λοιπον μετα απο τσακωμο με το ρεδ πυραμιδ για το αμα μας χρειαζετε η τεχνολογια ανοιγω αυτο το τοπικ εγω πιστευω οτι μπορουμε να ζησουμε καλυτερα χωρις την τεχνολογια ο μπρο παλι εχει αντιθετη αποψη!!1
+1 στον πυραμιδα 8)
θα μπορουσες εσυ να ζησεις χωρις
-Ηλεκτρικη κουζινα
-Ηλεκτρικο ρευμα γενικοτερα
-εμ πι θρι
-τον υπολογιστη που χρησιμοποιεις τωρα
και αλλα 98434389202049324390 πραγματα? δεν νομιζω
Μα τι ερώτηση είναι αυτή?
Φυσικά και την χρειαζόμαστε!
Κοίτα, και σε σπηλιές μπορούμε αναμφίβολα να ζήσουμε, αλλά η τεχνολογία δημιουργήθηκε για να κάνει τη ζωή μας ποιοτικότερη, και όχι μόνο.
Σημασία έχει να μη γίνεται κατάχρηση της τεχνολογίας.
Όποιος αφορίζει εξ ολοκλήρου την τεχνολογία, αφορίζει επιστήμονες, αγώνες, κινήματα ολόκληρα, την επιστήμη την ίδια κλπ.
Η τεχνολογία ήταν που μας ξεκόλησε από τον μεσαίωνα και τους θεοκράτες.
Φαντάσου να είμασταν ακόμα ετσι…
εγω ειλικρινα προτιμω την απλη ζωη καμπινκ φαση και ας μην εχω μπ3 αμαξι και λοιπα μη αναγκαια για να ζησω πραγματα!!1θα ηθελα να μην ειχαμε τεχνολογια η μοναδικη τεχνολογια που μας χρειαζετε ειναι η αναπτυξη του λογου που εχει παραμεληθει και για να προλαβω τον κακεντρεχη…ναι δεν λεω οτι μιλαω τα ελληνικα καλα!!1
Η τεχνολογία είναι σαν ένα δίκοπο μαχαίρι βασικά. Όσα προβλήματα δημιουργεί, άλλα τόσα επιλύνει. Υπάρχει ευεργετική τεχνολογία για τον άνθρωπο, και άλλη που είναι περισσότερο πλασματική η ανάγκη της παρά ουσιαστική.
Ούτε να επιστρέψουμε πίσω στα δάση έχει νόημα, ούτε και να αποθεώνουμε χωρίς κριτική οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία, μόνο και μόνο γιατί είναι καινούργιο και εντυπωσιακό. Το ουσιαστικά ερώτηματα που πρέπει να ρωτάμε είναι 1)“Θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η ζωή μου χωρίς αυτό?” και 2) “Το έχουμε πραγματικά ανάγκη κάτι τέτοιο, με εξυπηρετεί πραγματικά ή όχι?”.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του δίκοπου μαχαιριού της τεχνολογίας είναι τα κινητά τηλέφωνα π,χ. Μας κάνουν πιο “αυτόνομους”, πιο ανεξάρτητους, ή το αντίθετο? Μας φέρνουν πιο κοντά ή το αντίθετο?
Άλλο δίκοπο μαχαίρι. Τα πολεμικά συστήματα. “Προοδεύει” ο άνθρωπος, “προοδεύουν” κι αυτά. Κάποτε είχαμε ακόντια και βέλη, τώρα έχουμε ατομικές βόμβες, ένα κουμπί είναι αρκετό για να σπείρει την καταστροφή.
Και αυτό πάει παντού τελικά. Σε γενικές γραμμές είμαι ασφαλώς υπέρ της τεχνολογίας, είναι τόσο πολλές οι διευκολύνσεις που μας παρέχει… αλλά αυτό δε πάει παντού. Πρώτα είναι καλό να ξέρουμε τι εξυπηρετεί η τεχνολογία και η χρήση της.
Αυτά με το δοκίμιο της ημέρας
Χρειαζομαστε νερο, τροφη, ενδυση, στεγαση και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Ολα τα αλλα υπαρχουν για να εξυπηρετουν καποιους απο μας. Επισης εξαρταται τι οριζουμε ως τεχνολογια. Καποτε ηταν ο τροχος, μετεπειτα το αρμα, πιο μετα το μουσκετο και σημερα ο δορυφορος.
Μιας κι εχουμε μαθει να στηριζομαστε σε τεχνολογικα επιτευγματα σημερα, την χρειαζομαστε. Η ζωη μας θα γινει πολυ δυσκολη αν μια μερα αποφασισουμε να ζησουμε οπως οι προγονοι μας. Τωρα, μιλωντας γενικα για την ανθρωποτητα, πιστευω οτι θα ζουσε πολυ καλα και χωρις αυτην.
+1242516251
Δεν γίνεται να υπάρχει μόνο εξέλιξη του λόγο ομως ρε συ.
Υπάρχει εξέλιξη της αντίληψης, και αναπτύσονται όλα μαζί.
Αν δεν είχαμε εξελιχθεί τεχνολογικά ίσως ο μέσος όρος ζωής να ήταν τόσο μικρός που να μη προλαβαίναμε να εξελιχθούμε σαν προσωπικότητες για να υπάρχει εξέλιξη του λόγου.
Επίσης δε θα υπήρχαν βιβλία να διαβάσεις για να μορφωθείς και να υπάρχει εξέλιξη του λόγου.
Είναι άλλο το να είσαι μινιμαλιστής κι άλλο το να λες πως δεν χρειαζόμαστε την τεχνολογία.
μπα πιστευω το αντιθετο θα το αιτιολογησω μετα το ματς!!1
Την περίθαλψη ξέχνα την χωρις τεχνολογία
Με την τεχνολογία έρχετε και η τεχνογνωσία με την οποίο ο γιατρός σε εξετάζει.
Χωρις τεχνολογία δε θα υπήρχαν βιβλία για να σε μορφώσουν.
Ούτε νερό, γιατί δε υπήρχε στη ποσότητα που το χρειαζόμαστε (πόσοι νεράδες θα χρειαζόντουσαν για όλο τον κόσμο?).
Ούτε τροφή, γιατι δε θα υπήρχαν αρκετά τρόφιμα για όλους.
Το οποίο ματς το δείχνει η TV.Η τεχνολογία είναι παντού ρε συ, και δε μπορούμε χωρίς αυτή.
Όποτε θες.
βλεπεις και μονος σου οτι σου ειναι αναγκαιο να δεις το ματς… το οποιο ειναι στην τηλεοραση
μην μας λες λοιπον οτι μπορεις να ζησεις μονος σου στα χωραφια και στις εξοχες τη στιγμη που μας λες οτι θα απαντησεις αργοεταρ λογω ενος ποδοσφαιρικου αγωνα
Ε γι’αυτο λεω ποσο σχετικος ειναι ο ορος τεχνολογια. Αν τεχνολογια θεωρουμε και το οπλο, και το χτισιμο σπιτιων κλπ κλπ, τοτε ουτε οι βασικες αναγκες καλυπτονται χωρις τεχνολογια. Τοτε ομως πρεπει να δεχτουμε οτι η αναπτυξη της τεχνολογιας ειναι αρρηκτα συνυφασμενη με την προσπαθεια του ανθρωπου να επιβιωσει κι επομενως δεν υφισταται καν αυτο το διλημμα.
Σε συνδιασμό πλέον με τον υπερπληθυσμό της γης, ναι ούτε οι βασικές ανάγκες μας καλύπτονται χωρις τεχνολογία. Χρειαζόμαστε βασικά προιόντα μαζικά, και καθημερινά.
Ξέρεις τι τεχνολογία χρειάζεται για να χτιστεί ένα σπίτι?
Φυσικά και είναι τεχνολογία!
Η τεχνολογία είναι το όχημα του ανθρώπου για να εφαρμόσει αυτά που μαθαίνει από την ίδια τη φύση.Η σκέψη είναι συνδεδεμένη με το μυαλό του ανθρώπου, η επιστήμη συνδεδεμένη με της γνώσεις που αποκτά ο άνθρωπος, η τεχνολογία γεννιέται από την επιστήμη, συνεπώς ο άνθρωπος θέλει να αναπτυχθέι (κι αυτό ειναι το ρεαλιστικό και το λογικό) και χωρίς την τεχνολογία δεν γίνεται αυτό. Αρνούμενος την τεχνολογία αρνείσαι λοιπόν την ίδια σου τη φύση, και πλέον δεν είσαι άνθρωπος αλλά απλά ένα ζώο (φιλικά πάντα ε, στη τελική ζώο είναι αυτό που έχει ζωή, άρα όλοι είμαστε ζώα) χωρίς της ανθρώπινες ιδιότητές του.
Αν δεν υπήρχε τεχνολογία δε θα κάναμε αυτή τη στιγμή αυτή τη συζήτηση, όχι γιατί δεν θα υπήρχαν υπολογιστές, ούτε επειδή δε θα είμασταν μορφωμένοι αρκετά, αλλά επειδή μάλλον δε θα ζούσαμε.
H τεχνολογία είναι απαραίτητη, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους σκοπούς για τους οποιους χρησιμοποιείται!
Δίχως τεχνολογία, ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων θα ήταν γύρω στα 30 και η ανθρωπότητα θα ήταν 200.000.000 άνθρωποι. Με τη τεχνολογία είμαστε 6.000.000.000 άνθρωποι και το 1/3 εξ αυτών έχει μέσο όρο ζωής τα 70+. Τι ακριβώς συζητάμε τώρα?
Ναι, και με ένα πάτημα ενός κουμπιού μπορούν άνετα όλα αυτά τα εκατομμύρια να εξαφανιστούν σε δευτερόλεπτα.
