Απονομή Όσκαρ 2008

Λοιπόν, στις 24 Φεβρουαρίου είναι η μεγάλη απονομή και πολλοί μιλάνε για μια πολύ καλή χρονιά με εξαιρετικές υποψηφιότητες.

Εδώ είναι η πλήρη λίστα: http://www.imdb.com/features/rto/2008/oscars

Έβαλα και ένα poll για το ποια ταινία πιστεύτε ότι θα πάρει το όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Ας αρχίσουν οι προβλέψεις!

Οι δικές μου είναι οι εξής:

Καλύτερης ταινίας: No Country For Old Men

Α’ ανδρικού ρόλου: Ντάνιελ Ντει Λιούις

Α’ γυναικείου ρόλου: Μάριον Κοτιγιάρ

Β’ ανδρικού ρόλου: Χαβιέ Μπαρντέμ

Β’ γυναικείου ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ

Καλύτερου σκηνοθέτη: Αδερφοί Κοέν

Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: Αν και δεν έχω δει καμία εκτός του Ratatouille (το οποίο ήταν μέτριο), θα πω το Lars And The Real Girl, γιατί πραγματικά το σενάριο του είναι πανέξυπνα πρωτότυπο.

Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου: No Country For Old Men

Φωτογραφίας: Atonement

Καλύτερου κινουμένου σχεδίου: Persepolis

Μάλλον η εξιλέωση θα βγει. Αδικία να μείνει έξω το American Gangster!

Η Εξιλέωση είναι το φαβορί αλλά κάτι μου λέει πως το Juno θα κάνει την έκπληξη.

Οι προβλέψεις μου:

Καλύτερη ταινία: Juno
Α’ Ανδρικός ρόλος: Βίγκο Μόρτενσεν «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» (Καταπληκτική ερμηνεία, καταπληκτική ταινία :bow2: :bow2: :bow2:)
Α’ Γυναικείος ρόλος: Ελεν Πέιτζ «Juno»
Β’ Ανδρικός ρόλος: Κέισι Αφλεκ «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από το δειλό Ρόμπερτ Φορντ»
Β’ Γυναικείος ρόλος: Κέιτ Μπάνσετ «I’m not there»
Καλύτερη σκηνοθεσία: Ιθαν και Τζόελ Κοέν «Καμιά Πατρίδα Για Τους Μελλοθάνατους»
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: Persepolis
Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο: Lars and the Real Girl
Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο: Κρίστοφερ Χάμπτον «Εξιλέωση»

Tα Οσκαρ ειναι ΓΤΠ.
Μια θλιβερη τελετη που συνηθως βραβευει θλιβερες ταινιες.

ω ναι.:slight_smile:

Καλά το Eastern Promises έσπερνε πολύ άσχημα!! Εύκολα μέσα στις 5 καλύτερες ταινίες του 2007.

Υπερβολές.

Ok ίσως όχι πάντα “θλιβερές” ταινίες, αλλά ότι γενικά είναι απλά μια κοινωνική εκδήλωση / γκλάμορους μάζωξη είναι γεγονός.

Ηθελημενη ηταν η υπερβολη. :wink:

Λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοόν… Χθες, αν το θυμάστε, ήταν η απονομή. Ή καλύτερα σήμερα το πρωί (από τις 1 μέχρι τις 7 ήμουν στημένος μπροστά από την τηλεόραση. Σαν κοτόπουλο ήμουν!)

Μεγάλοι νικητές όπως αναμενόταν ήταν οι αδερφοί Κοέν με το μοντέρνο γουέστερν, No Country For Old Men, κερδίζοντας τα όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου. Επίσης ο Χαβιέ Μπαρντέμ επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά και πήρε το όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου.

Από εκεί και πέρα πιο αναλυτικά:

Καλύτερης ταινίας: No Country For Old Men

Α’ ανδρικού ρόλου: Ντάνιελ Ντέι Λιούις (ήλπιζα ότι θα γινόταν καμία έκπληξη με τον Ντεπ ή ακόμα καλύτερα με τον Μόρτενσεν αλλά τζίφος, όχι ότι ο Ντέι Λιούις μας χαλάει φυσικά…)

Α’ γυναικείου ρόλου: ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ!!! OH YEAH!!

Β’ ανδρικού ρόλου: Χαβιέ Μπαρντέμ

Β’ γυναικείου ρόλου: Τίλντα Σουίντον από το Michael Clayton (Τεράστια έκπληξη! Φανερά αδικημένη η Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της ως μια προσωπικότητα του Μπομπ Ντίλαν, από το I’m Not There)

Σκηνοθεσίας: Αδερφοί Κοέν

Πρωτότυπου σεναρίου: Ντιάμπλο Κόντι για το Juno

Διασκευασμένου σεναρίου: Αδερφοί Κοέν για το No Country For Old Men

Αναλυτικά όλα τα βραβεία εδώ: http://www.imdb.com/features/rto/2008/oscars

Κάποια σχόλια από μένα:
-Εξαιρετική παρουσίαση από τον Τζον Στιούαρτ. Πολύ καλός καυστικός με πολύ γέλιο εναρκτήριος λόγος που μίλησε για την απεργία των σεναριογράφων, για τον πόλεμο στο Ιράκ και για τις εκλογές στις ΗΠΑ μεταξύ άλλων.
-Ευτυχώς το όσκαρ καλύτερου τραγουδιού κέρδισε το Falling Slowly των Γλεν Χανσάρντ και Μαρκέτα Ιργκλόβα από την ταινία Once. Απίστευτη κομματάρα. Τα υπόλοιπα τραγούδια (3 γελοία τραγούδια από το Enchanted και ένα μέτριο από το August Rush) ήταν για πέταμα. Ήθελα να ‘ξερα γιατί δεν προτάθηκε ο Έντι Βέντερ για καμία από τις κομματάρες που έγραψε για το Into The Wild (ενώ κέρδισε τη χρυσή σφαίρα).
-Εξαιρετική η κίνηση του Στιούαρτ να επαναφέρει την Ιργκλόβα (βλέπε από πάνω) για να ευχαριστήσει διότι δεν πρόλαβε στην βράβευση του τραγουδιού (όλο τον χρόνο τον έφαγε ο Χάνσαρντ).
-Από τις κερδισμένες ταινίες τις βραδυάς το Bourne Ultimatum το οποίο πήρε και τα 3 όσκαρ για τα οποία προτάθηκε, αυτά του ηχητικού μοντάζ, ήχητικών εφέ και μοντάζ.
-Απάτη το όσκαρ οπτικών εφέ που το κέρδισε το μετριότατο Golden Compass και όχι το Pirates Of Caribbean: At World’s End.
-Κάθε φορά που έδειχνε τον Χαλ Χόλμπρουκ (υποψήφιος για όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Into The Wild) βούρκωνα.:smiley:
-Συγκινητική η βράβευση του 98χρονου Ρόμπερτ Μπόιλ (art director και production designer για άπειρες ταινίες, αλλά ιδιαίτερα γνωστός για τις συνεγασίες του με τον μεγάλο Άλφρεντ Χίτσκοκ).
-Συγκινητικό το βίντεο με αυτούς που μας άφησαν μες στο 2007 και μέχρι τις 31/1/08. Ρίγος στην τελευταία φωτογραφία του βίντεο με τον Χιθ Λέτζερ.

ε λογικο

Ντανιελ Ντει Λουις ρε!!!
Δεν δωκαν οσκαρ στις συμμοριες της νεας υορκης γιατι τους ετσουζε αλλα τωρα εκδικηθηκε 8)
Μια ακομη αποδειξη οτι απλα θελουν να προβαλουν γκλαμουρια οπως θελουν.
Δεν τα παω ιδιαιτερα τα οσκαρ…

ρε παιδια αυτο το Juno οταν το ειδα τρειλερ μου φανηκε κλασικη αμερικανικη εφηβικη παπαρια
και βρεθηκε στα οσκαρ?

δεν κρινουμε ταινια απο το τρειλερ

ειναι αρκετο ομως να πεις “ναι αυτη θα παω να την δω”

μεγα λαθος

Αδικημένο το American Gangster. To No Country… τόσο καλό είναι?

ισως εχεις δικιο αλλα δεν θυμαμαι καποια ταινια να ειδα το τρειλερ και να μου αλλαξε την διαθεση να δω η οχι την ταινια