Εκκλησία

δε βλέπω κάποιο point. Πάλι πολλά άσχετα μεταξύ τους θέματα είναι αυτά. Δεν είδα την υπογραφή κάτω κάτω, αλλά και πάλι μου φαίνεται χαζή η αφίσα. Αν ο σκοπός όποιου την έγραψε είναι να τη διαβάσουν όσοι συμφωνούν μαζί του (π.χ. Μπάκιλους) και να πουνε “ναι καλά τα λέει”, τότε ναι πέτυχε το στόχο του, αλλά όπως δε θεωρώ δείγμα ευφυϊας τους μονολόγους του αστυφύλακα Θεοχάρη στο “Καλημέρα Ζωή” (πρώην βουλευτής) που έκαναν τους παππούδες και τις γιαγιάδες αυτού του τόπου να λένε “Αχ ναι! καλά τα λέει ο Θεοχάρης”, έτσι δε θεωρώ και ιδαίτερα έξυπνο αυτό το στόχο.

Αν πάλι ο στόχος του ήταν να αλλάξει κάποιος άποψη και να ταυτιστεί με τη δικιά τους (δηλαδή ό,τι παλεύει να κάνει η εκκλησία αλλά από την άλλη μεριά), τότε νομίζω πως απλά πέταξε τα λέφτα του, γιατί αυτή η αφίσα από μόνη της δε θα πετύχει τίποτα. Ε, ούτε αυτό μπορώ να το θεωρήσω ευφυϊές.

Όσο για το αν μπλέκει πολλά και άσχετα, τότε επιμένω. Δε βλέπω καμία συσχέτιση ανάμεσα στο Ζουράρη και τα εικονίσματα στα ελληνικά δικαστήρια…

@ Λέπερ Ιησούς
έχεις κάποια σχέση με αυτή την παράταξη? Ρωτάω γιατί είναι μια οργάνωση που εγώ προσωπικά δε γνωρίζω και είναι η 2η φορά που την αναφέρεις μέσα σε 2 μήνες…

Οκ ελευθερία έχουμε ότι θέλει ο καθείς λέει κάνει αναρτεί κλπ κλπ κλπ
Ο Άνθιμος είναι γνωστός για τις θέσεις και τις απόψεις του απ΄την άλλη καλό είναι να μη θίγονται τα ιερά και τα όσια
Με την αφίσα της ΔΑΠ στον Παν Πει τι έγινε ρε παιδιά???
Για πείτε λεπτοεμέρειες

:lol:
Μάμυ έχεις χάσει επεισόδια!
Απλά η αφίσα είχε μια γυναίκα και μέσα στα σκέλια της έγραφε
ΜΟΝΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ…
ΠΑΡΤΥ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
E μετά άρχισαν να έρχονται δημοσιογράφοι εκεί που πίναμε αμέριμνοι τον καφέ μας και παίζαμε το τάβλι μας(!) και να μας ρωτάνε την γνώμη μας και γιατι έγινε αυτό κλπ!
Ε την επόμενη μέρα βγήκαν όλοι στις ειδήσεις και το έκαναν θέμα.Μαλακίες να περνάει η ώρα

Φίλε Καρβού και εγώ σαφώς διαφωνώ με τις λέξεις ακίνδυνη (που δεν την καταλαβαίνω) και χαζή (με την οποία διαφωνώ) που χρησιμοποίησες. Η αφίσα που σωστά είπες είναι (λανθασμένα) ανώνυμη προσπαθεί να καυτηριάσει την αντίθεση μεταξύ του ρόλου της εκκλησίας και των απίστευτων πρακτικών που εφαρμόζει (ένα κομμάτι του κλήρου και σαφώς όχι όλοι οι παπάδες) λίγο συγκεχυμένα. Τα τελευταία γεγονότα προκαλούν οργή κατά τη γνώμη μου δεδομένων των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν και αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίζει. Εμπλοκή δικαστών, υπουργών, παπάδων, η παραχώρηση λίμνης στην εκκλησία (κάτι που ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου), δανειοληψίες, εμπλοκή εταιριών σε επιχειρηματικές δραστηριότητες της εκκλησίας είναι γεγονότα πρωτοφανή και προκλητικότατα. Η αφίσα ούτε εγείρει ερωτήματα ούτε προσφέρει κάτι το εποικοδομητικό? ωστόσο οι εμετικές πρακτικές ορισμένων πρέπει να προκαλέσουν αντιδράσεις και επιτέλους να γίνει αυτό που πρέπει να έχει γίνει καιρό: κράτος και εκκλησία δεν έχουν καμία σχέση νομική, συμφερόντων, σκοπών, πρακτικών ή οιασδήποτε άλλης φύσεως. Είναι και αυτό μια αντίδραση έστω και προβοκατόρικη σε μια κοινωνία που οι αντιδράσεις εκλείπουν?τέλος πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι ιερό και όσιο. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Ελπίζω να μη σας ζάλισα?

