Εκκλησία

Κρίμα που δεν πρόλαβε να επισκεφτεί τον Varg στη φυλακή ο Αμβρόσιος…

για να είναι σε αυτοάμυνα και να τον μαχαιρώσει και αυτόν 20 φορές πισώπλατα:p

Ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμονας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν αντέδρασε μόνο η μητρόπολη Ξάνθης στην παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου, επισήμανε, ωστόσο ότι, όπως οι δυο συγγραφείς έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης λόγου, έτσι και η εκκλησία, βάσει του Συντάγματος, έχει το ίδιο δικαίωμα.

Υπογράμμισε δε ότι τα μοναστήρια δεν είναι «κοινωνίες αγγέλων», αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι «άντρα ακολασίας και παρακμής, όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν στο έργο τους οι δυο συγγραφείς».

Αφού επισήμανε τη σημαντική συνεισφορά των μοναστηριών στην κοινωνία με την παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων για την ανέγερση σχολείων και άλλων κοινωφελών κτιρίων, [B]σημείωσε πως «στο Ισλάμ δεν θα μπορούσε κανείς να ανεβάσει ένα τέτοιο έργο και να διακωμωδήσει τα όσια και τα ιερά ενός λαού, γιατί οι μουσουλμάνοι προστατεύουν τη θρησκεία τους και τη σέβονται».[/B]

Ζηλεύουμε το Ισλάμ μπαγασάκο;

χριστιανοί, δεν τους πιάνεις πουθενά [-X

Αν και δεν είναι εκκλησιαστικό, το ακόλουθο παράδειγμα “σοβαρής” δημοσιογραφίας είναι χαρακτηριστικό της γελοιότητας των γνωστών-άγνωστων κύκλων:

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/mas-thelei-atheoys-kai-anthellhnes-o-kaminhs

Θα θέλαμε την προσωπική άποψη του κ. Καμίνη σχετικά με το θέμα. Άλλωστε μπορεί ο ίδιος να έχει δηλώσει ανοιχτά «άθεος», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει την εξουσία να επιβάλει τις απόψεις του σε παιδάκια 6-12 ετών.

Ψυχεδέλεια.

Γιατι δεν βαζουν και το ονομα του τραγελαφου, να ξερουμε ποιος μαλακας τα γραφει αυτα? Και ενα τηλεφωνο αν ειναι δυνατον αλλα ξερω, δεν ειναι τα γενεθλια μου ακομα :frowning:

άσχετο, αλλά το ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα (εν έτοι 2011) άνθρωποι μικροί σε ηλικία,οχι 100 χρονών, που δεν γιορτάζουν τα γενέθλια επειδή είναι παγανιστικη΄γιορτή???#-o

Σοβαρά?

Πού γίνεται αυτό??Νόμιζα πως οι χριστιανοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιες ‘σημαδιακές’ μέρες,και ότι άθεοι πιο πολύ δεν τα γιορτάζουν με τόση θέρμη…

Εγώ πάντως δεν τα γιορτάζω γιατί κάθε φορά είμαι ένα χρόνο πιο κοντά στον θάνατο… :stuck_out_tongue:

έτυχε σε κουβέντα να το ακούσω. και δεν κάνουν στα παιδιά τους γενέθλια γιαυτό το λόγο, επειδή δε το λέει η θρησκεία. οι χριστιανοί κανονικά δεν γιορτάζουν τα γενέθλια, γιορτάζουν μόνο την ονομαστική εορτή (τη χάρη του αγίου δηλαδή). τα γενέθλια γιορτάζονταν στην αρχαία ελλάδα, οπότε οπως καταλαβαίνεις δε θα μπορούσαν να ακολουθούν αύτό το ειδωλολατρικό έθιμο :stuck_out_tongue:

Ντάξει,τα γενέθλια είναι γενικά μια βλακειούλα για να χαιρόμαστε χωρίς λόγο,αλλά πέρα από αυτό πολύ βλακεία και ο λόγος για να μην κάνει πάρτυ ένα παιδάκι πχ.

Άσε που για να μην γιορτάζουν γενέθλια ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ τον λόγο,φαντάζομαι τι προπαγάνδα,και γενικά τι κουφά θα ακούνε τα καημένα τα παιδάκια…

ναι ρε, τεράστια προπαγάνδα! ντάξει το ξέρουμε πόσο σάπιοι είναι, δε χρειαζόμαστε κι άλλα στοιχεία για τη σήψη τους 8)

Eγώ λέω να κάνουμε πολεοδομική ανάπλαση στα κεντρικά του ΚΚΕ, πιο πολύ θα πιάσει.

Τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις;

παρακαλώ να ακούσω τον αντίλογό σου συνάδελφε για τις ανοησίες που λέω.

εδιτ: ακόμα??? έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις στις ανιστόρητες ανοησίες μου ή απλά θα πεις καμιά εξυπνάδα για να γελάσεις μόνος σου?

Η γιορτή των γενεθλίων θεωρείται ίσως πιο μικρής σημασίας σε σχέση με τη γιορτή του ονόματος γιατί είναι μια ημερολογιακή επέτειος και τπτ παραπάνω. Αλλά να μη γιορτάζεται, που το άκουσες αυτό και τι σόι χριστιανοί είναι αυτοί ας πούμε; Γενικώς που τις βρίσκετε αυτές τις περιπτώσεις (εκτός κι αν μιλάμε για πολύ ακραίες περιπτώσεις παλαιοημερολογιτών, αιρετικών, ζηλωτών κτλ); Μέσα στον περίγυρο σου δεν έχεις χριστιανούς; Ή τους έχεις σκοτώσει όλους με το σπαθί του Θωρ να φανταστώ:p

δυστυχώς έχω, δεν έχουν βάλει μυαλό ακόμα 8)
Τα γεννέθλια, η χριστιανική εκκλησία δεν τα θεωρεί γιορτή, διότι η γεννέθλιος ημέρα αποτελεί μνήμη μιας κατάπτυστου πράξης και του προπατορικού αμαρτήματος.Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε, υποστηρίζει πως πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βαπτίζεται το βρέφος ώστε να απαλλάσσεται από το βάρος του προπατορικού αμαρτήματος.

εσύ τώρα πχ έχεις διαβάσει τίποτα και θεωρείς ανοησίες αυτά που λέω ή απλά σου φαίνονται παράλογα/περίεργα??

προφανώς του φαίνονται εκτός πραγματικότητας, ασχέτως του τι λέει η εκκλησία, γιατί απ’ όλους τους χριστιανούς που γνωρίζουμε όλοι, αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανείς. κι εγώ πρώτη φορά το ακούω. οπότε τι συζητάμε;

Μνήμη κατάπτυστου πράξης;:-k:-k Ποια είναι ακριβώς η κατάπτυστη πράξη;

Προπατορικού αμαρτήματος; Τα έχεις μπερδέψει σε τέτοιο βαθμό…

Μμμμάλιστα. Λοιπόν. Η εκκλησία επίσημα δεν θεωρεί τα γενέθλια γιορτή. Αυτό είναι γεγονός. Αλλά ο καθένας μπορεί να τα γιορτάσει. Είναι κάτι πάντως που δεν αποτελεί μέρος της παράδοσης της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας. Ο λόγος είναι απλός: εἰναι μια ημερολογιακή επέτειος, δεν έχει καμία άλλη βαρύτητα πέραν τούτου.

Αυτο με το προπατορικό αμάρτημα και το βάπτισμα: ναι έτσι είναι, αλλά γιατί το αναφέρεις εδώ όπως προανέφερα, είναι άσχετο.

Α)κατάπτυστη πράξη είναι η σεξουαλική επαφή. (άσχτετο αν οι παπάδες γουστάρουν να μακελεύουν αγοράκια :wink: )
Β)ναι, προπατορικού αμαρτήματος. και δεν γιορτάζονται κατά το δόγμα τα γεννέθλια επειδή γεννιέται ένας αμαρτωλός. δε τα έχω μπερδέψει, τα έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου. εσύ επειδή δεν γνωρίζεις προφανώς τα μπερδεύεις, δεν είναι κακό αυτό. η γνώση είναι για να κατακτιέται, δεν γεννιέται κανείς με το μυαλό του γεμάτο πληροφορίες.
Γ) στο β καταλαβαίνεις γιατί δεν είναι άσχετο αυτό που έγραψα.

Καλά νταξ , αν ψάχνουμε θέματα τώρα να θίξουμε μπορούμε να το κάνουμε πιο όμορφα. π.χ. τρεις ιεράρχες :smiley:

Γενικά στο blog του εμμανουήλ γίνεται της κολάσεως…