Ναι και το Warpath είναι πολύ καλό, ίσως ισάξιο του πρώτου αλλά μετά…άστα
Όταν μιλάμε για NWOBHM. Όταν κάνουμε λόγο για έμπνευση στον Steve Harris. Όταν μιλάμε για τα καλύτερα ντεμπούτα και αυτό έχει ξεχαστεί προσωρινά, ενώ στην πραγματικότητα ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί με τη συνέχεια της συγκεκριμένης μπάντας. Αυτές οι μελωδίες…
Pearl Jam-Ten έχει μπει???
Τρις με αυτή
Και οι 3 λανθασμενες βεβαια, αλλα ο κοσμος επιμενει!
Το Enter από Within Temptation, γιατί είναι ο αγαπημένος μου δίσκος απ’ αυτούς και χέστηκα για την γνώμη των πολλών και των φανμπόηδων. Δε μου έρχεται κάτι άλλο προς το παρόν.
Ε ναι, ξέχασα ακόμα:
Παρότι έβγαλαν σπουδαίους δίσκους στην πορεία και ειδικά τους τελευταίους, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει.
Αγνό speed metal.
ΥΓ: Flotsam and jetsam πάντα πίστευα το No place for disgrace ανώτερο. Δεκτή όμως κάθε άποψη καθώς και το ντεμπούτο είναι δισκαρα.
Για μένα το Horrorscope που είχε και γενέθλια προχθές
Καταθετω μερικα “πρωτα”,βαζοντας σφηνα και ενα “ενδεικτικο” τρακ του δισκου(οχι απαραιτητα το αγαπημενο μου).
Ισως να επαναλαμβανω καποιο που εχει ηδη αναφερθει πιο πανω,προσπαθησα να το αποφυγω…
Πολλες απο αυτες τις μπαντες βγαλανε δισκαρες και μετεπειτα,κατα την υποκειμενικη μου αποψη,τα συγκεκριμενα πρωτα με κερδιζουν,εστω στα σημεια.
Αλφαβητικα it goes(οταν βλεπω σε μπαντα “the” μπροστα…φουντωνει η αλλεργια μου )
AFTER FOREVER
εξαιρετικο,ποιοτικο ντεμπουτο,σε ενα παρωχημενο ιδιωμα.
ANTIMATTER
κυκλοφορησαν εξαιρετικα αλμπουμ later.
AVANTASIA
στα σημεια αυτο.
BABE RUTH
καυλιαρικο ντεμπουτο.
BLACKFIELD
κυκλοφορησαν επισης εξαιρετικα δισκακια αργοτερα,καθως και μετριοτητες.
BLITZKRIEG
τα σερνουν.
BLOODBATH
απλα Dan Swano,ριφαρες,“σωστη” σουιδικη παραγωγη.
BON JOVI
hard rock παρταρα
BRAINBOX
ψυχεδελικη ντεμπουταρα,καλο πραγμα.
CAMEL
let the music talk,αθλιο εξωφυλλο παντως .
CAPTAIN BEEFHEART
τρελο τρελο πρωτο,οχι οτι μετα παει πισω.
CHILDREN OF BODOM
μαζευα το σαγονι μου οταν πρωτοβγηκε,υπερτατο πρωτο.
CRASH DIET
παρτυ.RIP στον φιλο Κωνσταντινο “razzle” ,μου εμαθες πολλες καλες μουσικες.
DISTURBED
oou-a-a-a-a στην κουνια.
HARDLINE
υπεροχο πρωτο.
IRON SAVIOR
λιγο αργοτερα,το κουρασανε νομιζω.
KILLING JOKE
b-side απο το ομωνυμο και αγαπημενο μου,εκλεψα εδω θαρρω
KING OF FROG ISLAND
πρωτο και καλυτερο κατ’εμε.
LACUNA COIL
μπουκα με ισχυρα Lost vibes,δισκαρα,μελωδιαρες.
LAMP OF THE UNIVERSE
αυτον ξεχωριζω,δεν πανε πισω οτιδηποτε εβγαλαν μετεπειτα.πατας play,κεφαλι γεματο,καλη παρεα,οποιος καταλαβε,καταλαβε.
LUNATIC SOUL
μεγα βουτια,δεν το επανελαβε τοσο ισχυρα νομιζω.
MASTERPLAN
λατρεια,δεν μπορεσαν να το αγγιξουν στα επομενα.
MIDAS FALL
τι μπανταρα,πρωτο και πιο εμπνευσμενο(?)
THE MISSION
δεν ανακαλυψαν τον τροχο,εδω ενα αγαπημενο πρωτο.
MUSTASCH
μπυρες,μουστακια,φαβοριτες,ριφαρες.
NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
ποσο εξαιρετικο πρωτο και καλυτερο!στα σημεια ομως.
NIRVANA
κραξτε ελευθερα
OCTOBER TIDE
never again σαν αυτο εδω.
PLACE VENDOME
απιαστο πρωτο.
PURESSENCE
αντε γεια.
SEASICK STEVE
ποτε δεν ειναι αργα να ντεμπουταρεις,με τετοιο τροπο…
SIENA ROOT
ακομα παραμιλαω και γουσταρω,παντως και τα επομενο ειναι δισκαρα.
SILVERCHAIR
οταν στις κοπανες σου κανεις κατι πραγματικα καλυτερο.
STARSAILOR
δεν εχω λογια.
STEELHEART
οι πρωτες σηκωμαρες.
STEVEN WILSON
δεν θα ειμαι ποτε σιγουρος με αυτον τον τυπο.
TRAPEZE
χρειαζετε να πω κατι?εδω μια μπανταρα με τον Glen(φωνη),5 χρονια νεοτερο απο το σημερα.
TYKETTO
και αλλοι καυλιαριδες
VAN HALEN
και μονο αυτο να ειχαν βγαλει,οχι οτι του ελειψε η εμπνευση αργοτερα,ισα ισα.
Από Camel όσο θεϊκό,πανέμορφα παλιοροκαδικο και γεμάτο αναμνήσεις και να είναι το ντεμπούτο, το Mirage για μένα πάντα θα είναι η κορυφή. Όπως και από Nirvana που μου αρέσει το Bleach, αλλά το άλλο με τον ( τελικά όντως ) άπληστο μπόμπιρα είναι για μένα καλύτερο.
Τους silverchair που τους θυμήθηκες ρε θηρίο? Ωραίος! Πολύ δυνατο το frogstomp ωραία και τα freak show και neon ballroom που ακολούθησαν. Θυμάμαι να τους ακούω αρκετά εκεί γύρω στο 2000 μετά έχασα τα ίχνη τους !
Ωραιο το πρωτο Disturbed, φοβερο ντεμπουτο.
Ομως οταν υπαρχει το Indestructible με 12 εκπληκτικες συνθεσεις, αψεγαδιαστο ηχο και την φωνη του Draiman σε ακομα πιο υψηλα επιπεδα απο το ντεμπουτο, δεν μπορω να το δεχθω στο θρεντ προσωπικα
Και δεν εβαλα καν τα Indestrucrible, Inside The Fire, The Night που ειναι 3 τραγουδια τελειοτητα.
Το Steven Wilson ειναι ακυρη εισαγωγη, εχει καπου 8 καλυτερους δισκους
Fixxxed
Καλο κι αυτο, αλλα προτιμω το πρωτο τους, για ελαχιστα
Φανταστικό το In a Reverie των Lacuna Coil, σ’ ευχαριστώ που το πόσταρες. Με αφορμή την αγάπη σου για τους “πρόωρους” Lacuna, ας ποστάρω κι εγώ λοιπόν το αγαπημένο μου τραγούδι απ’ αυτούς που είχα χρόνια ν’ ακούσω και μου θύμισες, ανασύροντας γλυκές εφηβικές μνήμες: Lacuna Coil - Shallow End.
Να σημειωθεί ότι στο λύκειο το Χριστινάκι ήταν το (ένα από τα) crush μου.
Αχ, αθώα χρόνια!
Το 1ο των Killing Joke ειναι επιδραστικοτατο και δισκαρα, αλλα σε καμια περιπτωση το καλυτερο τους. Βεβαια απο την αλλη ειναι μπαντα που σταδιακα αλλαξε αρκετα υφος και εκανε πολλα πραγματα, οποτε δεν μπορει να μετρηθει και ως ακυρο υποθετω. Παντως οι ποστ-πανκς/γκοθαδες θα πουν το night time ως κορυφη, και εχει και ενα απο τα κλασικοτερα κομματια των dark 80’s. Γενικα δισκος-σταθμος. Οι electro-industrials παλι θα πουν δικαιως το pandemonium. Οπως και να’χει, μπαντα απο τις λιγες γενικως.
Ελα μωρε με την (σ)καμπια τωρα
(πολυ ομορφη ηταν)
Σύμφωνοι με τους After Forever, αν και ο Mark Janssen τα καλύτερα κομμάτια του τα έγραψε με τους Epica (γκουχ γκουχTheDivineConspiracyγκουχ γκουχ)
Blackfield κονταροχτυπιούνται μέσα μου το Ι με το ΙΙ, οπότε σου δίνω πάσο αυτή τη φορά
Steven Wilson ξεκάθαρα το The Raven και το Hand.Cannot.Erase είναι απάτητες κορυφές
Camel βγήκες εκτός θέματος :Ρ