Τι πικαπ να αγοράσω;;;

Ελπίζω να βρίσκομαι στο σωστό χώρο για να κάνω τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Έχω ένα πικάπ ΑΚΑΙ του 1982 (του πατέρα μου). Σκυλί, δε καταλαβαίνει τίποτα. Του έχω βάλει και προενισχυτή για να είναι συμβατό με ενισχυτές νέας τεχνολογίας και γενικά δε μασάει. Είμαι ευχαριστημένος, αν και ταλαιπωρημένος εμφανησιακά καθώς επίσης έχει χαθεί και το καπάκι από πάνω.

Είμαι σε αναζήτηση νέου πικάπ και κοιτάζω κάποια κομμάτια με κόστος γύρω στα 100-150 ευρώ.

Ενδεικτικά παραθέτω τα παρακάτω link (από Public είναι αλλά μη το θεωρείτε δεδομένο ότι θα ψωνίσω από εκεί, απλά ενδεικτικά αναφέρω τους τύπους επειδή τα βρήκα συγκεντρωμένα όλα μαζί)

Κάποια έχουν ενχωματωμένα ηχεία, αλλά ειμαι σίγουρος ότι θα είναι μάπα, οπότε η σύνδεση με ενισχυτή είναι απαραίτητη.

Ποιό θα μυ προτείνατε;; Τι να προσέξω κατά την αγορά;;; Βλέποντας τα παρακάτω link πιστεύετε ότι κοιτάζω προς τη σωστή κατεύθυνση; Μιλάμε για μπάτζετ γύρω στα 100-150 ευρώ
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως το σημαντικότερο σε ένα πικαπ είναι η βελόνα οπότε εκεί θα πρέπει να εστιάσεις την έρευνά σου. Επίσης και ένα Pitch control θεωρώ πως είναι σχετικά χρήσιμο λόγω των διάφορών βαρών βινυλίου που κυκλοφορούν αν θες να ακούς τους δίσκους στην σωστή ταχύτητα

Α μάλιστα, σημαντική η παρατήρησή σου. Με pitch control αναεβαίνω τουλάχιστον 100€ στο κόστος.

Τα άλλα που πόσταρα έχουν επιλογή 33 ή 45 με απλό κουμπάκι, άρα η ταχύτητα ρυθμίζεται αυτόματα με αμφιλεγόμενη ακρίβεια η οποία ενδεχομένως να μην τη πιάνει το αυτί. Προφανώς το Pitch control έρχεται να κάνει ακριβής διορθώσεις για τέλειο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για τη παρατήρηση. Είναι κάτι που δεν ήξερα. Μόλις μου ανέβασες 100€ το μπάτζετ.

Όλα στο τέλος θα μπουν στη ζυγαριά πριν αποφασίσω

Εντάξει δεν ξέρω πόσο την πιάνει το κάθε αφτί την εκάστοτε διαφορά αλλά σίγουρα κάτι φλούδες βινύλια που βγαίνανε παλιά γυρνάνε αλλιώς σε σχέση με τα 180αρια τα σημερινά

Πάρε ένα φτηνό Pro-Ject και είσαι κομπλέ.

Raga, Project, Panasonic. Πάνω απο 250. direct, pitch μπά. αν δεν παίζεις τπτ υπερ-αρχαιότητες, 70-80 μια χαρά θα είσαι.ελάχιστα είναι φλούδες - πχ τα οριτζιναλ παντέρα, που μπορείς να δείς …διαμέσου που είναι 110 σχεδόν αντι για 140. αλλά ΣΠΑΝΙΟ φαινόμενο.130-140 είναι τα πιο πολλά που θα βρείς.

Πριν περίπου 2 χρόνια είχα το ίδιο δίλημα. Προσωπικά πήρα αυτό εδώ το Stanton. Πολύ καλό για τα λεφτά του. Απλά θα προσέξεις 2 πράγματα.

  1. Μετά την αγορά θα θέλουν μάλλον ρύθμιση οι στροφές. Λες από εκεί που θα το πάρεις να στο ρυθμίσουν. Έχει δύο βιδούλες πού μικρές από κάτω και μέσα στο πικ απ - θελει πολύ ψιλό και μακρύ κατσαβίδι. Αν αναποδογυρίσεις πικαπ πριν το συναρμολογήσεις θα δεις τις τρύπες. Γράφουν 33 και 45. Απλά βάζεις τα pitch στο 0 και με το στροβοσκόπιο που έχει το πικ απ κάνεις τις ρυθμίσεις για κάθε επίπεδο στροφών. Αν πιάνει το χέρι σου δεν είναι τίποτα. Για το βάρος στη βελόνα έχει οδηγίες που είναι πολύ απλές.
  2. Το μόνο μείον για εμένα ήταν ότι δεν είχε καπάκι (έχει υφασμάτινο κάλυμα) …και αν εχεις παιδί στο σπίτι είναι πρόβλημα (εγώ απλά το έβαλα ψηλά). Κατα τα άλλα είναι ένα πολύ καλό πικ απ. αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω δες και τα Pro Ject… εγώ απλά δεν ήθελα να δώσω τόσα χρήματα. Στο μέλλον πέρνεις και μια καλύτερη κεφαλή - βελόνα!!!

Μίνι ακουστικό για τις εξετάσεις μου