η ευσυνηδεισία του συγκεκριμένου χρήστη κ η υπεράσπιση του δημιουργού κ τίποτε παραπάνω. Δεν νοείται να αποχαρακτηρίζουμε κάτι, προσβάλλοντας τους δημιουργούς που έφτιαξαν με αγάπη το μεγαλύτερο από τα αγαθά που προσφέρθηκε στον άνθρωπο: την Τέχνη. Δέχομαι ότι για κάποιους, μπορεί να μην είναι ή να μην θεωρούνται Τέχνη τα πάντα, αλλά ένας στοιχειώδης σεβασμός επιβάλλεται.
Έπειτα, προσπάθησα να φέρω τον χρήστη στην θέση του αναγνώστη που διαβάζει τα γραφόμενα του πρώτου κ απ’ ό,τι φάνηκε δεν του άρεσε, με αποτέλεσμα να φύγει η κατάσταση από τον έλεγχο κ να εξελιχθούν όσα, όσοι είδαμε με την έλευση του νέου έτους. Λάθος μου, η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι αυτή, ούτως ώστε να καταλήξουμε να διαβάζουμε για τις προσωπικές ζωές κ τις “μάνες” χρηστών.
Σημειώστε επίσης πως είναι εύκολο για κάποιον χρήστη να κρύβεται πίσω από την ευχέρεια που του προσφέρει η ανωνυμία του “nickname”, αλλά για κάποιον moderator ή συντάκτη, αυτό δεν υφίσταται. Επώνυμα, έχουμε ευθύνη των πράξεων κ του λόγου μας κ βέβαια κρινόμαστε, ενώ το ίδιο δεν λειτουργεί στην αντίστροφη περίπτωση.
Τέλος, πιστεύω πως οι προθέσεις του banαρισμένου χρήστη ήταν φανερές από την αρχή, μιας κ έγραφε μόνο στο συγκεκριμένο topic από την ημέρα εγγραφής του με τρόπο προκλητικό κ με σκοπό να κατορθώσει αυτό που έγινε. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αξιοκρατίας κ εγκυρότητας του forum, ούτε κ των
συντακτών που έχουν αγκαλιάσει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως με τόση αγάπη αυτό που κάνουν, αγάπη για την Μουσική κ αξιοπρέπεια προς τους αναγνώστες τους.
Σκέπτομαι, άρα υπάρχω. Δικαίωμα στην Ελευθερία Απόψεων έχουμε ΟΛΟΙ. Σεβασμός.
Συγγνώμη σε έναν έναν από εσάς ξεχωριστά, αν σας έθιξα.
Καλή Χρονιά σε Όλους.