Εκκλησία

Οι μονές του Αγίου Όρους δεν υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά στου Βατοπεδίου :wink:

Πολλά μπράβο σε Isis για το κείμενο του Βαξεβάνη. Δε το είχα πάρει χαμπάρι και είναι ενδεικτικότατο της Μαφίας που υπάρχει και εκμεταλλεύεται τη χαζομάρα του κοσμάκη…

Α είναι ξεχωριστοί οικονομικοί οργανισμοί έχεις δίκιο :stuck_out_tongue:
Πάντως γενικά ο Βαξεβάνης είναι από τους πιο αξιόλογους δημοσιογράφους.

Μεγάλος μαλάκας γενικά ο Vikernes, αλλά ένα-δυο σωστά πραγματάκια τα έκανε. :stuck_out_tongue:

[B]παπαδες+πολιτικοι

τα 2 Π που θελουνε φωτια[/B]

Λυπάμαι που θα το πω karvou αλλα καθε αλλο παρα ενδεικτικότατο είναι το κείμενο…

Ιsis, εκτιμώ πολύ το μυαλό σου, διαφέρουμε στις απόψεις, αλλα σε σεβομαι πολύ στην κρίση και στην “μαχητικότητα” που δείχνεις…αν και δεν σχολιάζω στο φόρουμ περαν της μουσικής συχνά-πυκνά σε διαβάζω…

Εδώ μαλλον σου ξέφυγε λίγο πιθανώς λόγω καποιας υφερπουσας προκατάλειψης (δεν σε αδικώ, είναι πολύ δυσκολη εποχή, για ολους, και γιαυτο το κομμάτι της κοινωνίας τον κλήρο). Το κείμενο που διαβασα εγώ, είναι ένα χαρακτηριστικά υπερβολικό λιβελογράφημα (χωρίς να εχω καμία προκατάλειψη εναντίον του κου Μπαξεβάνη του οποίου λίγο πολύ ξέρω τη δουλειά).

Προσπαθεί να συνθέσει μια εικόνα, και στην προσπάθεια αυτή, τεντώνονται τα όρια της υπερβολής σε πολλά πραγματα (τόσο που χανει σε αξιοπιστία το κείμενο) και απλά αθροίζεται μια σειρά απο (μόνο) αρνητικά πραγματα που ανετα θα τη χαρακτήριζα συστοιχία μύδρων κατά της μονής και πολλών προσώπων. Το κείμενο διακατέχεται πραγματικά απο μια γραφική υπερβολή.

Μπορώ να αναλύσω εις βαθος…αλλα δεν υπάρχει λόγος. Δεν θα θέλει κανείς να κάνει εκπτώσεις στα αυτά που έχει ηδη προαποφασίσει ότι θα πιστεύει.

Bασικα δεν ειπες και τιποτα. Απλα με τσιτατες λεξεις και εκφρασεις λες οτι το κειμενο ηταν μαπα. Ανελυσε το λιγο…

Έχεις δικιο…βασικά ήδη ήμουν διστακτικός όταν εγραφα. Το έχω μαλλον μετανιώσει και ζητώ συγνώμη για την “κωλοτούμπα” αλλα προτιμώ να μείνω σε αυτο το φόρουμ μονο για να σχολιάζω τη μουσική.

Αλλωστε ο γραπτός λόγος -για τέτοια θέματα ειδικά- φερνει ευκολα παρεξηγήσεις…

Θεωρήστε το ποστ σα να μην εγινε…Ζητώ συγνώμη και απο Ιsis και karvou που τους έβαλα σε κατι που δεν προτιθεμαι να σχολιάσω περαιτέρω…

Έχοντας δει πολλά πράγματα από κοντά (μιας και έχω συγγενή που είναι πρώην μοναχός του Άγιου Όρους και νυν ιερέας και από τα πλέον αξιοσέβαστα άτομα που ξέρω) η κατάσταση που περιγράφει στο κείμενο του ο Βαξεβάνης δεν απέχει πολύ από τα politics που παίζουν στην κορυφή της πυραμίδας της Εκκλησίας.

Δέχομαι πως κάποιος μπορεί να διαφωνεί, αλλά επιμένω στη θέση μου. Πολλοί εκ των ιερέων έχουν τη συμπεριφορά που περιγράφεται και μόνος τους σκοπός είναι το κέρδος. Και πάρα μα πάρα πολλές μονές, διαδίδουν από μόνες τους ψέμματα για ανύπαρκτα θαύματα, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της μονής…

Σχετικά με τη φορολόγηση διάβασα σήμερα το εξής. Μου έμεινε το bold…

Θετική απέναντι στο ενδεχόμενο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της που αξιοποιείται εμπορικά, εμφανίστηκε σήμερα η Εκκλησία. Τις προσεχείς ημέρες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχει επαφές για το ζήτημα με τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση πρωθυπουργού - αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως.

Τόνισε ότι η Εκκλησία αποδέχεται να συνεισφέρει για το φόρο ακίνητης περιουσίας, μόνο για τα ακίνητα τα οποία εκμεταλλεύεται. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εκκλησία θεωρεί αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε φόρος ακίνητης περιουσίας δεν θα περιελάμβανε ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται, ακίνητα που λόγω βαρών και οικονομικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν, καθώς και όσα παραμένουν αναξιοποίητα με σκοπό την ανέγερση και λειτουργία ιδρυμάτων.

“Η Εκκλησία, καταλήγει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πάντοτε στις κρίσιμες περιστάσεις της κοινωνίας συνεισφέρει, ενώ σε ετήσια βάση δαπανά, πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς”.

Ο απλός έλληνας φορολογούμενος πληρώνει αυτούς τους φόρους ή μπορεί να πει ότι δεν τους πληρώνει ? Αυτή είναι η απορία μου. Πόσο δύσκολο είναι να φορολογηθεί η εκκλησία σαν τους υπόλοιπους έλληνες. Εγώ πόσο μλκς είμαι που πληρώνω δλδ? ( και όχι δεν θέλω απάντηση σε αυτό :p)

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το βράδυ της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου ξημερώνοντας Χριστούγεννα, το Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα μεταδώσει την ολονύκτιο αγρυπνία από την Ιερά Μονή Βηθλεέμ Κορωπίου Αττικής. Θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Την ιερά αγρυπνία μπορείτε να την ακούσετε και μέσω του διαδυκτίου στη διεύθυνση http://www.pe912fm.com/listen_media.htm

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Μετά την αγρυπνία από την Ιερά Μονή Βηθλεέμ η Πειραϊκή Εκκλησία θα συνδεθεί με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς απ? όπου θα μεταδώσει την ακολουθία του Όρθρου και την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία. Θα αρχίσει στις 9,00 μ.μ. με την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων και στη συνεχεία η ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού που φυλάσσετε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

3 ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

` ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με στόχο να μην μείνει κανείς αλειτούργητος τα Χριστούγεννα στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας θα τελεσθούν 3 Θείες Λειτουργίες.

Η 1η Θεία Λειτουργία με την ακολουθία του Όρθρου 5,00 π.μ. ? 8,10 π.μ.,

η 2η Θεία Λειτουργία 8,30 π.μ. ? 9,45 π.μ.,

και η 3η Θεία Λειτουργία 10,00 π.μ. ? 11,15 π.μ.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός « Πειραϊκή Εκκλησία» από 28 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2010.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής, υπάρχει στην ιστοσελίδα του Σταθμού στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση : http://www.pe912fm.com/resources/Programma+Ekdromis+Ierosolyma+JANUARY+2010.htm

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο διοργανώνει η Πειραϊκή Εκκλησία από 5-8 Φεβρουαρίου 2010.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής, υπάρχει στην ιστοσελίδα του Σταθμού στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση : http://www.pe912fm.com/resources/$CE$A0$CE$A1$CE$9F$CE$93$CE$A1$CE$91$CE$9C$CE$9C$CE$91+KYPROS+5-8.02.10.htm

ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Και φέτος λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς η Δωροέκθεση, η προσπάθεια που οργανώνει κάθε χρόνο, αυτήν την εποχή η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Στην προσπάθεια μπορούν να συνεισφέρουν επιχειρηματίες και ιδιώτες, προσφέροντας είδη τα οποία πρέπει να είναι καινούργια.

Η Δωροέκθεση λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00πμ-6:00μμ και την Κυριακή από τις 10:00πμ έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι. Το Σάββατο είναι κλειστή. Πληρ. 210-4112856

WTF!!!:eek: βασικα…πειτε μου…ολοι οσοι εχετε χοτμεηλ…λαβατε και σεις τυχεροι αυτο το μηνυμα?ποσο μ’εκνευριζουν αυτα τα ασχετα!!!που δε χελ το ψαχνουν δηλαδη και αποφασιζουν να στειλουν…#-o
:lol::lol:

Ευλόγησον πάτερ τα μερίσματα τούτα. Γιατί οι πνευματικοί πατέρες του τόπου συμπάσχουν με το ποιμνίον και ασχολούνται με θέματα πνευματικά. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος διαχωρισμού εκκλησίας κράτους κλπ κλπ. ε??

από enet.gr

Η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης και της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου να λάβει μέρος εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας προκάλεσε χθες έκτακτη συνέντευξη Τύπου του διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, Αντώνη Ζαμπέλη.

Ενόψει της σημερινής σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας, που μεταξύ άλλων πρόκειται να εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με απόφασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε υπόμνημα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων ζητάει την καταβολή 23,8 εκατομμυρίων ευρώ ως μέρισμα, ενώ τα μέλη της Ιεράς Συνόδου επιμένουν και στην εκπροσώπηση της Εκκλησίας στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ζητούν την καταβολή προμερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή για το κεφάλαιο που διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα, το οποίο φτάνει τα 9.300.000 μετοχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στο υπόμνημα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων μέσω των κληροδοτημάτων διαθέτει 2.300.000 μετοχές και η Μητρόπολη Ηλείας 300.000 μετοχές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μέσω της Εθνικής Τράπεζας στο αίτημα της Εκκλησίας να έχει εκπρόσωπο στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με το κείμενο του υπομνήματος, «η Εκκλησία της Ελλάδος λόγω της δεσπόζουσας θέσεώς της στη μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πιστεύοντας ότι εκφράζει την πλειοψηφία των ασφαλιστικών ταμείων, των κοινωφελών ιδρυμάτων και των σωματείων που προσδοκούν τη διανομή μερίσματος από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την ευόδωση των κοινωφελών σκοπών τους, απαιτεί και παρακαλεί όλους τους μετόχους που έχουν το μέγιστο έννομο συμφέρον, να απαιτήσουν» στη Γενική Συνέλευση που επρόκειτο να γίνει σήμερα, μεταξύ άλλων:

