ειπε τετοιο πραγμα ? και δεν τον πλακωσατε?
Nαι, όπως είπα και πριν δε την είδα. Σόρυ, αλλά έκανα το ζουμ ιν και ζουμ άουτ στα γρήγορα και δε το πρόσεξα
Πόσοι από αυτούς πιστεύεις πως αυτά που διάβασαν στην αφίσα δε τα είχαν σκεφτεί και δε τα πίστευαν από πριν? Μιλάμε για καθηγητές και φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σίγουρα τα είχαν σκεφτεί. Όσο χάλια κι αν είναι τα ελληνικά ΑΕΙ, δε μπορώ να πιστέψω πως πριν την αφίσα είχαν κάποια διαφορετική άποψη και η οποία άλλαξε μετά την αφίσα γιατί αυτή η αφίσα τους άνοιξε τα μάτια. Νομίζω πως συμφωνείς και εσύ με εμένα σε αυτό.
Κάθισα και διάβασα 2η φορά την αφίσα και θέλω να ρωτήσω-σχολιάσω κάποια πράγματα:
Οι ίδιοι που κερδίζουν κοπάδια οπαδών με τις μεταφυσικές θεωρίες τους για τη μετά θάνατον ζωή αποδεικνύονται ικανοί για τις πιο ορθολογικές μπίζνες στην προ θάνατον ζωή.
Ο παππούς μου ήταν θρήσκος και μόνο μέλος κοπαδιού δεν ήταν. Ξέρω πάρα πολύ κόσμο που ήταν εξαιρετικά θρήσκος και το θεωρώ μέγα φάουλ να τον αποκαλείς πρόβατο (ή ό,τι άλλο μαζεύεται σε κοπάδι) μόνο και μόνο γιατί πιστεύει σε κάτι διαφορετικό από εσένα και εμένα. Στο κάτω κάτω της γραφής τι ακριβώς υπερασπίζεσαι? Διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους με ένα ανεξίθρησκο κράτος ή ένα άθεο κράτος? Πόσο δε όταν η δήλωση έρχεται από άτομα του αριστερού χώρου που από ότι φαίνεται ξεχνούν ότι πάρα πολλοί από τους αριστερούς που πολέμησαν στον εμφύλιο έγιναν κληρικοί και ήταν όντως πιστοί Χριστιανοί…
Αυτό από μόνο του είναι ισχυρό φάουλ και εδώ έρχεται και η απάντηση σε κάποιον που θεώρησε πως δε θίγει ιερά και όσια… Το τι είναι ιερό και όσιο είναι διαφορετικό για τον καθένα. Το ότι για μας δεν είναι ιερό και όσιο δε σημαίνει πως δε θα πρέπει να σεβαστώ αυτό που είναι ιερό και όσιο για τους ανθρώπους δίπλα μου. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα πηγαίνατε σε ένα Μουσουλμάνο που κάνει ραμαζάνι και δε τρώει τίποτα όλη την ημέρα, να του πείτε πως αυτά που πιστεύει είναι μαλακίες και αυτός είναι ηλίθιος που δεν πίνει κρασί, δεν τρώει χοιρινό, κλπ. Εγώ τουλάχιστον στον Ιρανό που έχω στο διπλανό γραφείο και είναι ένα από τα δυνατότερα μυαλά που έχω γνωρίσει ποτέ μου, δε σκοπεύω να του το πω. Θα σεβαστώ τις επιλογές που έκανε στη ζωή του και θα τον δεχτώ παρά το ότι είναι διαφορετικός. Όλα τα άλλα βρίσκοντα στο όριο του φασισμού (και αρκετά παραπέρα αν ρωτήσετε εμένα)
Εκμεταλλευόμενοι τα αρχέγονα ερωτήματα του ανθρώπου για το θάνατο, πουλάνε ελπίδα και βγάζουν χρήματα. Παγκάρια, τάματα, γάμοι, βαφτίσεις αποπερατώσεις ναών, ψυχοσάββατα και αγιασμοί, συμπληρώνουν το θησαυρισμό των ληστών με τα μαύρα…
Τελευταία φορά που κοίταξα, όλα αυτά τα μυστήρια γίνονται δωρεάν γιατί οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος μισθό δημοσίου υπαλλήλου. Πολλοί δυστυχώς δέχονται δώρα από τους πιστούς (μαύρα) αλλά το παρόν quote έχει μπει υπό τον τίτλο “ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ”. Δεν έχει πλουτίσει καμία εκκλησία από τη τέλεση γάμων και των λοιπών μυστηρίων. Ο πλούτος της εκκλησίας οφείλεται πρωτίστως σε δωρεές του ελληνικού/Βυζαντινού κράτους που τους παρέχει νόμιμους τίτλους κυριαρχίας σε τεράστιες εκτάσεις (δυστυχώς κατά την άποψη μου, αλλά το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα). Ακόμα μεγάλο ποσοστό του πλούτου τους έχει δημιουργηθεί από την επιθυμία πολιτών, με δικαίωμα ψήφου, κλπ να δωρίσουν κάτι στην εκκλησία για τα τάματα τους. Όσο κι αν διαφωνώ και είναι κάτι που δεν έχω κάνει (τουλάχιστον μέχρι τώρα), δεν αναιρεί το γεγονός πως ήταν απόφαση έλλογων όντων- πολιτών με ίσα δικαιώματα με εμένα και δε μπορώ να τους απαγορεύσω το πως θα ξοδεύουν τα χρήματα τους. Προσωπικά το ίδιο πεταμμένα θεωρώ τα χρήματα που δίνουν πολλοί σε πολιτικές παρατάξεις. Αν δε συμφωνούμε με αυτές τους ενέργειες, τότε καλύτερα θα ήταν να τους απαγορεύσουμε να ψηφίζουν κι όλας, γιατί σκέφτονται όχι μόνο διαφορετικά από εμάς, αλλά και με τρόπο που δεν καταννοούμε.
Η χρηματοδότηση του κλήρου από το κράτος είναι ένα μεγάλο θέμα. Προσωπικά δεν έχω καθίσει να το σκεφτώ εις βάθος για να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά πολλά εξαρτώνται και από το αν χρηματοδοτούνται με μισθό δημοσίου υπαλλήλου οι κληρικοί των υπόλοιπων θρησκειών που υπάρχουν στην Ελλάδα… Μήπως γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος κάτι επί του θέματος?
Η μπόχα της θρησκείας είναι η μυρωδιά των ναών της εξουσίας: η παναγιά κι ο χριστός πάνω από τα κεφάλια δικαστών, των αστυνομικών, των δεσμοφυλάκων, των εφοριακών. Θεός και κράτος, χέρι-χέρι, καταπνίγουν την ανθρώπινη ελευθερία. Ο σκοταδισμός καλύπτει τα πάντα, μας προκαλεί ασφυξία
Δε νομίζω πως το εικόνισμα πάνω από το δικαστή ή ο όρκος στο ιερό βιβλίο της θρησκείας του κάθε πολίτη έχει οδηγήσει τη χώρα σε σκοταδισμό. Το ίδιο ισχύει για τους δεσμοφύλακες και τους εφοριακούς (τι σχέση έχουν με τη θρησκεία ακόμα δεν έχω καταλάβει). Επιμένω πως μπλέκει πολλά άσχετα μεταξύ τους θέματα. Μαζεύει ό,τι δε γουστάρει ο κόσμος (π.χ. εφοριακούς) σε μια προσπάθεια να πετύχει κάτι άσχετους με τα επιχειρήματα σκοπούς (να πάθει κάτι κακό η εκκλησία, ελπίζω όχι να τους κηδεύσουμε ζωντανούς, γιατί μου ακούγεται πολύ βίαιο)
Με θεωρώ νοήμονα παρά το ότι δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν κρέμασμα. Μάλλον δε θα είμαι…
Στα χωριά των δικών μου και στην Αθήνα κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και 15Αυγουστο βλέπω γεμάτες εκκλησίες. Άρα δε νομίζω πως αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας. Επιπλέον, θυμάμαι κάτι συλλογές υπογραφών κάποτε από το Χριστόδουλου που είχε μαζέψει ένα τρομακτικά μεγάλο νούμερο με το 80+% των πολιτών να υποστηρίζουν επιπλέον πως πρέπει να γράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες μας.
Ελευθερία σημαίνει πρωτίστως σεβασμός των αποφάσεων του κάθε πολίτη για τη ζωή του. Εγώ θα σας πρότεινα να μη το ξεχάσετε ποτέ και θέλω να ελπίζω πως δε θα λάβετε με προκατάλειψη τις απόψεις μου, επειδή πιστεύετε πως είμαι ένας από αυτούς που “πολύ εύκολα θα την αφορίσουν ως άλλη μια χαζοαναρχοαυτόνομη αφίσα”
Τέλος να προσθέσω πως το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου για μένα είναι πολιτικό και όχι θρησκευτικό ή κοινωνικό. Αυτό το σκάνδαλο θα έπρεπε να είναι η αιτία για να κοπούν οι κώλοι όλων αυτών που σφετερίζονται το δημόσιο χρήμα, το κακομεταχειρίζονται και ό,τι άλλο για να πετύχουν τους δικούς τους μικροπολιτικούς σκοπούς. Θα ήταν λάθος όμως κατ εμέ αυτό το σκάνδαλο να είναι η κινητήριος δύναμη για μια κοινωνική αλλαγή (όπως ο περαιτέρω διαχωρισμός κράτους- εκκλησίας). Αν είναι να γίνει ο διαχωρισμός να γίνει μετά από σοβαρή σκέψη και κουβέντα. Αυτό το γεγονός ας είναι το γεγονός για να ξεκινήσει αυτή η σκέψη και η κουβέντα, αλλά όχι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν οι όποιες αλλαγές. Όπως είπα και πριν αυτές οι αλλαγές δε θα μπορέσουν να είναι ποτέ μόνιμες γιατί θα έχουν σαθρές βάσεις.
Κάποτε στη Σοβιετική Ένωση, η συμπεριφορά του κλήρου, προκάλεσε το κοινό αίσθημα τόσο πολύ που στην επανάσταση που ακολούθησε, θεσπίστηκε δια της βίας το άθεο κράτος. Μετά από 80 χρόνια, ο κόσμος στράφηκε μαζικά ξανά στις εκκλησίες, όταν αντιστράφηκαν τα αισθήματα τους και απογοητεύτηκαν από το πολιτικό τους σύστημα, γιατί δεν ήξεραν κάποιο λογικό επιχείρημα που τόσο καιρό τους κράταγε μακριά της…
Ε, μόνο σε γιορτές βλέπεις γεμάτες εκκλησίες:p
Και τι σημαίνει αυτό? Θα μπορούσαν να κάτσουν να κοιμηθούν και να χαρούν την αργία, αλλά επιλέγουν να πάνε. Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουν γρι από αυτά που διαβάζει ο παππάς και ο ψάλτης, είναι δικιά τους ενήλικη επιλογή. Δε μπορούμε να τους λέμε πρόβατα επειδή επιλέγουν το συγκεκριμένο θρησκευτικό πιστεύω…
Άσε που από ότι ξέρω από παππούδες/γιαγιάδες και παλιότερα μόνο στις γιορτές έβλεπες γεμάτες τις εκκλησίες. Απλά είχαν μεγαλύτερο μέσο όρο κόσμου κατά τη διάρκεια της χρονιάς
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι πάνε τέτοιες μέρες, επειδή “το επιβάλλει η μέρα”, “πρήξιμο από γονείς” κλπ. Βέβαια θα μου πεις, έτσι γουστάρει αυτός, με αυτό το τρόπο πιστεύει κλπ… Ε, απο κει κι έπειτα δε μπορώ να διαφωνήσω:p
Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι ίσως πάνε επειδή απλά θέλουν το έχει σκεφτεί κάποιος??
Αλλά βέβαια οκ το καταλαβαίνω.Ο αθεισμός(αντιχριστιανισμός) είναι της μόδας.
ακριβώς… Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις τις απόψεις σου, με σεβασμό όμως στις δικές του. Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει αυτός με τις δικιές σου απόψεις και τι εσύ με τις δικιές του είναι υπόθεση του καθενός. Για αυτό δε θεωρώ και ιδιαίτερά σωστό το ότι αναρτήθηκε σε εκκλησιαστικούς χώρους η αφίσα (κάποιος το είπε προηγουμένως).
Στην Αθήνα μέχρι πριν από λίγα χρόνια (δεν ξέρω αν λύθηκε το ζήτημα) δεν υπήρχε χώρος προσευχής για τους Μουσουλμάνους κατοίκους της Αθήνας, γιατί καμία κοινότητα δε δεχόταν να χτιστεί τζαμί σε αυτή (ενώ το κράτος είχε περάσει τη χρηματοδότηση). Η απόρριψη αυτών των δήμων στη μουσουλμανική θρησκεία και τους πιστούς της, δε μου μοιάζει και πολύ διαφορετική από το να βάζεις σε μια εκκλησία ένα χαρτί που αποκαλεί πρόβατο όποιον πηγαίνει εκεί για να προσευχηθεί, όπως επιτάσσει η θρησκεία του. Μόνο σκεφτείτε πως θα χαρακτηρίζατε κάποιον ακροδεξιό πολιτικό αν πήγαινε και γέμιζε ένα από τα τζαμιά της Ελλάδος με χαρτιά που έλεγαν τα μύρια όσα κατά του Ισλάμ και τους κατηγορούσε για τρομοκρατία (που χρηματοδοτείται από μερικά ιερατεία του Ισλάμ) κλπ.
Και αυτό πάει ως απάντηση και στον Godblessmymess που πιστεύει πως κάποιες συμπεριφορές θα έπρεπε να τις αφήνουμε να γίνονται. Αυτό το προβοκατόρικο κείμενο δεν προωθεί το θρησκευτικό φανατισμό και την ένδειξη μη σεβασμού σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί?
Εδιτ: μπέρδεψα Godblessmymess με somna :oops:
:lol::lol: Τι είπε τώρα!
Όχι, σίγουρα οχι… Το κείμενο δεν απευθύνεται ούτε σε θρήσκους, ούτε σε όσους πάνε στην εκκλησία, ούτε σε όσους κάνουν το σταυρό τους κάθε βράδυ… Και φυσικά δεν θίγει τα παραπάνω άτομα…
Θιγει όλους αυτούς που με πρόφαση, το Θεο, το Χριστιανισμό κλπ, έχουνε στην ιδιοκτησία τους αμύθητες περιουσίες, τραπεζικούς λογαριασμούς, πολυτελή αυτοκίνητα. Αυτούς που πατάνε πάνω στην ανάγκη ορισμένων ανθρώπων για πίστη σε κάποιο Θεό, ή σε κάμια ουράνια δύναμη τέλοσπάντων.
