Δηλ σε κανένα χωριό ποτέ κανείς δεν έφαγε μια κρύα οσπριάδα, οκ. Όσο για το φαλάφελ ναι οκ, αν και δεν έθεσα χωρικούς περιορισμούς.
Φασολαδα, φάβα, φακές, ρεβύθια, μαυρομάτικα με αυτή τη σειρά. Φασολαδα ο βασιλιάς των οσπρίων ευκολα, θα μπορούσα να τρώω μια φορά τη βδομάδα για όλη μου τη ζωή χωρίς να γκρινιάξω ποτέ. Η φάβα μπορεί να μου λείψει αν έχω καιρο να φάω, στα υπόλοιπα κάτι μου ψιθυρίζει στο αυτί να παραγγείλω μπέργκερ, ενίοτε υποκύπτω
Όλα τα όσπρια πάντως βελτιώνονται με ένα καλό ψιψιψονι για συνοδευτικό, βλ ρέγγα, λουκανικακι, συγκλινο κτλ
Την περασμένη βδομάδα έφτιαξε η γυναίκα μου μια οσπριαδα (ανάμικτα όσπρια) και δεν μου άρεσε καθόλου, περίεργος αχταρμας γεύσεων.
Κουκιά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ (έλλειψη g6pd-> αλλεργία) οπότε χαίρομαι που τα βλέπω χαμηλά
Και γαμώ είναι τα όσπρια, με εξαίρεση τα κουκιά. Φασόλια, φακές, ρεβύθια, φάβα, σούπερ όλα. Τα ρεβύθια είναι αυτά που μάλλον μου αρέσουν περισσότερο, αλλά τα τρώω όλα αυτά που έγραψα.
Ξεχασα να βαλω ημοτζι, αστειευομουν
Ισοσπριακιας βλεπω
Εφ’ όσον ανακήρυξα νικητή τα ρεβύθια, όχι
Θα περιμενω το VAR για τα ρεβυθια, αμφισβητω ξεκαθαρα το εκλογικο αποτελεσμα και πιστευω οτι εχει παιξει λανθασμενη καταμετρηση ψηφων.
ΈΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ, ΚΑΘΕ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 50’ 40’ 30’ 20’ 10’ 10’’, ΦΤΑΝΕΙ
Σολωμό και μπροκολάκι σήμερα, σούπερ
Τα κουκιά γιαχνί τα πολύ παλιά χρόνια έμπαιναν στο σπίτι. Ιδιαίτερο και νόστιμο φαγητό, αν το κουκί ήταν νόστιμο. Δεν παύει να είναι πάντως το τελευταίο στη λίστα των οσπρίων. Καμία φορά στις διακοπές τρώω φρέσκα ωμά, με τσικουδιά, αλλά δεν το συστήνω σε κανέναν. Γενικά είναι επικίνδυνη τροφή για πολύ κόσμο.
Κατά τα άλλα μου αρέσουν ΟΛΑ τα όσπρια, χωρίς ιδιαίτερη σειρά προτίμησης. Ίσως λίγο πιο πίσω είναι οι φακές. Τρώω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα… Νιαμ…
φασολάδα, γίγαντες και φάβα με λαδάκι και κρεμμύδι >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> όλα τα υπόλοιπα όσπρια
Κομμένα τα ντελίβερυ μετά τις 20:30, θα τρώτε όσα φασολάκια και φακές έχουν περισσέψει από το μεσημέρι
Διακόπτω τη ροή της φασολάδας για να αφήσω εδώ ένα μικρό virtual fest που παίζει μεθαύριο με Hacktivist, Tallah, Year Of The Knife κι άλλα τέτοια μονδέρνα.
Στα τουίτερς κυκλοφορώ ως anmarinis, περισσότερο χάζεμα παρά ποστάρισμα, γιατί τέτοιος είμαι.
Can’t disagree with that. Τα φασόλια είναι ωραία σε όλες τις μορφές.
Επίσης φασολάδα με ταραμά και τουρσί, combo στρατού γαμηστερό, μαζί με ενα μισόκιλο κρασι να γίνεις.
Επίσης τα ρεβύθια θα τα θεωρώ για πάντα άνοστα υπερμεγέθη μουλιασμένα στραγάλια.
Που πήγες φαντάρος ρε και είχατε και μισοκιλο κρασί?
Το μισόκιλο ειναι δικιά μου προσθήκη. Η τριπλέτα φασολάδα-ταραμας-τουρσι ομως ηταν και στο στρατο (Βολο) τουμπανο.
Αχααα, γιατί εμείς παίζαμε φασολάδα-ταραμά-λουκανικόπιτα παγκύπρια, με νερό…
Κομμένα τα take away, delivery συνεχίζουν κανονικά.
On topic, φασολάδα με ταμπάσκο σούπερ συνδυασμός.
Εκτός από ρεβύθια (έτρωγα μικρός, εδώ και χρόνια δεεεν εκτός αν λέμε για φαλάφελ ξερωγ), τα όσπρια γενικά είναι τοπ.
ΝΑΙ , μαζί σου με τα χίλια
Το πήραν πίσω μετά από 5’, λογικό, με κάτι τέτοια πέφτουν κυβερνήσεις
Αρκεί να κοιμάσαι μόνος σου το βράδυ…