Δικαιολογμένες οι απεργίες των σκουπιδιάρηδων, μην τρελαθούμε ρε παιδιά! Τώρα υπέκυψε η… κεντρώα κυβέρνησή μας και τους έβαλε στα βαρέα και ανθυγιεινά, έλεος δηλαδή.
Για τη ΔΕΗ, δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους απεργούν αλλά επειδή έχω πολλές διαφωνίες για την όλη φάση οι οποίες ενισχύονται από αυτό που είπε γνωστός μου εναερίτης ότι “η απεργία είναι αναγκαστική” και καταλάβετε ό,τι θέλετε από αυτό. Τέλος πάντων, είχε πει κάτι ο Χόκαμ επ’ αυτού και τείνω προς αυτό.
Για τις απεργίες γενικά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, φοιτητές, εργαζόμενοι, όλοι τέλος πάντων, ότι οι απεργίες δεν μπορούν να γίνονται συντεχνιακά πια.- Έχει καταντήσει αηδία αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί να κάνουν αβέρτα απεργία οι σκουπιδιάρηδες και να πνίγονται όλες οι γειτονιές στα σκουπίδια.- Είναι εστίες μόλυνσης όσο και να σας ακούγεται αστείο ή κάτι. Δεν είναι μόνο η μπόχα ενοχλητική.
Πρέπει οι απεργίες μιας κοινωνικής ομάδας να δημιουργούν αίσθημα σύμπνοιας στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και να αφουγκράζονται τους απεργούς. Όταν ο απεργός έχει καταφέρει να στρέψει τον κόσμο ενάντια στον αγώνα του, τότε έχει χάσει. Και πλέον η κοινωνική κατακραυγή για τα σκουπίδια, είναι έντονη. (φταίνε και τα ζώα που αβέρτα πετάνε σκουπίδια στους κάδους, αλλά από την άλλη πόσες μέρες να τα κρατάς στο μπαλκόνι σου; Εγώ ήδη τα έχω μια βδομάδα, συλλογή από 6 σακούλες).
Βασικά, δεν έχω καμιά ουσιαστική πρόταση να κάνω, δεν ξέρω πώς πρέπει να γίνει. Αλλά έτσι, συντεχνιακά, μια οι δάσκαλοι, μια η ΔΕΗ, μια οι σκουπιδιάρηδες, έτσι απλά ο κόσμος μένει στα σκοτάδια, μια πήζουν οι γειτονιές στα σκουπίδια κτλ. Πρέπει πλέον να στοχεύσουν σε ενημέρωση του κόσμου. Κατά τα άλλα… ξέρω πως αν δε συνεχίσουν με σκληρό τρόπο, κανένα από τα αιτήματά τους δε θα απαντηθεί… Όχι ότι είναι σίγουροι έτσι αλλά…
Όπως είπα, δεν έχω αντιπρόταση, απλά έχω-έχουμε κουραστεί από τις απεργίες σε “κάστες”, τις συντεχνιακές απεργίες που λένε “εγώ απεργώ και στ αρχίδια μου”. Αυτό. Μπορεί να είναι και ο μόνος τρόπος, δεν ξέρω.
(¶ΣΧΕΤΟ, ο Καραμανλής νοιάστηκε καθόλου για την απεργία; Γιατί στη δική του γειτονιά σίγουρα το ρεύμα δεν κόβεται και τα σκουπίδια δε μαζεύονται σε βουνά…)