Οι In Solitude, για μένα είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη traditional heavy metal μπάντα που άκουσα την προηγούμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, το Sister, που είναι πολλά περισσότερα από απλό heavy metal, είναι κατά την κρίση μου, ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ που έβγαλε ο σκληρός ήχος τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως ανέφερα και στην παρουσίασή μου για τον νέο δίσκο των Rope Sect, θεωρώ πως η στροφή των In Solitude και η επιρροή τους στη σουηδική σκηνή, έφερε την φοβερή αλλαγή των Tribulation, το Infestissumam των Ghost, το Wild Hunt των Watain, επηρέασε μέχρι και τους Beastmilk και όχι μόνο, ουσιαστικά πιστεύω φέρανε πρώτοι το gothic σοβαρά, ξανά στο μέταλ.
Γιατί τα λέω αυτά, αφού διαλύθηκαν;
Ο τραγουδιστής της μπάντας, Pelle Åhman, επιστρέφει με νέα μπάντα, μαζί με τον αδερφό του, Gottfrid, που είχε πιάσει το μπάσο στους In Solitude. Το όνομά τους, PÅGÅ και το πρώτο δείγμα είναι αυτό:
Ο κιθαρίστας των In Solitude, Henrik Palm, που ίσως περισσότεροι τον γνωρίζουν από το πέρασμα (και τα δικαστήρια) από τους Ghost, αλλά έχει παίξει και σε μπάντες όπως οι Pig Eyes και οι Gosta Berlings Saga, κυκλοφορεί προσωπικό δίσκο. Και αυτός μακριά από το metal, μάλιστα δηλώνει πως καταφέρνει κάπως περίεργα να συνδυάζει post punk με Crass και Celtic Frost, και εδώ τα πρώτα δείγματα:
Και τα 2 θα κυκλοφορήσουν από τη Svart, handpicked από τον Kvohst (ίσως ξεπληρώνει το γραμμάτιο δεν ξέρω - μπα απλά έχει αυτί ). Αυτά.