Ολυμπιακός #2

Τελικά αφού δεν έγινε τότε, όλα δείχνουν ότι πάμε με Μέντι και του χρόνου, διότι πλέον έχει μπει προφανώς ο στόχος εισόδου στους ομίλους του τσ.λ. και είναι μάλλον αδύνατο να παρθεί ρίσκο αλλαγής ενός προπονητή (και τρόπου παιχνιδιού) που έχει αποδειχτεί έως τώρα υπερεπιτυχημένος στο κομμάτι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το πρόβλημα εδώ (και αφού υπενθυμίσω ότι προσωπικά είμαι υπερφάν Μεντιλίμπαρ -όχι τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο για την προσωπικότητά του) είναι ότι θα είναι μόνιμα “υπ’ ατμόν”. Αποκλείεται στα προκριματικά; Πολύ πιθανό να φύγει. Περνάει ομίλους (τσ.λ. ή έστω γιουρόπα) και κάνει κακό ξεκίνημα στο προωτάθλημα; Πάλί πολύ πιθανό να φύγει.

Και όλοι ξέρουμε τι γίνεται στον Ολυμπιακό όταν αρχίζει να διώχνει προπονητές -θα έρθουν πρώτα 2-3 τυχαίοι μέχρι να ξαναστρώσουμε. Αντιθέτως, αν είχε αποφασιστεί ότι του χρόνου πάμε με άλλον προπονητή θα υπήρχε μεγαλύτερη περίοδος χάριτος -σε λογικά πλαίσια πάντα.

Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος, με δεδομένο το πώς λειτουργεί ο σύλλογος επί Μαρινάκη.

6 Likes

Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω, κι εγώ φαν του Μεντι και γενικώς κατά της συνεχούς αλλαγής προπονητών. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως πρέπει κι ο Μεντι να αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο που σκέφτεται, αν και δεν το βλέπω… Περισσότερο όμως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι μεταγραφές, κάτι γίνεται πολύ λάθος εκεί…

Επιστροφή στην προπερσινη λογική της αξιοποίησης των ακαδημιών, αυτό θα ήθελα εγώ να δω πρωτίστως.

Κι αν δω το ουκρανικό τανκ πίσω, ίσως αρχίσω να αισιοδοξω.

1 Like

Δηλώνω και εγώ φαν μπόι Μέντι.

Θα πρέπει να γίνουν σωστές μεταγραφές το καλοκαίρι. Εννοείται ότι ο Μεντι πρέπει και αυτός να αλλάξει το τρόπο που σκέφτεται κυρίως σε θέματα μεταγραφικά. Είναι γνωστό ότι δεν γουστάρει τις ντίβες . Παίκτες τύπου Φορτούνη, Γιόβετιτς ίσως να μη θέλει να τους ξαναδεί στα μάτια του, αλλά μόνο με τέοιους παίκτες μπορείς να αλλάξεις τη ροή ενός παιχνιδιού όταν στραβώνει.

Παντως του Ταρεμι- που λεγεται πως ειναι ντιβα - του εκανε πολλα χατηρια.

Γνώμη μου, δε θα δούμε τίποτα “διαφορετικό” στις μεταγραφές από πλευράς προσέγγισης, η διοίκηση λειτουργει με συγκεκριμένο εντελώς business γνώμονα και δεν παρεκκλίνει, δηλ παίζει με συγκεκριμένες αγορές/ατζέντηδες και αυτό έχει καλά και κακά. Έως τώρα έχει δείξει ότι είναι το μοναδικό βιώσιμο πλάνο για το επίπεδο μιας ελληνικής ομάδας, στο περίπου το έχει αντιγράψει και ο ΠΑΟΚ κοιτώντας απλά σε άλλες αγορές. Μένει να δούμε αν και πώς θα διαφοροποιηθεί η ΑΕΚ που είναι μια νέα προσπάθεια -για τον ΠΑΟ προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί κανείς.

Όσον αφορά στις ακαδημίες, δε νομίζω να δούμε κάτι παραπάνω από εκεί και δεν είναι και δυνατόν για ελληνική ομάδα -Μασία δεν πρόκειται να γίνουμε. Ακόμα και ο Μουζακίτης στάσιμος έμεινε (με δική του ευθύνη κατά τη γνώμη μου) ενώ τα στάνταρ στα οποία λειτουργεί δυστυχώς η ευρωπαϊκή αγορά μας έφαγαν 1-2 σούπερ χρονιές του Κωστούλα (εννοώ ότι απ’ τη στιγμή που υπήρξαν αυτά τα χρήματα δε γινόταν να μη φύγει ακόμα κι αν αποδεδειγμένα δεν ήταν έτοιμος για Πρέμιερ). Τα οποία χαρακτηριστικά (ποδοσφαιρικά) του Κωστούλα ήταν και αυτά που μας έλειψαν περισσότερο από κάθε τι άλλο στην επίθεση φέτος.

2 Likes

18χρονος μπουκαδώρος με σώμα έμπειρου καλογυμνασμένου 28χρονου τον οποίο πλησίαζες για να μαρκάρεις και εκτός ότι δεν έπεφτε με τίποτα, ο αμυντικός πάθαινε κάκωση πλευρών μόνο με απλή επαφή. Άχαστες μονομαχίες στο ένα εναντίον ενός, γερά πατήματα, με άλμα για κεφαλιές, καλά τελειώματα, πρέσινγκ, τρεξίματα, ασίστ, κερδισμένα φάουλ και πέναλτι.

Τί να λέμε τώρα. Όλα αυτά σε έναν παίκτη. Πραγματικά μας λείπουν αυτά τα χαρακτηριστικά

Για μας που τον προλαβαμε και που τον ειχαμε δει εστω και ελαχιστες φορές στα παρκε, ενα κλικ παραπάνω νοσταλγίας. Θεομουρλος, παιχταράς, υπεραθλητης. Βαλτε τα με οποια σειρα θελετε. Καλο ταξίδι Σκυλε.

Και οχι ο πρωτος ξενος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν ξερω γτ ολοι το γράφουν. Τελη 70s οταν παίζαμε στην 6αδα του Πρωταθλητριων ο Τζενκινς. Και δεν ξερω αν ηταν ο πρώτος.

1 Like

Στη Α1 εννοούν φαντάζομαι.

RIP Dog

1 Like

Θερμές ευχαριστίες στην Μπράιτον για την απόκτηση του Κοστίνια.

3 Likes

Συγχαρητήρια, αλλά άμα ο Κοστίνια γίνει βασικός εκεί μη δω τίποτα κατάρες για Μέντι που “απέτυχε να τον αξιοποιήσει”.

Μιλώντας για κατάρες, είστε έτοιμοι σήμερα κατά τις 8 για την οριστική αποδόμηση του Μπι;

Δεν ξερω τι θα κάνουμε σημερα, παντως η κούπα βλεπω να πηγαίνει σε ισπανικη ομάδα.

Μια χαρά παίκτης είναι ο Κοστίνια, στο τέλος μάλλον έσκασε ή απλά είχε το μυαλό του αλλού. Χρειαζόμαστε 2 καλά δεξιά μπακ τώρα.
Όσο για το μπάσκετ, γενικά είμαι υπερ του Μπαρτζώκα, αλλά αν αποτύχουμε και φέτος πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε, κούπες ή συμμετοχές; Αν θέλουμε συμμετοχές και συνέπεια τότε όλα καλά, αν θέλουμε κούπες ίσως πρέπει να αλλάξει κάτι.

Μόνο μην καταλήξουμε με συμμετοχές στην οκτάδα πηγαίνοντας για κούπες

Είναι ένα ρίσκο

Μονο στο περσινο εδωσα ευθυνες στον Μπαρτζώκα που μπηκε φοβισμένος.
Εχει στήσει απιστευτα την ομαδα η οποία λειτουργει σαν κουρδισμένο ρολόι εδω και χρόνια με μπατζετ σημαντικά μικρότερο των ανταγωνιστών του.
Μονο φετος εκαναν οικονομική υπερβαση τα αδέρφια και οι απαιτήσεις ειναι μεγαλύτερες πηγαινοντας σαν το ξεκαθαρο φαβορί.

Και παρόλα αυτά δεν μπορείς να πεις ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό στο final four

Το “ξεκάθαρο φαβορί” δεν προκύπτει από πουθενά πάντως, και οι δύο ομάδες είναι στα φ4 μαζί εδώ και μια τριετία, και οι δύο έχουν πολύ δυνατές μονάδες, και οι δύο έπαιξαν κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ (η καθεμιά στο στυλ της) μέσα στη σεζόν.

1 Like

Πάρα πολύ αμφίρροπα και τα δύο παιχνίδια

Γενικά στα φ4 μπορούν να συμβούν τα πάντα ιδίως αν μιλάμε για το μπάσκετ της τελευταίας δεκαετίας με τις περισσότερες κατοχές και τα πολλά τρίποντα (είτε μπουν είτε όχι) και για μένα επουδενί δεν είναι κριτήριο συνολικής επιτυχίας/αποτυχίας μιας ολόκληρης σεζόν ούτε υπάρχει φόρμουλα κατάκτησης.

Προσωπικά θέλω τον Μπι να μείνει άλλα 10 χρόνια ακόμα και βλέπουμε.

3 Likes