Αποριες ασχετων

Λεω σε αυτο το τοπικ ολοι εμεις οι ‘‘ασχετοι’’(τι τα 'θελα τα εισαγωγικα)να λεμε τις αποριες μας(οσο κουφες κι αν ειναι)ωστε καποια στιγμη να …μαθουμε.

Λοιπον ξεκιναω.Κατ’ αρχας δεν κανω πλακα,οντως δεν το ξερω,γι’ αυτο θα θελα οσοι απο σας μπορειτε επειτα απο αυτη την ερωτηση να κρατηθειτε απο τα γελια να μου απαντησετε σοβαρα…

Τι ειναι το ριφφ;:dunno:

Ποτε δεν μπορεσα να το καταλαβω:tomato:

Ωραίο τόπικ,σωστα, ολο και καποια απορια θα έχει κάποιος περι-κατι…

Nαι αλλα δεν απαντας.:lol: :lol: :lol: …Εγω το μονο που θα πω ειναι πως μεταλ χωρις ριφ ειναι σκορδαλια χωρις σκορδο.:lol: …Αν και εχω κανει μερικα χρονια μουσικη:tomato: δε μπορω να ορισω το ριφ αν και το καταλαβαινω σαν εννοια:tomato: …
Παρε λοιπον το θρντ του γκουρου http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=1909
για παραδειγματα κ αν μπει αυτος ή κανενας αλλος σοβαρος μουσικος σου απανταει:p

Δέν του απάντησα γιατί είμαι Παοκτσής και είναι Αριανός !

Πλάκα κάνω, εγώ θα έδινα τον ορισμο του ριφ, ως έχει,
Ένα κιθαριστικό σημειο, πιασιάρικο ή μη. Κάτι, που ως επί το πλείστον,δίνει ρυθμό,είναι δυνατό μέρος του κομμάτιου, αλλά παράλλήλα δέν δίνει την εντύπωση της μελωδιας. Κύρίως κάτι που θα παιχτεί στις E,A,D. :-k

Το πιο συχνα επαναλαμβανομενο σχημα (αρα και πιασαρικο) σ’ ενα κομματι. Ριφατο κομματι θα πεις καποιο που εχει σταρατα σχηματα περα απο ενα συγκεκριμενο που επαναλβανεται.

ε; :-s

Σωστο αυτο που λές, αλλά, ‘’ το πιο συχνα επαναλαμβανόμενο σχήμα’’ θα έλεγα ο,τι είναι το επιμελώδημα του κομματιου, το οποίο βέβαια, ειναι και περιέχει riff, αλλά όχι, οτι όλα τα riff ειναι το πιο συχνα επαναλαμβανόμενο σχήμα’’ ή είναι τα πιασάρικα σημεία ενός κομμάτιου. :-k
Όσο αφορά την έκφραση, ‘‘ριφατο κομμάτι’’ πρώτη φορά την ακουω- no offense.

Ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα ομολογω οτι δεν πολυκαταλαβα.

Τεσπα καποιος μου ειχε πει οτι ενα καπως σαν θεμα στη μουσικη που επαναλαμβανεται και ειναι χαρακτηριστικο ωστοσο δυσκολευομαι να το αναγνωρισω.

Καποια παραδειγματα κυριως απο τραγουδια των maiden που τα εχω …πιο μελετημενα ισως με βοηθουσαν.

Σοβαρα; Εμενα απο κει μου δημιουργηθηκε η απορια και το ψαξα. Πρεπει μαλιστα να το βρηκα σε μια ροκ εγκυκλοπαιδεια απ’ αυτες που εβγαζε καθε βδομαδα κι απο λιγη καποια εφημεριδα.

απλα πραγματα!
smoke on the water! η εισαγωγη ειναι ενα Riff!
sabbath bloody sabbath το βασικο θεμα που παιζεται πριν μπουν τα λογια ειναι ενα riff
βοηθησα?

Με προλαβες!
Και αν ακους metal τοτε ολο το Master of Puppets(το τραγουδι) ειναι γεματο στα riff!Eλπιζω να βοηθησα… :slight_smile:

Το Master Of Puppets είναι γεμάτο από riffs και το βασικό του , ίσως το καλύτερο στο Metal…Νομίζω είναι ένα κομμάτι που πρέπει να διδάσκεται σε όποιον θέλει να ασχοληθεί και με metal παίξιμο.

Και όπως ΣΩΣΤΑ είπε ο Bluezlick…Smoke On The Water…πρέπει να κατάλαβε ο φίλος :wink:

Βασικα ειναι το οι ακολουθια συγχορδιων που κανει το κομματι αναγνωρίσιμο…ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ???:stuck_out_tongue:

γιατί πρέπει να είναι κάτι πιασάρικο ή επαναλμβανόμενο?
ένα θέμα στην κιθάρα,riff δεν είναι?:-k

Riff ειναι ενα μετρο που επαναλαμβανεται στο τραγουδι.

χαρακτηριστικο παραδειγμα,η μελωδια του 2 minutes to midnight

Προσοχη:riff δεν μπορουμε να πουμε τα σολο.Τα σολο ειναι one-way shot και μολις τελειωσουν δεν επαναλαμβανονται μεσα στο τραγουδι.

Αυτο με τα πιασαρικα που πε καποιος δεν ισχυει.Και η thrash metal,πιστεψτε με εχει ενα σορο ριφς

Μεταφορικα το πιασαρικα. Αυτο που ακουγεται πιο συχνα και πιο εντονα μεσα στο κομματι.

αυτό που λές είναι το κυρίως riff του κομματιού

Εχω και εγω μια…

Μπορει καποιος να μαθει να παιζει καλη
κιθαρα χωρις να ασχοληθει ιδιαιτερα με θεωρια ?

Eνα θα σου…Ο κιθαριστας της μπαντας μου,μεσα σε 4 μηνες που ασχολειται με την ηλ.κιθαρα εμαθε να παιζει επακριβως το Master of Puppets χωρις να παρει ουτε ενα μαθημα απο δασκαλο και χωρις να ξερει ουτε μια νοτα… :smiley:

Μαλιστα…τρομερο ταλεντο ο κιθαριστας σας :).Το να μαθεις ενα ολοκληρο κομματι
σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα σγουρα ειναι μια προκληση,αλλα νομιζω η μεγαλυτερη προκληση
ειναι να παραγεις κατι δικο σου,βγαλμενο απο μεσα σου.
Να βγαλεις ο,τι νιωθεις πανω στις χορδες.
Και θα θελα να μου πει καποιοσ αρκετα εμπειρος,αν χρειαζεται να ξερεις θεωρια
για να γινει αυτο,η αν αρκει απλα η οποια “κλιση” και ταλεντο κατεχεις.

Παντως ο ιδιος εχει βγαλει μερικα πολυ αξιολογα riff αν ρωτας να μαθεις αυτο… :slight_smile: