Τιμής ενεκεν, εχει νομίζω κερδίσει το δικαίωμα να τον σεβαστουμε, αν μείνει.
το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κοινή γραμμή…
είτε επειδή παίζει κάτι που δεν αποδίδει, είτε επειδή εκείνος ζήτησε καλύτερα εργαλεία για να παίξει το ποδόσφαιρό του και δεν αποκτήθηκαν
…και με την μεγαλη μεταγραφη του καλοκαιριού να φαίνεται πως θα είναι ο … Φορτουνης, αλλα εργαλεία δεν βλέπω…
Τέλος ο Λεμονής από την Ραντνίνσκι.
(άσχετο, ε;)
Τι απαντούσες πέρσι για Αλμέιδα μετα την 1η αγωνιστική των πλειόφ;
γι’αυτο ρωτάω, επειδη βλέπω τους παραλληλισμούς. Ο Αλμευδα έφερε το πρωτο νταμπλ στην ΑΕΚ, και μετά την πήγε στον αυτοματο με το ίδιο σύστημα, μέχρι που κατέρρευσε.
Μετα τα προχθεσινά, βλεπω πως η ασυλια στον Μεντι τελειωσε, και πολλοι ειπαν (νομιζω στο σπορτ24), οτι και το περσινο νταμπλ το πηρε λογω έλλειψης ανταγωνισμου πιο πολύ, και όχι λόγω μπαλαρας/συστηματαρας.
Εγω ηθελα περσι τετοια εποχη, να συνεχισει ο Αλμειδα, με ενα καλυτερο ροστερ. Ομολογω ότι όταν έμαθα τα ντηλ με Λαμελα (να παιζει με 1 ποδι και 1 προπονηση), και ειδα Νικολιτς να παιδευεται να βγαλει απο τη μυγα-ξυγκι, και να κραταει την ΑΕΚ με Πιερο και αυτα τα μπακ, αναθεωρησα.
Εκτιμω πως εχετε παθει το ιδιο - η Ευρωπη ισως καλυψε πολλα και για πολύ.
Αν το πάρει η ΑΕΚ φέτος -κατά τα φαινόμενα- θα το πάρει λόγω μπαλάρας/συστηματάρας ή λόγω έλλειψης ανταγωνισμού;
Πέρσι όλοι στα ίσα δεν ήταν πάνω-κάτω όταν ξεκινούσαν τα πλειόφ;
Τα πάντα μπορούν να ιδωθούν από διάφορες οπτικές.
Όταν θα δούμε άλλη ελληνική ομάδα να έχει σερί χρονιές με κατάκτηση κόνφερενς, οκτάδα ομίλων γιουρόπα και πρόκριση σε νοκ-άουτ τσ.λ. θα μπορούμε να συγκρίνουμε καλύτερα.
Ο Μέντι έκανε το καλύτερο δυνατό με 8-10 συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι πλέον σχεδόν όλοι είναι σε χειρότερη κατάσταση, μια χαρά ήταν η τριετία, δε νομίζω να μπορεί να δώσει κάτι άλλο πλέον.
Δεν υπαρχει και μεγάλη διαφορά από την τετραετία Μαρτίνς, το θέμα είναι πόσους τυχάρπαστους θα αλλάξουμε τώρα μέχρι να βρούμε πάλι κανονικό.
Επισης ειναι γνωστο οτι ολες οι ομαδες κανουν κυκλους. Superteams στο ΝΒΑ δεν μπορουν να βγαλουν πανω απο 4 χρονια τοπ επιδοσεων, τι μας κανει να πιστευουμε οτι ομαδες οπως ο Ολυμπιακος, με ενα δυνατο αλλα aging ροστερ, θα μπορουσε να ειναι διαρκως στο ρετιρε; Το ιδιο ισχυει βεβαια και για τους προπονητες.
Η αντικατάσταση Μεντιλίμπαρ θα είναι έγκλημα.
Ο Ολυμπιακός (πιο συγκεκριμένα η διοίκηση) τα διέλυσε όλα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εκέι που παραδοσιακά κάνει τις καλύτερες μεταγραφές του (καλύτερες και από τις καλοκαιρινές).
Φέτος ποιούς πήρε;;; Τον (εκτός αποστολής) Αντρέ Λουίζ και τον Κλέιτον. Οι οποίοι εκτός των άλλων είναι ξένοι και μπέρδεψαν το ρόστερ ακόμα περισσότερο.
Και να μη ξεχάσουμε και την ομάδα από την οποία ήρθαν… η μία τσέπη πλήρωσε την άλλη.
Η ομάδα έμεινε αβοήθητη. Δεν υπήρχαν λύσεις. Δεν υπήρχαν ανάσες. Έφυγε το τανκ Γιάρεμπτσουκ. Ο Ποντένσε περνάει τη χειρότερη φάση της καριέρας του. Ο Ταρέμι ξεφούσκωσε, ο Μάρτινς τρέχει και κουβαλάει μπάλα χωρίς ουσία, ο Τσικίνιο επίσης ντεφορμέ, ο Ελ Καμπί δεν τροφοδοτείται, ο Ροντινέι πάχυνε αλλά είναι μία κλάση πάνω από τον κατά πολύ νεότερό του Κοστίνια, αριστερό μπακ δεν υπάρχει, οβερλαπ έχουμε να δούμε από την εποχή των Ελαμπνταλαουί/Τσιμίκα, ο Ρέτσος μία του ύψους, μία του βάθους.
Πάλι καλά που υπάρχει ένας Έσε να τρέχει και ένας Πιρόλα να κρατάει λίγο την άμυνα.
Αυτά…
Η λύση είναι Μ Ε Τ Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ, όχι αλλαγή προπονητή.
Εγω απλως θα πω, και δεν ξερω ποση σημασια εχει, πως οταν ακουω οτι παιζει να τον διωξετε το πρωτο συναισθημα ειναι χαρα, οποτε μαλλον αυτο σημαινει οτι δεν πρεπει ![]()
Περαν της πλακας ειναι ενας σοβαρος προπονητης (κανονικος, σοβαρος ανθρωπος) ο οποιος σας εχει δωσει 2 Πρωταθληματα και την μεγαλυτερη επιτυχια στην ιστορια σας. Τον τριτο χρονο δεν παιζετε καλα. Και θελουν καποιοι να τον διωξουν? Δεν μου πεφτει λογος, αλλα μου φαινεται ελαφρως τρελο.
Εγώ να ξέρεις συμφωνώ μαζί σου. Θα τον κρατούσα και θα φρόντιζα να στελέχωσω σωστά την ομάδα.
Το πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού ήταν, νομίζω, πρώτα πρόβλημα δομικό και στρατηγικό. Αν ο οργανισμός εστιάσει λίγο περισσότερο στο παικτικο κομμάτι κι όχι στο πως θα γίνει πιο μεγάλο selling club - η έστω να το ισορροπήσει λίγο το θέμα - όλα θα βελτιωθούν.
Εδω φερεται να ειπε ο προεδρας οτι το διδυμο που εφερε απο το πορτογαλικο μεγαθήριο (μετα απο σκληρές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του) κοστίζει οσο το μπατζετ μιας ομαδας της Ευρωλιγκας.
Ειλικρινα απορώ, πως αντέχει ο (εξαιρετικος σε ολα του) Μεντι την κατάσταση αυτη.
Τα καλοπαιδα στο πεταλο πάντως, έχουν αρχίσει να μην ειναι φιλοι του Ισπανου.
Εμένα πάντως δε μου αρέσει απλώς ο Μεντιλίμπαρ, είμαι Μεντιλίμπαρ τζάνκι.
Πάνω απ’ όλα για το τι βγάζει ως άνθρωπος και κατά δεύτερον γιατί για ένα διάστημα είδαμε πολύ ωραία πράγματα στο γήπεδο.
Ψυχρά ποδοσφαιρικά όμως, αυτό το στυλ παιχνιδιού που δούλεψε στο άνωθεν διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να δουλεύει για πολύ καιρό ακόμα, εάν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα.