Δημόσια Επιχείρηση Ηλιθιότητας

A ναι ε???
Δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν?
Τι να σ πω…ο,τι και να σου πω θα είναι λίγο.
Μήπως να τους κόψουμε και τις αργίες λόγο εορτών και να τους στέλνουμε και τότε στη δουλειά? Μήπως να τους υποχρεώσουμε να δουλέυουν και τα σαββατοκύριακα 24 ώρες την ημέρα?Να τους δώσουμε κι ένα ράτζο στον καθένα να μην γυρνάνε και σπίτι τους οι άνθρωποι και ταλαιπωρούνται στην κίνηση…

Ποια ταμεία είναι εύρωστα?Μόνο των δημοσιογράφων που τα βρήκε με την κυβέρνηση και τώρα θάβει τους άλλους. Τα άλλα σέρνονται.
Πολύ λαικίστικο το ότι θέλουν όλοι αλλαγές και μετά γκρινιάζουν. Όσοι ξέρω και θέλουν αλλαγές λένε πως πρέπει να γίνονται απεργίες και πως πρέπει να γίνουν θυσίες από όλους.
Τώρα αν κάποιος καίγεται να παίξει WOW και δε μπορεί να ζήσει χωρίς ρεύμα για 2 ώρες την ημέρα τι να πω.
Και μην ακους αυτά που σου λένε οι δημοσιογράφοι! Μαζί με την κυβέρνηση είναι τα κανάλια. Τι θα σου πούνε νομίζεις? Πως έτσι πρέπει να γίνεται?
Εγώ πάλι βλεπω αρκετή αμιγή στη κοινωνία τον τελευταίο καιρό.

Το “δεν βλέπω κανένα λάθος χειρισμό” ερμηνεύεται ως: “τα πράγματα είναι άσχημα, χρειάζονται βελτίωση άρα κάνουμε κάτι. Αν δεν μας βγει το ξαναλλάζουμε.”
Από το να μην κάνουμε απολύτως τίποτα και να λέμε ότι όλα είναι καλά, το προτιμώ να δυσαρεστηθούν κάποιοι.
Όσο για το θέμα του εκβιασμού. Οι σκουπιδιάρηδες πχ δεν εκβιάζουν απευθείας την κυβέρνηση. Την εκβιάζουν μέσω του υπόλοιπου κόσμο. Και γι αυτό αντί να δημιουργούν συμπάθεια προς τον αγώνα τους δημιουργούν αντιπάθεια.
Αν θέλουν να εκβιάσουν ας βρουν κανά DVD με το Καραμανλή να πηδάει την Πετραλιά και ας αφήσουν τους υπόλοιπους ήσυχους και υγιείς! :stuck_out_tongue:

Αυτό ήταν απάντηση στο ποστ του somnambulist. Στον Diz δεν μπαίνω στον κόπο να απαντήσω γιατί πρώτον βαριέμαι και δεύτερον τα λεγόμενα του είναι αστεία.

:δικηγόρος διαβόλου mode on:

Το ενδεχόμενο να είναι κατευθυνόμενες όλες αυτές οι απεργίες για να δημιουργηθεί κλίμα δυσαρέσκειας σας περνάει καθόλου από το μυαλό? Δηλαδή σκεφτείτε λίγο πόσες απεργίες έχουν γίνει το τελευταίο χρόνο, όλες τους δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο λαό. Όλες τους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν κάνει διάλογο κλπ.

:δικηγόρος διαβόλου mode off:

@ Diz, καθότι είμαι εκτός εδώ και μια εβδομάδα, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται στην Αθήνα με τα σκουπίδια και το ρεύμα, αλλά πριν φύγω μια γριά πέθανε γιατί δεν είχε ρεύμα για τη συσκευή οξυγόνου της. Αυτή δεν έπαιζε WoW. Κατηγορείς άλλους ότι το βλέπουν επιφανειακά, αλλά το ίδιο κάνεις και εσύ με τέτοιες γενικεύσεις… Και τα σκουπίδια δεν είναι ρεύμα. Είναι θέμα υγείας το να μην είναι στους δρόμους…

