Ωραίος ρε lad!
Προσπερνώ το γεγονός ότι γεννήθηκες σε λάθος χώρα :p. Αν ξέρεις πες και τι διαφορές έχει με την πίπιζα, γιατί πάντα το χα απορία…
Ωραίος ρε lad!
Προσπερνώ το γεγονός ότι γεννήθηκες σε λάθος χώρα :p. Αν ξέρεις πες και τι διαφορές έχει με την πίπιζα, γιατί πάντα το χα απορία…
Ρε θεουλη Θοργκαλ!!! :respect:
-βεβαια τους γειτονες τους λυπαμαι λιγακι, η εξασκηση στην γκαιντα ειναι λιγακι…εχμ…επιπονη-
Θα σε απογοητευσω, δεν εχω εντριφυσει στην πιπιζα οποτε δεν μπορω να πω σε τι ακριβως διαφερουν.:-s
I’m only playing the Scottish Pagpipes!!
Το μονο που ξερω ειναι οτι η πιπιζα εχει 7οπες (τρυπες ντε) στο πανω μερος του “αυλου” οπου παιζεται η μελωδια και 1 απο κατω ενω η γκάιντα εχει 8 και 1. Επισης βρηκα σε κατι λεξικα πως η πιπιζα προερχεται απο τα αλβανικα ενω η γκάιντα απο τα τουρκικα αλλα δεν νομιζω πως αναφερονται στο ιδιο οργανο…
χεχε, οχι ενταξει. Στην αρχη για εκμαθηση αλλα και στη συνεχεια για εξασκηση παιζεις στο Practice Chanter, ενα πραγμα που μοιαζει με παραξενο φλαουτο και το οποιο ουσιαστικα ειναι για εσωτερικους χωρους. Αλλιως θα επρεπε να πηγαινω να παιζω στην… Παρνηθα! Το Practice Chanter χρησιμοποιειται ακομα και απο πεπειραμενους bagpipers για να δοκιμασουν καποια κοινουρια tunes (of war:metal:) ή για να βγαλουν καινουρια τραγουδια…
Ομως απο το καλοκαιρακι που θα ξανανεβω Scotland για να παρω τη δικη μου “True” Highland Bagpipe θα γινει της Κάριας!!:twisted: Θα το μετανοιωσουν φρικτα που τοσα χρονια μου επιαναν τη θεση για παρκαρισμα,μουαχαχαχαχα!!!:twisted:
Egw varaw ta drums, kei leo varaw gt akoma 4axnome… pragmatika lipame tin mana mou pou me akouei 1-2 wres tin imera na pezw drums:p
Drums λεμε!!!
Εγώ παίζω και μπάσο.
Μπάσο, κιθάρα και θέλω να γίνω ντράμερ.
πιάνο και πλήκτρα…
Μπάσο. Βελτιώνομαι με ρυθμούς ανάπηρης χελώνας.
Mπαγλαμά
Ο Ζουρνάς, προέρχεται από τον αυλό, το κατ? εξοχήν πνευστό της αρχαίας ελληνικής μουσικής… Αναφέρεται και ως Καραμούζα ή Πίπιζα και ανήκει στην κατηγορία των αερόφωνων οργάνων. Το υλικό κατασκευής του είναι το ξύλο και το καλάμι. Μουσικά έχει έκταση 1 οκτάβα και 2 νότες. Είναι τύπου Όμποε, δηλαδή με διπλό γλωσσίδι, στο οποίο οφείλει τον οξύ και διαπεραστικό του ήχο. Φτιάχνεται σε διάφορα μεγέθη (από 22 έως και 60 εκ.). Οι πιο κοντοί Ζουρνάδες κατασκευάζονται στη δυτική Ρούμελη και στην Πελοπόννησο, ενώ οι μακρύτεροι στη Μακεδονία. Συνήθως παίζουν δύο μαζί (ένας για τη μελωδία και ο άλλος για το ίσο). Μαζί με το Νταούλι αποτελούν το (κύριο) παραδοσιακό μουσικό σχήμα («ζυγιά») της στεριανής Ελλάδας, κατάλληλο για ανοικτό χώρο. Ο Ζουρνάς είναι ευρέως διαδεδομένος στην Πελοπόννησο (Πίπιζα), Στερεά και Μακεδονία (Ζουρνάς), ενώ συγγενικά όργανα υπάρχουν σε όλη την Ανατολή, από τη Β. Αφρική ως την Ινδία και την Κίνα.
Εγω κιθάρα και βάσσο και έχω και μία απορία ,
Σε αυτό το θρετ τι θα έγραφε ο Ian Anderson p.x. ?!?!??! :lol:
κιθαρα (2χ) τυμπανα(8χ) φωνη(2χ) λιγα πληκτρα(5μερες:p) και φυσικα το προσωπικο μου που δυστυχως τα τελευταια χρονια το εχω παρατησει καπως…
αυτο το πρωτο το ποστακι με τους drummers χαχα…
εδω και να βρεξει…
drummer δεν θα βραχει…
Αυτος στην ακρη αριστερα ειμαι εγω -> :band:
το μπολνταρισμένο… >> όταν παίζεις 5 μέρες: δεν παίζεις πλήκτρα… ούτε λίγα… ούτε ελάχιστα… απλά δεν παίζεις…
πληκτρα και φωνη !
πιανο παιζω και τωρα θελω να ξεκινησω να μαθαινω drums…8)
μπάσο . ωστόσο οι χειροκίνητοι πεοπαλινδρομιστές πλησιάζουν επικίνδυνα τους ντράμερς .
[SIZE=“5”]γαμώτοοοοοο ! μαλάκες βρίσκεις παντού , ντράμερ πουθενά ![/SIZE]#-o
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα… οντως…