Πριν μερικούς μήνες έγινε η κηδεία ενός θείου μου σε ένα ορεινό εκκλησάκι στην Αρκαδία, και ένας από τους παπάδες έσκασε με Lexus, κι εμείς να 'χουμε μείνει με ανοιχτό το στόμα.
Ο Χριστιανισμός δεν είναι οι παπάδες, οπότε δε νομίζω πως θίγει πιστούς το περιεχόμενο της αφίσας.
Φίλε καρβού διάβασα τις απόψεις σου με προσοχή. Σαφώς το κείμενο έχει χαρακτηρισμούς που μπορούν να θεωρηθούν μέχρι και προσβλητικοί για ορισμένους. Νομίζω όμως ότι το να θεσπιστούν κριτήρια βάση των οποίων απόψεις θα θεωρούνται αποδεκτές ή όχι είναι άκρως επικίνδυνο. Μια ώριμη κοινωνία μπορεί να φιλτράρει τις πληροφορίες , να τις αξιολογεί και να τις κρίνει. Εγώ τουλάχιστον κάτι τέτοιο ονειρεύομαι. Το κείμενο δεν νομίζω ότι παροτρύνει κανένα. Εκφράζει μια θέση η οποία προβοκατόρικη ή μη πρέπει να είναι σεβαστή (όπως βλέπεις υπάρχουν και εδώ παιδιά που την αποδέχονται και που έχουν συγκεκριμένες απόψεις). Ο θρησκευτικός φανατισμός προέρχεται εκατέρωθεν. Η θρησκευτική πίστη δεν είναι κάτι εύθραυστο και ούτε έχει να φοβηθεί κάτι. Η εκκλησία αντί να ψάχνει εξωτερικούς εχθρούς πρέπει να κάνει ενδοσκόπηση και αυτοκάθαρση. Δυστυχώς ένα κομμάτι της εκκλησίας, εκατοντάδες χρόνια τώρα, ενεργεί άθλια με πρώτο κριτήριο το δικό του συμφέρον με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να νιώθει απογοήτευση.
Και τώρα μάλιστα έκαναν Άγιο και τον Τσάρο… Ε ρε εποχές…
Όχι. Δε γίνεται
Ενιγουεη, είμαι οφφτοπικ.
Sorry που δε θα απαντήσω τώρα σε όλα όσα θίγεις, απλά αύριο πρωί πρέπει να ξυπνήσω για να ταξιδέψω για Θεσσ/νίκη. Στα γρήγορα, όμως, κάποιες απλές διευκρινίσεις:
Για το που αναφέρεται η αφίσα: σίγουρα δε θα πείσει κάποιον που έχει αντίθετη άποψη. Για κάποιον, όμως, που όπως λες ‘‘συμφωνεί’’ από πριν με κάποια σημεία της αφίσας, ίσως του δώσει τροφή για σκέψη και για παραπάνω ζητήματα. Π.χ. κάποιος που να ασχολήθηκε με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αλλά δεν είχε ιδέα π.χ. για μισθοδοσία από το κράτος κλπ.
Εκεί που λες ‘‘αριστερού’’, βάλε ‘‘αναρχικού’’.
Σε όσα λες για τη μισθοδοσία από το κράτος, βασικά, δε λες κάτι που να εναντιόνεται στην αφίσα. Εκτός και αν κατάλαβα λάθος. Περιγράφεις αυτό που απλώς αναφέρει η αφίσα.
Σχετικά με την εικόνα του χριστού πάνω από μπάτσους, δικαστές κλπ. Πολύ απλά θέλει να δείξει (όπως εξηγεί και μετά) τη χρησιμοποίηση της θρησκείας από τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς. Εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Σχετικά με το ότι μπλέκει πολλά θέματα, όπως λες: δε θα διαφωνήσω, αλλά δεν το θεωρώ και άσχημο. Όπως αναφέρει η αφίσα, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι απλά το ΕΝΑΥΣΜΑ για να μας υπενθυμίσει όλα τα άλλα (άσχετα, ίσως) που περιγράφει η αφίσα.
Θα συμφωνήσω ότι η αφίσα πάει ακόμα παραπέρα από το να έχει απλώς ένα αντι- εκκλησιαστικό μοτίβο. Δεν μένει στο να κατηγορήσει τους ‘‘κακούς’’ παπάδες. Κατηγορεί ΟΛΟΥΣ τους παπάδες και κατηγορεί και τη θρησκεία σαν ιδέα (στην τελευταία παράγραφο). Αυτό είναι μία καθαρά πολιτική θέση/άποψη, όμως, όσο ενοχλητική και να είναι. Θα πω και άλλα, απλώς δεν προλαβαίνω τώρα, sorry άν είναι δυσνόητα αυτά που εγραψα.