Σωστός ο γκάρβου.
Να προσθέσω κάτι. Τους υπαλλήλους της ΔΕΗ τους καταλαβαίνω, δεν κατεβάζουν τους διακόπτες.
Οι σκουπιδιάρηδες όμως, αυτό που κάνουν είναι εκβιασμός. Δεν φταίω εγώ που δεν παίρνει βαρέα - ανθυγεινα. Και γω στην ίδια μοίρα είμαι με αυτούς. Αν ήθελαν να πιέσουν την κυβέρνηση να πάνε να κλείσουν τα υπουργεία με τα σκουπίδια τους. :wink:

ενώ το να μην απεργούν οι εργαζόμενοι σε κάποιες υπηρεσίες είναι σοβαρό που λες

Το ξέρω αλλά για αυτό δεν καταδικάζεις ολόκληρο κίνημα. Μη ξεχνάς πως η έρευνα του εισαγγελέα έδειξε πως το ρεύμα υπάρχει (μη ξεχνάς πως εισάγουμε καθ όλη την διάρκεια του χρόνου ρεύμα από Αλβανία και Σκόπια), και εσκεμένα το έριχναν οι βιομήχανοι.
Μέσα στη βρόμα είναι η Αθήνα. Μέσα στη ρύπανση απ’τα αυτοκίνητα που αντιστοιχούν 2 σε κάθε νεοέλληνα. Πρέπει να κάνουμε και θυσίες. Και περισσότερο κατηγορώ την κυβέρνηση που αρνείται να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων (που ούτε καν βαρέα και ανθυγειινά δε τους έχουν μιας και εκεί είναι ενταγμένες όλες οι καρέκλες)

Όσον αφορά το κατευθυνόμενο κύμα απεργίας πίστεψέ με υπήρχαν πολλοί ευκολότεροι τρόποι. Και πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντίδραση τη στιγμή που ζητούν τα διπλά ένσυμα για σύνταξη, που ευξάνουν τα όρια, που ενοποιούν τα ταμεία με τέτοιο τρόπο, που σέρνονται τόσο πολύ τα ταμεία που πλέον δε θα υπάρχει δημόσια ασφάληση γα κανέναν, που τα όρια των γυναικών αυξάνονται?
Κάθε λογικός, και μη βολεμένος εργαζόμενος θα αντιδρούσε!

Και από ό,τι βλέπω οι περισσότεροι νομίζουν πως τα μέτρα ισχύουν μόνο για αυτούς. Ακόμα για το δημόσιο δεν τα έχουν ανακοινώσει, προφανώς για να μην ξεσηκωθούν κι αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν και κάποιοι που λέγονται ΜΑΤ όμως. Δεν είναι όλα τόσο απλά. Και είδες τι κράξιμο ρίξανε στους εργαζόμενους όταν πήγαν να κάνουν αυτό που λες (νομίζω σε υπουργείο πρέπει να ήταν)…

Οπότε πιο απλά είναι να γράψουμε τους άλλους στα @@ μας…
Όσο γι αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, και αυτοί το ίδιο δεν κάνουν όταν παρατάνε τα σκουπίδια στο δρόμο.
Επίσης δεν είδα κανένα τους στο δρόμο όταν γινόντουσαν οι πορείες για το άρθρο 16…
Αλήθεια, πόσοι από αυτούς πιστεύεις ότι άφησαν τα παιδιά τους να παλέψουν για την παιδεία στις καταλήψεις?

α) Δεν είναι όλες οι απεργίες που γίνονται για το ασφαλιστικό

β) δεν είναι παράλογο το να μη θεωρείται “βαρέα και ανθυγιεινά” το επάγγελμα του σκουπιδιάρη. Αυτό που εσύ πιάνεις με γυμνά χέρια (σακούλα σκουπιδιών) αυτός το πιάνει με γάντια και στολή και το βάζει μέσα σε μια σκουπιδιάρα. Ούτε καρκινογόνα καυσαέρια αναπνέει (όπως π.χ. οι εργαζόμενοι σε μερικά απαρχαιομένα εργοστάσια λιθάνθρανκα) ούτε είναι 8 ώρες κλεισμένος σε ένα χώρο 1,5Χ1,5. Το ότι εσύ και εγώ αηδιάζουμε να αγγίξουμε τα σκουπίδια, δε το κάνει βαρύ και ανθυγιεινό. Εγώ αηδιάζω και στη θέα του αίματος. Να βάλουμε και τους γιατρούς στα β&α? (για να σε προλάβω, τα σκουπίδια γίνονται ανθυγιεινά, όταν μείνουν πολύ καιρό στους δρόμους (σαπίζουν τα αποφάγια, τρώνε από αυτά τα αδέσποτα, κλπ), δηλαδή όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους οι σκουπιδιάρηδες)

γ) αυτό με το ρεύμα το έχεις πει 2 φορές. Μπορείς να το αναπτύξεις λίγο παραπάνω? Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι έχει τόσο πολύ ρεύμα η Αλβανία και τα Σκόπια για να αγοράζουμε και τόσο μεγάλα ποσά ενέργειας από αυτές…

Συγνώμη αλλά ποια άλλη μορφή αντίδρασης υπάρχει από την απεργία. Να βάλουμε μαυρο περιβραχυόνιο όπως οι ιάπωνες και να δουλεύουμε κανονικά? Απεργία πάει να πει πως εθελούσια δε δουλεύεις. Νομίζεις πως είναι και για αυτούς εύκολο ένα μήνα να μην πληρώνονται?Άρα προφανώς δε κοιτάνε την πάρτη τους γιατί έχουν χάσει είδη μισθούς ενός μήνα. Και μετά θα δουλεύουν ξανά σαν τα σκυλιά για μικρότερες συντάξεις και για περισσότερο χρόνο.

Γιατί, βλέπεις πολλούς φοιτητές να έχουν κατέβει τώρα στους δρόμους? Και μην ξεχνάς πως οι φοιτητές δεν δουλεύουμε αλλά σπουδάζουμε και οι περισσότεροι ακόμα συντηρούμαστε με χρήματα των δικών μας. Γι αυτό είναι πιο δύσκολο για αυτούς να κατέβουν σε απεργίες-διαδηλώσεις από εμάς.

Αν και αντιμετωπίζω το όλο σκηνικό με τις κινητοποιήσεις απο διαφορετική σκοπιά, και θεωρώ υγιές στοιχείο τη δυνατότητα διαμαρτυρίας, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτό εδώ. Όταν οι απεργοί στρέφουν την κοινωνία εναντίον τους, υπάρχει πρόβλημα. Όταν ο μέσος απολιτίκ πολίτης στρέφεται εναντίον σου και σε κατηγορεί (λόγω της καθημερινής του ταλαιπωρίας) υπάρχει πρόβλημα.

Είναι πολύπλοκο το ζήτημα για να εξηγήσουμε “ποιός φταίει” γι’ αυτό, τα πράγματα δεν είναι απλά. Φταίνε οι πολίτες που δεν έχουν ενσυναίσθηση του αγώνα των άλλων και τους λείπει η κοινωνική συνείδηση, και το μόνο που τους νοιάζει είναι το βόλεμα τους?

Φταίνε οι απεργοί για τους τρόπους με τους οποίους διαμαρτύρονται, ή για την αδυναμία τους να προσεγγίζουν τον κόσμο? Ή μήπως έχουν συνηθίσει κι αυτοί να βολεύονται με διάφορους τρόπους και τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν οτι υπάρχουν μείζονα κοινωνικά ζητήματα? (γιατί πόσοι απο αυτούς που απεργούν δε χώθηκαν στο δημόσο με κάποιο μέσο, στηρίζοντας την τάδε ή την δείνα κυβέρνηση? εγώ αυτό δε το λέω πολιτικοποίηση).

Φταίνε οι κυβερνήσεις, τα κόμματα? Η πελατειακή σχέση που αντιμετωπίζει την πολιτική ο μέσος Έλληνας? Η πατριαρχική περί πολιτικής αντίληψη, οτι δηλαδή τα “περιμένουμε όλα απο τους άλλους”, τους οποίους αγαπάμε αν μας τα δίνουν, και βρίζουμε αν δε μας τα δίνουν? (Γιατί σε τελική πόσοι απο αυτούς που τώρα απεργούν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που μας πέρασαν? Πιστεύω αρκετοί. Δεν περίμεναν λοιπόν οτι θα παίρνονταν τέτοια μέτρα?). Μήπως φταίει η συντεχνιακή οργάνωση και μορφή που παίρνουν οι κινητοποιήσεις? (δλδ, ο καθένας για την πάρτη του). Είναι πραγματικά πολυσύνθετο το θέμα…

Γι’ αυτό και στέκομαι στο αρχικό. Η κινητοποίηση, κάθε κινητοποίηση, για να έχει ουσία και αποτέλεσμα, πρέπει να αγγίξει τον κόσμο, να τον κάνει να σε αφουγκραστεί, όχι το αντίθετο. Πρέπει ενδεχομένως να μιλήσει στην γλώσσα του. Και ο Λένιν στη Ρωσία το '17 (παλιό παράδειγμα αλλά καλό) δε μιλούσε στον πολύ τον κόσμο για μαρξισμό. Τους μιλούσε για ψωμί και γη για όλους, γιατί σε αυτή τη γλώσσα μπορούσαν να τον κατανοήσουν…

Το ανησυχητικό πάντως είναι ότι προγραμματίζονται μεγάλες αλλαγές για την καθημερινότητα του συνόλου των πολιτών της χώρας και πλέον αντί να υπάρχει σκέψη για λύσεις υπάρχει απλά συζήτηση για το εάν έχουν ή όχι δικαίωμα κάποιοι να κάνουν απεργία. Σε πολύ βασικά πράγματα όπως παιδεία, υγεία και κοινωνικό κράτος πατώνουμε…

Σύμφωνοι. Δεν είναι όλες. Και γι αυτό δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα πολλά από τα μέτρα.

Ναι, αλλα εμείς εκτιθόμαστε σε μία σακούλα σκουπιδιών την ημέρα. Αυτοί σε 300 τιν ημέρα, μη πω και παραπανω, συν του ό,τι κουβαλάνε κι αυτά τα σκουπίδια στις χωματερές και εκεί έρχονται σε επαφή με αλλους 99999 τόνους σκουπιδιών.
Δεν είναι μόνο οι γιατροί αλλά και οι νοσυλευτές που όταν ανοίγουν έναν ασθενή έρχονται σε επαφή με πολλά αέρια. (όλη η οικογένεια μου δουλεύει σε νοσοκομεία και μου λένε τη γίνεται)

Για το ρεύμα τι να σ πω? Χρόνια γίνεται αυτή η ιστορία. Δεν είναι καινούργια.

θες να μου πεις πώς η Αλβανία και τα Σκόπια έχουν περίσσευμα ρεύματος και μας δίνουν? Και μάλιστα έχουν τόσο πολύ που θα μπορούσε να ισοσκελίσει το ρεύμα που δεν παράγεται από την απεργία? Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ. Για αυτό θα ήθελα να πεις κάτι παραπάνω επί του θέματος, γιατί εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο…

εντιτ: Στις σωστές χωματερές, δεν έρχεται σε επαφή άνθρωπος με σκουπίδι… Και πιο φτηνά θα μας έρθει να τις εξοπλίσουμε σωστά και δε θα είναι ανθυγιεινό πλέον το επάγγελμα

Οπότε έρχεσαι σε αυτό που έλεγα. Ο καθένας την πάρτη του. Γιατί αν δεν την κοίταγε ο καθένας, με την παραμικρή ευκαιρία θα κατέβαινε. Εξάλλου εσυ είπες ότι ο αγώνας θέλει θυσίες… :wink:
Επίσης, δεν είπα να μην γίνονται κινητοποιήσεις, απλά να μην τα πληρώνω εγώ που δεν φταίω σε τίποτα. Σου φαίνεται εσένα λογικό δηλαδή? Εγώ δεν το λέω αλληλεγύη αυτό, το λέω παθαίνω καρκίνο.

