Έχω τα νεύρα μου, να γιατί

Δεν αντέχεται πια αυτή η κατάσταση! Όλα ποια πρέπει να είναι κάτω από μια ταμπέλα και η διαφορετική άποψη να διώκεται; Φτάνει πια! Δεν μπορώ άλλο τις συντηρητικές απόψεις τύπου: έτσι λέει η κοινωνία, έτσι λέει η θρησκεία, έτσι λέει η παράδοση, έτσι λένε οι πολλοί. Για να έχει νόημα η φράση επικρατούσα άποψη επιβάλλεται να υπάρχει και μια μειοψηφική άποψη, αλλιώς σε σύγκριση με ποιους βγαίνει ως επικρατούσα; Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Παραδείγματα άπειρα σε πολλούς τομείς.
Σε θέματα θρησκευτικά; Όταν πριν χρόνια ο Τζίμης ο Πανούσης μιλούσε για λοξοδρόμηση των εκπροσώπων της εκκλησίας και τους κατηγορούσε ότι ξέχασαν το ρόλου που κλήθηκαν να παίξουν, ποια ήταν η αντίδραση των πολλών; Τι να μας πει κι αυτός ο αιρετικός; Όταν μετά από κάποια χρόνια δικαιώθηκε σε κάποια από όσα έλεγε, επειδή τα αποκάλυψαν οι τάχα έγκυροι δημοσιογράφοι, τότε αναθεώρησαν πολλοί και είπαν ότι ίσως είχε κάποιο δίκιο. Κι όταν βγήκε ο κώδικας Da Vinci και τόλμησε να αμφισβητήσει πέντε πράγματα, τι είπαν όλοι; Ότι σκοπός του συγγραφέα ήταν να πολεμήσει το χριστιανισμό!!! Άλλο καημό δεν είχε ο άνθρωπος! Ίσα ίσα που, όντας πανέξυπνος ο ίδιος, είχε προβλέψει αυτές τις αντιδράσεις και εκμεταλλεύτηκε το αξίωμα που λέει ότι και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση και πούλησε σαν τρελός! Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με όσα λένε κάποιοι, ας σταματήσουν επιτέλους οι πολλοί να προσπαθούν να φιμώσουν τους λίγους. Ακόμα και για θέματα που ουδεμία σχέση έχουν με την εκκλησία, πρέπει να εκφράζουν γνώμη; Ας μιλήσουν με πράξεις! Τι φοβούνται; Μήπως παρασυρθεί ο κόσμος και γίνουν άλλοι η επικρατούσα άποψη; Τότε σύμφωνα με το δικό τους σκεπτικό, που έτσι αποδεικνύεται πόσο ανορθόδοξο είναι, θα πρέπει να σωπάσουν, γιατί πλέον γίνανε αυτοί μειοψηφία! Ή φοβούνται μην χάσουν την πελατεία; Συμφέρει την εκκλησία να γίνονται πολιτικοί γάμοι και σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης; Μα όχι προφανώς, τόσα λεφτά ζητάνε για να σε παντρέψουν, κρίμα να χαθούν! Και να πήγαιναν σε ιερό σκοπό, να δίνονταν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, πάει στο διάολο. Αλλά με το να διαμαρτύρονται γιατί έτσι δε μπορούν να θησαυρίζουν και να μεγαλώνουν την περιουσία τους, ε αυτό πια τους εκθέτει στα μάτια μας. Γι? αυτό ας κόψουν τους δογματισμούς τύπου το ένα ισχύει σίγουρα και το άλλο αποκλείεται σίγουρα. Ας αφήσουν ένα περιθώριο λάθους, ένα ίσως, ένα ποτέ δεν ξέρεις, αν όχι για τους ίδιους, για όσους τολμούν να έχουν ελεύθερη κριτική σκέψη και θέλουν να πειστούν σε μια άποψη πριν τους την επιβάλλουν.
Σε θέματα πολιτικά; Όλα κινούνται γύρω από το κέρδος, δεν υπάρχει καμία πρόνοια για θέματα περιβάλλοντος, ακρίβειας και φτώχειας, προστασίας του πολίτη και για τόσα άλλα που καθορίζουν την καθημερινότητά μας. Ή μάλλον υπάρχουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, που έμειναν υποσχέσεις ή στην καλύτερη πέρασαν ως νόμοι που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν! Ας είχαν τα κότσια οι πολιτικοί μετά τη δημοσίευση των προγραμμάτων τους να είναι στην κρίση της δικαιοσύνης σε περίπτωση που δεν τα εφαρμόσουν! Κόσμος και κοσμάκης θα μαζευόταν στη φυλακή, αν ποτέ γινόταν πράξη κάτι τόσο ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα τόσο δίκαιο. Βλέπεις την ψηφοθηρία να ξεκινάει από τις πανεπιστημιακές παρατάξεις και αναρωτιέσαι γιατί οι νέοι σκέφτονται με τόσο γλοιώδη τρόπο; Μα έτσι δε μεγάλωσαν, αυτά δεν τους έμαθε ο πατέρας τους, που το είχε σε ντροπή να ψηφίσει το παιδί του άλλο κόμμα; Όλα είναι ένα κουραστικό παιχνίδι εντυπώσεων χωρίς καμιά ουσία. Πρόσφατα η αντιπολίτευση έκραζε τον υπουργό οικονομίας γιατί ήθελε να φέρει manager στην τράπεζα Ελλάδος και όταν εκείνος τους είπε ότι θα έφερνε για αυτό το ρόλο έναν καθηγητή πανεπιστημίου, τον ευχαρίστησαν για την διορατικότητα του να τους αφήσει να εισακουστούν. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι από την πρώτη στιγμή ο εν λόγω καθηγητής προοριζόταν για αυτή τη θέση, μα στην Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο πως βαφτίζεις κάτι, ποιος ασχολείται με την ουσία; Ακούς τα κόμματα να τοποθετούνται ιδεολογικά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασάφεια για να έχουν λάμβανειν από ολόκληρη την κοινωνία. Σε πιάνει αηδία με την υποκρισία τους. Και για τα τόσα σκάνδαλα, όταν τα κάνουν μούγκα και μόλις βρεθούν αντιπολίτευση ωρύονται! Και έρχεται μετά ο κάθε Βγενόπουλος και τους κολλάει στη γωνία και τους ξεφτιλίζει και αποδεικνύει πόσο ανίσχυροι είναι η πολιτική μπροστά στο χρήμα. Μεγάλη ανωμαλία του Έλληνα η πολιτική. Αν διαβάσει κάτι σε μια «δικιά» του εφημερίδα ισχύει, αλλιώς είναι προβοκάτσια! Άλλους θέλει, άλλους βρίζει και άλλους τελικά ψηφίζει. Και αφού τους ψηφίζει τότε είναι δημοκρατικότατα άξιος της μοίρας του ο Έλληνας! Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως όταν μας πηδάει όλους ανεξαιρέτως μια γαλάζια κυβέρνηση, οι οπαδοί της ΝΔ χαίρονται και αντίστροφα όταν επιβήτορας είναι μια πράσινη κυβέρνηση, χαίρονται οι του ΠΑΣΟΚ. Μήπως τελικά είμαστε πολιτικά μαζοχιστές και μας αρέσει να μας βιάζουν;
Σε θέματα αθλητικά; Εκεί να δεις χάος. Αν ακούσει οπαδός μιας ομάδας ότι δεν ήταν offside ο τάδε παίχτης, τότε αντί να περιμένει να δει τη φάση, ρωτάει με ύφος: τι ομάδα είναι αυτός που το είπε; Αν είναι οπαδός της ίδιας ομάδας, ίσως μπει στον κόπο να δει τη φάση, αν όχι τότε υπάρχει η εύκολη λύση! Έλα μωρέ, τι να μας πει και ο τάδε ο βάζελος, ο αντί-γαύρος; Τόσο απλά βάζει μια ταμπέλα στην άλλη άποψη, τη χαρακτηρίζει κακοήθεια και τελικά καταλήγει σε ένα συμπέρασμα χωρίς να έχει δει καν τη φάση!!! Τέτοια μοναδικά επίπεδα έχει πιάσει η δημοκρατική σκέψη στην Ελλάδα! Άντε μετά σε μια χώρα κυριευμένη από τον οπαδισμό, το φανατισμό και την καφρίλα να τολμήσει κανείς να είναι φίλαθλος! Ούτε να χειροκροτήσεις τον αντίπαλο μπορείς στο γήπεδο, γιατί η αναγνώριση της ανωτερότητας του είναι για τους πολλούς προδοσία. Πως να πας στο γήπεδο με διακριτικά της ομάδας, αν περνάς κοντά από την περιοχή του αντιπάλου; Είσαι τόσο αφελής; Δεν ξέρεις ότι μια τέτοια κίνηση δίνει αυτομάτως το δικαίωμα στους άλλους να σε λιντσάρουν; Η ομάδα στα μάτια του οπαδού της κερδίζει επειδή είναι απίστευτη και χάνει γιατί την αδίκησαν. Η ομάδα του εχθρών κερδίζει μόνο με αθέμιτα μέσα ή από καθαρή τύχη! Η βία και τα επεισόδια δε θα πάψουν ποτέ στην Ελλάδα, εφόσον η ύπαρξη τους συμφέρουν τους επαγγελματίες οπαδούς στους συνδέσμους, τους προέδρους στα γραφεία, την αστυνομία, την πολιτεία, όλους εκτός από τον ίδιο τον αθλητισμό και τους αγνούς φιλάθλους.
Σε θέματα κοινωνικά; Εκεί πια ο Έλληνας βγάζει όλο το ρατσισμό που κρύβει μέσα του! Που να επιτρέψει σε κάποιους να έχουν μια διαφορετική καταγωγή, μια διαφορετική θρησκεία, ένα διαφορετικό χρώμα, μια διαφορετική σεξουαλική προτίμηση ή να ανήκουν απλά στο αδύνατο φύλο; Εδώ δεν είναι κοινωνικά ανεκτό να έχεις ένα extreme κούρεμα ή ντύσιμο, τι να περιμένουμε στα πιο σοβαρά; Γιατί προσπαθούν οι πολλοί να επιβάλλουν τη σκέψη τους στους υπόλοιπους; Ποιο το ενδιαφέρον σε μια κοινωνία που όλοι είναι ίδιο; Ποιον πειράζει αν κατοχυρωθούν τα νομικά και περιουσιακά δικαιώματα ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού; Ποιον