Η καλυτερη συναυλια για μενα ηταν των Massive Attack. Ηταν κατι παραπανω απο συναυλια.
Για μένα μέχρι τώρα η κορυφή είναι exodus’ και guardian στα Χανιά
Οι exodus θέρισαν . Πρώτο live της περιοδείας, ξεκούραστοι και καβλωμενοι, έπαιξαν με αέρα headliner , κερδίζοντας νέους οπαδούς ή και άτομα που ξέρανε επιφανειακά την δίσκογραφια τους όπως εγώ καλή ώρα, δηλαδή bonded, fabulous και διάσπαρτα κομμάτια γενικά
Οι guardian πάλι ψιλό ρελαντί μου φάνηκαν σε σύγκριση με τα περσινά επίπεδα αλλά και πάλι η τρίχα κάγκελο στο still i hear the scream of thousands, CRUCIFY CRUCIFY
Επόμενες μέρες έχει το μενού στο Ηράκλειο Satan crystal viper και receiver που θέλω πολύ να τους δω καθώς το ντεμπούτο τους στο τέλος του 2023 με είχε ενθουσιάσει
Τέλη Αυγούστου έχει το μενού στο Ρέθυμνο beast in Black, domine, evergrey, chrashdiet κλπ
Οπότε θα γράψω εντυπώσεις στο τέλος μαζεμένα
Πολύ ωραίος. Συναυλιακό τουρ Κρήτη , ζηλεύω
Ηράκλειο μένω οπότε το Crete tour είναι για εμάς ότι και για τους κατοίκους Αθήνας το release ( περίπου )
Η καλύτερη συναυλία μετά τους Massive Attack είναι αυτή που δεν έγινε: Queens of the Stone Age.
Και μετά Pulp
Γιατί δεν έγινε;
Χρειαστηκε να κανει χειρουργειο ο τραγουδιστης τους
Το δικο μου τοπ-3 αποτελειται απο Offspring, BMTH, Rammstein (με οποια σειρα θελετε). Δεν πηγα βεβαια σε αρκετα (Priest, Megadeth, Massive, Coldplay), αλλα δεν ειδα και λιγα!
Το Vive le punk rock festival θα γίνει φέτος 14 και 15 Φεβρουαρίου.
Μάλλον θα είναι το τελευταίο τους…
There
Paal Flaata (Midnight Choir) 1/11 @ Arch με 18€
Δώδεκα χρόνια είναι πολλά.
Αλλά τόσα πέρασαν από την τελευταία φορά που έπαιξαν λαιβ εδώ οι Benediction.
Τότε είχαν στα φωνητικά τον αγαπημένο μου extreme vocalist όλων των εποχών, τον Vitriol των λατρεμένων μου Anaal Nathrakh
(84 κ σημερα για την δική τους συναυλιακη επιστροφή…)
Τώρα ήρθαν με τον αρχετυπικο τους τραγουδιστή, τον Τιτάνα Dave Ingram.
K αυτό που έγινε ήταν αυτο που περιμέναμε:
Σφαγή από τις λίγες.
Πιο πριν, Obduktion δυστυχώς δεν προλαβα,
αλλά η προσωπική μου αδυναμία, οι Rapture,
εδωσαν μια από τις πλέον μανιασμενες τους εμφανίσεις κ το κτηνωδες Death/Thrash τους ισοπεδωσε το Συμπαν για κανα σαρανταλεπτο.
Όπως συνηθίζουν να λένε στα λάιβ τους:
Είναι οι Rapture κ παιζουν Αντιμουσικη.
Κανα μισάωρο μετά την ηχητικη τους επίθεση, ανεβαίνουν οι γίγαντες πανω στη σκηνή,
κ για το επόμενο εβδομηνταλεπτο ακολουθησε κανονικός ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ.
Ήχος ογκώδης κ ψαρωτικος, όπως αρμόζει στη φάση τους, το rhythm section των πιτσιρικαδων στάθηκε ηρωικά στο υψος των περιστασεων, ενώ οι τρεις Μεγάλοι Παλαιοί τίμησαν όσο δεν παει τη θρυλικη τους υπόσταση.
Με ένα διαολεμενο σετλιστ που περασε από τον αξιοπρεπεστατο τελευταίο δισκο κ τις κλασικές κομματαρες του Grind Bastard, μέχρι τα έπη του Dark is the Season Ep κ τα παντα όλα στο ενδιάμεσο, οι Βρετανοί πηραν κεφάλια χωρις πολλα πολλα,
ενώ σε στιγμές όπως τα υπεραγαπημενα The Grotesque κ Subconscious Terror η κατάσταση πανω κ κάτω από τη σκηνή χτυπησε κοκκινο.
Γνκ, για να μην το κουράσω άλλο,
οπως ακριβως αναμενόταν,
το χθεσινό ήταν ουτε λίγο ουτε πολυ
ένα από τα Λαιβ της χρονιάς για τον Ακραίο Ήχο.
Ακολουθεί η επόμενη Σφαγή στους Μεγαλους Malevolent Creation.
Κλείνω με επικο Cheers σε @Martian που είχα δίπλα μου στα Front Lines!
Πακετο ασχημο με την βροχη,ακυρωθηκαν οι Warlord και οι Destruction.
Ειδαμε τις πρωτες μπαντες και μεχρι την μεση τους Flames που σταματησαν λογω του καιρου.
Εν ετη 2024 τα παντα μπορουν να προβλεφθουν,ειδικα ο καιρος για τον οποιο ολα τα μετεωρολογικα σαιτ ελεγαν οτι υπηρχε σοβαρο ενδεχομενο κακοκαιριας.
Αυτο που ειναι απαραδεκτο ειναι η μη προνοηση των διοργανωτων για καλυψη της σκηνης με καποια τεντα ή δεν ξερω γω τι αλλο για να ειναι δυνατη η συνεχιση των live.
ΥΓ.Μολις με ενημερωσε ο @Lyndon οτι οι Warlord λενε οτι θα παιξουν αυριο,αλλα ποιος ξαναπηγαινει αυριο παλι Βολο?
Σκεφτομαι αν μπορεσω να παω αν και στην αρχη της σολο καριερας της δεν με ειχε κερδισει το υλικο της Tarja,τωρα πλεον πιστευω οτι βρισκεται σε μια καλη φαση,εχει καποια καλα κομματια να προσφερει και με guest τον Marko θα εχει και ενα ενδιαφερον μηπως πει 3-4 κομματια Nightwish περισσοτερα εν συγκρισει με αλλες φορες.Εσεις που την εχετε δει ως σολο,αξιζει το 35ευρω?
Μια ώρα κ είκοσι λεπτά οι Warlord
Εξαιρετικός ήχος όπως σε όλους
Τα φωνητικά αδίκησαν όλα τα υπόλοιπα
Sorcerer, μέγιστος ύπνος
Varathron έσπειραν αν και κουτσό σετ για να μην σχολάσουμε τα ξημερώματα
Μετά βγήκε ο Ούγγρος Ηγεμόνας με κάτι φιλαράκια του. Θα σχολιάσουν οι πιο αρμόδιοι. Μένω στο ότι με θεωρώ τυχερό που το έζησα αυτό
Α, βγήκε κι αυτό την ώρα των Mayhem
Καθε ευκαιρια να απολαυσεις τις θεικες μελωδιες του Τσαμη και το δαντελενιο σφυροκοπημα του Zonder ειναι ενα δωρο που επιβαλεται να κανεις στον εαυτο σου.
Ποσο μαλλον που το διδυμο των κιθαριστων ειναι εξαιρετικο,ο μπασίστας ειναι ο Bynoe και ο Lavery ειναι φανερα πιο δουλεμενος αλλα κυριως απαλλαγμενος απο το τρομερο αγχος που τον κατεβαλε το 13.
Η μπαντα νιωθει ξεκαθαρα οτι παιζει εντος εδρας ενω και το (κατα το πλειστον) κοινο των mayhem τα εδωσε ολα χωρις(ευτυχως) να διαχωριζει ειδη και θεολογικες προσεγγισεις.
Προφανως λογω εκτακτων συνθηκων αναγκαστηκαν και εκοψαν καποια κοματια απο αυτα που επαιξαν στις προηγουμενες συναυλιες τους(70000 Sorrows ρε γμτ!)