Εκκλησία

Για ποιόν λόγο έρχομαι σε αντιθέσεις; :-k

Δε γινεται να δηλωνεις αθεος, να μην δεχεσαι δλδ το θεο, αλλα να θαυμαζεις αυτο που η εκκλησια αποκαλει γιο του, τη στιγμη που δηλωνεις και χριστιανος. :S

Μηπως θαυμαζεις την ιδεα του να υπηρξε καποιος σαν το Χριστο? Δε καταλαβαινω…

Νομίζω ότι ο Μάνσον21 (έλα μωρή ομάδα!) δέχεται το Χριστό περισσότερο ως φιλόσοφο. Αν απομονώσεις το Χριστό και τη διδασκαλία του από το “θεϊκό” της μανδύα, νομίζω πως μπορείς να την εκτιμίσεις πιο αντικειμενικά…

Δεν με αφορά τι λέει η εκκλησία για τον Χριστό. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ ΔΕΝ τον δέχομαι σαν γιο του Θεού. Τον δέχομαι σαν έναν απλό άνθρωπο, εξαιρετικά ανοιχτόμυαλο, επαναστάτη για την εποχή του. Πιστεύω πως υπήρξε και θαυμάζω αυτά που είπε. Γι’αυτό και δηλώνω και χριστιανός αν και άθεος. Αυτό που είπε ο Bleedin History με άλλα λόγια. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι: πώς ένας απλός άνθρωπος χώρισε την παγκόσμια ιστορία στα δυο; σε προχριστιανική και μεταχριστιανική εποχή;

Οπα… ο Χρηστος δεν εχει σχεση με το σημερα και τους ιερεις της εκλησσιας της κολλασεως!! Αυτοι και καλα οι ιερεις και αρχιεπισκοποι κοιταν μονο τη παρτη τους και γινονται παπαδες για να οικονομησουν χςρις να πιστευοθν αυτα ποθ λενε στις εκλησιες τουσ! Πλακονονται για το ποιος θα γινει αρχιεπισκοπος κλπ… δεν ακολουθου το λογο του χρηστου και ειναι για την παρτη τους! Η εκλησια τους τηελει να ελεγχει την ελαδα μεσω του χρηστιανισμου! αυτο ειναι βλασφημια! Ο οροσ χρηστιανισμος εχει αλλαξει ενοια σημερα εξαιτιας αυτων των κυριων…!
Ας τους κρινει ο θεος…

ΠΙστευω πος υπηρχε ο Χρηστος σα ανθροπως και γουσταρω αυτα που εχει πει (αν τα εχει πει) δεν ξερω αν ειναι ιος του θεου η απλα ενας πολυ εξυπνος ανθροπως… αλλα δηλωνο χρηστιανος!

O Χριστος υπηρξε σαν προσωπο στην ιστορια,οπως υπηρξαν και αλλοι πολλοι την ιδια εποχη σαν κι αυτον που διδασκαν ακριβως τα ιδια πραγματα,ειχαν μαθητες κλπ.Τωρα γιατι εγινε γνωστος μονο αυτος?Κατ’εμε ηταν καθαρα θεμα “προωθησης” του απο τους μαθητες του.
Εγω 2 πραγματα δεν εχω καταλαβει ακομα.Αντε να δεχτω οτι περπατουσε στο νερο,οτι εκανε το νερο κρασι,οτι πολλαπλασιασε τα ψαρια,οτι διαστρεβλωσε το χωροχρονο,οτι ηταν αυθαρτος,οτι οι ιστι του μπορουσαν να αναγεννηθουν (ουψ παρασυρθηκα)…Δεν μπορω να δεχτω οτι ξερουμε μονο το 1/8 της ζωης του…(και πολυ λεω).Τα υπολοιπα χρονια που ηταν χαμμενος οεο?
Επισης δε μπορω να δεχτω τη μυστικοπαθεια του Βατικανου να εχει κλειδωμενες τις βιβλιοθηκες του σε κατακομβες αρχαια εγγραφα φιλοσοφων,ιστορικων και πολλα αλλα “καυτα” αποδεικτικα περι υπαρξης τζιζας ορ νατ!Δεν θελουν τον κοσμο να μαθει την αληθεια?Γιατι αραγε…?

Συμφωνο… γιατι να κρυβει το βατικανο αυτα τα βιβλια και να τα θεωρει αιρετικα? :-k
κατι βρομαει και με τουσ καθολικους… μου αρεσει ο χρηστιανισμος σαν θρυσκεια αλλα οχι οπος μας τον περιγραφουν οι παπαδες! Δεν παταω σε εκλησσιες και σιχαινομαι καθε ειδουσ παπαδων ειτε καθολικοι ειτε ορθοδοξοι! Υπαρχουν και λιγες εξαιρεσεισ φυσικα και σεβομαι ελαχιστουσ γεροντες, αλλα αυτοι ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου δυστιχως…

Οτιδήποτε είναι γνωστό για τον Χριστό είναι καταγεγραμένο από τους θαυμαστές του (πες τους και μαθητές). Οπότε είναι λογικό να έχουν γράψει για αυτόν από τότε που τον γνώρισαν και μετά. Βέβαια υπάρχουν και πολλά ευαγγέλια που δεν έχουν αναγνωριστεί από την εκκλησία γιατί χαλάει η ιδανική εικόνα που έχει φτιάξει για τον Χριστό. Υπάρχουν ευαγγέλια στα οποία αναφέρεται πως ο Χριστός είχε γκόμενα την Μαγδαληνή. Ε, αυτά δεν αναγνωρίζονται από την εκκλησία που μας θέλει άφυλους και ανέραστους. Ακόμα και αν αυτά τα ευαγγέλια έχουν την ίδια βαρύτητα με τα αναγνωρισμένα. Μαθητές τα γράψαν τα δε, μαθητές και τα δε. Τώρα για τα θαύματα πολλά από αυτά είναι αλληγορικά. Έγω έτσι τα αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον. Δεν νομίζω ο Χριστός να ανέστησε κυριολεκτικά νεκρούς ας πούμε. Ίσως να “ανέστησε” την ψυχή τους αλλάζοντας την νοοτροπία τους. Θεωρώ πως όλα τα “θαύματα” αντίστοιχη έννοια έχουν.

Η δυναμη της προπαγανδας + τα οσα λεει ο μανσον στο παραπανω ποστ.

Δε θυμαμαι να εχω διαβασει κατι “κακο” για το Χριστο, ουτε θυμαμαι να μας εχουν πει στο σχολειο για τα αισχη των Χριστιανων…δεν γυρνουσαν απο οτι φαινεται και το αλλο μαγουλο.

Aπο μειλ σχετικο με την εκκλησια η φωτο…Θεική…:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Έπεσε στα χέρια μου πριν μερικές μέρες το Das Leben des Jesus ( η Ζωή του Ιησού) του Gerhard Haderer. Πρόκειται για ένα κόμικ που έχει μια “διαφορετική” άποψη για την ζωή του Ιησού. Στην ελλάδα μάλιστα είχε γίνει ντόρος το 2005 γιατί το κυνηγάγανε οι παπάδες ως βλάσφημο και μάλιστα απαγορεύτηκε για κάποια περίοδο. Ουσιαστικά παρουσιάζει τους μαθητές του Ιησού ως φιλαργυρους καιροσκόπους που καπηλεύτηκαν την προσωπικότητα του Ιησού για να πλουτίσουν. Ο δε -χίππης-Ιησούς στο τέλος σιχαίνεται αυτή τη κατάσταση και ανέρχεται στον ουρανό όπου αράζει με τους Janice Joplin, Jimi Hendrix, John Lennon…8)

για οσους βλεπουν ρασο και γυρνανε τα στομαχια τους αναποδα…βασικα για οσους σκεφτονται υγειως και με γνωμονα τον ορθο λογο σας προτεινω ενα εξαιρετικο blog :

http://roides.wordpress.com

edit : ως επι το πλειστον ασχολειται με εκκλησιαστικα θεματα…οποτε ομως παρουσιαζεται και ενα γενικοτερα σοβαρο κοινωνικο θεμα, δε μενει αμετοχο… εξαιρετικα κειμενα…