πειράζουν ο σατανιστές, αν δεν κάνουν προσυλητισμό; Ποιον πειράζουν οι emo; Δε βαριέσαι κάθε άποψη δικαιολογείται αν διατυπώνεται από φαινομενικό δημοκράτη! Ακόμα και αν είναι ρατσιστική ως προς μια κοινωνική ομάδα, ακόμα κι αν πληγώνει, ακόμα κι αν επικροτεί την κοινωνική απομόνωση, την αδικία και τροφοδοτεί τη βία. Αν περνούσε από το χέρι μερικών, θα έδιωχναν κόσμο από τη χώρα ή ίσως και να σκότωναν. Άλλωστε έχουν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι στο παρελθόν στο όνομα του χριστιανισμού ή με την ανοχή της δημοκρατίας: Εβραίοι, μαύροι, ομοφυλόφιλοι, οπαδοί άλλης θρησκείας, άλλου πολιτικού κόμματος ή και άλλης ομάδας! Τέτοια ακραία φαινόμενα δε ζήσαμε τόσο έντονα στην Ελλάδα, μα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να τα ζήσουμε με τα μυαλά που κουβαλάμε!
Και τέλος έχουμε το περιβάλλον. Η οικολογική συνείδηση και ο σεβασμός προς τη φύση είναι ίσως ο τομέας όπου διαπρέπει ο Έλληνας και δεν τον φτάνει ούτε ο Αμερικάνος! Πετάμε σκουπίδια όπου βρούμε, καίμε δάση να χτίσουμε μεζονέτες, μολύνουμε τις θάλασσες και τον αέρα γιατί τα φίλτρα στα εργοστάσια και τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία κοστίζουν! Η φύση μας εκδικείται και καλά να πάθουμε! Όταν βλέπουμε το περιβάλλον σαν κάδο και πετάμε ακόμα κι ένα τσιγάρο κάτω και καμαρώνουμε γι? αυτό, τότε θα έρθει σύντομα η μέρα που θα βλέπουμε τη Γη και δε θα τη γνωρίζουμε. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν κληρονομήσαμε τον κόσμο από τους γονείς μας, αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και πρέπει να αγωνιστούμε για να τον κάνουμε καλύτερο.
Να αποδώσουμε βέβαια και τα συγχαρητήρια μας σε όσους έχουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τη σαπίλα του «συστήματος» και αντί να αγωνιστούν για να ξυπνήσουν όλοι, να σκεφτούν ελεύθερα και ανεξάρτητα και να δημιουργήσουν μια υγιή και πραγματικά δημοκρατική κοινωνία, επιλέγουν να εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την εκούσια υποβολή των κάθε λογής οπαδών με σκοπό το κέρδος. Η καμπάνα προφανώς χτυπάει για τα media και τον διεφθαρμένο ρόλο που παίζουν. Από τετραετία σε τετραετία αλλάζει η ορατότητα τους ως δια μαγείας και από εκεί που τα σκάνδαλα περνούσαν από μπροστά τους και τα αγνοούσαν ξαφνικά απαιτούν εξηγήσεις και εμφανίζονται δικαστές και κριτές των πάντων! Διαφημίζουν καλά καλά τα τάχα ιδανικά δάνεια των τραπεζών και μετά κάνουν ρεπορτάζ για να δείξουν τη συμπόνια τους στα καταχρεωμένα νοικοκυριά! Στις αθλητικές εκπομπές πάνε κάθε βδομάδα να μας βγάλουν τυφλούς, αφού από κανάλι σε κανάλι ακούς διαφορετικά πράγματα! Στα περίπτερα βλέπεις τους τίτλους των εφημερίδων, αθλητικών και πολιτικών, και νομίζεις ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση! Στην τηλεόραση επικρατεί το ShowBizNews και το κάθε λογής ασήμαντο γεγονός μονοπωλεί τον τηλεοπτικό χρόνο, που χώρος για τον Κούλογλου! Και οι διαφημίσεις μας έχουν κάνει καταναλωτικά ζώα και λυπούμαστε αν δεν έχουμε κάτι που στην ουσία μας είναι άχρηστο!
Αφορμή για όλα αυτά που γράφω ήταν μια άποψη που άκουσα στο ραδιόφωνο που έλεγε καλά να πάθει ο Σεργιανόπουλος, γιατί ήταν αδερφή! Μα πόση κακία κρύβουμε μέσα μας; Μέσα σε όλο αυτό το χάος που διακατέχει τη σκέψη μου, καθώς έχω πολλά νεύρα τώρα που τα γράφω, ελπίζω το κείμενό μου να βγάζει νόημα. Ελεύθερη, ευπρόσδεκτη και επιθυμητή κάθε διαφωνία. Τώρα πρέπει να συνεχίσω το διάβασμα, γράφω αύριο και αυτή η φιλοσοφική κρίση που με έπιασε κρατάει ήδη 1,5 ώρα, πρέπει να σταματήσω! Ευχή μου όπλα όλων μας να είναι η σκέψη μας, η παιδεία μας, η ανατροφή μας και όχι το μίσος μας, η στενομυαλιά μας και ο φανατισμός μα

bonjovigreece σορυ αλλα αντεξα μεχρι το “να υπάρχει και μια μειοψηφική άποψη”

αδερφακι μου και συ δεν διαβαζεται το ματσουκι που αραδιασες!!:lol: :lol: #-o

Διάβασέ το σε δόσεις,ούτε εγώ δεν αντέχω να το διαβάσω όλο μονοκοπανιά!Και περιμένω σχόλια μετά

Eγώ το διάβασα μονοκοπανιά…

Ναι σωστά τα λες. Αυτά είναι τα αρνητικά της κοινωνίας μας.

Εσύ τα βλέπεις και εξοργίζεσαι, εγώ τα βλέπω απλώς ως “η χαζομάρα του κόσμου” και γελάω. Ή ακόμα πιο συγκεκριμένα, “η χαζομάρα της TV” (γιατί δεν είναι τυχαίο πως όλα που έγραψες τα βλέπεις κυρίως στο χαζοκούτι-δε λέω ότι δεν τα βλέπεις και στον έξω κόσμο). Ίσως επειδή τίποτα απ’ ό,τι γράφεις δε με έχει αγκίξει πραγματικά ακόμα, γι’ αυτό να το βλέπω έτσι αψήφιστα. Ίσως γιατί είμαι της άποψης ότι πρέπει να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ίσως γιατί πιστεύω ότι με το να σε εκνευρίουν όλα αυτά δε θα πετύχεις τίποτα. Ίσως επίσης γιατί μπορεί να θεωρώ υποκριτικό να εξοργίζομαι με πράγματα στα οποία πιθανότατα μετέχω και ο ίδιος.

Αλλά ως συνήθως, κάθε άποψη is just a point of view

φυσικά και έχεις τα νεύρα σου αφού ακούς Bon jovi :stuck_out_tongue: . Τσέκαρε την ταινία zeitgeist , θα σου αρέσει πολύ μιας και βρίσκεσαι σε mood ψαξίματος. Γενική παρατήρηση σχετική με το τόπικ…Οι πιο πολλοίι έχουν τα νεύρα τους πλέον. Όλο βιάζονται, όλο τρέχουν, όλο πήζουν. Το βλέπεις παντού, στην δουλειά, στον δρόμο, στο γήπεδο. έτοιμοι να εκραγούν με το παραμικρό. ευέξαπτα μηρμύγκια έχουμε καταντήσει

Πάντως το παραδέχομαι ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν να σου απαντήσω, στον Λεντ το 'πες? :oops:

Δε διάβασα το κείμενο, κάποια στιγμή ίσως βρω τον χρόνο. Αυτό που έχω απλά να πω είναι πως πολλοί απο μας εκνευριζόμαστε με πολλά γύρω μας. Θα μπορούσαμε θεωρητικά να αρχίσουμε να τα απαριθμούμε. Άμα τα πάρουμε με τη σειρά, τότε ακόμα και όσα έγραψες φαντάζουν λίγα.

Αλλά. Κάθε θυμός, όσο δε μετουσιώνεται απο απλή αρνητική ενέργεια σε κάτι θετικό, μια δημιουργική δύναμη, μια στάση ζωής, μια στέρεη άποψη για τα πράγματα, μια θέση που ταυτόχρονα είναι και πράξη, ικανή να κάνει κάτι καλύτερο εκεί έξω, έστω και αν αυτή η θέση φαντάζει μειοψηφική - κάθε τέτοιος θυμός παραμένει απλά ένα μετέωρο αίσθημα, κατάλληλο για εκφόρτιση και ξέσπασμα, αλλά τίποτα περισσότερο.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=7054
παντα πρωτοπορος ρε πουστη μου.

φιλε μπον τζοβι, θα το διαβασω καποια αλλη στιγμη το κειμενο σου ολοκληρο, αν και απο τα σκορπια που ειδα φαινεται να συμφωνουμε σε αρκετα…

Damn έψαξα να δω εάν είχε ποστάρει κανείς άλλος για την ταινία( άνοιξα νέο θρεντ στο κινηματογράφος και τηλεόραση) αλλά που να φανταστώ τι τίτλο είχες δώσει στο thread #-o

Να μην παρεξηγηθώ κατά μία έννοια,είμαι ο πιο κεφάτος και αισιόδοξος άνθρωπος που υπάρχει,απλά κάποια πράγματα μου τι δίνουν.Σιγά μη σκάσω,μόνος κριτής ο εαυτός μου και τέτοιες μαλ…ες τις αποφεύγω,οπότε τα έχω μια χαρά με τον εαυτό μου και είμαι ευτυχισμέος γι’αυτό!Με λένε BonJoviGreece και είμαι καλά!!!

Αν το πω στο Λεντ,θα αρχίσουμε να μιλάμε για ώρες και θα κοπώ σε όλα τα μαθήματα της εξεταστικής,δε συμφέρει!!!Καλή επιτυχία σε όσους από μας γράφουν!

Υ.Γ. Εξεταστική,ζέστη και EURO όλα μαζί προμηνύουν τέλειο μήνα!

εγω βαριεμαι να καθομαι να το διαβασω

Συμφωνώ σε όλα…
Πολύ όμορφο κείμενο.

Καλα ε, το διαβαζα και ειχα πορωθει 8O … Μια χαρα τα λες συμφωνω απολυτα !!! :smiley: Θεικο !!!

Να συγκινηθώ ή να κοκκινίσω?:oops:

γι’ αυτο…


σπόηλερ μανάρι μου!!!

οκ παιδαρε μου…:stuck_out_tongue:

γιατι υπαρχουν παντου μαλακες !

μπον τζοβι πολυ σωστα τα λες …:wink:

πάντα τα λέει σωστά ο τζόβις

Αυτο είναι δικό μου τοπικ που είχε κλειδωθει και λεγόταν νευρα!:slight_smile: