αμα κατεβασεις το guitar pro,και μπεις στο ultimate-guitar.com τα περισσοτερα τραγουδια εχουν tabs και για πληκτρα(αμα φυσικα υπαρχουν στο τραγουδι)
oταν λεμε να σεταρω την κιθαρα τι εννοουμε?
Λοιπόν παίδες ζητώ βοήθεια:
Ξανάπιασα την κιθάρα μετά από 1,5-2 χρόνια περίπου (ελέω στρατού και δουλειάς πιο πριν είχε μείνει στην άκρη) και το θέαμα ήταν τραγικό.
Σκόνη παντού. Ευτυχώς την είχα μέσα στη hard case οπότε δεν είχα θέμα τρελής μπίχλας ή ακόμα χειρότερα να είχε στραβώσει η κιθάρα αλλά και πάλι είναι σε μαύρα χάλια.
Μερικές ερωτήσεις: Θέλω να την καθαρίσω καλά. Ξέρω ότι το καλύτερο είναι το lemon oil αλλά πέρα από αυτό τι να κάνω για να φύγουν τα “χοντρά”; Με ένα απλό πανάκι θα κάνω δουλειά; Τους μαγνήτες τους καθαρίζω με κάποιο τρόπο; Το γούφερ του ενισχυτή με ποιο τρόπο το καθαρίζω;
Αν βρώ και κάτι άλλο θα επανέλθω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Προς ενημέρωση έχω την Ibanez RG2570Q: http://www.zzounds.com/item--IBARG2570EX
και ενισχυτή: http://www.zzounds.com/item--LINSPIII75
Bump!
Η ηλεκτρική μου κιθάρα φανερά δεν άντεξε τα απανωτά χτυπήματα της μάνας κατά το καθάρισμα του δωματίου (οπότε και έπεσε με τα μούτρα καμιά 10αριά φορές τα τελευταία χρόνια) με αποτέλεσμα να φαγωθούν τα τάστα. Υποθέτω ότι είμαι για ανταλλακτικά και ερωτώ: Θα μείνει μαλλί;
Δεν σε έπιασα ρε αρχηγέ…
Που κολλάει το πέσιμο της κιθάρας σου με τα φαγωμένα τάστα?
Τα τάστα φαγώνονται από το παίξιμο σου μόνο…
Μωρέ δίκιο έχεις, αλλά είναι φανερά φαγωμένα και υποθέτω ότι αυτό έχει προέλθει από τη βίαιη κρούση τους με τις χορδές όταν η κιθάρα ακουμπούσε στο έδαφος και οι χορδές έμεναν μεταξύ αυτής και του εδάφους. Στιγμιαίο μπαμ δηλαδής.
καμία σχέση τα φαγωμένα τάστα με το πέσιμο της κιθάρας.
Χμ… Σαν να με πείσατε
Την κιθάρα μου την είχε δώσει ένας φίλος πριν από 3-4 χρόνια και την είχε κι εκείνος από πριν. Οπότε από το παίξιμο έγινε η δουλειά. Μπορώ να κάνω επιμέρους αλλαγή σε αυτά που έχουν φαγωθεί ή συνίσταται ολοκληρωτική αλλαγή τάστων; Η κιθάρα είναι αρκετά ταλαιπωρημένη αλλά πρέπει πάση θυσία να φτιαχτεί για κάποιον λόγο
Εξαρτάται πόσο πολύ έχουν φαγωθεί…
Μπορεί να θέλουν ένα τρίψιμο μόνο…
Καλό είναι να την δει ένας[B] καλός [/B]μάστορας από κοντά και να σου πει τι χρειάζεται…
Αν υπάρχει κάποια καλή πρόταση pm please. Ε μην έχετε απαιτήσεις να ξέρω. Το θρεντ περιέχει τη λέξη άσχετοι
Νομίζω ωστόσο ότι πρέπει να αποφύγω Νάκα γιατί είχα πάει να ρωτήσω χωρίς κιθάρα και ο ίδιος ο υπάλληλος ήταν σε στυλ «Πήγαινε αλλού μάγκα μου, εδώ βγάζουμε από την μύγα ξύγκι».
πήγαινε ρώτα σε 2-3 μαγαζιά να πάρεις τιμές επισκευής και δες αν σε συμφέρει να την φτιάξεις ή να πάρεις καινούρια.
Από Θεσσαλονίκη είσαι?
Nonono. Φοιτητής στην Αθήνα.
Υπάρχουν πολλές σελίδες για παρτιτούρες αλλά και blogs! Σου δίνω παραδείγματα:
[B]Scribd[/B]: εκεί, σε μερικές παρτιτούρες πρέπει να ανεβάσεις κάποια άλλη ως αντάλλαγμα εκτός αν είναι να την εκτυπώσεις κατευθείαν οπότε δε σου βγάζει τέτοιες αηδίες και γλιτώνεις και τον κόπο της εγγραφής στην ιστοσελίδα (αν θυμάμαι καλά).
[B]Sheet Music Trade[/B]: σε αυτό πρέπει να γίνεις μέλος αναγκαστικά αλλά έχει παααρα πολύ πράγμα εκεί μέσα! Εκεί γράφεσαι, κάνεις αναζήτηση με το όνομα της παρτιτούρας που θες και σου βγάζει ποιοι χρήστες την έχουν! Επίσης, γράφει νομίζω πότε γράφτηκε, αν περιέχει μαζί και παρτιτούρες άλλων οργάνων ή φωνής. Βρίσκεις αυτήν που θες και επικοινωνείς με τον χρήστη να σου τη στείλει! Εξ’ ου και το “Trade” στο όνομα της σελίδας!
Τώρα πέραν αυτών, υπάρχουν και το “Sheetz”, το “8notes” και αν θυμάμαι και ένα άλλο που λέγεται “piano sheets” ή κάτι τέτοιο! Γενικά, μπορείς να κάνεις μια απλή αναζήτηση στον φίλο μας τον γούγλη και να γράψεις τον τίτλο του τραγουδιού που θες και τον καλλιτέχνη και δίπλα να κοτσάρεις κάτι από τα εξής: “music sheet”, “piano sheet” ή “music score” ή και σκέτο “score”. Ελπίζω να βοήθησα!
Δυστυχώς αρχηγέ επειδή δεν είμαι από Αθήνα δεν γνωρίζω…
Άνοιξε κανένα θέμα αν είναι στο noiz και σίγουρα θα βρεις αρκετούς…