Λ. Πεντελης; Τι μου λετε; Στον δρομο που μενω δεν εχει κοπει το ρευμα!
Οκ, απεργουν. Αλλα το ρευμα κοβεται στον απλο τον κοσμο, φοβουνται. Ουτε οργανωμενα το κανουν ουτε τπτ. Αλλα νταξει, πετυχαινει απ’ οτι βλεπω… εχουμε αναστατωθει.
Αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορεις να ζητας απο καποιον να αντιδρασει για κατι που πληττει εσενα οσο και τον ιδιο ενω δεν αντιδρας εσυ. Και σκεψου το εξης:
αν για καθε αιτημα τους εκαναν απεργια τωρα η ή θα ειχαν ολοι απολυθει ή θα ειχαν πεθανει της πεινας.
Δε λεω οτι οπου βλεπουμε απεργια πρεπει να λεμε ¨ζητω¨ αλλα παρα τα οποια λαθη ειναι μια ενεργεια θετικη και το να γκρινιαζουμε δε νομιζω πως ωφελει. αυτο που εχει ουσια ειναι να επισημανει καποιος τις αδυναμιες οπως πχ ο Led και να σταθει κριτικα χωρις ομως αφορισμους.
και που ξερεις αν δεν αντεδρασα εγω?πρωτον αυτο
και δευτερον
αυτο που ειπωθηκε για τις βιομηχανιες τι εχεις να πεις?
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως υπάρχει μια “συντεχνιακή” τάση όσο αφορά τις απεργίες, και εδώ δε μιλάω για το παράδειγμα τις ΔΕΗ ειδικά, αλλά γενικότερα, είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο. Απεργεί η ΔΕΗ. Απεργούν οι εκπαιδευτικοί. Απεργεί ο τάδε, ή ο δείνα. Ο καθένας για την πάρτη του. Και ενώ κάνει καλά που διαμαρτύρεται, το κάνει όμως με τρόπο τέτοιο που ούτε να υπερβεί τον κλάδο του γίνεται, ούτε να αγγίξει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα μπορεί, ώστε να τους κάνει να τον αφουγκραστούν.
Με αποτέλεσμα να στρέφει ενάντια του μεγάλο μέρος του κόσμου. Και αυτό είναι λογικό όσο αφορά τη ΔΕΗ, καθώς η ταλαιπωρία του κομμένου ρεύματος, του κλεισίματος στο ασανσέρ, του χάους στους δρόμους, αυτά μιλάνε περισσότερο άμεσα στον πολύ τον κόσμο, που ούτε συνδικαλισμένος είναι, ούτε πολιτικοποιημένος είναι απαραίτητα (και ναι, και ο κόσμος την πάρτη του κοιτάει). Καλώς ή κακώς.
πρωτος νεκρος…πηγη η μανα που ακουγε ειδησεις
Ρε συ σχηματικα το λεω το “δεν αντεδρασες” εννοωντας οτι εγω τουλαχιστον δεν αντιληφθηκα ιδιαιτερη αναταραχη τοτε. ισως και να κανω λαθος αν και δεν το νομιζω.
Δευτερον οσον αφορα αυτο με τις βιομηχανιες αν οντως ισχυει, συμφωνω οτι ειναι προβληματικο και ειναι πολυ σωστο να ασκεις σε αυτο κριτικη. Αλλα διαφωνω με το να λεμε απλα “τα χω παρει που δεν εχω ρευμα”.
Και οσο για το ασανσερ, ας κατεβουμε και καμια σκαλα. κι εγω στον 5ο μενω. Για τις γιαγιαδες και τους παππουδες βεβαια προφανως ειναι πιο δυσκολο. Εκει δειχνεις την αλληλεγγυη σου προς το κοινωνικο συνολο προσφεροντας βοηθεια. Βοηθας τη γιαγια να κατεβει με τις σκαλες η αν θελει να παει για ψωνια πας εσυ και τις παιρνεις τα απαραιτητα. Ουτοπικα ακουγονται ολα αυτα αλλα νομιζω πως ειναι πραγματοποιησιμα.
Συμφωνω απολυτα με τη λογικη σου και αυτα που λες για το συντεχνιακο χαρακτηρα τα χω παρατηρησει κι εγω. Μονη διαφοροποιηση μου ειναι πως καμια φορα ισως να πρεπει να τραβας την κατασταση και λιγο περα απ τα ορια θελοντας να μετατοπισεις την κοινη γνωμη κι οχι να την πεισεις απλα για το δικιο σου. Αλλα αυτο μαλλον ειναι μεγαλη κουβεντα
@ thats why
Κατσε αυτο ειναι σοβαρο. απο τι?