Αν ο μείζων προβληματισμός μιας κοινωνίας είναι αν έχουν δικαίωμα ή όχι κάποιοι στην απεργία, και όχι ποιοί είναι οι κατάλληλοι τρόποι με τους οποίους γίνεται να επιλυθούν τα τόσο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, η κοινωνία αυτή δεν απέχει και πολύ απο έναν ολοκληρωτισμό…

Όπα όπα, δεν μας δίνουν έτσι απλά ρεύμα. Το αγοράζουμε το ρεύμα. Το καλοκαίρι για πιο λόγο πεφτει συνέχεια το ρεύμα? Τι άλλο θες να σου πω? Τα στοιχεία τα έχει η κάθε ξυβένρηση, όχι εγώ.

@ Δεμον
Και δε γράφουν κανέναν στα @@ τους! Πάρα πολλοί εργαζόμενοι κατέβηκαν χθες-προχθες στο κέντρο, κι όχι μόνο οι τις ΔΕΗ οπότε τελειώνουμε με αυτό.

Οι απεργίες δε γίνονται με στόχο τον απλό κόσμο, γιατί κι αυτοί μεροκαματιάρηδες είναι. Οως αλλιώς δλδ να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι τις ΔΕΗ?
Ο κάθε εργαζόμενος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μη δουλεύει. Άλλες απεργίες δημιουργούν άλλα προβλήματα.

μα δεν είπα πως μα τα χαρίζουν… Εγώ πάντως αμφιβάλλω πολύ για αυτά που είπες περί ρεύματος από Σκόπια και Αλβανία. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα νομίζεις και καλό θα ήταν να μη τα αναπαράγεις όταν δεν τα ξέρεις.

ΥΓ. Το καλοκαίρι το ρεύμα πέφτει γιατί κάποιες ώρες αιχμής αδυνατεί η ΔΕΗ να στηρίξει τις απαιτήσεις του συστήματος (δε μπορεί να παράγει απεριόριστη ενέργεια). Η Αλβανία και τα Σκόπια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Ίσα ίσα, αν είχαν τόση πολύ ενέργεια να μας δώσουν, θα την αγοράζαμε και δε θα έπεφτε το δίκτυο… :wink:

Δηλαδή το θέμα είναι εάν εισάγουμε ρεύμα από Σκόπια και Αλβανία ή εαν εισάγουμε ρεύμα άσχετα από την χώρα προέλευσης??? Το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα εισάγει ρεύμα όταν ζορίζεται το δίκτυο της.
Ο ολοκληρωτισμός είναι κοντά :smiley:

Αφου δεν ειναι ανθυγιεινο το επαγγελμα του σκουπιδιαρη γιατι υπαρχει προβλημα δημοσιας υγειας με τα σκουπιδια?

ΥΓ. Οι απεργιες ειναι κατευθυνομενες απο τον ΣΥΡΙΖΑ, τους γνωστους-αγνωστους, τους εβραιους και τους κομμουνιστας…

και πάλι, η εισαγωγή ρεύματος, απαιτεί τεχνικούς για να την κάνουν… Άρα ούτε αυτό το ρεύμα είναι αξιοποιήσιμο σε μια απεργία ρεύματος. Απλά δε μου αρέσει να γράφονται ανακρίβειες…

@zouglau: Όταν τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα, λογικό είναι κάποτε κάποιοι να επιδιώξουν τον ολοκληρωτισμό… Όταν όλοι έχουμε άποψη για όλους και όλοι θέλουμε να γίνουμε το δικό μας, στο τέλος καταλήγουμε στο ελληνικό πρότυπο. Δε γίνεται ποτέ τίποτα. Και αυτό υπό μία έννοια, ολοκληρωτισμός είναι… :wink:

edit: ChrisP έχω ήδη απαντήσει σε αυτό που ρωτάς παραπάνω. Δε με διαβάζεις σοβαρά :stuck_out_tongue: