Το υπερήφανο ελληνικό έθνος

Δεν θα τους περάσει
16.05.08

Έλαβα αυτό το μήνυμα σήμερα. Είτε νοιώθουμε Έλληνες ή όχι, είμαστε Ευρωπαίοι άρα πρέπει να δράσουμε. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε μέρος της φύσης και πρέπει να την προστατεύσουμε.
journalitis

Όπως ανέφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων… εκτός μίας.

Guess who?.. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί ‘δασικών εκτάσεων και δασών’ !!..

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω ‘παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη’ σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.

Οι τωρινές 191.400 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

apo to aixmes.com

Όπως έδειξε και ο Λαζόπουλος προχθες, ήδη άρχισε να χτίζεται η Πάρνηθα

Υπεγραψα.Καλα ηταν σιγουρο οτι θα χτιζοταν κατι στην Παρνηθα.

Δεν είναι τυχαίο που πιστεύουν οτι επείτηδες έγιναν οι φωτιές για να χτισούν κτίρια…
Υπέγραψα και εγώ και να το διαδώσετε σε όσους μπορείτε

Αυτό το κείμενο κυκλοφορεί εδώ και μήνες (πρέπει να το έχω λάβει με email 2-3 φορές ήδη). Γενικά όλα αυτά τα petitions είναι άχρηστα… Είτε υπογράψουν όλοι, είτε δεν υπογράψουν, δεν έχουν καμία νομική ισχύ, ούτε πρόκειται να αλλάξουν τίποτα. Με άμεση δράση αλλάζουν τα πράγματα και όχι με υπογραφές από τον Η/Υ μας…

Ε βεβαια πανω απ’ ολα το συνταγμα γιατι ειμαστε και υπερανω κρατος τρομαρα μας. Ο καθε “πικραμενος” φετος την ειδε εμπρηστης και τωρα μας επιασε το παραπονο για την εικονα μας η και γω δεν ξερω ποια αλλη υποκρισια. Και να υπογραψουμε τι θα γινει; Εμας θ’ ακουσουν; [Μακαρι βεβαια.]

Ε πες τα.

Βεβαια, οταν η Ε.Ε. δινει “οδηγια” για ιδιωτικα πανεπιστημια τοτε οι ιδιοι ανθρωποι αντιδραμε (και καλα κανουμε) βασιζομενοι στο αρθρο 16.

Τι θελω να πω: Δεν εχει σημασια τι ειπε η Ε.Ε. και τι ο Ρουσοπουλος. Σημασια εχει να δρουμε αμεσα και συλλογικα οπως λεει κ ο St. Anger.

+1000. Σωστότατος ο Κρισπ.
Δεν ξέρω πόσοι εδώ μέσα πίστευαν ότι οι φωτιές ήταν τυχαίες οι από ανεγκέφαλους εμπρηστές, και ότι θα γινόταν πραγματική αναδάσωση… Τώρα βρήκαν να κάνουν petitions και τέτοιες κινήσεις?

Μιλώντας για άμεση δράση, θυμήθηκα κάτι που είχε γίνει πριν 2-3 δεκαετίες στην Κορσική (νησί κοντά στη Γαλλία που ανηκεί σ’ αυτήν, αλλά οι κάτοικοί της ήθελαν και θέλουν πάντα ανεξαρτησία). Είχαν πάει λοιπόν τότε κάτι Γάλλοι και ξένοι να χτίσουν ξενοδοχεία στην Κορσική. Οι ντόπιοι κάτοικοι όμως δεν τα γούσταραν αυτά και τι έκαναν; Τη μέρα έχτιζαν οι άλλοι, και τη νύχτα οι κάτοικοι έβαζαν εκρηκτικά και τα ανατίναζαν όλα. Τα τελευταία χρόνια η Γαλλία αναγκάστηκε να δώσει ευρεία αυτονομία στην Κορσική.

εισαι τρομοκρατης…:stuck_out_tongue: :lol: :lol:

Να και κάτι στο οποίο είμαστε μπροστά… Αυτό το κάναμε εμείς πρώτοι με το γεφύρι της Άρτας!

Ναι αλλα η Αρτα δεν εγινε αυτονομη. :expressionless:

Δε θα ήταν κακό να ανατινάζονται μερικές αυθαίρετες βίλες, ειδικά σε καμένες εκτάσεις :-k

το βαζω εδω περα…

να μην ξεχνιομαστε σημερα ειναι ημερα μνημης για την γενοκτονια του ποντιακου ελληνισμου απο τους τουρκους…:wink: :wink:

19-5-1919…19-5-2008

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα. Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο.

Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας. Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες.

Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.