Η ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια ειναι μια κερδοφορα εταιρια, η οποια οχι μονο καμια σχεση δεν εχει με τον Χριστιανισμο -οπως λενε οτι διδαξε ο Χριστος-, αλλα μεσα απο το ψεμα και την υποκρισια δρα και ασκει εξουσια. Το οτι καθε Χριστουγεννα, Πασχα και λοιπες γιορτες γεμιζουν οι εκκλησιες ειναι δειγμα του ποσο εχουν εμπορευματοποιηθει τα παντα. Εκτος αυτου ετσι κανουμε τοσα χρονια στην οικογενεια, παμε στην εκκλησια (ξερει κανεις το γιατι?). Ο ελληνας γιορταζει και τον Αγιο Βαλεντινο…ο οποιος απλα δεν υπαρχει στα ελληνορθοδοξα ημερολογια. Εγινε συνηθεια μαλλον…σα το νδ πασοκ ενα πραμα.
Εδω μεταφερουν την Ιερη Φωτια (ω θεε μου!) με αεροπλανα και πλοια σε ολη τη χωρα, με εξοδα του δημοσιου ταμειου…τι να λεμε τωρα! Αυτο το ονομαζουν θαυμα οι παππαδες και πεφτει το ρευστο, τη στιγμη που η καινη διαθηκη γραφει “Τα θαύματα τού Θεού συνήθως είναι απλά, γιατί δεν αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό, και δεν γίνονται για να πείσουν τους απίστους.”. Φακ! Δε τα διαβασαν καλα οι παππαδες παλι!
Αληθεια υπαρχει κανενας σοβαρος παππας, που να εχει διαβασει την καινη διαθηκη, και να εχει προσπαθησει εστω και στο ελαχιστο να εφαρμοσει κατι απο αυτη?
(Μτ. 21:12-13, Μκ. 11:15-17, Λκ. 19:45-46)
13 Και ήταν κοντά το Πάσχα των Ιουδαίων, και ο Ιησούς ανέβηκε στα Ιεροσόλυμα. 14 Και βρήκε μέσα στο ναό αυτούς που πουλούσαν βόδια και πρόβατα και περιστέρια, και τους αργυραμοιβούς να κάθονται. 15 Τότε, αφού έκανε φραγγέλιο από σχοινιά, όλους τους έβγαλε έξω από το ναό, και τα πρόβατα και τα βόδια, και σκόρπισε τα κέρματα των αργυραμοιβών και ανάτρεψε τα τραπέζια τους, 16 και σ’ εκείνους που πουλούν τα περιστέρια είπε: “Σηκώστε αυτά από εδώ. μην κάνετε τον οίκο του Πατέρα μου οίκο εμπορίου”
Σε οποια εκκλησια και να πας, υπαρχει ολοκληρη γωνια με εικονες, κομποσχοινια, σταυρους κτλ. Πολυ απλο.
Το οτι η εκκλησια εχει γεμισει απο μισθοφορους ρασσοφορους ειναι ενα θεμα. Και οι θρησκοι δε βλεπω να κανουν κατι για αυτο…
Θα σταθω λιγο στους παππουδες και τις γιαγιαδες. Δυστυχως καρβου, ο παππους μου και η γιαγια μου δε τελειωσαν ποτε το δημοτικο. Οπως συνηθιζεται εδω στην Ελλαδα, οταν καποιος φτανει στο τελος της προθεσμιας του για να παραδωσει μια εργασια…τρεχει σα τρελος να προλαβει τη τελευταια στιγμη. Ετσι και οι παππουδες και οι γιαγιαδες, ειθιστε να τρεχουν καθε Κυριακη στην εκκλησια να προλαβουν την αφεση εστω και καποιων αμαρτιων, ο παραδεισος φανταζει το ιδανικο μερος για αιωνια ξαπλα (Διαβασα για κηπους, λιμνουλες, ζωακια κτλ.) Προσωπικα πιστευω δινουν μονο το παρων. Αυτους τους λεμε θρησκους βασικα?
Εγω νομιζω οτι ο Χριστιανος δε ψαχνεται με την εκκλησια…εχει κατανοησει το Χριστιανισμο μεσα απο τις Αγιες γραφες και απλως ζει για να προσφερει οσο μπορει καθημερινα στο συνανθρωπο του και προσπαθει να μιμηθει τη ζωη του Χριστου. Ο θρησκος παλι, μαλλον ειναι καποιος που δεν ασχολειται με το ποδοσφαιρο και την ειδε οπαδος. Τρεχει γραφει με σπρεη στους τοιχους για τις ταυτοτητες και κατεβαζει την εν λογω αφισα. Για αυτο πιστευω, οτι αν ποτε υπηρξε ο Χριστος και αν υπαρχει Θεος, τοτε οσοι δεν ειναι μεσα στην εκκλησια ειναι πιο Χριστιανοι απο δαυτους, απλα εν αγνοια τους.
Η σταση της εκκλησιας περι ομοφυλοφιλιας (ενος φαινομενου που υπαρχει παντου στη φυση, η οποια ειναι δημιουργημα του Θεου συμφωνα με αυτους) δειχνει καθαρα τις ρατσιστικες της συμπεριφορες απεναντι στο διαφορετικο (ως προς αυτην παντα). Επισης, η εκκλησια αποκαλεσε πορνους οποιους διατηρουν σχεση εκτος γαμου στη σχετικη συνοδο. Τα ολα σκηνικα “αγαπης” πηγαζουν απο το “Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”. (?)
