Κιθάρα αρχάριου - μεταχειρισμένη ή καινούργια;

Καλησπέρα σε όλους.

Ενώ είχα αποφασίσει να ξεκινήσω με μια Yamaha Pacifica βρήκα στα ίδια χρήματα μια μεταχειρισμένη Ibanez RG 370 DX.

Δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη μου κιθάρα, με ποιά με συμβουλέυετε να ξεκινήσω; Είδη μουσικής που με ενδιαφέρουν είναι κυρίως hardcore punk και death metal.

Κοίτα να δεις, μιας είναι φρεσκος καλό είναι να πάρεις ένα εργαλείο χωρίς πολλή ταλαιπωρία, οπότε θα σου πρότεινα να αποφύγεις το Floyd Rose σε κάθε περίπτωση για να μπορείς να κουρδιζεις εύκολα και γρήγορα… Τώρα ανάμεσα στις δύο, αν η ibanez είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση και δεν έχει γίνει το μπράτσο της σαν τόξο, λογικά θα πλησιάζει σε αυτό που θες…

1 Like

ibanez ίσως παίζει πιο ευκολά, εχουν συνήθως πιο βολικό λαιμό.
Καλο είναι να ναι japan και όχι οτι ναναί το όργανο.
US>Japan >>>India etc. Και οι Yamaha οκ είναι. (εκεί παιζει σε πολλές η διαφορά 200-300 > 1000 + και σε μερικές μαρκες το αν είναι αριστεροχειρά) .
Να μένει κουρδισμένη κτλ. και να ναι ισιος ο λαιμός/τάστα. Παρε ένα φίλο που να ξέρει.
FR είχα/ω και ναι μεν είναι λίγο πρίξιμο, αλλά βολεύε στο παίξιμο, αναλογά με το είδος που παίζεις βεβαίως.

1 Like

Εγώ έχω να πω ότι η πρώτη μου κιθάρα ήταν Yamaha Pacifica και ακόμα και σήμερα, είναι με διαφορά η πιο ευκολόπαιχτη που έχω πιάσει στα χέρια μου!

Την προτείνω με τα χίλια για έναν αρχάριο.

2 Likes

μια φόρα έχω παίξει με Υamaha, δεν ήταν κακιά. Προτιμάω Jackson, Ibanez.

1 Like

Η δεύτερή μου ήταν Jackson και πάντα έλεγα “μακάρι να είχα τον ήχο της Jackson, αλλά την ευκολία παιξίματος της Pacifica”…

1 Like

Jackson είχα, βσκ αμα σε βολευεί ο λαιμός …Ibanez παντώς της θεωρώ γενικα καλό “all around” στανταρντ.

1 Like

Αν πάλι θες να δεις τι λέει στα χέρια σου πετάξου από Εξάρχεια στον κυρ Κώστα (στο vibrato), έχει μόνο μεταχειρισμένα αλλά είναι πολύ κύριος και θα σε αφήσει να πάρεις τις κιθάρες στα χέρια σου και να δεις ποια σου κάθεται καλά… Και γενικά αν είσαι αρχάριος καλό είναι να έχεις πάρε δώσε με έναν μάστορα…

1 Like

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ειλικρινά το εκτιμώ πολύ.

για μένα το θέμα είναι να μην το παρατήσεις και να το εξασκείς όσο μπορείς, εμάθα λίγο μικρός και μετά εμεινά σε ένα Χ επίπεδο και παίζω πολύ σπάνια πλέον. Δουλειά, κουρασή κτλ. Επίσης στην αρχή, ίσως να μην είναι και το πιο ευκολό όργανο, που μπορείς να μάθεις (απ’΄την άλλη ατομα μαθαίνουν βιολί - και τους βγάζω το καπέλο) άλλα είναι ωραίο.

Μια καλή μεταχειρισμένη jap, θα σε σώσει απο το να θές σύντομα να αλλάξεις. Οταν μιλαμε δε για δεξιοχειρές, υπάρχει ποικιλία πολύ μεγαλύτερη και οι τιμές είναι πιο λογικές. Αμα παίζει ανάποδα ή είσαι αριστεροχειράς, πολλές εκτοξέυονται σε κόστος, χωρίς ιδιαίτερο λόγο (αφου μιλάμε για μαζική παραγωγή συνήθως). Πηγαινέ παίξε κανα smoke on the water για να σπαστούν στο μαγαζί :smiley: και πάρε οτι νιώθεις πιο άνετο και στο βαλάντιο σου, ανάλογο.