Προς Τους μαθητές τών Γυμνασίων και Λυκείων τής Ανατολικής Αττικής ……Σε λίγες μέρες, η Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει για ένα περίπου μήνα το σημαντικότερο ίσως κειμήλιο της Ρωσικής συνείδησης και παράδοσης, τα λείψανα του …αγίου Σεραφείμ τού Σάρωφ.………. Το δώρο που μας κάνουν οι Ρώσοι αδελφοί μας είναι ανεκτίμητο. Είναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαίνει από τη Ρωσία. Γι’ αυτό και θα τον συνοδεύσει έως τη χώρα μας μια ολόκληρη αποστολή από 30 άτομα. …… Γι’ αυτό και ζήτησα από τους Θεολόγους σας, με την άδεια των Διευθυντών, να αφιερώσουν μία ώρα μαθήματος στο πρόσωπό του. … Όσοι μπορείτε, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, να έλθετε στην υποδοχή του στον Ιερό Ναό τού Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, θα ωφεληθείτε αφάνταστα. Όσοι πάλι δεν μπορείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέλετε, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου. Από την ώρα εκείνη μέχρι και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Λείψανό του θα βρίσκεται στο Ναό τής Παναγίας Σουμελά, στο Μενίδι. …. Απορρίψτε με όλη τη δύναμή σας τους ψεύτικους θεούς, τις υποκριτικές θρησκείες, τα χωρίς αλήθεια θρησκευτικά λόγια. ……Ο Επίσκοπός σας».

Aρθρο απο το παραπάνω μπλγκ…Ως πτωματολαγνεία αναφερεται το καθεστώς του προσκυνήματος ιερών λειψάνων κτλ ργω απλά θα τηνονόμαζα σύληση πτωμάτων φουκαράδων που είχαν τη δυστυχια να χαρακτηριτούν άγιοι…ή κατι τετοιο
Isis o jeronimo εχει πλάκα στο αβαταρ,αλλα οταν χλευαζεις τη θρησκεία δεν ξέρεις ποιον μπορεί να θίξεις… οπότε ειναι κ λίγο ατυχες σαν επιλογή:wink:

Ρε συ ο εφραιμ ειναι στο αβαταρ…δε χλευαζω τη θρησκεια (ανοικτα τουλαχιστον…:p)…αντιθετως τον αυτοκλητο επισημο φορεα της, την εκκλησια… τελοσπαντων, αν καποιος θεωρησει οτι προσβαλλεται απτο αβαταρ μου μπορει , ευγενικα παντα, να μου το αναφερει και θα το αλλαξω…με το Christ Illusion των Slayer…:lol::lol:

Καλα εγω δε θιχτηκα με τπτ …ουτε ποιος ηταν o kυριούλης δεν ηξερα, απλα γενικά δε μου φανηκε" “politically correct”"(με πολλά εισαγωγικά…σορυ για την’ παρατρηση’…u r right:)

Και για να συνεχισω να προβοκαρω, ας παραθεσω ενα τμημα απο το επισημο Ποινολογιο - συλλογή κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την επωνυμία Πηδαλιον.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B7%CE%B4%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%BF
http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1597326&prid=851570

Η μαλακία είναι η κοινή και ψοχόλεθρος πανούκλα οπού φθείρει και απολλύει τους
περισσοτέρους ανθρώπους του κόσμου, και μάλιστα τους αθλίους νέους, κατά της οποίας όσα
και αν ειπή τινας, έχωντας σκοπόν να εκριζώση από τον κόσμον τοιούτον φοβερόν και
θεομίσητον κακόν, ποτέ δεν ήθελαν νομισθούν μάταια και περιττά.

Β· Καθώς όλοι κοινώς λέγουσιν, οι τε παλαιοί και νεώτεροι ιατροί, οι
μαλακοί είναι άθλιοι και ελεεινοί, διατί

Α΄ κιτρινίζουσι,

Β΄ αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν,

Γ΄ ασθενεί η όρασις των οφθαλμών τους,

Δ΄ χάνουσι την φωνήν,

Ε΄ χάνουσι την ευφυΐαν και οξύτητα του νοός,

ΣΤ΄ χάνουσι την μνήμην,

Ζ΄ χάνουσι τον ύπνον, με κάποια ταραχώδη ενύπνια,

Η΄ τρέμει το σώμα των,

Θ΄ χάνουσιν όλην την ανδρείαν του σώματος και της ψυχής και γίνονται
άνανδροι ωσάν γυναίκες,

Ι΄ ακολουθεί εις αυτούς η αποπληξία, ήτοι ο ταμπλάς,

ΙΑ΄ ακολουθεί εις αυτούς συχνάκις η καθ’ ύπνους ρεύσις, πολλάκις δε
και όταν είναι έξυπνοι διά το πολύ άνοιγμα των σπερματικών τους πόρων,
και

ΙΒ΄ τέλος πάντων γηράσκουσιν ογλίγωρα και αποθνήσκουσι κακώς.

> Είναι αφρονέστατοι εκείνοι οπού διά της μαλακίας και πορνείας χάνουσι το σπέρμα των, το
οποίον είναι το βάλσαμον και η δύναμις, και το πλέον πολύτιμον υγρόν του σώματός των, τόσον
αναγκαίον εις την ζωήν και σύστασιν του σώματος, ώστε οπού, κατά πάντας τους ιατρούς, ένα
δράμι σπέρμα αξίζει διά σαράντα δράμια αίμα, και η δύναμις εκείνου είναι ισόμετρος με την
δύναμιν των τεσσαράκοντα δραμίων του αίματος. Λοιπόν, ω νέοι αδελφοί μου, φυλάττεσθε, δι’
αγάπην Θεού, να μη πέσετε εις τοιούτον θεοκατάρατον, διαβολικόν και θεομίσητον
αμάρτημα. Φοβηθήτέ το ωσάν πανούκλαν και φθοράν του ανθρωπίνου γένους και μισήσετέ το.

> Η μαλακία γίνεται τριών λογιών, ή με το χέρι το ίδιον του
ανθρώπου, ή με το χέρι άλλου, ή με το κοπάνισμα και κτύπημα εις τα
μηρία. Δεν πρέπει και τούτο να λανθάνη τους πνευματικούς Πατέρας, ότι
η κατάρατος μαλακία προχωρεί και εις τας γυναίκας. Διά τούτο και αυταί
πρέπει να κανονίζωνται ωσάν και οι άνδρες, ίνα μη λέγω και βαρύτερα

> Εάν αρσενοκοιτήση τις τον γαμβρόν του, τέσσερα έτη επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την
εννάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας διακοσίας.

> Εάν τις αρσενοκοιτήση τον αδελφόν του, οκτώ χρόνους επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την
ενάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας τετρακοσίας.

> Εάν δε τις αδελφός μικρότερος αρσενοκοιτηθή από τον μεγαλύτερον, χωρίς να
αρσενοκοιτήση αυτός, τρεις χρόνους επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την θ΄ και ποιών
γονυκλισίας εκατόν.

> Εάν τις πέση με την θυγατέρα μίαν φοράν, πέντε χρόνους επιτιμάται, ει δε περισσότερον,
εξ χρόνους και επτά, ξηροφαγών μετά την ενάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας
πεντακοσίας.

> Εάν τις πέση με την μητέρα του μίαν φοράν, επτά χρόνους επιτιμάται, ει δε πολλάκις,
δώδεκα χρόνους, ξηροφαγών μετά την θ΄ και ποιών γονυκλισίας πεντακοσίας.

Μιλαμε για ισχυοντες κανονες της ορθοδοξου εκκλησιες… Οποτε κοριτσια κ αγορια, με μετρο ο αυνανισμος…:stuck_out_tongue:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ…:lol::lol:

Ξεχνάνε μάλλον οτι ουδείς αμαλάκινστος…

To συγκεκριμένο αποτελεί και τον κυριότερο λόγο που έχω απομακρυνθεί από την Εκκλησία… :lol::lol::lol: