Κουτί Παραπόνων


#1

Λοιπόν, μιας και τις τελευταίες μέρες εκφράστηκαν διάφορα παράπονα, δημιουργούμε αυτό το τόπικ όπου θα μπορείτε όλοι να εκφράζετε τα παράπονα σας και εμείς θα μπορούμε να σας απαντάμε, δίχως να εμποδίζεται η ροή της συζήτησης στα υπόλοιπα τόπικς που κατά καιρούς γράφονται.

Επίσης, στην κατηγορία συγκεντρώθηκαν και μαζεύτηκαν σε ένα τόπικ τα παράπονα που εκφράστηκαν στο τόπικ “καλύτερες κυκλοφορίες του 2007” καθώς και η συζήτηση γύρω από αυτά. Καθότι είναι 100+ ποστς με δίχως εννιαία θεματολογία, το τόπικ εκείνο κλειδώθηκε και η συζήτηση παρακαλούμε να συνεχιστεί εδώ.

Επίσης, από εδώ θα μπορούμε και εμείς να δίνουμε περισσότερες εξηγήσεις για διάφορα θέματα που σας απασχολούν.

Ευχαριστούμε πολύ:)


#2

Ας κάνω εγώ την αρχή, επειδή πολλοί χρήστες φαίνεται να το έχουν απορία και να θεωρούν άδικη τη τιμωρία που επιβλήθη στο χρήστη Denader.

Ο χρήστης Denader είναι παλιός γνώριμος του φόρουμ. Έχει φτιάξει πάρα πολλούς λογαριασμούς (Lonesome Guitarist, Tommy Skeotch, Twania Kitaen, Whitecross,Atrophic για όποιον ενδιαφέρεται) και όλοι τιμωρήθηκαν με ban για πλήθος λόγων . Κανένας όμως από αυτούς τους λόγους, δεν είχε σχέση με τα μουσικά του γούστα και τις μουσικές του προτιμήσεις. Αν είναι δυνατόν, σε ένα site που ασχολείται με ένα τόσο μεγάλο εύρος της ροκ, να πιστεύει κάποιος ότι τα προσωπικά μουσικά γούστα του καθενός είναι αιτία να εκδιωχθεί κάποιος από το φόρουμ αυτό.

Με όλες του τις εμφανίσεις προκλήθηκε πανικός στο φόρουμ και η φιλική συνομιλία του με χρήστες κατέληγε σε ανταλλαγή ύβρεων που δε γινόταν να γίνει αποδεκτή από εμάς. Η προκλητική στάση κάποιων χρηστών προς το πρόσωπο του, μπορεί να σας φαίνεται άδικη, δικαιολογείται εν μέρη καθώς από την πρώτη στιγμή ειχαν αντιληφθεί την πραγματική ταυτότητα του Denader και είναι λογικό να διατηρούν αυτή τη στάση απέναντι σε ένα πρόσωπο που κατά το παρελθόν είχαν βριστεί. Θέλουμε να ελπίζουμε όμως, ότι και αυτοί από τη μεριά τους θα μάθουν να συγκρατιούνται και να αφήνουν τον έλεγχο του φόρουμ για αυτά τα ζητήματα σε εμάς.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο λογαριασμός του Denader, από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι είναι χρήστης στον οποίο έχει επιβληθεί μόνιμο ban, δε θα μπορούσε να μείνει ανέπαφος. Οι ποινές επιβάλλονται στα πρόσωπα πίσω από τα nicknames και όχι στα nicknames με τα οποία μπαίνουν. Εξάλλου, τότε δεν έχει νόημα και ο πειθαρχικός έλεγχος του φόρουμ.

Ελπίζω τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς να είναι η εξαίρεση της χρονιάς και να μην επαναληφθούν.

:slight_smile:


#3

Δε με κόφτει και πολύ βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο φίλος σας είναι ακόμα ανάμεσά μας και αερολογεί ασυστόλως εντυπωσιάζοντας τους ευκόλως εντυπωσιαζόμενους… Ο νοών νοείτο …:wink:


#4

μιας που είμαι μέσα στους ευκόλως εντυπωσιασμένους, θέλεις να εξηγήσεις πού ακριβώς βασίζεις το γεγονός ότι ο φόρτσουν τέλλερ είναι ο ντενάντερ; εμένα μου φαίνονται αντιδιαμετρικά αντίθετοι οι δυο γιούζερς. εκτός κι αν εννοείς άλλον.


#5

δεν είναι ο ίδιος χρήστης… Διαφορετικοί είναι


#6

Κατόπιν παρακλήσεως του χρήστη mod cozy, αναφέρω οτι το rocking.gr, δεν χρηματίστηκε για κριτική και ουδέποτε, όσο εδιατέλεσα promoter σε εταιρία του χώρου, στην οποίας το δυναμικό δεν ανήκω πλέον, δεν υπήρξε ιδιατέρα μεροληψία ή προσπάθεια χρηματισμού και αλλαγής απόψεων κριτικής προιόντος δια δωροδοκίας ή δωροληψίας εκκατέρωθεν. Πρέπει να ανφέρω όμως οτι σε πεπερασμένο πλήθος κριτικών υπήρξε παροιμιώδης καθυστέρηση στην εκτέλεση τους - με ταυτόχρονη προβολή ανταγωνιστικών προιόντων με αρκετά μεγαλύτερη συχνότητα, κάτι που απο πλευράς μου δεν μπορεί παρά να ειδωθεί παρα μόνο είτε ως μεροληπτική προς τους ανταγωνιστάς στάση ή εξόχως μονομερή προσπάθεια κάλυψης του μουσικού γιγνεσθέ κατά καθαρά υποκειμενικό τρόπο, την στιγμή μάλιστα που τα δείγματα είχαν διατεθεί στούς υπευθύνους σε εύλογο χρονικό διάστημα πράγμα που βρίσκω αρκούντως αντιδεοντολογικό για ένα ελεύθερο σκοπιμοτίτων μέσο ενημέρωσης.

ευχαριστώ.

=============================================================
όσο για τον χρήστη με τα πολλά ονόματα, η αντιμετώπιση του απο πολλούς μέσα εδώ υπήρξε μερολιπτική, άσχημη και είχε τα γνωρίσματα κλίκας. Αυτό είναι πασιφανές. Η στάση του - υπήρξε παιδική καθώς και η εμμονή του σε ορισμένα θέματα, αλλά αυτό πιστεύω μπορεί να θεωρηθεί οτι συμβαίνει και αντίστροφα. Η αντιμετώπιση ενός αντιφρονούντα - πρέπει να χαρακτηρίζεται απο τρόπον ήπιο και γλυκύ, και να έχει ως σκοπό τη νουθεσία και ουχί την αποβολή/αποπομπή και κατα σλλύβδην εξευτελισμό της φορουμικής προσωπικότητας μέλους ενός δημοσίου βήματος.

Η ορολογία δε forum - καθαρά απο τον ορισμό της αποτελεί την δημόσια - ανοικτή συζήτηση παρουσίαση θεμάτων - με κρίτική απο ΓΝΩΣΤΕΣ & ΕΙΔΙΚΟΥΣ, στην περίπτωσή μας επομένως ατομα με οξυδέρκεια, καθαρότητα λόγου και κρίσης - όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτα και βασισμένα σε επιστημονικά/κοινωνικα/αρτιστικα (στην περιπτωσή μας) κριτίρια - με πιθανή συ,μετοχή του κοινού.
επομένως μια ελιτίστικη συμπεριφορά απο άτομα στα οποία δίδεται ισχύς - χωρίς όμως αυτά να αποδεικνύονται ικανά να την διαχειριστούν με τρόπο συνετό και δίκαιο - αποτελεί παράδειγμα απολυταρχισμού και ρηχότητας κρίσης.

το ότι 2-3 άτομα μπορεί να γίνονται αποδιοπομπέοι τράγοι - θύματα ειρωνίας - ή αποδοχείς πικροχολών σχολίων και ανάρμοστών στα πλάισια της καλώς εννούμενης ελευθερίας λόγου και απόψεων συμπεριφορών - δεν τιμά τα άτομα που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις.

Ευχαρίστω για το χρόνο σας.


#7

Θα ήθελα κ γω με την σειρά μου να ρίξω το δικό μου δελτίο “παραπόνων” στο κουτί του Rocking που σε καμία περίπτωση δεν είναι παράπονο, αλλά κατάθεση ειλικρίνειας κ να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους χρήστες του forum, μιας κ αισθάνομαι πως φέρω μερίδιο ευθύνης γι αυτό που έγινε.