Να μην αναφερθω στο οτιδηποτε διαφορετικο -σε ιδεολογικο επιπεδο- με την εκκλησια σε βγαζει νοκ αουτ ακομα και αν υπαρχουν επιστημονικες αποδειξεις. “Πίστευε και μη Ερεύνα”
Μόνο σκεφτείτε πως θα χαρακτηρίζατε κάποιον ακροδεξιό πολιτικό αν πήγαινε και γέμιζε ένα από τα τζαμιά της Ελλάδος με χαρτιά που έλεγαν τα μύρια όσα κατά του Ισλάμ και τους κατηγορούσε για τρομοκρατία (που χρηματοδοτείται από μερικά ιερατεία του Ισλάμ) κλπ.
Καταρχην σου λεει κατι το οτι το παραπανω θα το εκανε ακροδεξιος, τη στιγμη που εχει γεμισει η πολη αφισες απο τον αναρχικο χωρο? Εκτος αυτου, ο ακροδεξιος θα εκανε κατι τετοιο με τελειως διαφορετικες προθεσεις. Πολυ ατυχες το παραδειγμα σου και κριμα αν την ειδες ετσι την ολη κινηση.
Εχοντας διαβασει την καινη διαθηκη αλλα και απο οσα παρατηρω, εχω καταλαβει οτι οτιδηποτε αφορα την εκκλησια εχει να κανει με πολιτικη, χρημα, ξεκατινιασματα μεταξυ παππαδων πριν τις εκλογες για νεο αρχιεπισκοπο, εξουσια, κοσμηματα κτλ.
Καταληγω στο οτι κοιλαραδες ρασοφοροι κατεχουν εξεχουσες θεσεις την στιγμη που λαικιζουν με περιττη υποκρισια. Γινονται φορεις πραγματων που δε πιστευουν. Μονο και μονο αυτο, πρεπει να εξαγριωνει τον οποιοδηποτε. Ποσο μαλλον τη στιγμη που αυτα τα ανθρωπακια πληρωνονται.
Για να κλεισω, η αφισα δεν απευθυνεται σε αυτους που πανε και τις κατεβαζουν ή τις βαφουν, ουτε στους παππαδες, ουτε στα ατομα της καταληψης. Απευθυνεται στο μεσο ελληνα που ισως και να προβληματιστει λιγο. Δεν λεει καινουργια πραγματα, απλα ξαναθυμιζει αρκετα. Γιατι ξεχναμε σα λαος.
ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ!
Οι ρασοφόροι επενδυτές της μονής βατοπεδίου δεν χόρτασαν με τα συνήθη υπερκέρδη τους από τα κομποσκοίνια και τις εικόνες κι επιχείρησαν το κόλπο grosso: Να βάλουνε χέρι στη Λίμνη Βιστωνίδα. Οι ίδιοι που κερδίζουν κοπάδια οπαδών με τις μεταφυσικές θεωρίες τους για τη μετά θάνατον ζωή αποδεικνύονται ικανοί για τις πιο ορθολογικές μπίζνες στην προ θάνατον ζωή.
Πρόκειται για τη σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής μας για την αμύθητη περιουσία αυτής της εταιρίας, που έστησαν οι αχόρταγοι έμποροι της πίστης, της εκκλησίας, δεύτερου μεγαλύτερου ιδιοκτήτη δασικών εκτάσεων μετά το κράτος, δεύτερου μεγαλύτερου ιδιοκτήτη ακινήτων μετά την εθνική τράπεζα με τα μοναδικά και ακλόνητα προνόμια…>>>
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
Χρησιμοποιώντας το απίστευτο επιχείρημα ότι όλη η ελλάδα είναι τσιφλίκι τους και το κράτος τους έχει στερήσει το 96% (!) της ιδιοκτησίας τους, οι παπάδες και οι δεσποτάδες απαιτούν να πληρώνονται από τα λεφτά όλων…>>>
ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Εκμεταλλευόμενοι τα αρχέγονα ερωτήματα του ανθρώπου για το θάνατο, πουλάνε ελπίδα και βγάζουν χρήματα. Παγκάρια, τάματα, γάμοι, βαφτίσεις αποπερατώσεις ναών, ψυχοσάββατα και αγιασμοί, συμπληρώνουν το θησαυρισμό των ληστών με τα μαύρα…>>>
ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ
ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ, ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ, ΠΟΥ’ΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΕΡΒΟΛΙ
Η μπόχα της θρησκείας είναι η μυρωδιά των ναών της εξουσίας: η παναγιά κι ο χριστός πάνω από τα κεφάλια δικαστών, των αστυνομικών, των δεσμοφυλάκων, των εφοριακών. Θεός και κράτος, χέρι-χέρι, καταπνίγουν την ανθρώπινη ελευθερία. Ο σκοταδισμός καλύπτει τα πάντα, μας προκαλεί ασφυξία. Η θεσσαλονίκη του άνθιμου, του ψωμιάδη, του παπαθεμελή και του ζουράρι, μας φοβίζει.
ΝΑ ΚΗΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΦΙΑ!
Αλλωστε…αν δεν ηταν και προκλητικη ποιο μμε της χωρας θα το εκανε θεμα? Εστω και μεσω του Ανθιμου…
Ξερω ξερω…υπαρχουν και καλοι παππαδες. Αληθινοι χριστιανοι. Και συμφωνω.
Θυμηθηκα τωρα που ερχοταν ο διευθυντης στη ταξη και ελεγε οτι αν δε μιλησει κανενας για το ποιος εκανε το ταδε πραγμα, θα φαει ολη η ταξη αποβολη. Εμεις δε μιλουσαμε και τρωγαμε ολοι αποβολη. Επιλογες ειναι αυτες. (:
Tότε δε νομίζω πως έχει νόημα να συνεχίσει η συζήτηση. Εγώ είμαι υπέρ του να είναι ο καθένας ότι νιώθει, αλλά αυτό να μην αρκεί για να μας χωρίζει. Εγώ πιστεύω στην ανεξιθρησκεία και η αφίσα της ΥΦΑΝΕΤ στην επιβολή της αθεϊας (και με ένα τρόπο που βρίσκω άκρως ολοκληρωτικό και φασιστικό).
Για να το κλείσω το θέμα από τη μεριά μου, τέτοιες ιδέες με βρίσκουν εντελώς αντίθετο γιατί θεωρώ πως προωθούν τον περαιτέρω διαχωρισμό των πολιτών σε “καλοί” και “κακοί” πολίτες. Παρόλα αυτά, δε θα χάσω τον ύπνο μου, γιατί όπως είπα και πριν τη θεωρώ χαζή αφίσα γιατί θεωρώ πως όπως φτιάχτηκε δε θα πετύχει τους σκοπούς που ευαγγελίζονται τα παιδιά που την έγραψαν. Εκτός αν ο σκοπός τους είναι η αύξηση της δημοτικότητας τους μέσα από λαϊκιστικές ενέργειες, οπότε τότε, η αφίσα είναι όντως πετυχημένη…
@ Μπάκιλους
Το “Εκτος αυτου, ο ακροδεξιος θα εκανε κατι τετοιο με τελειως διαφορετικες προθεσεις.” μου θύμισε το “δεν είμαι ρατσιστής, αυτός είναι μαύρος”
Για το υπόλοιπο ποστ δε θα σου απαντήσω, γιατί το θεωρώ εκτός θέματος. Τα θέματα που θίγεις είναι θεολογικά που θα πρέπει να λυθούν εντός της εκάστοτε Εκκλησίας και όχι με την επιβολή πολιτικών λύσεων από τη νομοθετική εξουσία. Τα του Καίσαρως τω Καίσαρι και τα του Θεώ, τω Θεώ…
(άσχετα και οφ τόπικ, αλλά μιας και τα θυμήθηκα)
@ Wretch
Είδες που σου έλεγα κάποτε πως ο Μακιαβέλι δεν είναι το άλλο άκρο των θεωρίων της αναρχίας; Το ρητό “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” εφαρμόζεται μια χαρά σε αυτή την υπόθεση και αρκετοί το υπερασπίζονται. Όπως σου είχα πει τότε, ο Μακιαβέλι στον Ηγεμόνα έκανε απλή καταγραφή των τακτικών που χρησιμοποιούσαν όσοι ήθελαν να κερδίσουν και να διατηρήσουν την εξουσία. Το ότι η ανθρωπότητα τότε βρισκόταν ακόμη στα τέλη του Μεσαίωνα, δε τον μετέτρεπε σε ακροδεξίο. Οι απόψεις του εφαρμόζονται εξάλλου από μέλη όλου του πολιτικού φάσματος
@ dexter
Στο ΕΜΠ πάντως, πολλοί τελείωσαν στα 4,5 χρόνια (νόμιμα) και όχι στα 5 που λέει το πρόγραμμα σπουδών. Και από ότι γνωρίζω και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο μπορείς να τελειώσεις 1 εξάμηνο νωρίτερα. (καλά, ειδικά στο ΕΜΠ έχει υπάρξει τύπος που τελειώσε μεν στα 3,5 αλλά του το πήρανε γιατί όπως μας είχαν πει, είχε πλαστογραφήσει τους βαθμούς του :p). Πάντως για 4,5 ξέρω πολύ κόσμο που το πήρε.
Eγω δεν μπορώ τελικά να καταλάβω…ειναι τελικά τοσο της μοδας να το παίζεις αντιχριστιανός?Οκ,συμφωνώ οτι τελικά η καλύτερη λυση θα ηταν ο διαχωρισμός ετσι ωστε να πάψει αυτη η πελατειακή σχέση κρατους και Εκκλησίας…Συμφωνώ στην φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας…Συμφωνώ πως πλέον το λειτούργημα του Παπά εχει γινει glamour και χρηματιστηριακής φύσεως…Αλλα για πείτε μου…Τι να πουν τότε και οι Καθολικοί που τους δουλευουν μπροστά τους (οι ιερείς) και το παίζουν και αρνάκια?..Τι να πουν και οι Μουσουλμάνοι που κοιμούνται αγκαλιά με το Κοράνι και ονειρευονται τις 40 Παρθένες στον παράδεισο…Μερικά πραγματα δυστυχως υπάρχουν για να υπάρχουν και δεν ειναι στο χερι μας για να τα αλλάξουμε…
@καρβου: Δηλαδη υποστηριζεις ότι πανω κατω ο ακροδεξιος που γεμιζει αφισες ένα τζαμι με τον αναρχικο που γεμιζει αφισες μια εκκλησια, ακολουθουν το ιδιο μοτιβο, εχουν την ιδια κινητηρια δυναμη, εχουν κοινο σκοπο και αφετηρια.
Δλδ ο ακροδεξιος δεν υποστηριζει ότι είναι χριστιαναρα και ελλας ελληνων χριστιανων, ουτε ότι οι μουσουλμανοι είναι βρωμιαρηδες και κατωτεροι εκ γενετης επειδη η φυση το διαλεξε.
Ο αναρχικος παλι, είναι μουσουλμανος ή βουδιστης και γεννηθηκε για να πολεμαει μονο την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια, ποσο μαλλον όταν λειτουργει όπως πρεπει και περιοριζεται στα της θρησκειας.
Δεν είναι εκτος θεματος το υπολοιπο ποστ. Απαντα σε αρκετα από αυτά που αναφερεις περι κοσμου στις εκκλησιες κτλ. Επισης, δικαιολογει μεγαλο μερος του περιεχομενου της αφισας. Και λεει καποια πραγματα που προσωπικα πιστευω για την εκκλησια. Δε με ενδιαφερει καν αν θα λυθουν ποτε αυτά τα θεολογικα θεματα, με ενοχλει όμως που η εκκλησια ενώ η ιδια βρωμαει από μεσα, χωνεται παντου και με ακρως ολοκληρωτικο και φασιστικο τροπο κατονομαζει και εξουσιαζει. Η υποκρισια στο μεγαλειο της.
@davidian: Εσυ ποιον κοιτας για να γινεις καλυτερος και να πας ένα βημα μπροστα. Τον “ένα βημα πισω”? Οσο για τα πραγματα που λες ότι υπαρχουν και δεν αλλαζουν, ευτυχως δεν είναι ετσι γιατι ισως να ειχαμε ροπαλα ακομα και να ζουσαμε σε σπηλιες ή να ειχαμε ακομη χουντα…(δεν εχουμε! :Ρ)
Οσο για το αντιχριστιανος-μοδα, το ακουω και συγκινουμαι. Δυστυχως υπαρχει καλυτερο, χριστιανος- δε ξερω που πανε τα 4 με τη θρησκεια- παω μια φορα το χρονο εκκλησια.(κανει και ριμα yo)
Αλλωστε τα εχουμε πει…οσο προχωραν και εξελισσονται οι επιστημες, τοσο μικροτερη θα ειναι η αναγκη του ανθρωπου για “θεο”.
Αυτά τα ολιγα. Παω να φαω!!!
Δε θα τοποθετηθώ ξανά για τα υπόλοιπα γιατί το έχω κάνει σε προηγούμενη σελίδα και βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι
Σε σχολές που έχουν λίγα/καθόλου εργαστήρια, οκ γίνεται. Αλλά πχ, εγώ σε αυτό το εξάμηνο έχω 17 ώρες εργαστήριο (Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη από 5 ώρες και Παρασκευή 2). Δηλαδή από άποψη ωρών ΔΕ γίνεται, δεν μπορεί να μπει κι άλλο εργαστήριο. Θα θες πχ άλλες 10 ώρες για Οργανική Ι. Οι Οργανικές γίνονται πάντα Τρίτη-Τετάρτη, άρα δε γίνεται. Και πάει λέγοντας για όλα τα έτη, πχ με Κλινική Χημεία ξέρω γω. Αυτό εννοώ. Εκτός φυσικά αν έχεις εκείνο το μαραφέτι που είχε και η Ερμιόνη στο Χάρι Πότερ και προλάβαινε όλα τα μαθήματα
Καλά αν έχεις 5-6 ώρες τη βδομάδα, αν σε βολεύει παίρνεις κι άλλο ενα εργαστήριο άλλου εξαμήνου, το κάνεις αυτό σε κάθε εξάμηνο και τελειώνεις και νωρίτερα νόμιμα. Φυσικά παίζει η προϋπόθεση να μη χρωστάς κιόλας ε.
Α επίσης η σχολή μου έχει και 62 μαθήματα. Είναι κι αυτό ένα τοσοδά θεματάκι. Γι’ αυτό είπα στο αρχικό ποστ μου “στην περίπτωση της σχολής μου”. Ότι γίνεται, γενικώς, το ξέρω
Οχι τον δρόμο της ισοπέδωσης πάντως…