Δημόσια Επιχείρηση Ηλιθιότητας

σα να βλεπω πως με αποφευγετε.
οταν γραφω το thread παραμενει ανενεργο για αρκετες ωρες εως και μερες.τοσο μεγαλες μ…ες λεω ρε παιδια?
ζητησα την αποψη σας κ κανενας δεν λεει τπτ…

σε αποφεύγουμε επειδή φοβόμαστε κ λέγονται αλήθειες που δεν αντέχονται. κιοτεύουμε.

από την άλλη, η ΔΕΗ απεργεί για το ασφαλιστικό, το οποίο θα σε θέλει να δουλεύεις μέχρι τα 70.

βάλε ένα πολλ

τι προτιμάτε ?

α. δουλειά μέχρι τα 70 ή
β. διακοπές ρεύματος

και μάθε την αλήθεια

Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100.

Εγω αυτο προτιμω!

Το να δουλεύεις μέχρι τα 70 πες πάει στο διάολο. Αλλά με τι αντίτιμο είναι το θέμα.

Δεν πάει καθόλου στο διάολο. Εγώ δικαιούμαι να χαρώ κάτι από τη ζωή. Και με του κόσμου τα λεφτά να με έβαζαν να δουλεύω ως τα 70 δεν θα έπαιρνα γιατί δεν θα μπορούσα να αξιοποιήσω τα λεφτά στον τάφο μου. Και νομίζω ότι το να κρατάς έναν άνθρωπο άνω των 60 στη δουλειά παραπέμπει σε εποχές φεουδαρχίας…

Καλά ρε συ, εννοείται. Απλά, αν έπαιρνα πχ 2000 ευρώ σύνταξη, ε δε θα με πείραζε και τόσο η ηλικία:p

Τι να τα κανεις τα 2000 ευρω στα 70 σου? Τα εγγονια σου θα τα χαιρονταν…

ok, επιστρέφω λίγο σε παλιότερη συζήτηση, αλλά το είχα γράψει το ποστ και έπεσε το ίντερνετ (για 2 μέρες… μας την έκανε ο γείτονας για Πάσχα… Άι σιχτιρ με τον τσίπι… Δε μπορούσε να αφήσει ανοικτό το ίντερνετ τουλάχιστον για να του το κλέβω?:p)

ναι βρήκα… Έχω κάμποσα άρθρα του τύπου που μιλάνε για την χειρότερη ενεργειακά περίοδο της Αλβανίας, καθότι το 50% της ενέργειας της παράγεται από υδροηλεκτρικά έργα και η χαμηλή βροχόπτωση φέτος, τους έχει φέρει σε τόσο δυσμενή θέση που εισάγουν ενέργεια από άλλες χώρες. Βρήκα αρκετά τέτοια άρθρα που το πιστοποιούν, όπως και μία προκήρυξη από την εκεί πρεσβεία μας, για εταιρείες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν έργα εισαγωγής ενέργειας από άλλες χώρες όπως και η Ελλάδα. Με λίγα λόγια, έχουν σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα.

Επίσης, βρήκα ένα κείμενο σε ένα blog (άρα δε μπορώ να γνωρίζω τις πηγές του) που λέει ότι τις τελευταίες μέρες, λόγω της απεργίας, έχουμε κάνει εισαγωγή ενέργειας από όλες τις γείτονες χώρες με τη διαδικασία του emergency. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για 1.200MW γιατί τόσα έχουν διάθεση να μας προσφέρουν οι γείτονες χώρες καθώς ήμαστε σε κατάσταση emergency.

Θες να συνεχίσω το ψάξιμο και για τα Σκόπια ή τελικά όντως δεν ισχύει η φράση σου:". Μη ξεχνάς πως η έρευνα του εισαγγελέα έδειξε πως το ρεύμα υπάρχει (μη ξεχνάς πως εισάγουμε καθ όλη την διάρκεια του χρόνου ρεύμα από Αλβανία και Σκόπια), και εσκεμένα το έριχναν οι βιομήχανοι."

Back στη συζήτηση μας. Μπορεί κάποιος να κάνει μια παλικαριά και να μαζέψει κάπου τα αιτήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ? Λειτούργημα θα κάνει να μάθουμε και όλοι εμείς τίποτα παραπάνω…

@Isis. Αν ρωτήσεις έναν από τους σκουπηδιάρηδες, τι προτιμάει στολή για τα σκουπίδια ή το επίδομα, θα σου πει κατά πάσα πιθανότητα το επίδομα. Το πρόβλημα το κυρίως που τραβάνε οι εργαζόμενοι σε αυτό το κλάδο είναι οι χαμηλοί μισθοί (όπως και στους περισσότερους κλάδους). Το να τους δωθεί το επίδομα απλά νομιμοποιεί τις τραγικές συνθήκες εργασίας που τους έχουμε να δουλεύουν και κατά πάσα πιθανότητα καμία μελλοντική κυβέρνηση δε θα ασχοληθεί με τα θέματα υγείας που προκύπτουν από τη δουλειά τους. Το θέμα είναι ήσσονος σημασίας προφανώς (τι Γιάννης, τι Γιαννάκης όταν πεινάει ο κόσμος), αλλά το σωστό αίτημα θα κατ’ εμέ θα έπρεπε να είναι: “αύξηση στους μισθούς και να πέσει επιτέλους από τους δήμους και το κράτος χρήμα στον εξοπλισμό των σκουπηδιάρηδων”

Αυτή τη στιγμή, έχουν επιλέξει και ένα λάθος τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων τους αλλά και τα αιτήματα τους πάσχουν… Όπως είπα και πριν όμως, “τι Γιάννης, τι Γιαννάκης”

Ψάξε αυτό το site:

www.genop.gr

Εγώ την Πέμπτη κλείστηκα στο ασανσερ λόγω της διακοπής, αλλά δηλώνω τη συμπαράσταση μου στους εργαζομένους την ΔΕΗ που απεργούν…:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Εγώ έκαψα τροφοδοτικό ρε:!:

UPS παιδια.
Σωζουν ζωες…

Αυτο ηταν?
Πρεπει να κανουν παλι διακοπες για να ακουσουμε κανενα νεο στις ειδησεις οσον αφορα την επικαιροτητα και τα δρωμενα στην ΔΕΗ?

δυστυχως ετσι ειναι…

Φυσικά. Τώρα το θέμα δεν πουλάει πλέον…

Οχι δεν ηταν αυτο. Ακουσα οτι ξεκιναει σε λιγο καιρο η Session 2 με νεες απεργιακες κινητοποιησεις