Προσοχή, δε διαφωνώ, κάθε άλλο, αναγνωρίζω όσο τίποτα τη σημασία της τεχνολογίας. Απλά, όπως έγραψα πριν, θέλω να τονίσω πως έχει και τη σκοτεινή της πλευρά και δε χρειάζεται να την εξιδανικεύουμε χωρίς κριτική. Είναι ανθρώπινο δημιούργημα, και ως τέτοιο εξυπηρετεί τόσο ανάγκες (το θετικό), όσο και συμφέροντα. Και το ένα και το άλλο. Ναι στην τεχνολογία, αλλά να ξέρουμε και που αποσκοπεί η χρήση της.
εγώ μιλάω για τις σπηλιές που αναφέρθηκαν. Η τεχνολογία καταρχάς είναι θέμα επιβίωσης. Το αν υπάρχει η λογική για τη σωστή της χρήση, δεν είναι θέμα της τεχνολογίας. Είναι θέμα του εκάστοτε πολιτισμού.
Συμφωνούμε Και μια ρήση που βρήκα τώρα του Άινσταιν πάνω στο θέμα, σχετικό με αυτό:
It has become appallingly obvious that our technology has exceeded our humanity.
Πάντως πραγματικά υπάρχουν ανέσεις και ανέσεις… Άλλο να μιλάμε για τα επιτεύγματα της ιατρικής, ή τα ψυγεία, ή τους υπολογιστές… και άλλο όταν η συζήτηση πάει στην χρησιμότητα της τηλεόρασης για παράδειγμα, ή των κινητών τηλεφώνων, και το κατά πόσο εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες ή όχι τελικά… Και τι είναι τελικά “πραγματική ανάγκη”?.. :roll:
Αλλά το θέμα πάει πολύ βαθιά έτσι… χεχεχε. Σε γενικές γραμμές πάντως, προτιμώ που ζω στο παρόν σε σχέση με το να ζούσα μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν…
Εχω την εντυπωση πως το ολο θεμα το εχετε πιασει στραβα…
Η τεχνολογια υπαρχει απο αρχαιοτατων χρονων, απο τη στιγμη που ο πρωτος ανθρωπος στη γη επιασε στα χερια του ενα ξυλο και το εκανε ακοντιο…απο τη στιγμη που τσακισε μια πετρα και την εκανε αιχμηρη για να μπορει να κοβει το κρεας των ζωων που σκοτωσε με το ακοντιο…απο τη στιγμη που χτυπωντας δυο πετρες αναψε φωτια για να ψησει το κρεας…
με λιγα λογια, απο τη στιγμη που ο ανθρωπος αρχισε να σκεφτεται πως μπορει να χρησιμοποιησει τα αγαθα της φυσης προς οφελος του γεννηθηκε και η τεχνολογια…
το ενα εφερε το αλλο, οι αιγυπτιοι εχτισαν τις πυραμιδες χρησιμοποιωντας τεχνολογια, οι ελληνες τον παρθενωνα και ολα οσα γνωριζουμε (και δεν γνωριζουμε), οι κινεζοι εφτιαξαν το χαρτι, ο γουτεμβεργιος την τυπογραφια, η τυπογραφια εφερε τη γνωση πιο κοντα στον κοινο ανθρωπο, ο γνωστικος/διαβασμενος ανθρωπος ανακαλυψε την πενικιλλινη, η πενικιλλινη επετρεψε στον ανθρωπο να καταπολεμει αρρωστιες, και με την παροδο των αιωνων, εχουμε φτασει στο σημειο οπου μια διακοπη ρευματος μας γυριζει στο μεσαιωνα…
Χωρις την τεχνολογια ο ανθρωπος ισως και να μην υπηρχε, η μαλλον για να το εκφρασω καλυτερα, χωρις την αξιοποιηση της αναλυτικης σκεψης/νοημοσυνης, ο ανθρωπος θα ηταν ενα ακομα ζωο οπως το σκυλο η τον πιθηκο…
η αναγκη του ανθρωπου για επιβιωση μας εχει οδηγησει σε απιστευτες ανακαλυψεις και οπως και να το κανουμε, (οπως ειπε και ο karvou) ο μεσος ορος ζωης θα ηταν τα 30 και η ανθρωπότητα θα ήταν 200.000.000…
μπορω να κατσω να γραψω ολοκληρη εκθεση για την τεχνολογια και τα πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα της, αλλα δεν εχω σκοπο να πεισω κανενα…
κατα τη γνωμη μου τη σημερινη εποχη ενας ανθρωπος (απο τη στιγμη που γεννηθει μεχρι το θανατο του) δεν μπορει να ζησει χωρις φαρμακευτικη/ιατρικη περιθαλψη, ηλεκτρικο ρευμα, και χωρις την παρεμβαση συγχρονων μεσων παραγωγης/εκμεταλευσης των γηινων πορων - ολα αποτελεσματα της 'τεχνολογιας/τεχνογνωσιας" - . Δεν συζηταω για το αν η τηλεοραση η το mp3 player ειναι απαραιτητα η οχι, ειναι αυτονοητο πως δεν ειναι, το ζητημα ειναι η ποιοτητα ζωης που προσφερει η τεχνολογια στον ανθρωπο…