Με θλίβει ότι

ok…

ον τοκιπ…με θλίβει η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που εχει πάρει τα πάνω της και κάθε πρωί ξυπνάω με το στόμα γεμάτο υγρά…η γλωσσά άσπρη φουλ(!!), και ο λαιμός γδαρμένος…μεχρι να συνέλθω έχει πάει μεσημέρι…:?

και δεν εχω κάνει λάθος…δεν μου την σπάει…πραγματικά με θλίβει…:frowning:

_χα…αυτή τη φορά δεν έβαλα αστερίσκο…

Που ξενυχτάω χωρίς λόγο στο pc…:?

που κυκλοφορουν τετοιοι “ανθρωποι” αναμεσα μας.

η απαντηση των φονιαδων των 120 ευρω (του 44χρονου με την καμερα) οταν ρωτηθηκαν απο συμπατριωτη τους “γιατι τον σκοτωσατε?” :
“αφου φωναζε “κλεφτες”, τι ηθελες να κανουμε!!!”

• που χτες ειδα στο μετρο μια γυναικα, τον πρωτο ανθρωπο που βλεπω να ζητιανευει λογω κρισης! οχι αλλοδαπή, οχι ναρκομανης, οχι πρωην φυλακοβια, κανονικη νοικοκοιρουλα που δεν τα βγαζει πλεον περα… :frowning:

…clearly, δε χρησιμοποιείς και πολύ τον ηλεκτρικό, γιατί εδώ και πολλά χρόνια είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπεις “κανονικούς” νοικοκύρηδες, Έλληνες και όχι ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, νηφάλιους και όχι ναρκομανείς, και που δεν έχουν κάνει φυλακή, να ζητιανεύουν.

μεχρι και στη λαρισα έχουμε κανονικούς ανθρώπους που ζητιανεύουν…και δεν λέω για τους επαγγελματίες…

για να μη πω πόσοι απο την γειτονιά μας πάνε στη λαϊκή αφού αυτή εχει τελειώσει να πάρουν κάτι απο τα σκουπίδια, ή απο τον δρόμο…

παίδες μη το ψάχνετε…αν δείτε τι γίνεται σε σκουπίδια κτλ κτλ θα μαυρίσει η καρδιά σας. γενικότερα έχουμε μπει σε άσχημη ρότα. και το κακό είναι (αυτό που με θλίβει για να μπω στο κλίμα) οτι τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει ακόμα. την παρτάρα τους. γαμώ την ελληνική νοοτροπία μου γαμώ.

Δεν είναι θέμα ελληνικής νοοτροπίας μόνο, είναι και θέμα ανθρώπου. Δυστυχώς, δε θα βρεθεί άνθρωπος να σε συμπονέσει τόσο, ώστε να σε βοηθήσει -πλην κάποιων εξαιρέσεων. Ο καθένας είναι για τον εαυτό του, έτσι έμαθε, έτσι πράττει…Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και ειδικότερα στις μέρες μας που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον, έχουμε αποξενωθεί και γενικά πράττουμε βάσει αυτού, έχοντας απογυμνωθεί από κάθε φιλανθρωπιστική αξία! Όλοι λυπούμαστε, αλλά είναι πραγματικά λίγοι -μετρημένοι στα δάκτυλα- αυτοί που θα σταθούν απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και θα τους απλώσουν το χέρι. Οι υπόλοιποι απλά γυρίζουμε το κεφάλι, κοιτάμε περίλυπα τον άλλον, αλλά δεν στεκόμαστε για πολύ…προσπερνάμε! Μην κατηγορείς την ελληνική νοοτροπία…ε να ίσως ο Έλληνας να 'ναι και λίγο ‘‘αναίσθητος’’ -δεν το λέω με την κακή έννοια- και να σκέφτεται ‘‘άστον αυτόν μωρέ μήπως εγώ θα τον σώσω;’’. Δυστυχώς, λειτουργούμε με βάση αυτή τη ‘‘λογική’’ και γενικά λείπει η ευγένεια…

Με θλίβει το γεγονός ότι ακούω πολύ δυσάρεστα πράγματα τον τελευταίο καιρό ε και η αδικία…

δυστυχώς το πιστεύω οτί είναι και θέμα νοοτροπίας έλληνα. δεν αμφιβάλλω οτί είναι και θέμα ανθρώπου, αλλά ο έλληνας έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία “έλα μωρέ τώρα, εγώ αθ αλλάξω τον κόσμο???δε γαμιέται…εγώ να μαι καλά”. και αυτό μεταφέρεται σε διάφορα. από τον ΄τρόπο που αντιμετωπίζει τους “άστεγους” εώς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συναδέλφους του στη δούλειά. εδώ που φτάσαμε δε φτάσαμε μόνο επειδή είχαμε και έχουμε διεφθαρμένους πολιτικούς. φτάσαμε κι επειδή έχουμε διεφθαρμένη κοινωνία. που για να βρούνε μια μπουρδελοθέση στον χ-ψ κανακάρη δίνουν το πάτημα στους άλλουσ να γαμήσουν γενιές. τέσπα, άλλη κουβέντα βέβαια αυτό. αλλά το λέω απλά για να δεις οτί φταίει κι ο έλληνας με τα σκατά που έχει στο μυαλό .

Ισχύει αυτό. Έχεις δίκιο. Φέρουμε και 'μεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί είμαστε κολλημένοι και οπισθοδρομικοί σε κάποια θέματα και επειδή γενικά κάνουμε πράγματα που θα ωφελήσουν εμάς χωρίς όμως να σκεφτόμαστε το κόστος για τους άλλους. Για αυτό ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όλοι μαζί έχουμε οδηγηθεί σ’αυτήν την κατάσταση.

Συμφωνώ με τα παραπάνω ποστ. Εξίσου όμως δυσάρεστο είναι ότι δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, παίρνοντας σαν ορμητήριο τη διαχρονική και εμφανή πλέον χειροτέρευση της κοινωνίας. Μια προσπάθεια για αλλαγή στάσης, νοοτροπίας…τίποτα απολύτως. Δεν ξέρω, αλλά ίσως να πρέπει να πιάσουμε εντελώς πάτο για να δραστηριοποιηθούμε, γιατί έχω την εντύπωση (για να μην πω και τη βεβαιότητα) ότι ο πάτος ακόμα δεν έχει έρθει.

πάτο από πολιτικό-οικονομικής ή ανθρωπιστικής άποψης εννοείς?

Πολύ φοβάμαι και τα δύο (προσωπική άποψη)

Πρωτίστως ανθρωπιστικής-κοινωνικής, και δευτερευόντως οικονομικής-πολιτικής. Νομίζω τα περισσότερα προβλήματα ξεκινούν από την κοινωνία μας, που δεν λειτουργεί σωστά, και γι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από κει η αλλαγή. Εξάλλου και η πολιτική πραγματικότητα της χώρας αποτελεί μια προέκταση-προβολή της κοινωνίας, αφού στην ουσία η κοινωνία είναι που συντηρεί τους νοσηρούς πολιτικούς τόσες δεκαετίες.

αρχικά από οικονομικής άποψης΄,έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. μα πάρα πολλά όμως. αυτά που τώρα κάνουν κατά μεγλαή πλειοψηφία οι μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα θα τα κάνουν σε κάποιο καιρό και έλληνες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. αυτό είναι μαθηματικά, δεν είναι κινδυνολογία. σαν άνθρωποι δε νομίζω οτί η κοινωνία μπορεί να πέσει πολυ παρακάτω για να είμαι ειλικρινής. κι αυτό γιατί οι νεότερες γενιές είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες. πιο αηδιασμένες με αυτά που διαχρονικά γίνοντε όπότε ,ελπίζω, πιο σίγουρες για το το τι δε θέλουν.

Με θλίβει η αχαριστία και οι πισώπλατες μαχαιριές. Με θλίβουν και με νευριάζουν ταυτόχρονα.

η νεα γενια ειναι οντως αηδιασμενη απο τη κατασταση αλλα μην εισαι σιγουρος οτι θα αλλαξει κατι.γιατι στα λογια καλοι ειμαστε ολοι,αλλα οι περισσοτεροι αν βρουν μια θεση βολευονται.τα λεω ως 20χρονος και τι βλεπω στους συνομηλικους μου

Ουυυ, εχεις να δεις ακομα. Ο κοσμος δε γουσταρει την αληθεια, δυστυχως. Φιλους λιγους θα βρεις 1-2, maximum 3. Οι υπολοιποι αμα βρουν τα δυσκολα θα σου γυρισουν τη πλατη.

Δυστυχώς πήρα από νωρίς το μάθημά μου :stuck_out_tongue:

όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα :wink: