Κιθάρα για αρχάριους

Καλησπέρα! Θα ήθελα πολύ να μάθω κιθάρα, συγκεκριμένα ηλεκτρική οπότε κατευθύνομαι απευθείας εκεί και όχι σε μια κλασσική. Έχετε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα (μεταχειρισμένα κυρίως) με τα οποία θα μπορούσα να ξεκινήσω; Επίσης, θεωρείτε απαραίτητο να ξεκινήσω με σετ (ενισχυτή κλπ) ή να πάρω μόνο την κιθάρα για αρχή; Το budget που διαθέτω είναι γύρω στα 150-200 ευρώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :slightly_smiling_face:

Καλημερα!

Σε πρωτη φαση να σου πω πως δε θα περασεις καθολου καλα με το οργανο σου χωρις ενισχυτη. Θα το βαρεθεις, δε θα θες να εξασκηθεις και στο τελος θα την παρατησεις.

Ενα σετ λοιπον θα ηταν καλο.

Εγω θα σου προτεινα αυτο με την προυποθεση οτι θα μπορεις να την πας σε καποιον να στην σεταρει πριν αρχισεις (αν μενεις Αθηνα μπορω να σου προτεινω καποιον). Γιατι μια κακοσεταρισμενη κιθαρα δεν ειναι ευκολη στο παιξιμο, πραγμα που οπως και παραπανω οδηγει στο να μην περνας καλα με αποτελεσμα να την παρατησεις στο τελος.

Αυτα, καλη αρχη

3 Likes

Αυτά τα σετ του Thomann είναι πραγματικά πολύ ολοκληρωμένα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει

Σέβομαι απόλυτα το μπάτζετ που αναφέρεις, αλλά θα τολμήσω να προτείνω να πάρεις μια yamaha Pacifica για την πρώτη σου κιθαρα . Κυμαίνονται μεταξύ 200-250€ χοντρικά αλλά είναι για μένα ο,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε entry level όργανο ( είχα την yamaha erg121 13-14 χρόνια )

Πάντως και με τις Harley Benton θα είσαι καλυμμένος για κάποιο διάστημα

3 Likes

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! :slight_smile:

Αυτό το σετ τι λέει; Για αρχάριο πάντα…

https://www.e-shop.gr/ilektriki-kithara-gewapure-vgs-rc-100-guitar-pack-3-tone-sunburst-enisxytis-p-MSC.000030

Για εσενα ψαχνεις?Ειναι τα κλασικα bundle λοταρια,μιλαω για το οργανο,τα παρελκομενα οκ για τιμη πακετου ειναι καλα για starter

Για την συγκεκριμένη δεν ξέρω τπτ αλλά εγώ το είχα μετανιώσει που αγόρασα κιθάρα η οποία διαφημίζοταν ως καλή για αρχάριους. Καλυτερα να έδινα 100€ παραπάνω να είχα μια της προκοπής. Ευτυχώς που μια εβδομάδα μετά μου έδωσε μια παλιά δική του ο ξάδερφος μου γιατί σε αυτήν που πήρα δεν θα μάθαινα ποτέ.

Ναι για μένα, κάποια στιγμή… να εκπληρώσω ένα νεανικό όνειρο να μάθω να παίζω μερικά ριφς για την πάρτη μου και να πειραματιστώ μουσικά (όντας εντελώς άσχετος) έστω και τώρα στα “γεράματα”. Επειδή το μπάτζετ είναι μηδενικό, υπολόγιζα να μπορέσω να διαθέσω μέχρι 200 ευρά περίπου.

1 Like

Τσέκαρε μια και εδώ, γιατί έχει μια μεγαλύτερη ποικιλία.

Εμπειρία δεν έχω από Harley Benton, είναι η μάρκα που προωθεί το μαγαζί (κάτι σαν να λέμε Μαράτα), όμως έχω διαβάσει καλά λόγια παρόλο που είναι φθηνά.
Τσέκαρε γιατί έχει και άλλες κιθάρες εκτός από Stratocaster που είδες.
Υπολόγισε και 20 γιούρο μεταφορικά, εκτός αν φτάσεις 200, οπότε είναι δωρεάν (τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλιότερα).

3 Likes

Ναι , τα πακέτα της Harley Benton δείχνουν πολύ πιο ενδιαφέροντα για αρχάριους

2 Likes

Και ΠΟΛΥ καλά θα κάνεις :+1: Όταν βρω χρόνο μέσα στις μέρες θα ρίξω μια ματιά και θα ποσταρω τις προτάσεις μου,μέσα στο budget σου.
Μάλλον για harley Benton σε κόβω,από την άλλη είναι και λίγο λοταρία όπως προείπα οι φτηνές κιθάρες με τα bundle,οπότε αν βρεθεί κάποιο μοντέλο και το έχει κάποιο μαγαζί στα μέρη σου(Αθήνα;) καλό θα ήταν να πάτε μαζί αν έχεις κάποιο γνωστό,να τσαγκρουνισει το όργανο να σου πει γνώμη.

1 Like

Σου εχω ετοιμη την προταση μου,αν μπορεις να πας λιγο παραπανω,συγκεκριμενα στα 233.50e αυτη την στιγμη που μιλαμε (δε νομιζω να εχει καποια τρανταχτη αποκλιση στο προσεχες μελλον-για 2-3 εβδομαδες) το thomann ειναι μονοδρομος.

Τσεκαρα και στα εγχωρια για τα αντιστοιχα πραγματακια ή αντιστοιχης “ποιητητας”(σχετικο αυτο σε αυτο το budget) ,καποια υπαρχουν λιγο πιο τσιμπημενα καποια οχι.

Καταρχην μην το φοβασαι καθολου εχω παραγγειλει πολλες φορες και για εμενα και για φιλους-μαθητες κτλ.Εισαι καλυμενος και παιζει και επιστροφη/αλλαγη αν κατι παει στραβα (εχει συμβει αυτο μια φορα στις τοσες με ακριβο εργαλειο-ενισχυτη κιθαρας πανακριβο-βγαλαμε ακρη,εχει και Ελληνα που μεσολαβει αν χρειαστει να επικοινωνησεις). Επισης απο 200ευρω και πανω ,τσαμπα μεταφορικα,οποτε και σε αυτο εισαι οκ.

Ταπεινη μου γνωμη,οποιοδηποτε bundle παρεις απο εδω ή απο thomann -μιλαω για τις ετοιμες προσφορες/πακετακια- δεν συμφερει,trust me…
το πακετακι που σου εχω ετοιμασει νομιζω ειναι οτι πιο τιμιο αυτη τη στιγμη value/money(και δεν εχω βαλει σε ολες τις κατηγοριες τα πιο φθηνα,γιατι πολυ απλα με 3-5 ευρω παραπανω αλλαζει καμποσο η ποιοτητα)

Αρκει να σου αρεσει και η κιθαρα που προτεινω βεβαια…ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για καποιον που ξεκιναει να την βλεπει και να τον τραβαει να την πιασει…ολα τα αλλα τα βρισκεις στην πορεια με το καλο.

Τελος παντων οταν εισαι ετοιμος πες μου να πυροβολησω με λινκ(και οτι θες μετα,σε φαση που εχω χρονο,pm ή μιλαμε και μεσω τηλ,κανενα θεμα,οτι μπορω, να βοηθησω)

Με το καλο να κανεις τη μπουκα σου στο κοσμο της εξαχορδης(για αρχη-και ναι,ειναι γενους θυληκο η ατιμη χωρις τη μουρμουρα,λιγο προσοχη θελει μονο και το ετησιο σεταρισμα της :yum:)

2 Likes

Thanx θα σε ενοχλήσω μόλις βρεθεί και το κονδύλι (και πείσω τη σύζυγο για το “περιττό” έξοδο, για να μην ακούω μουρμούρα για 10 χρόνια μετά) και εντάξει τι 200 τι 230, δεν είναι το πρόβλημα στα 30-50 ευρώ παραπάνω (τα 200 είναι το πρόβλημα χαχα)

2 Likes