Αρχικά, σημειώστε τα εξής:

  • το forum σαν σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων/ συζήτησης, κ δη μουσικό, τα περί μουσικής θέματα.
  • χρήστες που υβρίζουν (με όποια έννοια θεωρείται εσείς την ύβρη) πρέπει να απομονώνονται αυτόματα, κ από υπεύθυνους αλλά κ από τα υπόλοιπα μέλη με σκοπό την προστασία του forum, για να μην έχουμε τα θλιβερά γεγονότα της Πρωτοχρονιάς.
  • το off topic (στα πλαίσια) πρέπει να επισημαίνεται άμεσα για να μην ταλαιπωρούνται οι χρήστες.

Η χρήση του forum είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ βάσει των κανονισμών του κ η κατάχρησή του είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να έχω θιχτεί προσωπικά (σε αρχικό στάδιο) έκρινα σωστό να μπω στην διαδικασία προάσπισης καλλιτεχνικού περιεχομένου, ανεξάρτητα αν αυτό συμβάδιζε με το προσωπικό μου γούστο ή όχι. Θα το έπραττα ούτως ή άλλως. Δεν νοείται να αποκαλούμε άχρηστους ή δεν ξέρω κ γω τι άλλο ανθρώπους που προάγουν κ “παράγουν” Τέχνη. Είναι ζήτημα παιδείας. Το θέμα μου ήταν η ευσυνηδεισία του συγκεκριμένου χρήστη κ η υπεράσπιση του δημιουργού κ τίποτε παραπάνω. Δεν νοείται να αποχαρακτηρίζουμε κάτι, προσβάλλοντας τους δημιουργούς που έφτιαξαν με αγάπη το μεγαλύτερο από τα αγαθά που προσφέρθηκε στον άνθρωπο: την Τέχνη. Δέχομαι ότι για κάποιους, μπορεί να μην είναι ή να μην θεωρούνται Τέχνη τα πάντα, αλλά ένας στοιχειώδης σεβασμός επιβάλλεται.

Έπειτα, προσπάθησα να φέρω τον χρήστη στην θέση του αναγνώστη που διαβάζει τα γραφόμενα του πρώτου κ απ’ ό,τι φάνηκε δεν του άρεσε, με αποτέλεσμα να φύγει η κατάσταση από τον έλεγχο κ να εξελιχθούν όσα, όσοι είδαμε με την έλευση του νέου έτους. Λάθος μου, η σωστή αντιμετώπιση δεν είναι αυτή, ούτως ώστε να καταλήξουμε να διαβάζουμε για τις προσωπικές ζωές κ τις “μάνες” χρηστών.

Σημειώστε επίσης πως είναι εύκολο για κάποιον χρήστη να κρύβεται πίσω από την ευχέρεια που του προσφέρει η ανωνυμία του “nickname”, αλλά για κάποιον moderator ή συντάκτη, αυτό δεν υφίσταται. Επώνυμα, έχουμε ευθύνη των πράξεων κ του λόγου μας κ βέβαια κρινόμαστε, ενώ το ίδιο δεν λειτουργεί στην αντίστροφη περίπτωση.

Τέλος, πιστεύω πως οι προθέσεις του banαρισμένου χρήστη ήταν φανερές από την αρχή, μιας κ έγραφε μόνο στο συγκεκριμένο topic από την ημέρα εγγραφής του με τρόπο προκλητικό κ με σκοπό να κατορθώσει αυτό που έγινε. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αξιοκρατίας κ εγκυρότητας του forum, ούτε κ των
συντακτών που έχουν αγκαλιάσει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως με τόση αγάπη αυτό που κάνουν, αγάπη για την Μουσική κ αξιοπρέπεια προς τους αναγνώστες τους.

Σκέπτομαι, άρα υπάρχω. Δικαίωμα στην Ελευθερία Απόψεων έχουμε ΟΛΟΙ. Σεβασμός.
Συγγνώμη σε έναν έναν από εσάς ξεχωριστά, αν σας έθιξα.

Καλή Χρονιά σε Όλους.


#8

γενικά πάντως, όσοι ποστάρετε για το θέμα του Denader, θα το εκτιμήσουμε αν δεν κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή δεν προβείτε σε βαριές κατηγορίες προς το πρόσωπο του, καθότι για προφανείς λόγους δε μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα ήταν άκομψο και άδικο εκ μέρους μας να το επιτρέψουμε.

Επίσης έχετε κατά νου, πως η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων των moderators έχουν παρθεί μετά από τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας των moderators και όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά δεν παζαρεύονται κι όλας. Επομένως, δείτε την παραπάνω αιτιολόγηση που έδωσα για το μπαν, περισσότερο ως ενημέρωση για το σκεπτικό των moderators και λιγότερο ως μία συνεργασία για την από κοινού επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Εννοείται μας ενδιαφέρει η άποψη σας και θα ληφθεί υπόψιν για μελλοντικά παρόμοια ζητήματα.


#9

δεν νομίζω οτι στην τέχνη οπώς και αλλού μπορουν πετιχυμένα να συγκριθούν δυο πράγματα ανόμοια.

Αν δεν κρίνουμε την εκτελεστική δεινότητα, πράγμα το οποίο για να πράξουμε πρέπει να έχουμε κάποια
γνώση - ή τουλάχιστον μια τριβή ή αίσθηση επι του θέματος. (πχ να μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα ΦΑΛΤΣΟ)
τότε θα πρέπει να κρίνουμε την συνθετική αρτιότητα. πάλι για να κάνουμε κάτι τέτοιο απαιτήται γνώση.

Αλλά επειδή το μέταλ καθόπως και άλλα είδη ροκ μουσικής είτε είναι 5ες με το κιλό, είτε τελώσπάντων δεν διαθέτει και τίποτα απίστευτες συνθετικές φόρμες - εκτός απο περιπτώσεις στις οποίες πειραματικά διανθίζεται με άλλα στοιχεία και φόρμες…δεν μπορεί να θεώρηθεί απο μουσικής αποψης και κάτι το απίστευτα σπουδαίο…

απο την άλλη πειραματισμός δεν είναι κάθε τυχαία προσάθεια να μην ακολουθήσεις ένα καλούπι - μια συνταγή, αλλά μια εν γνώση προσάθεια σου να αποφύγεις την πεπατημένη - έχωντας προτύτερα βαθιά γνώση πάνω στο αντικείμενο σου… ή εχωντας πάρει τπτ ουσίες χαχαχα…

δηλαδή αρνούμαι σε κάποιον να μου χαρακτηρήσει το drone σαν μουσικό είδος ή τον merzbow - σαν καλλιτέχνη, για προφανείς λόγους. ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ μουσικές φόρμες… ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ @@ τους με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν μουσική. Αν τώρα ο α-β-γ χρήστης τη βρίσκει η του αρέσει το αποτέλεσμα, δεν θα δεχτώ οτι αυτό είναι μουσική ή τέχνη. Επίσης δεν θα με συναρπάσει κάποια στιχολογία/θεματολογία καλλιτέχνη που έχει σαν γνωμονα, νοσηρότητα, μίσος, και καταστροφικές ιδεολογίες. Με την ίδια λογική που είναι δεκτό να ακούω - έναν νορβηγό να κυρρήτει ότι βλακεία του έρθει στο σεληνιασμένο του κεφάλι, θα έπρεπε να θεωρήσω τέχνη και αποδεκτό και το κενό περιεχομένου η σκέψης πόνημα - ενός νεοναζί κτλ κτλ και οποιουδήποτε ατόμου με εγκληματικές/παραβατικές προθέσεις/φαντασιώσεις…

άλλο ελεύθερη έκφραση - έξυπνη και κριτική ως προς την κοινωνία στιχουγία έστω και αν αυτή ακολουθεί ακραίο τρόπο εκφρασης - σατιρίζει - οριακά φθάνει σε σημείο να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα …
και άλλο “αριστουργήματα”, τύπου Θα σε σκοτώσω - θα σου πιώ το αίμα, κτλ κτλ κτλ … που απλά και μόνο καλύπτουν είτε κενό/ανυπαρξία εγκεφαλικής λειτουργίας των δημιουργών τους, είτε προσπαθούν να προκαλέσουν με σκοπό να “πουλήσουν” (no publicity - is bad publicity) είτε απλά περιγράφουν νοσηρές φαντασιώσεις ατόμων ψυχικά διαταραγμένων.
αν οι μπουρτζόβλαχοι ξέραν το περιέχομενο τον στίχων που ακούνε τα βλαστάρια τους … χαχα τότε θα έπεφτε πολύ ξύλο…


#10

Σόρυ βρε Karja, αλλά είσαι σίγουρος ότι το ποστάρεις αυτό στο σωστό μέρος? Ο τρόπος με τον οποίο εσύ προσεγγίζεις τη μουσική είσαι βέβαιος ότι ταιριάζει σε ένα τόπικ που αφορά παράπονα προς το τρόπο διαχείρησης του φόρουμ?

Επειδή παράλογος δεν είσαι, μάλλον έχεις ξεχάσει να πεις κάτι που κάνει το παραπάνω ποστ σχετικό με το θέμα. Αν όχι, στείλε μου πμ για να το μεταφέρουμε κάπου που να ταιριάζει.

ΥΓ. Ο δικός μου μπαμπάς είναι Σαρακατσάνος. Θα το εκτιμούσα αν δεν τον αποκαλέσεις μπουρτζόβλαχο ξανά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά:


#11

OH ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΡΒΟΥ…
η “ΒΛΑΧΙΑ” δεν έχει να κάνει με την καταγωγή αλλά με την έλλειψη παιδείας.

προφανώς δεν είσαι στόχος, διότι δεν ξέρω την καταγωγή σου.
και προφανώς θεωρώ “ΒΛΑΧΟ” αυτόν που δεν έχει παιδεία και γνώση αλλά κουτοπόνηρα θέλει
να περάσει την άποψη του.

η $#$#$@$#$# δεν είναι προνόμιο πλουσίων ή φτωχών, ή λευκών και μαύρων.

όσο για το λογίδριο μου που σε έφερε σε δίλλημα, ειναι απλό.

λέγω οτι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται πολλές κριτικές, δεν είναι θεμιττός, και όταν αυτές αντικατοπτρίζουν περρισότερο προσωπικές απόψεις παρά όσο το δυνατόν πιο αυθεντικές βάσει κριτιρίων θεσπισμένων κρίσεις,
μπορεί να προκαλέσουν άτομα σαν εμένα, τον denander X - τον οποιοδήποτε … να έρθει σε αντιπαράθεση.
Αν δε - οι τρόποι του καθενός δεν είναι λεπτοί μπορεί να οδηγήσουν σε φαινόμενα σαν αυτό της πρωτοχρονιάς…

αν το θές κριτικάρω μια στάση - που προκαλεί μια άλλη κατάσταση…να προκύπτει απο καιρό σε καιρό και απο ban σε βαν …


#12

Προφανώς και κατάλαβα τι εννοείς με τον όρο μπουρτζόβλαχος. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν κατάλαβες ότι προσβάλλεις εμένα και πολλούς χρήστες ακόμα. Σαφώς και ο όρος που χρησιμοποιείς “αντικατοπτρίζουν περρισότερο προσωπικές απόψεις παρά όσο το δυνατόν πιο αυθεντικές βάσει κριτιρίων θεσπισμένων κρίσεις”, αλλά επίσης “μπορεί να προκαλέσουν άτομα σαν εμένα, τον denander X - τον οποιοδήποτε … να έρθει σε αντιπαράθεση”. Και αυτό νόμιζα ότι δε το θες εσύ. Εσύ θες:

Για τις κριτικές θα σου μιλήσουν αυτοί που είναι πιο αρμόδιοι και όχι εγώ. Εγώ μόνο ως αναγνώστης μπορώ να μιλήσω και να δηλώσω ότι διαφωνώ με την προσέγγιση σου στο θέμα της συγγραφής μιας κριτικής δίσκου. Αλλά σιγά τα ωά. Εγώ δεν είμαι

και έτσι θα αφήσω εσάς να μιλήσετε… :slight_smile:


#13

To μονο παραπονο που εχω δεν πηγαινει σε mods/admin (ναι, ειμαι γλειφτης) αλλα στους χρηστες του φορουμ που κανουν το λαθος να το παιρνουν περισσοτερο σοβαρα απ’ οτι πρεπει σε ενα φορουμ…


#14

Μάλλον δεν εχω προσωπική αποψη γιατι κ πάλι συμφωνω κ επαυξανω με Chris…


#15

αν ειναι δυνατον να παιρναμε στα σοβαρα το τι μας λεει ο καθε πικραμενος εδω στο φορουμ!

Μια θερμη παρακληση προς τους χρηστες:Να μην ειναι τοσο γραφικοι και να ποσταρουν σε ολα τα συγκροτηματα(που πολυ πιθανον εχουν ακουσει) οτι ειναι πολυ ωραιοι κλπ κλπ,μονο και μονο για να πουλησουν μουρη.

Α και επισης πολυ καλη οι καζουρα στα αθλητικα,δε με χαλαει να με πειραζετε σε προσωπικο επιπεδο(οπως και εγω εσας),αλλα το ονομα του ΠΑΟΚ θε λεγετε ΠΑΟΚ και οχι ΜΠΑΟΥΓΚ και αλλα τετοια,οκ?

Γιατι αλλιως θα λεγαμε τον ολυμπιακο κωλυμπιακιακο,τον αρη (πα)παρη,τον παναθηναικο σπαναθηναικο.

Αυτα…


#16

γενικα πολλοί εδώ μέσα παίρνουν το φορουμ σοβαρότερα απόσο πρέπει. Οι 2 πλευρές της πρωτοχρονιάτικης διαμάχης ανήκουν σε αυτούς τους πολλούς. :!:


#17

Συμφωνώ με Ulver & ChrisP. Βασικά το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι - πολύ κακώς - συγχέουν το πείραγμα με την ειρωνεία. Ηρεμία ρε παίδες, να περάσουμε καλά θέλουμε, όχι να πληγώσουμε κανέναν.
Μπορώ να φανταστώ αμέτρητα παραδείγματα ατόμων (ανάμεσα σε αυτά κι εμένα) που έχουν διαβάσει απίστευτους χαρακτηρισμούς για συγκροτήματα που ακούν. Αντί όμως να αρχίσουν τις προκλήσεις, τις βρισιές και τα λοιπά, απαντούν με χιούμορ και το θέμα τελειώνει εκεί.
Δηλαδή δε μας φτάνει στον αθλητισμό (και την πολιτική), πρέπει να βάλουμε τον οπαδισμό και τον φανατισμό και στη μουσική; Αν είναι δυνατόν…


#18

ή ομιλούμε ή αεριζόμεθα…
σοβαρά όσο χρειάζετε παίρνω τα θέματα. Έχω πάθος με τη μουσική που ακούω.
τέσπα !


#19

Και ένα παράπονο προς όλους μας σχετικά με κάτι που είπε ο Karvou και με έκανε να σκεφτώ

Και στην τελική, όπως είπε και ένας σωστός αρειανός μοδεράτορας, έχουμε μπερδέψει το φόρουμ με τσάτρουμ. Όποιος γράφει με γλώσσα πέραν της κάφρικης-καθημερινής τον χλευάζουμε. Όποιος κάνει μεγάλα ποστς τον χλευάζουμε, ενώ αυτή είναι η ουσία του φόρουμ.
Πως να το πω, ας πούμε το quote δεν είναι για να δείξουμε σε ποιον απευθυνόμαστε. Αλλά για να πάρουμε απόσπασμα από το ποστ ενός άλλου γιούζερ. Αν όλα τα ποστς είναι 1-2 γραμμές είτε γιατί δεν έχουμε κάτι να πούμε, είτε γιατί ξέρουμε ότι ξέρουμε, αλλά γιατί να το δείξουμε, τότε μάλλον έχουμε χάσει την έννοια
:wink:

Με άλλα λόγια, έχουμε γεμίσει στιχομυθίες και με θεματολογία πολλές φορές αντίστοιχη του φόρουμ του mad :frowning:

Εντίτ: Άσχετο με τα από πάνω


#20

'Ετσι! Αλλά θυμίζω σε όλους , όσο κι αν φαίνεται αυτονόητο, πως ένα μικρό κείμενο όπως αυτό των posts και ειδικά όταν γράφεται “στο πόδι”, δεν μπορεί πάντα να αποδώσει το ύφος που έχει ο συγγραφέας του γράφοντάς το. Ξαναδιαβάστε το post πριν το στείλετε! ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ! Να δείτε τί θα διαβάσει κι ο άλλος! Πολλές φορές, ο κόσμος “το παίρνει στα σοβαρά” γιατί δεν φαίνεται πως κάτι γράφτηκε για πλάκα.

Στα περί ποιότητας της τέχνης, συμφωνώ πως πιθανόν να υπάρχουν διαβαθμίσεις σε καλύτερη και χειρότερη. Απλά είναι θέμα αγωγής το να μην πας να ποστάρεις “χαζο-κουλο-σαβούρα” κάτω από το post ενός έστω “άπειρου” ακροατή, που δηλώνει πως αγαπάει τη μουσική αυτή.

Τέλος, λυπάμαι που εις ένδειξη ανοιχτού νου, υπάρχει σύμπνοια προς τον εξευτελισμό των μη-ροκ καλλιτεχνών (βλ. Michael Jackson!?!) ή των άλλων ειδών (“τα λαϊκά δεν είναι καν μουσική”!). Μα καλά αυτό είναι πώρωση (για όποιον θυμάται τί σημαίνει πραγματικά αυτή η λέξη) και ψευδοελιτισμός.