Νέες Κυκλοφορίες 2020

πολύ ενδιαφέρον . Πολύ

Σε σχέση με τους Thy Catafalque, αυτό που μου κάνει εντύπωση (και ήθελα να αναδείξω και στην κριτική που έγραψα) είναι ότι ο τρόπος που αναλύονται οι βασικές ιδέες στα επιμέρους θέματα είναι ξεκάθαρα progressive metal τεχνοτροπίας. Θεωρώ ότι πρέπει να ακουστούν περισσότερο από τους προοδευτικούς παρά από τους “ακραίους” - βρήκες τίποτα το ακραίο στο “Naiv”;
Κατά τ’άλλα, έχουν ένα σερί πολύ καλών δίσκων και είναι ένα project που επιτέλους αποκτά μια κάποια αναγνώριση.

2 Likes

Καλά, αν είμαι αυστηρός, και το Geometria καλός δίσκος ήταν, απλά το “Meta” με είχε τσακίσει. Ήταν τόσο avante garde bm όσο δεν ήταν.

Εδώ απαντάω και σε αυτό που με ρωτάς. Η μπάντα, αντλεί, στο “Naiv” τα ίδια στοιχεία εκτός μέταλ που αντλούν και μπάντες που παίζουν avante garde extreme metal (την εκδοχή χωρίς δυσαρμονίες). Πέραν κάτι φωνητικών όμως τίποτα καθαρά ακραίο.

Δεν το θεωρώ progressive metal πάντως, πιο πολύ καθαρό avante-garde. Θα μου πεις τώρα ποια η διαφορά, θα σου πω στο μυαλό μου υπάρχει :stuck_out_tongue:

2 Likes

Πρώτο δείγμα…Μια ωραιότατη obscure-ρίλα!

Μου φέρνει στο μυαλό την δεύτερη δισκάρα τους “No Holier Temple”

3 Likes

@Kostas_L περιμένω από εσένα περισσότερες λέξεις/σκέψεις για Nero Di Marte…

Κυκλοφόρησε κι επίσημα αυτή η ωραιότατη δουλειά.

1 Like

Δεν ξέρω τι παραπάνω να γράψω από αυτά που διάβασα στην κριτική σου.

Σκέψεις και συναισθήματα που μου έχουν προκαλέσει οι ακροάσεις του δίσκου είναι γεμάτα αντιθέσεις και πολλά εισαγωγικά.

Τόσα στοιχεία μπερδεύονται μέσα (μέχρι και «λογική»κλασικής μουσικής μπορώ να ακούσω) και το αποτέλεσμα είναι τόσο ξεκάθαρο.

Τέτοια μουσική «δυσφορία» (τα πολλά εισαγωγικά που έγραψα παραπάνω :joy:) μόνο στους Amenra την έχω συναντήσει και ταυτόχρονα και λυτρωτική.

Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη και συνήθως αυτό το αναφέρουμε αρνητικά, εδώ όμως θα ήταν κρίμα να χαθεί κάτι

Μου ήρθαν στο μυαλό και οι DHG του 666…όχι τόσο αισθητικά ή μουσικά αλλά σαν στόχος του δίσκου (ο @apostolisza8 ακονίζει τα μαχαίρια τώρα :crazy_face:).

Για τα μόνα που είμαι 100% σίγουρος είναι ότι, στην φωνή της μπάντας θα ήταν δύσκολο να ξανά-μιλήσει μετά τις ηχογραφήσεις και ο ντράμερ είναι ακόμα εκεί και «κοπανάει» τα τύμπανα :joy::joy::joy:

ΥΓ: Είναι πολύ νωρίς αλλά έχει όλα τα φόντα να μνημονεύεται και στο μέλλον.

2 Likes

σε τρεις ωρες εχει listening party/Q&A με τον ίδιο εδώ https://discord.gg/uxmWUkg

1 Like

πες μας για τον δίσκοοο των Psychotic!

Θα τα πει όλα ο Χρήστος στην κριτική του!
Μπορώ να πω ότι παίρνει πολύ χρόνο για να μπεις στο πνεύμα του, δεν είναι τυπικοί psychotic. Προσωπικά όμως, με αντάμειψε και με το παραπάνω!

1 Like

Έχω πάνω από 20 ακροάσεις κι ακόμα βρίσκω.
Νομίζω σίγουρα δεν θα τον ξεχάσουμε μέχρι τα τέλη της χρονιάς :wink:

3 Likes

βγήκαν τα νέα Bohren και Orochen

1 Like

Το Bohren είναι γι άλλη μια φορά εξαιρετικό κι εθιστικό.

Έφτασε.

2 Likes

Φρέσκο από το φούρνο!

Δεν μου άρεσε όμως…

Μανιερα. για καινούριο δίσκο ?

2 Likes

:kissing::ok_hand:

Καινούργιο Dear Hunter?

kinda
ειναι επαναδημιουργημενες μελωδιες απο τα δυο τελευταια acts μόνο με συμφωνική.
Το Amour and Attrition δεν μου ειχε πει τιποτα. Αυτο μου αρεσει ομως