ΔΙΣΚΑΔΙΚΑ

Ω ναι και μετά που είχε rock city ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη !

Ο 26αρης άρχισε πριν 2 χρόνια να αγοράζει και βινύλια εν τω μεταξύ :stuck_out_tongue:

Όποτε μπορώ, αγοράζω φυσικά προϊόντα, αν και όλα παίζουν. Μόνο το downloading έχει περιοριστεί σημαντικά. Πλέον, σε αντίθεση με καμιά 10αριά χρόνια πριν, όλα μπορούν να βρεθούν για online streaming.

Σε γενικές γραμμές όμως υπάρχει λίγο απ’όλα στις προτιμήσεις μου. CDs, βινύλια, spotify, youtube/bandcamp. Είναι αδύνατον να βρω και να αγοράσω όσα ακούω και όσα μου αρέσουν, αλλά οι δισκότσαρκες είναι μια σταθερά στη ζωή μου.

8 Likes

Όπως οι περισσότεροι ακούω πολύ μουσική από spotify, youtube . Αν και ειδικά το spotify είναι τρομερή ευκολία και δίνει πρόσβαση σχεδόν στα πάντα, συνεχίζω να αγοράζω φυσικά προιόντα (CD κυρίως) γιατί θεωρώ ότι έχουν καλύτερο ήχο από το spotify και γιατί έχω παρατηρήσει ότι τελικά για κάποιο λόγο ακούω κάθε συγκρότημα/καλλιτέχνη περισσότερο και πιο προσεκτικά αν έχω το CD του παρά στο spotify.
Επιπλέον, είναι και ένα χόμπι η συλλογή μουσικής.
Ηλικία 40+, μιας και λέτε για ηλικίες.

Προσωπικά αγοράζω σε βινύλια τους δίσκους που μου άρεσαν πολύ. Και κυρίως underground. Άντε και καμία καλή (σε ποιότητα ήχου ή εξτραδάκια) κυκλοφορία κάποιου κλασσικού δίσκου. Kατά προτίμηση αγοράζω από τους ίδιους τους καλλιτέχνες (site, bandcamp κλπ) και λιγότερο από δισκάδικα - αν και μερικά καλά second hand τα τιμάω ακόμη. Βασικό κίνητρο είναι το να αφιερώσω χρόνο στο δίσκο. Να ακούσω με περισσότερο προσοχή (και το πικάπ σε αναγκάζει να μην κάνεις δέκα πράγματα ταυτόχρονα αφού πρέπει να αλλάξεις πλευρά κοκ). Να διαβάσω στίχους, να “εξερευνήσω” το artwork κοκ. Η ποιότητα του ήχου είναι δευτερεύον για μένα - που όντως είναι καλύτερη αν έχεις κάνει μια Χ επένδυση σε ενισχυτές, βελόνες, ηχεία - αλλά πλέον υπάρχουν επιλογές τύπου Tidal για high fidelity streaming.

Αυτά που έκοψα εντελώς πλέον είναι τα CD. Spotify και bandcamp είναι οι πρώτες μου επιλογές μαζί με download από torrents.

4 Likes

Πριν λιγους μηνες ειχα ποσταρει το παρακατω που ηταν ακομα απουλητα τα κομματια…
το 79αρι πουληθηκε παντως…

Θα κάνουν μπλακ φράιντεϊ τα δισκάδικα;

(ντάξει, γελάω μόνος μου)

1 Like

Floga Records απο οτι ειδα 20-30% σε ολα. (εκτος pre order)

3 Likes

Έχω καιρό να κατέβω κέντρο και με έχει πιάσει μια νοσταλγία, θα βρω κάνα μαγαζί ανοιχτό η μόνο το metal era έχει μείνει???

Eat metal, no remorse, disque noir( ή κάπως έτσι)

1 Like

Ελααα ρε έχει μείνει το no remorse!!! Το αγαπούσα το παραδέχομαι :heart_eyes:

1 Like

Στη θέση του παλιού Rock City

1 Like

Κάτσε σκάλωσα, ξανανεβηκε Ακαδημίας, Μπενάκη δεν είχε πάει?? (η τα έχω κάνει σκατά στο μυαλό μου)

1 Like

Ναι ξαναπήγε Ακαδημίας.
Ακριβώς δίπλα είναι και το Reload.

1 Like

Τούμπανο πάω να πάρω σιντια με γιαπωνέζικο χαρτάκι :heart_eyes:

2 Likes

Βάλτε κ το sirens μέσα

Κάτι πήρε το μάτι μου ότι κάνει το Off the record στον Πειραιά για τη Record Store Day το ερχόμενο Σάββατο. Αν έχετε υπόψη και για άλλα μαγαζιά, γράψτε το εδώ.

Stores | RECORD STORE DAY

1 Like

21-24/4 το Public πουλάει τους δίσκους βινυλίου με αφαίρεση του ποσού του ΦΠΑ.
Στο site του υπάρχει η ακριβής έκπτωση που προκύπτει ανά δίσκο.

1 Like

Πήγα μία βόλτα από κει.20% περίπου κόβουν κ όχι 24% που ειναι ο ΦΠΑ αν δεν κάνω λάθος.

24/124 κοβουν, δηλαδη περιπου 20%.

1 Like