Ακουστικά για ηλεκτρική κιθάρα

Καλησπέρα στην ομάδα. Νέο μέλος και έψαξα να βρω ενα forum για κιθαρίστες με την ελπίδα να μου δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα.
Η κατάσταση έχει ως εξής. Μελετάω και μαθαίνω κομμάτια μέσω του προγράμματος Guitar Pro. Βάζω να παίξει ένα τραγούδι στο pc, ακούω όλα τα όργανα από τα ηχεία του υπολογιστή και την κιθάρα που θέλω να μάθω, την κάνω mute από το guitar pro και την παίζω εγώ (ακούγοντας τον ήχο από τον ενισχυτή μου).
και τώρα έρχεται το ερώτημα: Τι εξοπλισμό πρέπει να αγοράσω ώστε κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα να ακούω και τον υπολογιστή και την κιθάρα με headphones (προφανώς για να μην ενοχλώ όλη την πολυκατοικία). Προσοχή, θέλω να έχω όμως και τους ήχους μου (δλδ τον ενισχυτή και τα πετάλια μου).
Παρακαλώ μόνο δοκιμασμένες προτάσεις και επίσης θα ήθελα το budget να μην ξεπεράσει τα 200 ευρώ.

ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές

1 Like

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός, νομίζω όμως ότι ψάχνεις για μια απλή κονσόλα / μίκτη.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να βάλεις ως input στην κονσόλα τον ήχο του υπολογιστή και τον ήχο της κιθάρας σου, και το output να είναι τα ακουστικά σου.

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο αρκεί για αυτό: https://www.skroutz.gr/s/420970/Behringer-Xenyx-802.html

Α και επειδή τώρα είδα ότι ψάχνεις για ακουστικά, για μένα 2 επιλογές υπάρχουν (έχω την 1η):

  1. https://www.skroutz.gr/s/4602088/Audio-Technica-ATH-M50x-Black.html
  2. https://www.skroutz.gr/s/2505758/BeyerDynamic-DT-770-Pro-250-Ohms.html?from=account_favorites

Υ.Γ. Μετά από 8 χρόνια πιάνο, έμαθα κιθάρα σχεδόν απόλυτα αυτοδίδακτος, με Guitar Pro :slight_smile: Μου θύμισες όλο το Γυμνάσιο και Λύκειο που έκανα ακριβώς αυτό το πράγμα, με Guitar Pro 4 και 5 τότε!

Fun fact, είχαμε έναν τύπο στο Λύκειο μεταλά που άκουγε μπάσο, φάση ΑΕΚ, Ουίσκι και Αις Ντερθ δίσκοι, ο οποίος ήταν τέρμα καμένος, νέρντουλας και καμιά 200 κιλά. Ε εκείνος μου είχε δώσει ένα usb νομίζω με χιλιάδες tabs για Guitar Pro. Το κορυφαίο ήταν ότι τον λέγανε Νίκο, αλλά τον φωνάζανε όλοι “Νικωλαρά”, επειδή ήταν χοντρούλης! Έτσι, αυτονόητα, ο φάκελος με τα περίπου 80.000 tabs Guitar Pro στον υπολογιστή μου είχε τίτλο “nikolaras”

1 Like

χαίρομαι πραγματικά που το ποστ μου σου ξύπνησε τέτοιες αναμνήσεις.
θέλω να μείνω λιγάκι στο θέμα ακουστικά. Ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν. Πχ. πρέπει να πάρω flat ακουστικά ή να αναδεικνύουν κάποιο φάσμα συχνοτήτων (πχ τα ψηλά ή τα μπάσα)?
το λέω αυτό γιατί στο παρελθόν είχα δοκιμάσει ακουστικά στην έξοδο του ενισχυτή μου και όταν έβαζα distortion ο ήχος ήταν μαύρο χάλι.
Σε ψάξιμο που έκανα σχετικά με headphones for electric guitar μου έβγαλε και αυτές τις επιλογές (που μου αρέσουν γιατί είναι και πιο οικονομικές από αυτά που προτείνει ο φίλος akefaloskavalaris). θα κάνω όμως τη δουλειά μου ή θα έχω χάλια ήχο??

https://www.skroutz.gr/s/2740770/AKG-K240-Studio.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/4513882/Audio-Technica-ATH-M40x.html#reviews

Καλησπέρα φίλε μου. Με κιθάρες και μείκτες δεν έχω μεγάλη σχέση, όμως αν θες τη γνώμη μου, μη λυπηθείς 30 και 50 ευρώ διαφορά στα ακουστικά. Αν βρεις κάποια που σου κάνουν, πλήρωσε και πάρε τα και μην κοιτάξεις να πάρεις κάποιο υποδεέστερο μοντέλο. Πιστεύω στο μέλλον θα λες “τι καλά που έκανα”.

1 Like

Ρωτάς διαφορετικά πράγματα.

Αρχικά ο ενισχυτής της κιθάρας δεν είναι φτιαγμένος για να ενισχύει ακουστικά, so forget it.

Τώρα, είναι άλλο θέμα να έχεις γαματο ήχο στα ακουστικά, άλλο αυτό που ζήτησες εσύ, να ακούς στα ακουστικά σου και την κιθάρα σου και τον ήχο του υπολογιστή. Για αυτό χρειάζεσαι μικτη και τέλος.

Για τον καλύτερο ήχο σε ακουστικά, χρειάζεσαι ενισχυτή ακουστικών + καλά ακουστικά. Ένας καλό desktop ενισχυτής (amplifier) είναι η καλύτερη λύση. Αν ψάχνεις κάτι φορητό, η καλύτερη λύση είναι ο Filio A3.

Σου παραθέτω έγκυρο λινκ και για ακουστικά και για ενισχυτές για να πάρεις μια ιδέα.

Τα m40x είναι μια πολύ καλή λύση σίγουρα, αν και επειδή είχα σχεδόν όλη τη σειρά, και τα m30x και τα m40x και τώρα τα m50x, τα τελευταία είναι χαοτικά καλύτερα για μένα.

Η άποψη μου επίσης είναι ότι τα πολύ flat ακουστικά είναι για επαγγελματίες. Θέλω τη ζεστασιά στον ήχο, δεν είμαι παραγωγός να μιξαρω. Οπότε τα m50x σε καλύπτουν σε αυτό. Για την απόλυτη ζεστασιά πάντως, κοίτα κάτι σε Sennheiser.

Τέλος θα πω ότι τα καλά ακουστικά είναι λίγο ακριβό χόμπι. Δηλαδή για ακουστικά υπολόγισε 100-150 ευρώ και για ενισχυτή άλλο ένα πενηντάρικο σίγουρα. Δεν θα το μετανιώσεις, στο λέω εγώ που για χρόνια μικρός έκανα εκπτώσεις και τελικά έκανα μαλακία.

Τα λινκς:
Ενισχυτές : https://sites.google.com/view/dacampadvice/home

Ακουστικά : https://sites.google.com/view/headphoneadvice/closed-back-headphones?authuser=0