Τραγουδάρες με σπαστικά σημεία

Η ιδέα μου ήρθε από ένα post του Quintom που έλεγε πόσο ωραίο κομμάτι είναι το “Broken, beat & scarred” μέχρι ένα σημείο. Λοιπόν, εδώ μαζεύουμε ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ, δηλαδή τραγούδια που πραγματικά έχουμε ψηλά, και, παραδόξως, μπορεί να περιέχουν ένα (ή και δύο, ρε παιδάκι μου) σημείο που σιχαινόμαστε. Προσοχή: όχι του στυλ “εεε, εδώ το solo το βαριέμαι”, αλλά “γαμώτο, γιατί το βάλανε αυτό και κατέστρεψαν το κομμάτι;”, αλλά την ίδια στιγμή να λέμε “το υπόλοιπο είναι τόσο καλό που το λατρεύω” και πάμε πάλι απ’ την αρχή. Θα γράψω κάποια δικά μου παραδείγματα με την ελπίδα ότι κι άλλοι συμ-forum-ίτες έχουν νιώσει κάτι αντίστοιχο:(κλικ για να ακούτε ποιο σημείο εννοώ):

Σχεδόν με αίσθηση ντροπής το λέω γιατί είναι απ’ τα κομμάτια που από παιδιά μας έκαναν εφήβους και μάλλον είναι και το κομμάτι που έχω ακούσει τις πιο πολλές φορές στη ζωή μου, αλλά ποτέ δε χώνεψα αυτό το yeyyy. Τι παραπάνω προσφέρει αυτό το σημείο στο κομμάτι, ε;;;

Καλά, αυτό μιλάμε είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ αυτού που εννοώ, η καταστροφή της καλύτερης μπαλάντας που γράφτηκε ποτέ στις καθυστερήσεις. Η πλάκα είναι ότι η πρώτη φορά που άκουσα το “Don’t cry” ήταν από αντεγραμμένη κασέτα η οποία τελείωνε λίγο πριν το τέλος. Φαντάζεστε το σοκ μου, λοιπόν, όταν απέκτησα το “Use your illusion” και ακούω αυτή το μακρόσυρτο, σπαστικό, άνευ νοήματος νιαούρισμα του Axl προς το τέλος, Γιατί, ΓΙΑΤΙ;;; Από τότε ψάχνω την κασέτα να ακούω το “Don’t cry” από εκεί, αλλά δεν τη βρίσκω.

Έχεις βρει μία από τις πιο γαμάτες, θλιμμένες μελωδίες στο πιάνο. Έχεις μία τόσο ξεχωριστή, φάλτσα και σχεδόν “άχρωμη” φωνή που δίνει στο κομμάτι ακόμα πιο πολύ θλίψη. Γιατί, γαμώ την παράνοια μου, το refrain το κάνεις να ακούγεται σαν γαμήλιο εμβατήριο;;; Τι ξενέρα είναι αυτή κάθε φορά;

Ίδια φάση με το από πάνω. Έχεις την πιο σκοτεινή στιγμή του “Black album” (ε ναι, ρε Jason), το αναπτύσσεις ωραία στο couplet, σου τελείωσαν οι μινόρε νότες για το refrain να πούμε;;; Τι αψυχολόγητη αλλαγή είναι αυτή; Και γιατί δε χρησιμοποίησαν ποτέ το δεύτερο riff του Jason που έπαιζε στα bass solos του στα live;;;

7 Likes

Καλά, για το Don’t Cry ειδικά, συμφωνώ με χέρια και πόδια!

3 Likes

Πολυ ωραιο τοπικ, αλλα για μενα και τα 3 τραγουδια του αρχικου ποστ ειναι 10 στα 10 ακατεβατα :sweat_smile: :joy:

2 Likes

Ειναι χαρωπο, αλλα δε σε γονατιζει οταν λεει ‘‘you just keep me hanging on’’?

Επισης η σκηνη στο Trainspotting ειναι απο τους καλυτερους και πιο ταιριαστους συνδυασμους κομματιου & σκηνης σε ταινια.

2 Likes

@Leper_Jesus αυτό δεν έπρεπε :stuck_out_tongue_winking_eye:

TeenSpiritStick

2 Likes

Όσα τραγούδια τελειωνουν στο επόμενο κομματι και δεν μπορώ να τα ακούσω μόνα τους σε playlists

3 Likes

Κι εγώ 10 στα 10 τους βάζω, άλλο αυτό.

Yeap, κι εγώ εκεί το άκουσα πρώτη φορά.

Είναι κάποια κομμάτια που τα έχω συνδέσει κι εγώ με σκηνές ταινίες, όπως π.χ. το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ “Needle in the hay” με τη σκηνή με το ξυραφάκι στο “The royal Tenenbaums”.

Ωραίο thread! Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι Maiden. Αυτά τα “χαζοχαρούμενα” που έχουν και μου καταστρέφουν τα τραγούδια.

Iron Maiden - Invaders
Θα ήταν κομματάρα, αλλά σιχαίνομαι το refrain του.

Iron Maiden - Flash of the Blade
Είναι κομματάρα, αλλά υπερσιχαίνομαι το refrain του.

Iron Maiden - Die with your boots on
Θα ήταν κομματάρα, αλλά χαντακώθηκε από το pre-chorus του.

2 Likes

Σωστός! Θα προσθέσω και το “Wasted years” ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

αντίστροφα : heaven can wait (απλώς καλό τραγούδι με γαμάτο μεσαίο μέρος)

…μόνο που προσωπικά το Wasted Years το λατρεύω από όλες τις απόψεις!

1 Like

Όλα όχι απλώς καλά, τέλεια, αλλά όταν στα 30 δευτερόλεπτα ξεστομίζει το “there are supersonic killers in the sky” απλά το σταματάω, γελάω, βρίζω, και συνεχίζω. Cannot be unheard πλέον.

1 Like

Πως βαζεις 10 στα 10 σε ενα τραγουδι που σε ενοχλει αρκετα σημειο του ωστε να μπει σε ξεχωριστο τοπικ κιολας που εστιαζει στο ποσο σπαστικο ειναι αυτο το σημειο? :stuck_out_tongue:

Άντε θα το πω κι ας πέσει φωτιά να με κάψει.

Δε χρειάζεται να πω ποιο σημείο εννοώ γι’αυτούς που ξέρουν το τραγούδι, για τους άλλους το λέω, το τέλος του (το έχω κάνει timestamp), αλλά αν δεν το έχετε ακούσει ακούστε το. Προσωπικά δεν το έχω ακούσει εδώ και χρόνια (απ’το 2016 στο Βερολίνο νομίζω, 3 φορές τους έχω δει live τις 2 το έχουν παίξει, ντάξει στην Αθήνα παίξανε Β&H <3), ενώ και πιο πριν το έκανα 9/10 skip. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι απ’τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχώνε και το καλύτερο του 21ου αιώνα (για να σε δω @QuintomScenario εδώ, τι θα πεις?)

1 Like

Εύκολο, γιατί όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι τόσο συγκλονιστικό που υπερβαίνει ένα μεμονωμένο κακό σημείο. Το ίδιο ισχύει και για πάμπολλα δεκάρια-δίσκους που μπορεί να περιέχουν και 1 και 2 κομμάτια που τα θεωρώ ευθέως κατώτερα από όλα τα υπόλοιπα του δίσκου, αλλά αυτά τα υπόλοιπα μπορεί να είναι, όχι απλά “καλά” του 8-9, αλλά καθαρά δεκάρια οπότε στα αυτιά μου εξαφανίζουν τυχόν αδυναμίες.

Θα σε αφησω ερμαιο του λαου σαν χριστιανο σε αρενα με λιονταρια, και ευχομαι να σε κανουν 3200 κομματια και να κρεμονται οι σαρκες απο το στομα τους.

Κυριως γιατι βαριεμαι να κανω λιστα Τριτη πρωι με 1000 τραγουδια που ειναι καλυτερα απο το Citizen Erased.

1 Like

Καλά είμαι προκατειλημμένος με τους Muse, αλλά και η θέση 9 που το βάζεις δεν είναι τόσο κακή :sunglasses:

Σε δεκαεξαδικο συστημα το εγραψα, οχι δυαδικο, και οσο κοντραρεις οι τιμες ανεβαινουν :smiling_imp:

1000% σωστός

έχω σκαλώσει και προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς

Τώρα το είδα αυτό.

Εννοώ πως ο συγκεκριμένος στιχος μου προκαλεί νευρικό γέλιο, σε σημείο που δεν μπορώ πλέον να μην του δίνω σημασία η να το αγνοήσω. Βαράει τιλτ το μυαλό, δεν είναι πως γίνεται κάποιος συνειρμός!

1 Like