Mεγάλα λόγια λέτε για το Νeed.
Ανήμερα γενεθλίων και μου έκανα δώρο το LP
Θεωρώ φανταστικά άλμπουμ τα δυο προηγούμενα. Τα έχω πολύ ψηλά. Ως σύνολο δουλειάς θεωρώ ότι το νέο είναι το καλύτερό τους.
Περισσότερα σύντομα.
Το παραπάνω κομμάτι, μουσικά μου φάνηκε απο πολύ καλό έως φοβερό, φωνητικά όμως δεν μου έμεινε κάτι το ιδιαίτερο.
Same here. Το Nemmortal ειδικά μοιάζει endorsed από τους Fates Warning τελευταίας era.
Θα βγάλουν νόημα στο σύνολο φυσικά,ως συνήθως.
Same και για το δεύτερο.
Νομίζω είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, υπό την έννοια ότι ούτε το πολυφωνικό μέρος θυμίζει σε κάτι FW, ούτε το tribal σημείο. Και τα δυο είναι δομικά κομμάτια του τραγουδιού και όχι συμπληρωματικά.
Κατά τα άλλα, ναι, πάντα προσπαθούν να φτιάχνουν άλμπουμ που έχουν λίγο περισσότερο νόημα ως σύνολο και με βάση τη ροή τους και το ίδιο επιχειρούν και σε αυτό.
Πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη τα 2 δείγματα του δίσκου δεν ανήκουν στις κορυφές του.
Δεν θα τον έλεγα υπερβολικό.
Ο ήχος και ο τρόπος παιξίματος της κιθάρας, στα αυτιά μου τουλάχιστον, είναι ένας συνδυασμός later Mateos/ελαφρώς Loomis (χωρίς να είναι κόπια έ, οι κιθάρες ήταν πραγματικά πολύ ωραίες και στα 2 κομμάτια), η φωνή προσπαθεί να παίξει μπάλα πάνω σε πολύπλοκα θέματα (mid fates η φάση) και οι μελωδίες που βγήκαν, στα αυτιά μου δεν έκατσαν τόσο καλα (όχι ότι ήταν κακές όμως, απλά δεν μου έκαναν κλικ).
Τώρα είτε μιλώντας για επιμέρους στοιχεία, είτε για δομικά, η αίσθηση που μου άφησε και μένα, είναι Fates.
αυτό απέχει από το είναι endorsed. εκτός κι αν δεν το κατάλαβα καλά.
To πήρες κυριολεκτικά, ο @manos87 θα μας πεί πως το εννοεί, εγώ όμως το πήρα ως αίσθηση.
Αν το εννοεί ως κόπια, δεν συμφωνώ, επιμένω στην αίσθηση.
Καλά δεν σκέφτηκα την επιλογή λέξης τόσο χαχ. Απλά ήθελα να πω πως η κυρίως ουσία του κομματιού (αυτά που είπε ο sevek) είναι ιδιαίτερα ευθεία αναφορά σε Fates Warning και συγκεκριμένα ύστερης περιόδου.
Εμφανής η σημαντική επιρροή των Fates Warning μέσα στους δίσκους τους, ούτως ή άλλως (και τους κάνει να ξεχωρίζουν για εμένα, διότι ελάχιστες prog metal μπάντες έχουν τους FW εκ των βασικών επιρροών). Απλά τώρα μου φάνηκε ότι ξεχώριζε και η χρονική περίοδος. That’s all.
Οκ, δεκτόν.
Το μετέφρασα ως “κόπια” το “endorsed”.
Φυσικά και έχουν επιρροές. Εκ της Αγίας Τριάδας του prog metal πάντα στους Fates έκλιναν περισσότερο.
Εντάξει, υπέροχος δίσκος. Το πήγε αλλού. Τα τρία πρώτα δείγματα το έδειχναν, το έλεγαν, το έγραφαν στους τοίχους των εγκεφαλικών μας κυττάρων. Εξαιρετική και η συμβολή για ακόμη μια φορά του Ντοκάκη (No Clear Mind) σε όλα και ειδικά στην παραγωγή που αναδεικνύει τα πάντα.
Θα τολμήσω με θράσος να πω ότι το ομότιτλο άσμα που ανοίγει και τον δίσκο με πήγε στους Genesis λόγω αυτών των μαγνητικών synths.
Μπράβο βρε Nalyssa!
Κυκλοφόρησε το single πριν 1 μήνα και τώρα έχουμε και το video clip. Στις 21 Φλεβάρη κυκλοφορεί ο νέος δίσκος της μπαντάρας! Περιμένω κριτική από το R! όπως είχαν κάνει και για το προηγούμενο άλμπουμ. By the way, στο μπάσο είναι ο Jasen Rauch από τους Breaking Benjamin ο οποίος προσφέρει πολύ και στις συνθέσεις των τραγουδιών.
Full of Hell με Lingua Ignota κ μέλη The Body collab…!
Πολύ ενδιαφέρων δίσκος( τα είχαμε συζητήσει τα του δίσκου με τα φουλ οφ χελ πιτσιρίκια πέρσι σε μια υπόγα στο Περου ! ).
Mας εχουν τρελανει φετος οι SUMAC …!
Πρωτα βγαζουν ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ της χρονιας(imo) και τωρα νεο τρακ !