Αν θες γινε πιο συγκεκριμενος.
κανένας από τους 2 δε σέβεται τη διαφορετικότητα του ατόμου. Ούτε ο Ελληνάρας που θα προκαλέσει τους μη Χριστιανούς, ούτε ο τυπάρας που θα αναρτήσει τις αφίσες προκαλώντας όποιους πιστεύουν σε κάποια θρησκεία, επειδη αυτός δεν πιστεύει σε καμία.
Μόνο σε αυτό απαντώ, καθότι είναι διευκρίνηση στο προηγούμενο ποστ μου. Τα υπόλοιπα μένουν ως έχουν
Το θέμα πιστη ειναι πολυ λεπτό γενικώς…Μην το συγχεουμε με τις business των παπάδων και των αρχιμανδριτών…Οκ,ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι απολύτως σεβαστό αλλα βλέπω οτι πολλές φορές ο καθενας συγχεει τα προσωπικά του πιστευω με θεματα που ειναι πολύ ευκολο να δημιουργηθούν παρερμηνείες…
Υ.Γ πηγαινε φάε τώρα…
Εχεις δικιο. Αλλωστε η εκκλησια ειναι τοσο διακριτικη σε κοινωνικα και πολιτικα θεματα που αυτες οι φασιστικες επιθεσεις εναντιον της ειναι το λιγοτερο αδικαιολογητες.
@νταβιντιαν: εφαγα. :Ρ
χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε:wink:
Ή δε καταλαβες οτι το λεω ειρωνικα, ή θες να μου σπασεις τα νευρα. Και αυτο το εμοτικον ειναι πολυ υποπτο. :Ρ
Δικαίωμα σου. Εγώ θα επιμείνω ότι η αφίσα σε καμία περίπτωση δεν είναι φασιστική- έκφράζει καθαρά μία πολιτική θέση. Όσο ακραίες και να φαίνονται σε κάποιους οι απόψεις της (έτσι κι αλλιώς υποκειμενικό είναι αυτό). Και το ότι με αφορμή το 324784761048 σκάνδαλο της ελληνικής εκκλησίας, εκφράζεται αρνητικά για το θεσμό του παπά γενικότερα, είναι και αυτό μία πολιτική θέση. Για αυτό και δικαιολογεί (όσο χωράει σε μία αφίσα πάντα ένα τέτοιο πραγματικά σημαντικό θέμα) τη θέση της με χαρακτηριστικά όλων των παπάδων, και όχι μόνο όσων μπλέκονται σε σκάνδαλα (που και για αυτούς ακούμε τη χιλιοειπωμένη καραμέλα των ‘μεμονομένων’’).
Σε πιο απλά ελληνικά: ερμηνεύω το μήνυμα ως εξής: ‘‘δεν είναι μόνο οι παπάδες που κλέβουν/πλουτίζουν κλπ. το πρόβλημα, αλλά γενικότερα ο ρόλος του παπά, ο οποίος στηρίζεται πάνω στην εξαπάτηση’’. Σε πολύ γενικές γραμμές. Και συμφωνεί/διαφωνεί κανείς, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάτι τέτοιο φασιστικό ή (στην περίπτωση του Άνθιμου) προσβλητικό/παράνομο.
υπάρχει η ίδια άποψη και για τους Μουσουλμάνους ιερείς? Θα γίνει αφισοκόλληση και στα τζαμιά της Κομοτηνής? Στις καθολικές εκκλησίες της Σύρου?
ΥΓ. Εγώ προτείνω να μην κάνετε, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα
ΥΓ2. Ο θεσμός του παπά είναι πολιτικό θέμα? Ε? Ο θεσμός του παπά ως δημόσιος υπάλληλος είναι πολιτικό. Ο θεσμός του παπά σκέτο, είναι καθαρά θεολογικό θέμα. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς ορίζεις το “πολιτικό” θέμα?
ζούμε σε μία ορθόδοξη χώρα. Πιστεύεις πραγματικά ότι το ποσοστό που πιάνουν οι αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων θρησκειών είναι τόσο έντονο ώστε να κινήσει τέτοιες αντιδράσεις?
Φυσικά, Τούρκοι σύντροφοι μεταφράζουν ήδη την αφίσα.
Σοβαρά, τώρα, τι να απαντήσω; Πιστεύεις, δηλαδή, ότι τα έχουνε μόνο με τους Έλληνες παπάδες και οι καθολικοί/βουδιστές/μουσουλμάνοι/παγανιστές ιερείς είναι καλοί;
ο ίδιος ο Leper μιλάει πως είναι ενάντια σε κάθε θρησκεία. Και στη Θράκη το ποσοστό δεν είναι τόσο μικρό. Ούτε στην κοινωνία της Σύρου
εντιτ: Λέπερ, έχω κάνει έντιτς, πριν απαντήσεις, δες τα πλιζ
Μην ειστε οφ τοπικ. Εδω μιλαμε για την ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια. Που κολλανε οι θρησκειες?
Δεν είναι πολιτικό το θέμα ενός ρόλου σε μία κοινωνία που εδώ και αιώνες παίζει σημαντικότατο ρόλο στα τεκταινόμενα και επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τις ζωές όλων μας; Ο θεσμός του παπά είναι υπερβολικά πολύ σημαντικός για να είναι μόνο θεολογικός.
Εξ’ άλλου και η ίδια η εκκλησία έχει επιλέξει να παίζει ρόλο στο κοινωνικό συστημα φτάνοντας σε σημείο να κάνει και πολιτική.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι όποιος αντιτίθεται στο ρόλο του παπά, θα αντιτίθεται και σε οποιονδήποτε άλλο έχει τέτοιο ρόλο, όποια θρησκεία και να πρεσβεύει. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου για τους μουσουλμάνους.
Δε θα βρεθεί κοινός δίαυλος επικοινωνίας. Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε. Τα βλέπουμε τόσο αντίθετα τα πράγματα που δε θα υπάρξει ποτέ κανένα τελικό συμπέρασμα από το διάλογο μας και απλά θα κουράσουμε τους πάντες.
Εύχομαι μόνο ποτέ να μην έχετε εξουσία στα χέρια σας, γιατί δε μου αρέσει να μου επιβάλλουν τι να πιστεύω
Απο μενα να ξες παντως 100%, οτι παπας δε γινομαι (:
Καρβου αναφέρεσαι σε πολιτικό σχηματισμό;
Που ακριβώς είδες κάποιον να επιβάλλει στον άλλον τι να πιστέψει;
Εχεις δει πολλούς αλλων θρησκειών να το κάνουν αυτό?