έκλεισε η συσκευή παροχής οξυγόνου…
Συμφωνω ,οσο δεν παει.
Kala kanoun kai kovoun to revma.Ante na sini8isoume siga siga.Polu exoume kaloma8ei
kai mh mou peite ΅nai alla emeis exoume kai douleies΅giati oloi exoume douleies.
Sorry gia ta greeklish alla exei problhma to pc me ta kwlovista.
EDIT Kai epishs se ka8e nosokomeio pou sebetai ton eafto tou prepei na uparxoun gennhtries.
Ama exei gennhtries o Marinopoulos kai den exoun ta nosokomeia tote ti na peis…
Αν δεν κανω λαθος η παροχη δεν κοβεται καθολου στα νοσοκομεια και γεννητριες εχουν.
Συσκευές με οξυγόνο έχουν και σε σπίτια…
Nα συνηθισουμε τι ακριβως?:-k
Επισης ολοι αυτοι που μενουν απ τον 4ο οροφο και πανω δεν ειναι απαραιτητα 30 χρονων και κατω.
Απ ότι φαίνεται δεν μπορούμε ούτε μια ώρα χωρίς ρεύμα. Καλά πάμε.
Εμείς μπορούμε, άσχετα αν είναι σπαστικό. Σκέψου μόλις γυρνάς από τη σχολή νηστικός να θες να φας κάτι και να κάνεις ένα μπάνιο και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν είναι όμως και καμιά καταστροφή.
Για έναν γέρο όμως, που μένει στον 5ο και έχει αναπνευστικά προβλήματα κτλ, είναι καταστροφή. Γιατί ή θα κλειστεί στο ασανσέρ, ή θα ανέβει με τα πόδια που γι αυτόν θα είναι θάνατος. Ενδεχομένως και κυριολεκτικά ε. Χώρια κάποιες συσκευές για οξυγόνο που έχουν στο σπίτι τους κτλ. Όταν οι διακοπές ρεύματος γίνονται όποτε να’ ναι, χωρίς προειδοποίηση και για ώρες, τότε για τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Επίσης, δοκίμασε να περάσεις από διασταύρωση με κίνηση χωρίς φανάρια και χωρίς τροχονόμο. Επικίνδυνο.
ετσι ειναι
οπως την πρωτη μερα που γυριζα απο παραλιακη το απογευμα
ειχαν γινει ατυχηματα
ο κοσμος για να περασει απεναντι ειχε μαζευτει ενα τσουρμο (αντε να ρισκαρεις να περασεις απεναντι)
το ιδιο και τα αμαξια που θελανε να διασχισουν καθετα την παραλιακη
Ε ναι μωρε,τι να το κανουμε το ρευμα?Θα βγω να κυνηγησω τροφη στην Τσιμισκη αποψε.
Τροφοσυλλεκτης mode on/
Ουγκ.
Επισης οσοι ειμαστε ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ πρεπει να νιωθουμε πολυ παρακατιανοι,μια και οι Δεητζηδες δε θελουν να εξομοιωθουν μαζι μας.
Το έκανα:p Πήρε μισή ώρα βέβαια:lol:
Επειδή τα περίμενα κάτι τέτοια ποστ, φυσικά και δεν αναφέρομαι σε συσκευές οι οποίες είναι μείζωνος σημασίας.
Αλλά το να ακούω ατάκες “γαμώ την απεργία τους γιατί δεν έχω τηλεόραση, υπολογιστή κλπ” ε μόνο γέλιο φέρνουν. Και σε αυτούς αναφερόταν το ποστ μου.
Νομιζω οτι ολοι για τετοιες περιπτωσεις καθομαστε και συζηταμε και οχι για το αν δεν θα δουμε την Λαμψη κτλ
Ακουσα για αυριο οτι θα ειναι 3ωρες οι διακοπες…για να δουμε.
Bρε ιεροσυλε δεν ξερεις οτι η Λαμψη εχει σταματησει!!!Αν ειναι δυνατον,εκεινη την μερα καταστραφηκαν εκατομμυρια ζωες Ελληνων πολιτων… [-X
Αυριο το κοβω να μας γαμιεται η μερα με τις διακοπες…
Ουστ ρε!Αθεε!
Τη βαζω και την βλεπω στο βιντεο ρε!
:lol: