ΔΙΣΚΑΔΙΚΑ

Καλη χρονια! Περσι καποια στιγμη για πρωτη φορα πληρωσα στο ταχυδρομειο επιπλεον χρηματα. Αυτο εχει συμβει αλλες 2-3 φορες σε αγορα μου απο Αμαζον αλλα τις περισσοτερες φορες οχι. Σε αντιθεση με discogs οπου εκει παντα πληρωνω εξτρα!

2 Likes

Κάποτε θυμάμαι έστελνε και με κούριερ η Amazon. Πλέον όχι;

στη λίστα που επιλέγεις απο πιό κατάστημα θα αγοράσεις, για να μην πληρώσεις τελωνείο, έχει στο καθένα “dispatches from” αυτό πρέπει απλά να λέει amazon ή η χώρα που έχει να είναι εντός ευρωπαϊκής ένωσης. αυτό ισχύει και για αγγλικό και γερμανικό amazon, συνήθως το γερμανικό έχει περισσοτερες καλές επιλογές,

1 Like

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι αν αυτό που αγοράζεις είναι από 150€ και κάτω , πληρώνεις απευθείας τον ΦΠΑ

Αν είναι κάτι πάνω από 150€ δεν θα πληρώσεις ΦΠΑ στη Βρετανία αλλά θα φορολογηθείς εδώ όταν φτάσει στο τελωνείο

Σε όλες τις περιπτώσεις έχεις και έξτρα δασμούς ή δεν ξέρω κι εγώ πως λέγονται και δεν έχω καταφέρει να κατανοήσω πως γίνεται η τιμολόγηση

Μπορείς να βρεις τις χρεώσεις ανά κατηγορία προϊόντων αλλά προσωπικά είναι τόσο χαοτικό όλο αυτό που δεν μπορώ να βγάλω άκρη

Αυτά τα για Βρετανία

Νομίζω πολύ κοντα σαν νοοτροπία είναι να αγοράσεις και από ΗΠΑ . Αγόρασα κάτι φέτος που με τα μεταφορικά μου βγήκε 50-55€ . Πλήρωσα απευθείας ΦΠΑ και απλώς στα ΕΛΤΑ μου κόλλησαν ένα αυτοκόλλητο από το τελωνείο που ζητούσε επιπλέον περίπου 8€ .

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Όσον αφορά στον τρόπο αποστολής, εξ όσων μου είπαν κι άλλοι, το βρετανικό Amazon στέλνει με ΕΛΤΑ, το γαλλικό και το γερμανικό συνήθως με κούριερ.

Για να δούμε, θυμάμαι από που αγόρασα τους πρώτους μου δίσκους;

Music Center (Πατησίων) - Από Iron Maiden μέχρι και Fear of the Dark

Τζινα (Πανεπιστημίου) - Από KEA μέχρι και AJFA

7+7 (Μοναστηράκι) - Tales from the twilight world / Icon

Metropolis (το μικρό με το πατάρι) - King of the Mountain Hall (sic) / Gutter Ballet / Sirens-The Dungeons are Calling

Happening - Somewhere far beyond / Transcendence / Shades of God

Ένα στο Μαρούσι που συνέχεια ξεχνάω το όνομα του - The Warning (παραγγελία μέσω ενός τεράστιου καταλόγου με κυκλοφορίες!) / Από TDSOTM μέχρι και Division Bell

Ένα υπόγειο στο μεγάλο εμπορικό στη Ν.Ιωνια - Use Your Illusion II

Unisound (Ακαδημίας;) - Symbol of Salvation

Metal Era - October Rust / A Journey’s End

Rock City (Σωκρατους) - Best of Warlord / Guardians of the Flame

Rock City (Ακαδημίας) & Metropolis (το μεγάλο) - ΜΕ ΤΗΝ ΟΚΑ!

10 Likes

(Μα είναι δυνατόν να ξεκινάτε τέτοιες κουβέντες δεν μας λυπάστε καθόλου;)

Εγώ τους πρώτους δίσκους τους είχα πάρει από το Video club Ορφέα στην ομώνυμη στοά (είχε ξεκινήσει σαν video club και κράτησε το όνομα, αλλά σταδιακά προσανατολίστηκε στους δίσκους σαν βασική δραστηριότητα) είτε από το Music Shop Giorgio που βρισκόταν τότε στη στοά Κεντάκυ. Αυτά τα δύο ήταν τα πιο ενημερωμένα δισκοπωλεία της πόλης αναφορικά με το metal (ή έτσι νόμιζα εγώ τουλάχιστον) – το τελευταίο επιβιώνει έως και σήμερα.

Κάποια στιγμή άρχισαν και οι παραγγελίες από το Rock City, με μοναδικό πρόβλημα το ότι από τους κατάλογους που δημοσίευε σε ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις κάθε μήνα το Hammer, κάποιοι τίτλοι είχαν εξαντληθεί μιας και στην επαρχία το περιοδικό ερχόταν με ένα μήνα καθυστέρηση σε σχέση με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη – ακούγεται εξωφρενικό αλλά όντως συνέβαινε! Από το 1993 που πέρασα στην Θεσσαλονίκη βέβαια, το θέμα αγοράς δίσκων πήρε εντελώς άλλη διάσταση!

7 Likes

Πρώτα μου CD, όντας μικρό και άβγαλτο τσουτσέκι, από τα κοντινά Media Markt σε διάφορες τσάρκες που πήγαινα για videogames (με την σειρά, Operation: Mindcrime, Holy Diver, British Steel).

Από εκεί και πέρα, μπορώ να ανασύρω πολλές αναμνήσεις αν κάτσω να σκεφτώ λίγο παραπάνω. Από το Metropolis στην Ομόνοια πάρα μα πάρα πολλά (θυμάμαι combo Dirt + Dark Side of the Moon + Warning ίσως, Fear Of The Dark + Ryche EP, ότι Paradise Lost έχω, Thundersteel, τα περισσότερα κλασικά Maiden και πολλά άλλα που μου διαφεύγουν), στο υπόγειο No Remorse στην Ακαδημίας το Vol.4, στο Rock City (στα τελευταία του) Killers (πρώτο Maiden που αγόρασα) και Pleasant Shade of Grey, στον Ζαχαρία έχω δώσει άπειρα λεφτά (Good Son από Nick Cave, Simon and Garfunkel το Bridge Over Troubled Water, έναν σκασμό από prog/psy/hard rock και διάφορα obscure metal).

Εννοείται θυμάμαι και διάφορες αγορές από συναυλίες, στο Up The Hammers του 10 ψώνισα Pnacotic Demos από Kodex και Tales of Terror από Stormwitch π.χ., αυτό το θυμάμαι ολοκάθαρα γιατί έπεσε και λίγο νερό στο booklet του Stormwitch και με πόνεσε.

Επίσης, έπαιζαν συχνά αγορές από φορουμικές αγγελίες (κάποτε είχαμε αγοραπωλησίες και καφεδάκια κάθε Σάββατο με πολύ λαό από εδώ), νομίζω ακόμα και τώρα πως τα περισσότερα death metal CDs που έχω τα έχω αποκτήσει μέσα από αγγελίες παρά από καταστήματα. Επιπλέον, τότε πήγαινα αρκετά και σε παζάρια δίσκων, εκεί και αν είχα βρει θησαυρούς (γνωστά και άγνωστα διαμάντια). Από Kill’em All μέχρι Apollo Ra και από Non Serviam μέχρι Dark Quarterer.

Όλα αυτά για τα formative years πάντα, μέχρι τα 18-19 μου δηλαδή. Μετά άλλαξαν διάφορα, δισκάδικα άνοιξαν, άλλα έκλεισαν, άλλα μετακόμισαν, καινούρια σποτάκια ανακαλύφθηκαν και κάποιες συνήθειες διαφοροποιήθηκαν. Δεν τα λέω με αρνητικά χροιά αυτά απαραίτητα, it is what it is.

6 Likes

Μπορεί η μνήμη να απατά, όμως τα γραπτά όντως μένουν. Καθώς φαίνεται το Dirt το είχα αγοράσει σε άλλη εξόρμηση από το Dark Side, δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ρε τι εποχές ήταν αυτές, δηλαδή εγώ πήγα σπίτι τότε και άκουσα πρώτη φορά αυτούς τους τρεις δίσκους; Σημείωση, πως το Draconian εξακολουθεί να είναι ίσως το πιο πολυακουσμένο μου άλμπουμ, είναι φοβερό να βλέπω τον εαυτό μου να δηλώνει άγνοια και να μην ξέρει τι τον περιμένει.

Συγκινήθηκα γαμώτο.

9 Likes

Πρώτο CD, λίγο πριν κλείσω τα 16, σε εκπαιδευτικό ταξίδι εις τον Λονδίνιον, από το πολυκατάστημα Woolworths παρακαλώ, συλλογή με hits, “The right stuff - remix '89”.
Να πω χρονιά ή υποθέτετε; :grinning:

3 Likes

Σε 18 ημέρες είναι η διεθνής ημέρα δισκοπωλείων.
Έχει ανακοινώσει κάποιο ελληνικό κατάστημα κάποια δράση για την ημέρα;

Αύριο λοιπόν είναι η RSD 2024 και τα μόνα μαγαζιά που έχω δει πως θα κάνουν κάτι ιδιαίτερο είναι το Off the record στον Πειραιά και το Rock n roll circus στο κέντρο της Αθήνας. Και αυτά μάλλον δε θα έχουν κάποιες ιδιαίτερες εκπτώσεις, απλά θα διαθέτουν κάποιες ειδικές για την ημέρα κυκλοφορίες.

Και η floga records έχει καλούτσικες εκπτώσεις, για on line αγορές

Να προσθέσω ότι εκπτώσεις μέχρι 30% έχει αυτές τις ημέρες ο Ιανός, ενώ στο 20% θα φτάσουν οι προσφορές αύριο στο Reload Stores

1 Like

https://www.public.gr/product/music/vinyl-lp/alternative/white-pony/0757417

Μια καλή ευκαιρία στο Public, για όποιον δεν έχει αυτή τη δισκάρα.

1 Like

Ο flogas έχει την καθιερωμένη προσφορά -20%

5 Likes

Γνωρίζεις μέχρι πότε; (είμαι εκτός έδρας)

3 Σεπτεμβρίου

1 Like

Για όσους δεν το έχουν πάρει είδηση, τo No Remorse έχει έκπτωση 20% σε όλον τον κατάλογο (όχι τις προπαραγγελίες) και 30% στις δικές του κυκλοφορίες!

4 Likes

Προσωπικά το πήρα χαμπάρι τη μέρα που ανακοινώθηκε και τώρα χρωστάω της Μιχαλούς. :sunglasses:

1 Like