Ναι ναι, ξέρω, είναι λίγο άκυρο:lol: καλά, μην φανταστείς, μάλλον το αντιδραστικό ήμουν εκεί, οπότε δεν επηρεάστηκα ιδιαίτερα:p
Δεν διαφωνώ. Εμένα πάντως πιο πολύ με ανυσηχεί το γεγονός ότι έχουμε πολύ κόσμο στη χώρα τούτη που συμφωνεί με αυτά, παρά το τι λέει ένα μέρος της ιεράς συνόδου:wink:
Για το δευτερο τωρα. Φυσικα και το κακο ειναι οτι υπαρχει και κοσμος που τα πιστευει αυτα. Αλλα πιστευω οτι το ποσοστο των πολιτων κατω των 50 ετων που θα χαρακτηριζε οποιανδηπωτε σχεση εκτος γαμου πορνεια δεν ειναι ουτε 5%.
Εντυπωση μου εκανε και σκεφτηκα:μα δεν ντρεπηκαν να βγαλουν και να ανοινωσουν τετοιο συμπερασμα???
Μπα, ίσα ίσα, με τη δύναμη που έχουν γιατί να ντραπούν. Αμφιβάλω άλλωστε αν έχουν δα και τόση επαφή με όσους διαφωνούν με τις θέσεις τους. Άσε που εκείνοι απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του πλυθησμού που έχει ανάλογες ιδέες. Απο εκεί και πέρα, νομίζω λίγο τους ενδιαφέρουν οι άλλοι, ή τουλάχιστον αυτή είναι η ενύπωση μου.
Όσο για το ποστ του Alekws, έχω κουραστεί να απαντάω και δεν έχω διάθεση για πονοκέφαλο βραδιάτικα. Τόσα ποστ έχει το τόπικ, όποιος έχει διάθεση και χρόνο τα διαβάζει.
Oι γονείς μου έχουν κάνει και πολιτικό γάμο. Είμαι μεγαλωμένος σε άρρωστο περιβάλλον??
Ένας φίλος μου από τα 9 του και πέρα ζούσε με την μητέρα του και τον φίλο της, οι οποίοι δεν είχαν τελέσει κανενός είδους γάμο. Είναι από τα πιο εντάξει άτομα που γνωρίζω.
Όσο για τον γλοιώδη ¶νθιμο, τι να πώ. Ο άνθρωπος είναι πασίγνωστος φασίστας, ο οποίος δεν χάνει ποτέ την ευκαιρεία για κυρήγματα μίσους και άσκηση πολιτικής δια του άμβωνος. Ο Χριστός είχε πεί “αγαπάτε αλλήλους”. Αυτό το λαμβάνει υπ`όψη κανείς από τους μερσεντοφόρους δεσποτάδες? Οι πρώτοι αμαρτωλοί σε αυτόν τον κόσμο είναι οι παπάδες.
Και εμενα την ιδια εντυπωση μου διαμορφωνουν οι κινησεις-πραξεις-δηλωσεις τους. Ειναι λυπηρο δλδ να βγαινουν καποιοι και να λενε “η εκκλησια ειναι κοντα στην νεολαια” την στιγμη που ο μεσος νεος εχει να πατησει το ποδι του στην εκκλησια απο την μερα της βαφτησης του ή θελει να την καψει.
Επισης, με τις δηλωσεις τους φανερωνουν ενα μισος(?), μια κακια(?)…δεν μπορω να βρω την ακριβη λεξη. Παρομια φαση δλδ με το “αγαπατε αλληλους”
Βασικά απ’ την αρχή υπήρχαν αυτές οι συζητήσεις. Τώρα το που θα καταλήξει το όλο θέμα δεν έχω ιδέα. Απο την πλευρά των ομοφυλόφιλων δεν έχει ακουστεί κάτι διαφορετικό, ζητάνε τα ίδια δικαιόματα με τους ετεροφιλόφιλους και όχι κάποια ειδική διάταξη για τους ίδιους. Αν δεν κάνω λάθος πάντως, το όλο θέμα μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει την Ελλάδα σε πολύ άσχημη θέση, ήδη απο όσο ξέρω θεωρούμαστε χώρα που σε αυτό το θέμα καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιόματα.
Πρόσφατα μάλιστα, σε αυτές τις αθέμιτες διακρίσεις προστέθηκε και ο σεξουαλικός προσανατολισμός: δεν επιτρέπεται ο αποκλεισμός ενός ατόμου από ένα δικαίωμα οικογενειακού δικαίου με μόνο κριτήριο τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκε ότι η απόρριψη της αίτησης για υιοθεσία, που υπέβαλε μία γυναίκα η οποία συζούσε με μια άλλη γυναίκα, ήταν αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έκρινε, λοιπόν, το ΕΔΔΑ ότι αποκλείοντας ως κράτος μία λεσβία από το δικαίωμα υιοθεσίας, παραβιάζεις το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής της ζωής (άρθρο 8 της ΕΣΔΑ), αφού εισάγεις έναν περιορισμό με βάση αθέμιτη διάκριση (άρθρο 14 ΕΣΔΑ).
Ο αποκλεισμός από έναν θεσμό οικογενειακού δικαίου με μόνο κριτήριο το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό αποτελεί αθέμιτη διάκριση, η οποία προσκρούει στα άρθρα 8 και 14 της ΕΣΔΑ, αλλά και στα άρθρα 4, 9, 21 του ελληνικού Συντάγματος.
Γι’ αυτό και η προϋπόθεση να είναι διαφορετικού φύλου τα ζευγάρια που συνάπτουν το Σύμφωνο Συμβίωσης [προϋπόθεση που δεν προβλέπεται καν για το γάμο], παραβιάζει τα παραπάνω συνταγματικα και ευρωπαϊκού δικαίου δικαιώματα.