Άλμπουμ χρονιάς για μένα στην Ελλάδα.
Πάρα πολύ δυνατό το Sacred Outcry, με ψάρωσε και εμένα που από το 2000 και μετά ο συνδυασμός των λέξεων “ευρωπαϊκό” και “power metal” μου προκαλεί αλλεργία. Ίσως φταίει πως δεν είναι το τυπικό europower και το στοιχείο της φανφάρας και της υπερβολής είναι αρκετά μετριασμένο, ενώ από την άλλη έχει και σπίντα και επιθετικότητα (μου έφερε στο νου Guardian του Somewhere/Imaginations) και ικανοποιητική ποικιλία στις συνθέσεις. Φωνάρα ο Παπαδόπουλος, το αποδεικνύει ξανά. Έχει παίξει αρκετά τις τελευταίες 2 βδομάδες, δεν ξέρω αν θα κάνω λίστα στο τέλος της χρονιάς και σε τι θέση θα το βάλω, μα σίγουρα είναι από τους δίσκους που έχω απολαύσει αρκετά φέτος.
edit, δεν είχα δει ότι το πόσταραν κι άλλοι
Είπα κι εγώ, δε θα το ποστάρει κάποιος σήμερα; Μη χαλάσει το γούρι
Πολύ καλό βίντεο κλιπ κι ωραίο κομμάτι. Μόνο σε μένα θυμίζει λίγο Bring Me the Horizon;
Φωνητικά ναι μοιάζει ο τρόπος που τραγουδάει ο sam, αλλά μετά τις πρώτες 1000 επαναλήψεις πλέον δεν νιώθω… μουσικά εμένα μου μοιάζει μια συνέχεια του Royal Beggars… 15 τραγούδια θα έχει το ρημαδι το δισκίο, χαμουλης λεμε… καλή υπομονή μέχρι τέλος Φλεβάρη… Βιντεοκλιπαρα Τραγουδαρα Μπανταρα
Το Sacred Outcry ειναι αριστουργημα,εχω παθει πλακα.
ΥΓ.Τα λενε νωριτερα αυτα Lyndon…
Για να μην ξεχνιόμαστε (είπαμε τουλάχιστον 1 φορά κάθε μέρα, άρα παραπάνω δεν βλάπτει)
Στα του άσματος, όσο cool και να είναι ο σαμ, όσο ιντάστριαλ και να ακούγονται, όσο και να πλησιάζουν τους bmth του 2016, με τέτοια ριφάρα ας κάνουν ότι θέλουν.
Επίσης, διάβασα το τρακλιστ του δίσκου και μου έκαναν θετική εντύπωση οι συμμετοχές (ειδικά του Μκκολ)…
Ως συνήθως αναμένεται δισκάρα οι Αρκι είναι η Βρετανική εγγύηση στο σύγχρονο μετα ήχο.
Έχει όντως πολύ ωραίο ήχο και μπλιμπλίκια πάνω στο main riff (ριφάρα δε θα το έλεγα, απλό ριφ είναι αλλά το καθιστά εθιστικό το όλο arrangement τριγύρω του) αλλά νομίζω η χαριστική πινελιά είναι τα πλήκτρα με τα χορωδιακά φωνητικά πριν μπει το chorus.
Having said that, ελπίζω στο υπόλοιπο album να ακούσουμε και κάτι καινούριο (στο genre) ε; Architects είσαι…
Edit: Η σκηνή με το slow motion πέταγμα του καλωδίου του μικροφώνου που εκτείνεται στη διαγώνιο του τοίχου και η σκηνή με τα βαμμένα μαύρα χέρια, όλα τα (αρτιστίκ) λεφτά…
@plex27 μα για αυτό είναι ριφαρα, γιατί είναι ελεεινά απλό…
Εντιτ : η σκηνή με το μικρόφωνο είναι αντε γειά…
Όντως πολύ καλό το τραγούδι. Και ναι θυμίζει λίγο BMTH εποχές Spirit. Δεν την ήξερα τη μπάντα να πω την αλήθεια.
κι εμένα μου άρεσε το νέο Architects . Τους έμαθα με ακούγοντας κάποια κομμάτια από το holly hell οπού με είχαν πιάσει από τα μούτρα . Αυτό εδώ δεν με ενθουσίασε στον ίδιο βαθμό αλλά δεν παύει να είναι ωραίο
Ακούω τώρα και το Sacred Outcry . Ντάξει ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι τεράστια φωνή . Αρκετά Iced Earth στοιχεία και Blind Guardian όπως πολύ εύστοχα επισημάνθηκαν , τα οποία μου αρέσουν φυσικά πολύ
Like και ταυτόχρονη απορία για την απο πάνω πρόταση, γιατί μιλάμε για μια μπάντα που θα κυκλοφορήσει τον 9ο δίσκο της, ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή) ονόματα του metalcore, και εδώ στην Ελλάδα δεν τους ξέρουμε. Ποτέ δεν είναι αργά όμως!
Παρόλαυτα, δεν είμαι σίγουρος αν θυμίζουν Bring me the Horizon ή το αντίστροφο. Είναι μπάντες που κατά κάποιο τρόπο ξεκίνησαν μαζί και ο ένας επηρέαζε τον άλλο. Βέβαια η δημοτικότητα των Bring me the Horizon έχει φτάσει πολύ ψηλότερα.
Και δώσουμε και τα credit μας στον μεγάλο παίχτη Dan Searle που έχει πάρει την μπάντα επ ώμου μετά το χαμό του αδερφού του Tom και έφτιαξε και αυτή την videoclipαρα.
Να και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της μπάντας αυτή τη στιγμή:
και για να μην ξεχνιόμαστε,
Υ.Γ. σόρρυ που γαμαμε το τοπικ, οποίος έχει το κουράγιο ας φτιάξει ένα thread, κρίμα και άδικο
Ακάθεκτοι, ασταμάτητοι και πιστοί στο ραντεβού τους.
καλό διήμερο
Nothing but Thieves
Ghostemane
Zeal & Ardor
Ricinn
John Frusciante (ηλεκτρονικό)
Emel να διασκευάζει Bowie, Nirvana, SOAD, Placebo, Black Sabbath κ.α.
tracklist
- Holm
- Ma Lkit
- Fi Kolli Yawmen
- Libertà
- Princess Melancholy
- Merrouh
- Dhalem
- Everywhere We Looked Was Burning
- Sallem
- Something in the Way
- The Man Who Sold the World
- Sabbath Bloody Sabbath
- Every You Every Me
- One of Us Cannot Be Wrong
- Frühling in Paris
- Aerials
- New Year’s Prayer
- Warchild
και τρεις ακόμη που δεν ηξερα
Να συμπληρώσω Pallbearer και το live του Townsend.
Τι ακριβώς;
Εντιντ άκυρη η ερώτηση, γιατί νόμιζα ότι κυκλοφόρησε κάτι από σαπμπαθ
Εντιντ δεύτερο: και όμως κυκλοφόρησε η επετειακή έκδοση των 50 χρόνων του paranoid!
Παρα πολύ δυνατό άλμπουμ το νέο Pallbearer, με κέρδισε.