• Τη διανομή του μερίσματος που προβλέπει ο νόμος.

• Την αποχώρηση της ΕΤΕ από το χρηματοδοτικό πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

• Την εκλογή τριών ακόμη μελών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ζητώντας εμμέσως την εκπροσώπηση της Εκκλησίας. Οπως αναφέρεται στο υπόμνημα, ο εκάστοτε μητροπολίτης Ιωαννίνων συμμετέχει στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας ως εκπρόσωπος των κληροδοτημάτων των Ιωαννίνων που υπήρξαν εκ των ιδρυτών της τράπεζας.

Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

Δώστε στην Εκκλησία το μέρισμα της και φορολήστε την κανονικότατα από εδώ και πέρα.

Βασικά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα που η εκκλησία κάνει κάποιες πράξεις προσπαθώντας να διασφαλίσει τα χρήματα της. Κάθε εταιρεία αυτό κάνει. Δεν με πειράζει καν που χρησιμοποιούν "το λόγο του θεού’ πολλές φορές. Σιγά , και ο Κόκκαλης λέει πως είναι Ολυμπιακάρα.

Με ενοχλεί αυτό που γράφεις και εσύ. Ότι η εκκλησία πιέζει για να μην υπάρχει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας αλλά και για να μην φορολογηθεί σαν εταιρεία. Και στην τελική πάλι κάτι μλκς σαν και εμάς πληρώνουν τους φόρους τους και η εκκλησία είναι του θεού :stuck_out_tongue:

δεν ξερω τι νοημα εχει η εκκλησια για καποιους
η ενταξει δεχομαι οτι ειναι ωραιο να εχεις πιστη σε κατι γιατι σε μια τελικη ολοι
αυτοι που πηγαινουν καπου πιστευουν
παει η γιαγια μας η η μανα πχ αναβει το κερακι
ακουει τη λειτουργεια της περναει η ωρα της δεν ειναι κακο
αν αποδειξεις σε ολους αυτους οτι δεν υπαρχει τελικα θεος θα τους χαλασεις ενα κοσμο
στον οποιο εχουν μαθει να ζουνε και θα χασουνε τα αυγα και τα πασχαλια
δεν συμφωνω παντως με αυτα που γινονται στις εκκλησιες

παντως η διδασκαλια του jesus νομιζω οτι ηταν αξιοζηλευτη και για να την
ακολουθησει καποιος πρεπει να εχει πολυ μεγαλα αρχιδια να τα σερνει δηλ
οπως τα εσερνε αυτος

πρωτα ενα ρισπεκτ στο ποστ του χοκαμ στην πρωτη σελιδα. μετα εκει που εχω αντιρρηση ειναι στο οτι η εκκλησια εμφυσει και κηρυττει πραγματα που αποκλεινουν απο αυτα που αρχικα κηρυξε ο δημιουργος της. Ισοτητα ανιδιοτελεια κλπ. Δεν πιστευω 100% οτι στοχευει στην μαζοποιηση. αυτο περισσοτερο ερχεται ως αποτελεσμα της παρουσιας της ως σωμα και ως μοναδα που εκπεμπει συγκεκριμενες πεποιθησεις. χμ βασικα σε προσφατη συζητηση μου με συγγενη παπα βρηκα αρκετα ενδιαφεροντα σημεια. μεταξυ των αλλων μου διηγηθηκε την περιοδο εκπαιδευσης του ως κληρικος λεγοντας πως το μαθημα που απεχθανοταν ηταν ενα σχετικο με την γνωριμια με αλλα δογματα. και του ειπα πως πιστευω πως δεν ειναι κακο να γνωριζεις αλλα δογματα. για μενα εχει ενδιαφερον να γνωριζεις αλλες θρησκειες γιατι ετσι αποκτας περισσοτερες γνωσεις και οπλιζεις τα πιστευω σου. εξ αλλου ανεξιθρησκεια εχουμε. μου ειπε και αλλα, αλλα δεν θελω να κουρασω
i made my point

Religion & church is no fun! it endangers the life and happiness of millions! i appeal especially in the youth of today. STOP the madness, there are better things in life!!!

http://www.youtube.com/watch?v=TDEfmNej5So

[SIZE=“5”]ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ[/SIZE]

με τετοια χαλια που ειχε η μπαντα του λογικο ηταν να καταληξει ετσι!!
σε μερικους αξιζει να ειναι χριστιανοι…ουστ

8O 8O 8O 8O :-s :?