Ολυμπιακός #2

Οκ, ισως κι εγω δεν το θετω σωστα. Μεταξυ ενος γκανγκστερ που ελεγχει 5 πολεις κι ενος που ελεγχει 5 χωρες, θα προτιμησω τον κανεναν. Η τελευταια βουλα σου “Είναι άλλο να επηρεάζεις την κυβέρνηση ως μεγαλέμπορας φαρμάκων και είναι άλλο να είσαι η κυβέρνηση” ειναι ακριβως αυτο που εγραψα παραπανω. Για εμενα δεν ειναι αλλο.

Γενικως, ο δπγ δεν ειναι ενας ταλαιπωρος επιχειρηματιας που εκανε καποτε ναρκωτικα και προσπαθει να ξεκοψει, ειναι και λιγο τσαντιλας για να βριζει διαιτητες. Αυτα τα “απειλει διαιτητες” (αλλα φανταζομαι οτι αφηνεις να εννοηθει πως ειναι ακακος), ισως πρεπει να τα πεις σε μεγαλο ειδησεογραφικο σαιτ, οταν σε μια ακυρη μερα αργιας χτυπησε το κουδουνι, ειπε οτι εφερε την παραγγελια, του ανοιξαν αφελως και μπηκε με τους μπραβους για να βρει τον τοτε στοχο του, που μετα εγινε το τσιρακι του. Οταν δεν τον βρηκε, διελυσε τα παντα στα γραφεια. Οπως εκανε με τον σουβλατζη.

1 Like

Μλκ δες το παντελόνι που φορούσε χτες στο γήπεδο :joy:

3 Likes

Ε για αυτό σε ρώτησα αν διαφωνείς σε όλα ή σε κάποια.

Δεν ξέρω πώς κατάλαβες από αυτά που είπα ότι ο δπγ είναι ένας κακομοίρης επιχιερηματίας που παλεύει για το μεροκάματο. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές όμως ανάμεσα σε αυτόν και το Μαρινάκη. Κάποιες μπορεί να είναι διαφορές τύπου ο ένας έχει 25 μπράβους ο άλλος 500, κάποιες όμως είναι βασικές και θεμελιώδεις. Η επιρροή ενός επιχειρηματία στην κυβέρνηση είναι ίδιον του επιχειρείν στον καπιταλισμό. Το κάνουν από τον Γιαννακόπουλο μέχρι την εκκλησία (την βάζω στο επιχειρείν κι αυτή). Δεν είναι όμως όλοι Η κυβέρνηση. Συμπωματικά στο παράδειγμά μου, η εκκλησία είναι.

ΥΓ. Όσο το σκέφτομαι τόσο καταλήγω ότι μία καλύτερη σύγκριση θα ήταν εκκλησίας-Μαρινάκη και ομολογώ ότι εκεί δεν ξέρω ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό. Σϊγουρα η εκκλησία πουλάει περισσότερα ναρκωτικά πάντως

4 Likes

Ναι ρε δικε μου σου ξαναελω το σχολιο συγκρινω και την αναγκη μερικών να νιωσουν ανωτεροι με κατι τετοια. Προφανως και ειναι διαφορετικά τα θεματα δεν σου λεω οτι ειναι τα ιδια σκατα.

Και μιας και ειδα το ποστ σου στο δικο σας κανάλι συμφωνω σε οτι λες για εμας τους φιλάθλους οπαδους. Που λέμε συνέχεια ναι αλλα εσείς αυτο και εσείς το αλλο. Προσπαθώ να σπάσω αυτον τον φαύλο κύκλο.

Αυτα σε γενικές γραμμες δεν έχω να πω και για το ματς δυστυχως γιατι δεν το ειδα και με το κλίμα που επικρατεί μάλλον δεν θα δω και τα υπόλοιπα. Δεν θα χαλαστω παλι οπως πέρσι.

1 Like

Κανένα πρόβλημα αδερφέ, συνεχίζουμε. :slightly_smiling_face:

Απλά δεν θέλω ούτε στο ελάχιστο ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα να με βάλει στο άρμα του Τράκη…δεν μιλάω για εσένα, γενικά το λέω.
Και επειδή πρόσφατα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα ένας συμφοφουρίτης με αποκάλεσε και επανειλημμένα μάλιστα “τρακόπαιδο”. Παρεξηγήθηκε χθες που έκανα λογοπαίγνιο με τον χαρακτηρισμό του και μου είπε ότι μιλάω βρώμικα…τέσπα.

Την άποψη μου για τον Τράκη την έχω γράψει χιλιάδες φορές εδώ μέσα και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι.

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν τον ανέχομαι επειδή βάζει λεφτά ή απλά επειδή σαν Παναθηναϊκός θέλω να βλέπω την ομάδα μου δυνατή και ξέρω ότι άλλος επενδυτής μπροστά δεν υπάρχει. Ούτε Άραβες πάνω σε άλογα, ούτε διεθνή franchises κτλ και οι μούφες που γράφονται στις φυλλάδες κάθε φορά.
Αναγκαίο κακό, δεν ξέρω αν μπορώ να το πω, να το εκφράσω αλλιώς. Όταν μάλιστα αυτή η ομάδα είναι ο μπασκετικός ΠΑΟ και δεν θα ήθελα να την δω να διαλύεται και αυτός όπως και στο ποδόσφαιρο.

Επίσης όταν μιλάω για την διαιτησία και χθες και μέσα στην χρονιά για τον ΟΣΦΠ στην Ευρωλίγκα αυτό είναι η δική μου και μόνο άποψη. Ούτε SDNA, ούτε Τράκης ούτε τίποτα άλλο. που κάποιοι αμέσως σπεύδουν να γράψουν. Ισως κάποιοι να κρίνουν από τον εαυτό τους και πόσο επηρεάζονται από φυλλαδες, δηλώσεις προέδρων και λοιπά και νομίζουν ότι όλοι είναι έτσι.

Ontopic τωρα, αναμένεται μεγάλο σόου αύριο στην συνάντηση. Εντωμεταξυ ο άλλος αναζητείται ακόμα, πώς θα πάει στην συνάντηση; :smile:
Λογική πάντως απόφαση από την κυβερνησάρα, δεν τους το είχα.

1 Like

Εγω λεω να κλεισουν τα γηπεδα του ποδοσφαιρου για 2 μηνες πάλι. Οτι να μαι αυτη η χώρα συνεχεια μια ακυριλα για να λενε κατι κανανε

Ρε συ, για αυτο διαφωνω σε ολα. Ειναι δυο γκανγκστερ. Δεν θελω να μπω σε διαδικασια αποφασης ποιος ειναι ο καλυτερος γκανγκστερ. Δεν με νοιαζει αν καποιος εχει μεγαλυτερη επιρροη στην κυβερνηση, μεγαλυτερο στρατο, δεν ξερω τι αλλο. Δεν επρεπε να υπαρχουν. Τελεία. Δεν ειπες οτι ο δπγ ειναι κακομοιρης επιχειρηματιας, εγω το ειπα. Αλλα το εβαλες σε πλαστιγα με τον βαγγελα, σαν να πολεμαει μονος. Ενιγουει, μαλλον συνεννοηθηκαμε.

δεν παρεξηγώ, χαβαλέ κάνω
πόσο σοβαρά μπορείς να πάρεις την ατάκα μου “μιλάς βρώμικα”;

Ξέρεις τι θα έκανα εγώ αν ήμουν κυβέρνηση;

Οι αγώνες κανονικά με κόσμο και σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ γιατί δεν φταίνε όλοι προφανώς και πληρώνουν εισιτήριο για να πάνε να δουν την ομάδα τους. Και ειδικά σε εμάς φέτος, πληρώνουν πολλά…

Απουσία οργανωμένων.
Και αν εμφανιστουν στο γήπεδο, άμεση διακοπη του αγώνα, μηδενισμός του γηπεδούχου και η νίκη στον αντίπαλο.

Καμια ανοχή στα συνθήματα για μάνες, για κόρες, για παππούδες και γιαγιάδες.
Με το που ακουστεί έστω και μισό από αυτά, διακοπή του αγώνα και μηδενισμός. Άμεσα.
Και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι θα πουν ότι δεν μπορούν να τους ελέγξουν όλους, ή ότι μπορεί να υπάρξει προβοκάτσια.
Δουλειά τους είναι και των δύο να ελέγξουν ποιοι θα μπουν στο γήπεδο τους…

Εννοείται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρξει και τιμωρία έδρας και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Και όταν λέω βαρύ, εννοώ κάποιο που πραγματικά θα τους τσούξει και όχι τα χαρτζιλίκια που συνήθως βλέπουμε.

Στην περίπτωση που οι διοικήσεις των δύο ομάδων δηλώσουν αδυναμία να εκτελέσουν αυτές τις εντολές, οριστική διακοπή του πρωταθλήματος με τις ανάλογες επιπλέον ποινές, τιμωρίες.

Όσον αφορά τα ήδη πεπραγμένα. δίωξη στον Γιαννακόπουλο για δημόσια υποκίνηση βίας και ότι προστάζουν οι νόμοι του κράτους για αυτό.
Και από εκεί και πέρα και η αθλητική δικαιοσύνη σε ότι αφορά το αθλητικό κομμάτι και τις ποινές που πρέπει να του επιβληθούν.

Η αθλητική δικαιοσύνη να καλέσει τους Αγγελόπουλους να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν έκαναν τίποτα απολύτως χθες για να σταματήσουν τα συνθήματα. Και να υπάρξουν οι ανάλογες ποινές.

Εγώ να ξέρεις συμφωνώ με αυτά που λες - δεν εχω άποψη για τους οργανωμένους μόνο.

Μόνο που αυτά θα έπρεπε να είναι τα αυτονόητα, πάντα και σε όλα τα γήπεδα.

Βεβαια, αν πέσει κανενα πολιτικό συνθημα, εκεί συχνά είναι πιο ευαισθητοι οι διαιτητές…

Μετράνε και τα εθνικιστικά σε αυτά? Ερώτημα.

1 Like

Χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Φιλε @pao1979 ωραία αυτα που γραφεις απλα το θέμα είναι πολύπλοκο. Βαθιά ριζωμένο στην ελληνικη κοινωνία. Εδω βριζουν μανες σε παιδικά πρωταθλήματα και να μην μιλήσω για τα τοπικα και τις ομαδες του χωριού μας που ουτε οργανωμένοι υπάρχουν ουτε τοξικότητα αλλα βριζουν διχως αύριο.

Συντονισμένη προσπάθεια θελει απ την κυβέρνηση, τις ομαδες, την εκπαίδευση αλλα και την οικογένειά για να αλλάξουν καποια πράγματα. Το να βαλεις πρόστιμα οπως βλεπεις σε ποδόσφαιρο η και με τον δπγ δεν αλλάζει κάτι. Τα πληρώνουν για πλάκα. Τωρα αν αλλάξει η νομοθεσία και γινουν πιο βαριά το βλέπουμε τότε. Ουτε να κλείνεις τα γηπεδα είναι λύση αμα ηταν έτσι μετα τα 2 χρονια με τον covid θα ηταν αρνάκια όλοι.

Ρεαλιστικά αυτο που μπορουμε σε πρώτη φαση να κανουμε εμεις ειναι να τους απομονωσουμε. Να μην πεταμε το μπαλάκι δεξια και αριστερά δλδ. Έβριζαν πχ την κορη του δπγ η την μανα του Μπαρτζωκα ο καθένας να αναλάβει τους δικους του χωρις ναι μεν αλλα. Δυστυχώς σε πρώτη φαση δεν μπορούμε η και φοβόμαστε να κανουμε κατι πιο ουσιώδες. Να τους ελεγα πχ ξεκολλάτε μην βρίζετε; Επι τοπου ξύλο θα έτρωγα απ τους δικούς μου. Και αντε εγω είμαι μονος μου, ο οικογενειαρχης γιατι να ειναι ενεργος και να παρει το παιδι του απλα και να μην ξαναπατήσει γηπεδο; Αυτό θα εκανα προσωπικά.

Για τις ομαδες και την πολιτεία τα λες καλά δεν εχω να προσθεσω κάτι. Απλα ειναι ανίκανοι προς το παρον η μάλλον (για να είμαστε ειλικρινείς και να μην κοροιδευουμε τον εαυτο μας) δεν γουστάρουν να κανουν κατι μην σου πω μερικοι κερδίζουν και πράγματα απο αυτό.

Σε γενικες γραμμές ειμαστε ολοι όμηροι μερικών ηλιθιων που ειναι και η συντριπτική μειοψηφία του φιλαθλου κινήματος. Το πιο απλό πράγμα να πας να δείς ενα ματς είναι για μας περίπλοκο γιατι φοβόμαστε την στραβή.

Οποτε συνοπτικά εμεις να μάθουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους να μην διαδίδουν μισός αλλα τα ομορφα στοιχεία του αθλητισμού και επιπλέον να μην δικαιολογουμε συνέχεια τα σκατα της ομάδας μας. Για τα υπόλοιπα βλέπουμε αλλα αν δεν γίνει αλλαγη απ τα θεμέλια θα είναι το καθε μέτρο κάστρο στην άμμο.

3 Likes

Ολόκληρα γήπεδα φωνάζουν για τον Πειριαά και τον Ολυμπιακό και αντίστοιχα για τη Λεωφόρο και για τον Πανθηναικό. Από παιδιά μέχρι παππούδες. Είναι αδύνατο να βάλεις όριο όταν το βρισίδι είναι το κεντρικό σημείο των οπαδικών συνθημάτων. Πού θα μπει το όριο; Ναι στις τοποθεσίες, όχι στην οικογένεια; Ναι στις ομάδες, όχι στους παίκτες; Ναι στις ελληνικές τοποθεσίες, όχι στις ξένες; Δύο λύσεις υπάρχουν. Ή κόβονται όλες οι βρισιές (το καλύτερο) ή απλά κλάιν. Είπαν για τη μάνα μου. Ε και; Δεν ξέρουν καν πως μοιάζει. Μας έφαγε η αντρική τιμή και το ελληνικό φιλότιμο.

3 Likes

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

8 Likes

Αχαχα τωρα ειδα αυτο το μνμ, δεν μου εβγαλε ειδοποιηση και το εχασα. Οταν λεω να του βγαλουμε το καπελο, εννοω οτι εχει εκμεταλλευτει τη γενικη ατιμωρησια και τη μπαχαλιαση της Ελλαδας για να αναδειχθει σε εναν δηθεν τιμωρο. Βασικα, νομιζω οτι και οι Αρχες τον αντιμετωπιζουν σαν “τρελακια”, μπορει να κανω λαθος βεβαια. Δεν θα ζητησω να τον σκοτωσει κανεις, αλλα αν διαβασω οτι ενω εκανε βιντεο κι ετρεχε με 250, εχασε τον ελεγχο, δεν θα στεναχωρηθω κιολας.

2 Likes

Συμφωνώ σε όλα. Όμως ενώ η κουλτούρα ενός λαού θα πάρει χρόνο (δεκαετίες; αιώνες;) να αλλάξει, η συμπεριφορά μπορεί να εκμαιευτεί πολύ γρηγορότερα. Μέσω νόμων, αθλητικής δικαιοσύνης κλπ. Δηλαδή οι Άγγλοι χούλιγκανς δεν έγιναν ξαφνικά καλά παιδιά - οι ίδιοι κάφροι είναι - αλλά η νομοθεσία τους ανάγκασε να αλλάξουν συμπεριφορά.

Δεν ξερω αν οι καφροι οπαδοι μπορουν να αλλάξουν…

1 Like

Εξηγουσα πριν απο 8 χρονια σε ισπανους συναδελφους, στο μικρο διαστημα που εμεινα στο εξωτερικο, τι λενε τα συνθηματα μας. Δεν το πιστευαν, νομιζαν οτι τους εκανα πλακα :rofl:

Γενικώς παντως, δεν μπορει να σταματησει το μπινελικι. Ειναι βαθια ριζωμενο στην κουλτουρα μας. Πώς θα σταματησεις τα μπινελικια των οπαδων οταν οι προεδροι (ολων των ομαδων, πλην κυρ Γιαννη του Παντελη) μιλουν ετσι; Και συμπεριφερονται ετσι; Μην τρελαθουμε.

Υ.Σ.: Πιστευετε οτι ηρθε η ωρα να πιασουμε το θεμα Αταμαν ή δεν εξαντλησαμε ακομη τα των προεδρων;

2 Likes

:heartbeat:

3 Likes

Ναι ισχύει και αυτό. Αλλα προς το παρον γυρνάμε οτι το κρατος ειναι ανήμπορο ηθελημένα η οχι να κανει κατι εστω και στην σωστή κατεύθυνση. Κανα μέτρο της πλάκας μόνο να λένε οτι κάνανε κατι.

1 Like

Ο Μαρινάκης είναι εμφανές πως έχει πολύ
καλές σχέσεις με την πολιτική εξουσία, ολιγάρχης (ΜΜΕ, ενέργεια, κ.α.) και υπάρχουν πολλές κατηγορίες/υποψίες εναντίον του που ίσως κάποτε να καταλήξουν σε ένταλμα και σε σύλληψη όπως θα πρέπει να συμβεί με τον οποιονδήποτε άλλο Έλληνα.

Ο ΠΚΠΓ είναι εμφανές πως έχει πολύ
καλές σχέσεις με την πολιτική εξουσία, ολιγάρχης (ΜΜΕ, φάρμακα, κ.α.) και υπάρχει εντολή για σύλληψη που δε συνέβη όπως θα έπρεπε να συμβεί με τον οποιονδήποτε άλλο Έλληνα.

Τώρα τι συζητάμε ? Πως κάθε φορά που ο κάθε ΠΚΠΓ μας θυμίζει πως η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά διεφθαρμένη εδώ πρέπει να αυτομαστιγωνόμαστε που ο Μαρινάκης έχει την ΠΑΕ μετά από τους εκβιασμούς στον Κόκκαλη για να την πουλήσει, οι Αγγελόπουλοι να μη μιλάνε γιατί κάποτε έκαναν cocky καζούρα στους Βάζελους με t-shirt, και ο Μπαρτζώκας να μη θυμάται την μακαρίτισσα τη μάνα του γιατί ειπώθηκε σύνθημα κατά της Τουρκίας στο ΣΕΦ και θίχτηκε ο ίδιος που θίχτηκε με το “Δεν ξεχνώ” των Κύπριων?

Η είδηση πως κάλεσε υπουργός στο ίδιο τραπέζι αυτόν που τρέχει μακριά από το αυτόφωρο τα λέει όλα για το ποια συμφέροντα είναι πίσω από ΜΜΕ, φαρμακα και ενέργεια και το τι κουκούλωμα θα συνεχίσουν να έχουν οι ολιγαρχες.

3 Likes