τι ιερό και όσιο έθιξε αυτή η αφίσα; την άποψη μερικών ατόμων για το κράτος, την εκκλησία και τα μεταξύ τους πάρε δώσε δείχνει.

Α δηλαδή εδώ ο κόσμος χάνεται και μπιμ χτενίζεται ένα πράμα :lol::lol::lol:
Όσο για τα ιερά και όσια δεν αναφέρθηκα στην συγκεκριμένη αφίσα αλλά μίλησα γενικά

Η αφισα σε πολλα σημεια τα λεει σωστα.Βεβαια μπορουσε να μην ηταν και τοσο “τραβηγμενη” αλλα απ’ την αλλη μερικοι δε καταλαβαινουν αλλιως.Και δυστυχως ουτε τωρα θα καταλαβουν αφου δυστυχως η κλεψια,η υποκρισια κλπ ειναι κατι που σ’αυτους τους κυκλους δεν αλλαζουν ευκολα.

Την αφίσα τη θεωρώ χαζή και το εξήγησα. Σίγουρα τα πάντα είναι σχέτικα και ίσως να είναι έξυπνη και απλά εγώ να είμαι πολύ πιο έξυπνος!!!:lol::lol::lol:

Καλά, πρωτοφανή δεν είναι αυτά τα γεγονότα. Έχουν γίνει σε κάμποσες ακόμα περιπτώσεις παρόμοια περιστατικά, αλλά και πάλι το ότι έγινε αυτό το σκάνδαλο δεν είναι λογικό επιχείρημα για να γίνει ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας στην Ελλάδα. Είναι επιχείρημα που απορρέει από το συναίσθημα των πολιτών και ώντας άνθρωπος που προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ορθολογιστής στη ζωή του, αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσε να γίνει. Δηλαδή, το να δομείται η κοινωνία από το συναίσθημα του λαού.

Όσο για το ότι είναι προβοκατορική, δεν ήθελα καν να το αναφέρω πριν. Δε μπορείς να κατηγορείς κάποιον για κάτι και να συμπεριφέρεσαι με παρόμοιο τρόπο, αλλά πιο καλυμμένα. Αυτή δεν είναι βάση για να πετύχεις κάποια μόνιμη αλλαγή. Τα όποια κέρδη έχεις θα είναι πρόσκαιρα και σύντομα ότι έχεις πετύχει θα μετατραπεί σε μια τρύπα στο νερό. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο…

Το περι διαχωρισμου εκκλησιας κρατους εχει αναλυθει στο θρεντ με την εκκλησια.

Θα σταθω στην αφισα απλα λεγοντας οτι σιγουρα δε θα αλλαξει την γνωμη του θρησκου, πιστευω ουτε θα τον κανει να προβληματιστει…τουλαχιστον ας καταλαβει οτι δεν υποστηριζουν ολοι αυτη την εταιρια, γιατι και περι σκανδαλων οταν ακουμε καποιοι εθελοτυφλουν.

Προτιμω να δομειται η κοινωνια απο το συναισθημα του λαου, παρα απο τις τσεπες και τις κοιλιες των λαικιστων.

Θα συμφωνήσω με το χαρακτηρισμό χαζή τουλάχιστον στη πολιτική της διάσταση (αν υπάρχει τέτοια). Δεν επιτυγχάνει απολύτως τίποτα με τον τρόπο που διατυπώνονται οι απόψεις και προσφέρει επιπλέον έδαφος για αποπροσανατολισμό (με την συμβολή των ΜΜΕ). Με την τελευταία παράγραφό σου συμφωνώ μέσες άκρες. Η ένστασή μου είναι ότι άλλο το βάρος προβοκατόρικων εκφράσεων άλλο πρακτικών που προκαλούν, προσβάλλουν και επηρεάζουν σε ευρύ επίπεδο. Ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας είναι πολιτικό ζήτημα νομίζω. Τα σκάνδαλα έγιναν με συμμετοχή πολίτικών και δικαστών σε μια περίοδο κοινωνικά δύσκολη και για μένα είναι ένα σύμπτωμα μιας χρόνιας αρρώστιας. Και το ποτήρι ξεχειλίζει κάποτε. Η σχέση κράτους-εκκλησίας παραμένει γιατί είναι συμφέρουσα και για τις δυο πλευρές. Η απόλυτη κατάντια: το κράτος ποντάρει στο θρησκευτικό συναίσθημα για να παραμένει στην εξουσία κάνοντας χάρες στο κλήρο. Η εκκλησία παρέχει πολιτική υποστήριξη στο κράτος διατηρώντας προνόμια και αυξάνοντας τη περιουσία της. Στο μέσο ο λαός?δεν πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος;
Τώρα για το συναίσθημα που γράφεις. Νομίζω το συναίσθημα του πολίτη διαμορφώνει πολιτικό αποτέλεσμα. Μεγάλα πολιτικά κινήματα είχαν συναισθηματική διάσταση. Το κράτος από την άλλη πρέπει να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και να λειτουργεί με βάση το συμφέρον του πολίτη και όχι μίας φράξιας αδίστακτων επιχειρηματιών οποιασδήποτε προέλευσης.

Όπως είπε και ο Βάκιλος, κάτω δεξιά έχει και την υπογραφή.

Όσον αφορά για που το στοχεύει η αφίσα. Σίγουρα δε στοχεύει μόνο σε όσους συμφωνούν με αυτήν. Θα σου απαντήσω από προσωπική εμπειρία κατά την τοιχοκόλληση της αφίσας, πρώτη φορά είδα ΔΕΚΑΔΕΣ φοιτητές/καθηγητές να έρχονται και να ζητάνε αφίσες ή να λένε ‘‘μπράβο’’ κλπ. Δηλαδή, σίγουρα δε βγήκε για ‘‘εσωτερική κατανάλωση’’, εξάλλου σκέψου ότι ακόμα βγαίνουν συνεχώς κομμμάτια, και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή όσο αντίδραση υπάρχει από κάποιους, ακόμα περισσότερη στήριξη έχει από άλλους, και μάλιστα από άτομα που δεν περίμενα.

Όσο για την ερώτηση σου, ναι, συμμετέχω στην κατάληψη (δεν είναι παράταξη/οργάνωση).

Μα, τι άλλη διάσταση να υπάρχει, αν όχι πολιτική;

Θα ήθελες να εξηγήσεις τι εννοείς ακριβώς με τον όρο ‘‘αποπροσανατολιοσμό’’;

Σαφώς το ζήτημα είναι πολιτικό (δεν το διατύπωσα σωστά). Το πρόβλημα είναι, αν συμφωνείς και εσύ, ότι πρέπει κάτι να γίνει στο να εκλείψουν φαινόμενα παπάδων να πλουτίζουν με τέτοιες μεθοδεύσεις (και να χωριστούν εν’ τέλη κράτος εκκλησία). Ο τρόπος διατύπωσης των ενστάσεων στη αφίσα δεν είναι πολιτικά έξυπνη κίνηση (είναι μάλιστα αφελής κατά τη γνώμη μου γι? αυτό αμφιβάλω για τη πολιτική της διάσταση. Μάλιστα με βάζει σε, λίγο υπερβολικές βέβαια, υποψίες). Ο αποπροσανατολισμός έγκειται στο ότι το βάρος θα δοθεί στον έκφραση και όχι στο περιεχόμενο (με το οποίο συμφωνώ 100%) από τα ΜΜΕ. Διαχέεται υπερβολικά το μήνυμα όταν κάνεις επίθεση και στις πρακτικές των αχόρταγων παπάδων και στη θρησκεία καθ? εαυτή και δίνεις και έδαφος στους παντός είδους «ειδικούς» να μιλούν για ιερά και όσια εκπαιδεύοντας τους πολίτες στη λογική ότι τοτέμ υφίστανται ακόμη. Βέβαια από την άλλη είναι και καιρός να ειπωθούν μερικά πράγματα με το όνομά τους. Απλά καθεστηκυίες και ριζωμένες βαθιά αντιλήψεις δεν αλλάζουν εύκολα. Είναι εύκολο αυτοί που αντιδρούν να γίνουν βορά στα κοράκια ακόμη μια φορά. Το σύστημα ξέρει τον τρόπο χρόνια πρώτα απ? όλα να εκθέτει αυτούς που έχουν άλλη άποψη με να τους κατηγοριοποιεί αφαιρώντας τους τη πολιτική ιδιότητα. Με τον τρόπο διαφωνώ, όχι με το μήνυμα.

Μακάρι να κάναμε κουβέντα?θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα. :slight_smile:

προχειρογραμμενη και παιδικη αφισα θα λεγα για ενα τοσο σημαντικο θεμα…το οτι ανεχλησε τον ανθιμο αποδεικνυει για μια ακομη φορα ποσο μ#@!# ειναι…

Η αφίσα ούτε χαζή ούτε ανώνυμη είναι, βέβαια πάντα θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πολύ εύκολα θα την αφορίσουν ως άλλη μια χαζοαναρχοαυτόνομη αφίσα, αλλά δε με απασχολούν αυτοί. Είναι ιδιαίτερα στοχευμένη, πολύ συγκεκριμένη και καυστική. Και το ότι έχει γίνει τόσος θόρυβος, με το να αναρτάται στην εκκλησία στην Καμάρα και να τρέχει η θείτσα να την κατεβάζει κάτω από γιουχάισμα άλλων, ηλικιωμένων και μη, λέει πολλά. Μακάρι να την κολλήσουν σε όλη την πόλη.

Όσο για τη ΔΑΠ ΠΑΠΕΙ, κρίμα που δεν καταλάβατε το μέγεθος της ηλιθιότητας και αλαζονείας των ανθρώπων που την κυκλοφόρησαν. Μπορεί να σας φάνηκε μικρό και να σας διέκοψε από τη φραπεδούμπα και το ταβλάκι σας αλλά όταν η ΔΑΠ -δηλαδή, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ- κυκλοφορεί αφίσα με επιγραφή ΜΟΝΙ ανάμεσα στα μπούτια γκόμενας, τότε απλά μας φωνάζει κατάμουτρα τόσο ότι η επικαιρότητα, τα σκάνδαλα, η εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου, ΔΕΝ την απασχολεί αλλά και το ότι μας θεωρεί ηλίθιους, υποταγμένους στο πάρτινγκ και στο χέβινγκ φαν, στο “να κουνήσουμε τα κορμιά μας”, στο να σκάσουμε λεφτά στη ΔΑΠ για το πάρτυ αυτό, με τη συγκεκριμένη υπογραφή. Ουσιαστικά μας αποκαλούν ηλίθιους και είμαστε, αφού “το πάρτυ έγινε και μάλιστα μάζεψε και πολύ κόσμο”.

παρα πολυ σωστο

δε γινεται ρε η φοιτητικη παραταξη της νδ, οσο πλακα και να θελει να κανει, να διακωμωδει ενα σκανδαλο της ιδιας της κυβερνησης της, διαφημιζοντας παρτυ της … καπου εχουν ξεχασει το λογο δημιουργιας τους και εχουν κανει αυτοσκοπο τα παρτυ και την κονομα

οσο για την χριστιανο- αφισα μου εδωσε την εντυπωση πως περισσοτερο ηθελε να τραβηξει την προσοχη, αραδειαζοντας 5 προτασεις σε εντονο υφος, μου θυμιζει τροπο γραφης χριστιανικων φυλλαδων…
παντως γι αυτην την υποθεση του βατοπεδιου,επρεπε πρωτα να γινει λογος για τις τεραστιες πολιτικες ευθυνες και το ξεπλυμα χρηματος που γινοταν εκει και μετα για τα γνωστα περι εκκλησιας-κρατους

Η αφίσσα το μόνο που έκανε ήταν να πεί τα πράγματα με το όνομα τους. Το ότι οι ιερομπίζνεσμαν θέλουν κρέμασμα μπορεί να το καταλάβει κάθε νοήμων άνθρωπος μόνο και μόνο αν σκεφτεί το γεγονός ότι ενώ δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους πήγαν να κλέψουν τα χωράφια κοσμάκη που δεν έχει δεί στη ζωή του μαζεμένο ούτε το 1/10 της περιουσίας τους…

Δεν είναι δυνατόν να ταϊζει με τους φόρους του ο κοσμάκης μαφιόζους όπως ο Εφραίμ και φασιστοχουντικούς καρνάβαλους όπως ο ¶νθιμος και ο Χριστόδουλος, ενώ κακά τα ψέμματα στην εκκλησία δεν πάει ούτε το1/10 του ελληνικού λαού…

[δαπιτης]Τι λέτε ρε παιδιά, η ΔΑΠ δεν είναι ΝΔ απαραίτητα.Είναι μια φοιτητική παράταξη που στοχεύει την καλυτέρευση των πανεπιστημίων.[/δαπιτης]

Όσο για την αφίσα, με την ενόχληση του Άνθιμου, παίζει ν’ αρχίσουν να λένε ότι συκοφαντούν την εκκλησιούλα μας. Γιατί πειράζει άλλωστε; Κακό είναι να κυκλοφορούν αλήθειες; Αφού ο κόσμος αρνείται να τις ακούσει αλλιώς (και πολλές φορές δεν αφήνουν τον κόσμο να τις μάθει).

Εναλλακτική ατάκα δαπίτη της σχολής μου. “Καλά μαλάκες, θα δείτε εμείς πότε θα πάρουμε πτυχίο και πότε εσείς… Συγκεκριμένα εγώ θα πάρω στα 3,5 χρόνια”. Ε; :-s 4 χρόνια είναι η σχολή.

:slight_smile:

Ε μπορείς να πάρεις στα 3μιση και χωρίς πουστιές όμως:p