ΗΛ.ΜΠΑΣΟ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟ.

Καλησπέρα παιδιά! Θέλω εδώ κ καιρό ν ξεκινησω ηλ.μπάσο…λόγω της κατάστασης καθυστέρησα ν ξεκινησω,νομίζω ομως οτι ήρθε η ώρα! Θα ήθελα λοιπόν την βοήθεια σας σε μερικά πραγματα. Αρχικά Θ ήθελα ν κάνω ιδιαίτερα μαθήματα …είχα ψάχτει σε ωδεία αλλά προτιμώ τα ιδιαίτερα. Αν έχετε κανέναν καλό κ οικονομικό δάσκαλο ν μου προτείνετε για ν μην πάω στα τυφλά…ευπρόσδεκτο! Επίσης…όσον αφορά το όργανο… Τι εχετε να μου προτείνετε? Πήγα πρόσφατα Νaka κ κοίταξα τι παιζει από όργανα κ τιμές …το ESQUIRE JAZZ μ πρότεινε ο πωλητής μαζί μ 40αρι ενισχυτή έβγαινε 800e… κοίταξα κ μεταχειρισμένα στην μισή τιμή. Πείτε μ κ εσείς γνώμες ν βγάλω έναν μπούσουλα. Ευχαριστώ !

Καταρχάς πρέπει να δείς/ πιάσεις το μπάσο που θα πάρεις πριν το πάρεις, πρέπει να δεις τι σε βολεύει. Ξέρω τα μαγαζιά Αθήνα είναι gtp και δεν σε προσέχουν, αλλά αν δεν το πιάσεις στα χέρια σου μην αγοράσεις τίποτα. Ίσως ο μόνος που θα σε προσέξει είναι ο κυρ Κώστας εξάρχεια http://vibrato.gr/ μεταχειρισμένα έχει ο άνθρωπος αλλά τουλάχιστον θα σου δώσει λίγη σημασία (επίσης τώρα λογικά είναι όλα κλειστά). Τέλος 40ρης ενυσχιτής για αρχή είναι υπερβολή, όπως και τα 800 ευρώ για αρχή είναι υπερβολικά, χάζεψε στο thomman και θα βρείς φοβερά combo για αρχή, πρόχειρα βρήκα αυτό και είναι πολύ καλό deal https://www.thomann.de/gr/fender_sq_affinity_pj_bass_pack_blk.htm

1 Like

Σίγουρα αυτό, και γενικά αν δεν είσαι και πολύ σίγουρη στην αρχή ότι θα ασχοληθείς σε βάθος χρόνου, καλύτερα να πάρεις ένα σετ τέτοιου τύπου, με ένα τέτοιο της Ibanez είχα ξεκινήσει κι εγώ και για τα πρώτα 2 χρόνια που έπαιζα με βόλεψε μια χαρά. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε (13) αλλά δε νομίζω να έχει αλλάξει τρομερά η ποιότητα στο starter pack της Ibanez.

Για μένα είναι προτιμότερο να πάρεις ένα καλύτερο μπάσο αργότερα όταν θα είσαι πιο συνειδητοποιημένη - και όταν λέω καλύτερο εννοώ κάτι σαν ένα low-end κανονικό Fender ας πούμε που θα αξίζει τη διαφορά στα λεφτά. Για αρχή, το να σε βολεύει στο χέρι που λέει ο φίλος είναι βασικό μεν αλλά όταν ξεκινάς και δεν ξέρεις πώς να πιάνεις τα τάστα κλπ., πιθανόν όλα τα μπάσα να σου φαίνονται άβολα αφού δεν είναι και το πιο βολικό όργανο για αρχάριους, ειδικά για όσους έχουμε μικρά χέρια.

Για δάσκαλο δεν έχω να σου προτείνω αλλά αυτό που θα σου έλεγα είναι να ζητάς να μαθαίνεις ό,τι σε τραβάει να ασχολείσαι και όχι ό,τι θέλει ο οποιοσδήποτε δάσκαλος, ειδικά αν κάνεις ιδιαίτερα. Αν βαριέσαι τη θεωρία και θες απλά να μάθεις πώς να παίζεις τα αγαπημένα σου κομμάτια π.χ., δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις για να κάνεις θεωρία.

1 Like

Πόσο εύκολο είναι αυτό ρε παιδιά; Να κάνεις skip εντελώς την θεωρία θέλω να πω. Ακόμα και τις ταμπλατουρες από ένα γνωστό ή αγαπημένο κομμάτι να έχεις μπροστά σου, δεν χρειάζονται έστω τα βασικά προκειμένου να βγάλεις το κομμάτι?

Και εγώ έτσι ξεκίνησα, αλλα κάπου δεν μου έβγαινε ρε συ… Μετά έκανα μισό χρόνο κάποια μαθήματα και μετά πήρα μπρος με χίλια… Βασικά ένας δάσκαλος έστω για μικρό χρονικό διάστημα βοηθάει πιστεύω, γιατί σαν αρχάριος λογικά δεεεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινησεις…