Πώς κάνετε γνωριμίες?

Γειά σας, δεν ξέρω αν είναι το κατάληλο φόρουμ για αυτό το θέμα, αλλά έχω απομονωθεί (πολύ πριν την πανδημία) και αναρωτιέμαι τί κάνετε όταν θέλετε να βρείτε παρέα? Είμαι άνεργη και αυτό προκαλεί όντως κάποια προβλήματα, αλλά ίσως είμαι σε λίγο καλύτερη θέση από άλλους ανέργους. Με στηρίζει η μητέρα μου όσο μπορεί και έχω πάει μέχρι και σε συναυλίες, έχω πάει 3-4 φορές σε ροκ μπαρ και έχω προσπαθήσει να βρω μέσω internet ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα (D&D, ζωγραφική). Δεν κατάφερα όμως να κρατήσω επαφές, στις συναυλίες και τα μπαρ μου φαίνεται ότι πάνε όλοι με την παρέα τους και δεν ψάχνουν για γνωριμίες, οι ομάδες πότε διαλύονταν γιατί είχαν άλλα πράγματα να κάνουν, δεν είχαν χρόνο κλπ, πότε δεν είχα τίποτα κοινό με τους άλλους (ηλικία, οικονομικά κλπ). Είμαι 28 ετών by the way, (δεν υπάρχουν “γνωστοί γνωστών” στην περιπτωσή μου, ούτε συγγενείς, δεν γνωρίζω κανέναν). Σόρρυ αν είναι λίγο down το θέμα, αν έχετε συμβουλές ή παρόμοιες εμπειρίες θα χαρώ να τις ακούσω

Καλημέρα! Το να γνωρίζεις κόσμο έχει γίνει πολύ δύσκολο, ειδικά μέσα στην πανδημία. Και μπορώ να καταλάβω αυτό που λες, πολλές φορές οι ομάδες είναι κάπως κλειστές και δεν μπορείς εύκολα να γίνεις μέρος. Μου έχει συμβεί κι εμένα στο παρελθόν, στο πανεπιστήμιο π.χ. τον πρώτο χρόνο δεν είχα ουσιαστική παρέα με άτομα της σχολής, και διατηρούσα την παρέα του λυκείου (που κι αυτή ήταν από άλλο σχολείο, μιας και στο δικό μου πάλι δεν μπορούσα να βρω φίλους!).

Νομίζω είναι σωστός ο τρόπος που σκέφτεσαι, να ψάξεις άτομα με ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Ίσως, όμως, το απρόσωπο του διαδικτύου να μην βοηθάει πολύ. Από κοντά, οι ομάδες ενδιαφερόντων είναι πιο ανοιχτές, έχεις καλύτερη επικοινωνία όταν έχεις απέναντί σου ένα πρόσωπο με σάρκα και οστά. Ένα απλό παράδειγμα θα ήταν να πήγαινες σε κάποιο εργαστήρι ζωγραφικής, ή για κάτι δωρεάν να έψαχνες από λέσχες και μαγαζιά επιτραπέζιων να έμπαινες σε κάποιο session D&D. Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο;

Πάντως, σε αυτό το φόρουμ δεν υπάρχει σωστό και λάθος θέμα. Κάθε χρήστης μπορεί να ξεκινήσει οποιοδήποτε θέμα του/της αρέσει, οπότε νιώσε άνετα!

3 Likes

Πολύ σωστό αυτό. Ισχύει άσχημα. Αναρωτιέμαι πώς έλεγαν κάποιοι παλιότερα ότι στα μπαρ κάνεις γνωριμίες και τέτοια.

5 Likes

Ισως καποτε αυτο να συνεβαινε αλλα οχι πλεον

1 Like

Διαφωνώ εντελώς ότι δεν κάνεις γνωριμίες σε μπαρ και λάιβ. Και δε μιλάμε μόνο γνωριμίες ερωτικές ε

Πας και λες. τι κάνεις κόκλα ? Είσαι για μια χειραψία, με τον κίτσο το λεβέντη ? Κι αυτή μετά κάνει στόρυ οτι την έχουν “αυτώσει” σεξουαλίκα οι κακοί "αντργεγζ. Εξαρτώνται όλα απο το τι ψάχνει κανείς και πόσο βλέπεται η όχι. Γνωριμές σε μπάρ η για σεκς θα κάμεις ή για τυρι κι αχλάδι και μπύρα.

1 Like

Τίποτα δεν κάνεις σε ξέρουν όλοι . Πχ εμένα με ξέρουν από έγκλημα. Κακούργημα,εσκισα το επίσημο έγγραφο καταγραφής ψήφων.

Alice ,you ( we) don’t know,who you are !

True - False
Small- big
Good - bad

Τι παιζει εδω ρε παιδια;

Γνωριμίες… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

To περιθώριο έχει πολύ κόσμο!

1 Like

Δεν μπορείς να αραξεις μόνος πουθενά,παρκα. , πλατείες , σχολεία τιγκα . Καβατζωνονται οι γέροντες και πίνουν espresso.

Αυτό που αναφέρθηκε με το πανεπιστήμιο κι εγώ κάπως το έζησα στο βάθος του χρόνου. Δηλαδή, φίλοι έμειναν 3-4, καλοί φίλοι όμως. Τώρα, αγαπητή Alice, με κάθε ειλικρίνεια τα μπαρ και οι συναυλίες δεν έχουν τίποτα το άσχημο να γνωρίσεις κόσμο. Αλλά δε ξέρω κατά πόσο οι γνωριμίες αυτές μπορούν να εξελιχθούν και σε σχέσεις που θα εμπνέουν. Δηλαδή, καλά κι ωραία τα κοινά ενδιαφέροντα, αλλά νομίζω ό,τι πιο ωραίο είναι όταν βρίσκεις και ανθρώπους που έχουν κοινές πνευματικές ανησυχίες μ’ εσένα.

Τώρα, ναι να ψάξεις για συλλόγους ζωγραφικής και αυτό το D&D (που δε ξέρω τι είναι). Δεν είναι ότι από 'δω και πέρα τα πάντα θα γίνονται μέσω ίντερνετ, αλλά ακόμα και αυτοί κάπως θα είναι ενεργοί. Μπορεί να μη μαζεύονται, αλλά σίγουρα κάτι μπορεί να γίνεται με εργασία προσωπική και που μετά θα εκτίθεται, έστω και μέσω διαδικτυακών δωματίων. Να ψάχνεις με βάση τα ενδιαφέροντά σου και να μην το αφήνεις και πτοείσαι. Πριν την είσοδο της παρέας, κάνε αυτά που θα ήθελες για σένα για να σε ζωντανέψουν. Και θα δεις μετά που θα εμφανίζονται και άνθρωποι δίπλα σου και με κοινά ενδιαφέροντα και με πνευματικές ανησυχίες.

Επίσης, αν σου αρέσει η άθληση, μην διστάζεις να πηγαίνεις και σε γηπεδάκια μπάσκετ. Πέραν από τα ματσάκια θα συναντάς τους ίδιους σχεδόν κάθε απόγευμα. Παιχνίδι με το παιχνίδι, έρχονται και οι κουβέντες και όλα βρίσκουν το δρόμο τους.

dungeons and dragons
Μη ρωτησεις πως παιζεται θα μεινεις με το στομα ανοιχτο!

Άσ’ το, κατάλαβα. Δε χρειάζονται περεταίρω εξηγήσεις.